<< Terug naar archief

Tiendeveen in topper met 1-4 langs Erica ‘86.

 

Erica. De mannen van trainer Alex Padding mochten na een weekend rust meteen vol aan de bak, want tegenstander Erica ’86 was nog één van de drie clubs zonder puntverlies. In deze heuse topper werd de thuisclub echter verdiend met de eerste tegendoelpunten in deze competitie geconfronteerd. Zelfs werd het een afgetekende overwinning voor Tiendeveen waar niet veel op afgedwongen kon worden. Tiendeveen scoorde opnieuw vrij gemakkelijk en na een snelle achterstand werd dit voor rust al gerepareerd en werd en bovendien al met een 1-3 voorsprong thee gedronken. Na rust kwam Tiendeveen wel onder druk te staan maar Joey Noordzij was de enige die via een terechte strafschop het net nog een keer liet bollen en wel voor Tiendeveen wat dus het eindresultaat een ruime 1-4 eindstand opleverde.

De thuisclub, die vorige week ook vrij was geweest, liet in de beginfase een goede indruk achter en na amper tien minuten wist de altijd lastige Dennis Djoegan de 1-0 aan te tekenen door een geplaatste bal in de korte hoek na een pass van Nils Reuvers. Tiendeveen was evenwel niet van slag te krijgen en liet zien geloof in een overwinning niet kwijt te zijn geraakt. Eerst wist Roy Beekelaar doelman Rick Werring al aan het schrikken te brengen door een harde inzet, die de grabbelende doelman in tweede instantie nog net wist te pakken. Toch werd de gelijkmaker al snel op fraaie wijze binnen geschoten. Sander Blok stoorde Erica ‘86 in de opbouw en veroverde de bal waarbij hij de achterlijn wist te halen. Met een voorzet op maat wist Blok Joey Noordzij bij de tweede paal te bereiken en met een snoeiharde volley vloog de bal langs de kansloze doelman Werring. Zeven minuten later kwam Tiendeveen op voorsprong nadat Anjo Smand na twee verdedigers uit gekapt te hebben toch onderuit werd gehaald mocht Roy Beekelaar de vrije bal langs de muur krullen over de grabbelende doelman Werring (1-2). Tiendeveen was in deze fase heer en meester en de thuisclub wist niet echt een vuist te maken om gevaar te stichten bij doelman Marcel Bouwman. Aan de andere kant werd in de 41ste minuut een hoekschop afgedwongen door Jeroen Eising en de hoekschop van Willem Jan Lanning werd ongehinderd ingekopt door Sander Blok die bij de eerste paal vrij kwam. De onzekere Nederlandse leidsman D. Koning uit het Duitse Haren floot kort daarna voor het rustsignaal.

 

Na de verdiende rust ging Erica’86 proberen de schade te herstellen en Tiendeveen werd teruggedrongen. Het optisch overwicht van de thuisclub leverde echter maar weinig kansen op en Tiendeveen durfde achterover te leunen en daarmee de rappe counter te spelen. In de goed geposteerde verdediging o.l.v. Richard Padding en de uitblinkende Jeffrey Vos werd geconcentreerd verdedigd en daarmee hoefde doelman Marcel Bouwman maar weinig handelend op te treden. In de counter had Henry Zuidema, die na 15 minuten Roy Beekelaar afloste de wedstrijd al op slot kunnen schieten maar hij strandde op doelman Werring en de terugspringende bal werd door de ook al ingebrachte Ruud Kleine rakelings naast gebogen bij de tweede paal. Erica ’86 ging het van steeds verder af proberen doelman Bouwman te verschalken maar deze raakte niet onder de indruk door ballen, die over vlogen of te slap werden ingeschoten. Aan de andere kant werd in de 73ste minuut de wedstrijd definitief op slot geschoten, nadat Henry Zuidema over de knie ging bij verdediger Kevin Reuvers. Joey Noordzij schoot de bal vanaf de stip onberispelijk binnen en de 1-4 werd aangebracht op het scorebord. De laatste kans was voor Dennis Djoegan namens de thuisclub, die een hoekschop ongehinderd van dichtbij mocht inkoppen maar hij faalde volledig en knikte de bal ruim over bij doelman Marcel Bouwman. Hierdoor bleef de stand ongewijzigd en mocht Tiendeveen een verdiende overwinning bij schrijven op de ranglijst.

