<< Terug naar archief

Tiendeveen morst punten bij VCG (2-2).

 

Geesbrug. Tiendeveen ging Zaterdag op bezoek bij streekgenoot VCG uit Geesbrug. Het was een wedstrijd waarin de mannen van Alex Padding voor rust heer en meester waren  en terecht met 1-2 naar de kleedkamer mochten. De marge had voor rust al zo groot moeten zijn, waardoor VCG al op een ruime afstand had moeten staan. Echter door het verzuimen van het afmaken van de geboden kansen kwam VCG in de tweede helft langszij. De tweede helft was ook een leuke schouwspel, waarin er aan beide kanten volop kansen te noteren viel. Tiendeveen scoorde de 2-3 maar werd op advies van de assistent, overigens onterecht, afgekeurd door scheidsrechter J. van der Laan uit Muntendam, die het vooral het laatste half uur helemaal niet meer kon bijbenen. Hierdoor gingen er twee kostbare punten verloren voor Tiendeveen, al wist VCG in de tweede helft de Tiendeveners goed partij te geven, waarbij zij ook hun kansen kenden.

Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en wist VCG terug te dringen in de verdediging. Roy Beekelaar kreeg dan ook al vlot een fraaie kans na een voorzet van Sander Blok. Hij zag zijn kopbal evenwel via de handen van doelman Bennie Sok naast getikt. VCG gaf het eerste waarschuwingschot via Jan Benjamins, die goed gebruik maakte van zijn verkregen vrijheid maar hij zag zijn schot van ongeveer 25 meter via de handen na een lastige stuit nog net naast het doel verdwijnen. Joey Noordzij kreeg na een splijtende pass van Jeroen Eising een vrije doorgang richting Bennie Sok. De VCG doelman wist met een reflex de bal te keren. Hendri Zuidema kwam over de linkerflank vervolgens nog eens door tot op de achterlijn maar zijn inzet werd tot hoekschop gewerkt.  Roy Beekelaar zag een kopbal nog eens over het VCG doel verdwijnen. VCG had vervolgens een aardige kans maar Lammert Otten zag zijn schuiver voorlangs het doel bij Marcel Bouwman over de achterlijn verdwijnen. Dat Tiendeveen dan ook op voorsprong kwam was een logisch spelbeeld. Sander Blok werd door Jeffrey Vos de rechterflank op gestuurd en vanaf de zijlijn schoot Blok de bal op de in het centrum opduikende Joey Noordzij en hij haalde ineens uit, waarbij de bal onhoudbaar binnen vloog 0-1.  Tiendeveen leek door te drukken maar Roy Beekelaar zag vervolgens zijn kopbal van dichtbij de tweede paal op knappe wijze gepareerd door doelman Sok waar niemand attent genoeg was voor Tiendeveen om de in het centrum stuitende bal alsnog binnen te werken. Uit het niets maakte VCG vervolgens in de 38ste minuut  gelijk. Jan