 

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Anjo Smand, Jeroen Eising (70ste min. Nick de Roo), Joey Noordzij, Sander Blok, Roy Beekelaar (60ste min. Henry Zuidema)  en Willem Jan Lanning (60ste min. Ruud Kleine).

 

Man van de wedstrijd: Jeffrey Vos.

Tiendeveen1 bekert verder tegen Sc Genemuiden1

In de districtsbeker Noord mogen onze jongens het opnemen tegen een tegenstander van formaat namelijk Sc Genemuiden, spelend in de Topklasse. De wedstrijd wordt gespeeld op 22 oktober om 14.300 uur op ons vertrouwde sportpark De Veenhoek.

Veteranenvoetbal regio Hoogeveen weer van start.

 

Tiendeveen. Afgelopen Vrijdagavond werd in de regio Hoogeveen het 7×7 veteranen voetbal gestart op het sportpark

 

“De Veenhoek” te Tiendeveen. Er zal een competitie gespeeld worden, waarbij elke vereniging een keer een avond gaat organiseren om tegen elkaar te spelen. De volgende verenigingen met een 45+ team zullen een onderlinge competitie afwerken: HODO, Hollandscheveld, HZVV, Tiendeveen, Vitesse ’63, Wacker van Dijk, Zuidwolde en ZZVV. Om 19.00 uur werd er afgetrapt op twee speelvelden waarin er lustig op werd los gescoord. Er werd sportief gestreden om de punten en om 21.15 uur kon de balans op worden gemaakt.

 

HODO, Hollandscheveld en Vitesse ‘63 wisten hun beide wedstrijden winnend af te sluiten en staan samen aan kop. De volgende ronde wordt op 23 september te Zuidwolde, waarbij de punten weer verdeeld zullen worden.

 

De uitslagen waren als volgt:

 

HZVV – Wacker van Dijk 5-4

 

Tiendeveen – Vitesse ‘63 1-7

 

Holl.veld – Zuidwolde 5-0

 

HODO – ZZVV 3-2

 

Vitesse ‘63 – HZVV 3-0

 

Wacker v. Dijk – HODO 1-3

 

Zuidwolde – Tiendeveen 3-0

 

ZZVV – Holl.veld 0-4

Zevenklapper Tiendeveen tegen Westerwolde(7-0).

 Tiendeveen. Tiendeveen wist ook de tweede competitiewedstrijd te winnen, nu werd Westerwolde uit Vlagtwedde ruim verslagen. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk niet eens een geflatteerde 7-0 overwinning voor de mannen van trainer Alex Padding. Roy Beekelaar was met vier treffers de grote man bij Tiendeveen,waarbij Joey Noordzij met twee treffer opnieuw aantoonde een aanwinst voor Tiendeveen te zijn. Sander Blok maakte de zevenklapper mogelijk om de derde treffer voor zijn rekening te nemen. 

Veel kansen.
Tiendeveen wist de wedstrijd, die onder prima leiding stond van scheidsrechter  J. Wilting uit Westerbork, meteen naar zijn hand te zetten. Er werden ook meteen kansen geschapen. Zo had de rappe Sander Blok al snel de achterlijn bereikt waar hij de bal precies op het hoofd leek te plaatsen maar Westerwoldes verdediger Erwin Ananias wist nog net met zijn hoofd de bal tot hoekschop te werken voordat Beekelaar kon inkoppen. Joey Noordzij werd vervolgens kort daarna weggezonden maar hij schoot iets te gehaast de bal hard naast. Westerwolde wist eigenlijk helemaal niets te creëren en doelman Marcel Bouwman had dan ook een rustige middag met maar enkele acties voor zijn doel. Daar stond tegenover dat doelman Tammes van Westerwolde het druk had maar zich met verve wist staande te houden. Zo tikte hij in een reflex een inzet van dichtbij door Anjo Smand nog tot hoekschop, die een hoekschop ineens inschoot. Sander Blok haalde nog eens de achterlijn waarop hij de bal prima teruglegde, Roy Beekelaar stapte over en Joey Noordzij mocht op het gapende doel knallen maar zag zijn inzet via een been van verdediger Robert Blouw toch nog buiten de palen gehouden. Het duurde tot de 38ste minuut voordat de verdediging van Westerwolde capituleerde. Juist de goed op dreef zijnde doelman Tammes ging in de fout bij een uittrap, die door Roy Beekelaar werd opgepikt en dwars door het centrum vrij voor dezelfde doelman verscheen en deze kansloos passeerde. Toen ging het ook zeer snel , want vijf minuten later stond de score al op 3-0. Joey Noordzij werd kort daarna opnieuw vrij gespeeld en hij aarzelde ook niet door de 2-0 aan te tekenen. Direct daarop werd bij de balverovering na de aftrap Sander Blok weggestuurd  en hij sprintte de gehele verdediging er uit en knalde de bal ineens in de korte hoek langs de opnieuw kansloze doelman Tammes. In de slotminuut van de eerste helft viel de enige gele kaart van de wedstrijd voor Westerwolde speler Hendrik Beikes, die onbesuisd Henri Eising uit de wedstrijd schopte, hij kwam met geel zelfs goed weg, Eising had de wedstrijd er echter op zitten en moest geblesseerd het speelveld verlaten. 

De tweede helft was een kopie van de eerste, want Tiendeveen bleef het spel dicteren. Logisch gevolg was, dat de score zou stijgen. 10 minuten na de hervatting kapte Roy Beekelaar zich op de rand van het strafschopgebied knap vrij en met een prachtige lob in de kruising over doelman Tammes was de 4-0 binnen geschoten. Het bleef eenrichtingsverkeer, toch duurde het tot de 75ste minuut voordat de vijfde treffer kon worden bijgeschreven. Willem Jan Lanning wist met een fraaie pass de inkomende Joey Noordzij aan te spelen, die de bal op zijn borst aan nam en van dichtbij meteen volley de bal snoeihard de langd doelman Tammes. In de slotminuten wist Tiendeveen via twee assist van Henry Zuidema, die ook tot twee keer toe Roy Beekelaar liet scoren. De eerste na een strakke voorzet van Sander Blok, die voorlangs ging en maar net door Zuidema binnen werd gehouden en meteen op Beekelaar schoof die deze binnen prikte. De tweede werd door Zuidema vanaf de flank voorgebracht waar Roy Beekelaar attent op reageerde en de bal opnieuw achter doelman Tammes plaatste. Hiermee was de zevenklapper voor Tiendeveen een feit en bleven de Roelof Kats boys nog zonder punt verlies. Tiendeveen is volgend weekeinde vrij en kan in het laatste weekend van september aantreden tegen een serieuze tegenstander, want dan wordt er naar Erica’86 gereisd, die ook nog zonder puntenverlies is. 

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Henri Eising (46ste min. Willem Jan Lanning), Richard Padding, Ramses Winter, Jeroen Eising, Nick de Roo (57ste min. Henry Zuidema), Anjo Smand, Joey Noordzij, Sander Blok en Roy Beekelaar. 

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar.

Tiendeveen 2 in spektakelstuk onderuit tegen CSVC 3

Het tweede ging vol goede moed voor hun eerste wedstrijd in de vijfde klasse naar CSVC en begon voortvarend aan de aftrap in . Ze deden niet onder en er was een evenwicht in de wedstrijd. CSVC kwam op voorsprong door een formidabel met buitenkant rechts geschoten bal die over de kansloze doelman Peter verdween in de verre buitenhoek. 4 minuten late antwoorde Henk ( Henkie) met een vanuit een corner ingeschoten  mooie boogbal. Een ongelukkige fout in de verdediging werd afsgestraft dorr CSVC, zodat we de rust ingingen met 2-1 achterstand. In de pauze wisselden we van keeper, Peter was door zijn formidabele optreden geblesserd geraakt en kon niet verder. Bert wisselde van tenu en trok het keepersshirt aan. Vrij vlot werd de 3-1 binnengetikt, maar we waren niet van ons stuk te brengen. Roel straft een fout van hun keeper af en met een mooie lob ging de stand naar 3-2. Alles was nog mogelijk. Bram die een uitstekende wedstrijd speelde, probberde een tegenstander te blokken die gretig zijn uitgestoken knie opzocht en daarover heen duikelde. Een penalty oordeelde de scheidsrechter. Bé wees hem op zijn foute beslissing, waarop hij geel kreeg voor aanmerkingen op de leiding. De penalty was niet te stoppen door Bert. Sebastiaan vloog na de aftrap richting 16 meter van de tegenstander, werd aan geraakt en tiendeveen kreeg ook een penalty (was de opmerking van Bé toch mee gaan spelen in deze beslissing?). Stefan liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en tilde de stand naar 4-3. Het veschil zat hem de leeftijden die wij en CSVC in de tweede helft inbrachten. CSVC twee jongens van 19 jaar en wij Sebastiaan ook alweer een deriger en WIm slechts 59 jaren jong. De 5-3 en de 6-3 gingen dan ook redelijk vlot achter elkaar. Een schiterende aanval opgezet door Martin, tikkie terug van Roel en direkt met een lange bal op Stefan, werd keurig afgerond 6-4, dit was tevens de uitslag. 10 doelpunten in een sportieve wedstrijd geeft moed voor de komende wedstrijd tegen HZVV 6 thuis. Het busje bestuurd door Jacob en van versnaperingen voorzien door Erik, wat ook zeer gewardeerd werd door onze teammanager André bracht ons in no time terug in Tiendeveen, waar het nog even gezellig toeven was.

Moeizame winst door beter Tiendeveen

Ter Apel. De mannen van trainer Alex Padding starten Zaterdag meteen met een verre uitreis naar Ter Apel om daar tegen de Zaterdag afdeling van FC Ter Apel ‘96 aan te treden. Na een ruststand van 2-0 voor de thuisclub en een veldverwijdering van Roy Beekelaar reeds na 23 minuten met twee keer geel, moest Tiendeveen in de tweede helft uit een ander vaatje tappen. Het snelle doelpunt direct na rust van Joey Noordzij gaf Tiendeveen het nodige geloof tot een beter resultaat en toen er na ruim een kwartier in de tweede helft er al een 3-3 stand was aangetekend leek de zege een kwestie van tijd. Het kwam er ook nog op een verdiende wijze van. Ruud Kleine schoot Tiendeveen op voorsprong en Joey Noordzij die toch wel de man van de wedstrijd genoemd mag worden tekende met zijn derde treffer de vijfde treffer voor Tiendeveen aan.

Veel gemiste kansen
Op het derde veld, met een omheining, want het hoofdveld wat net is voorzien van kunstgras waarbij de doelen nog niet waren geplaatst ging de wedstrijd onder leiding van R. Silvester uit Stadskanaal om ruim half drie van start onder warme omstandigheden. Tiendeveen kreeg direct een veldoverwicht en de thuisclub werd terug gedrongen. Kansen bleven dan ook niet uit. In de beginfase mocht Sander Blok over de rechterflank de achterlijn halen maar zijn voorzet werd ternauwernood over de achterlijn gekopt door een verdediger van FC Ter Apel ‘96 voordat Roy Beekelaar kon inkoppen. Joey Noordzij mocht nog een uithalen vanaf de 16 meterlijn maar de Ter Apel goali tikte de bal uit de benedenhoek. Tiendeveen kreeg vervolgens ook nog eens met de voetbalwet te maken van wie zelf niet scoort krijgt er eentje tegen en dit gebeurde. Na 17 minuten kwam de thuisclub zo maar op voorsprong nadat Jeffrey Vos zich wel erg gemakkelijk de bal liet ontfutselen waardoor Martijn Kuper meteen vrij voor doelman Marcel Bouwman stond en deze met een geplaatste bal in de korte hoek verschalkte (1-0). Tiendeveen bleef de druk naar voren houden en Roy Beekelaar kopte nog eens rakelings over. Henry Zuidema kreeg kort voor doelman Robbert Land een grote kans maar hij schoot de bal snoeihard naast met zijn rechter been waar het ketsen met links voldoende leek te zijn. Vervolgens liep Roy Beekelaar na een overtreding tegen een gele kaart aan en toen hij tegen leidsman Silvester een opmerking maakte, mocht hij met de tweede gele prent in rukken en moest Tiendeveen met 10 spelers verder. Na nog een aantal kansen te hebben laten liggen wist de thuisclub met een uitbraak zowaar de 2-0 aan te tekenen. Vlak voor rust had Jeroen Eising de score nog bij kunnen stellen maar hij strandde op de uitkomende doelman Land.

Recht gezet
In de rust konden drie spelers achter blijven in de kleedkamer mede door de veranderde tactiek van man op man in de achterste lijn, waarbij trainer Alex Padding de mannen meteen jagen op de bal. Dit had meteen succes, want in de eerste minuut kreeg Joey Noordzij de bal aangespeeld. Net binnen de zestienmeterlijn haalde hij verwoestend uit met een bal in de bovenhoek welke doelman Land alleen maar heeft horen suizen. Toch kreeg Tiendeveen kort daarna een domper want bij een spaarzame uitval van de thuisclub mocht Jeroen Trechsel zomaar vrij voor doelman Bouwman verschijnen en ondanks dat deze doelman bijna niets te verwerken kreeg had hij er toch drie achter zich liggen in zijn netje en moest Tiendeveen opnieuw aanzetten voor een beter resultaat. Het werd dan ook snel ten uitvoer gebracht want nog maar amper een kwartier onder weg in het tweede part of de stand al op gelijke hoogte. Joey Noordzij nam een vrije bal van net buiten het strafschopgebied, waar Sander Blok onderuit was gehaald. Met een knal door het muurtje en over de grabbelende handen van doelman Land werd het net gevonden. Nog geen twee minuten later ging Jeffrey Vos mee naar de frontlinie en mocht eigenlijk ongehinderd de teruggelegde bal van Sander Blok van dichtbij binnen schieten. Het werd een kwestie van tijd, voordat de voorsprong aangetekend kon worden. De thuisclub wist eigenlijk niets meer te creëren en Tiendeveen bleef drukken. De bijna ongrijpbare Sander Blok mikte vanaf de achterlijn nog eens precies de bal op de voet van Joey Noordzij maar deze knalde van dichtbij hard naast. Toch kwam de voorsprong niet meer onverwacht. Ruud Kleine kreeg de bal binnen de zestienmeterlijn voor zijn voeten en met droge knal plofte de bal binnen. Het slotakkoord volgde er nog snel daarna en opnieuw was Joey Noordzij de verdediging van FC Ter Apel ’96 te snel af en hij had zijn derde treffer binnen liggen langs de kansloze doelman Land. Het was vervolgens onder warme omstandigheden de wedstrijd uitspelen, waar Tiendeveen niet meer hoefde en FC Ter Apel ’96 niet meer kon. Een wedstrijd waar de drie punten toch het belangrijkste zijn en verder moet er niet te veel waarde aan deze wedstrijd gehecht worden, aldus trainer Alex Padding want hij was vooral over de eerste helft niet een al te fijn gevoel over gehouden.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Jeroen Eising (46. Henri Eising), Richard Padding(46. Ramses Winter), Jeffrey Vos, Ruud Kleine, Sander Blok, Nick de Roo, Willem Jan Lanning, Henry Zuidema (46. Anjo Smand), Joey Noordzij en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Joey Noordzij.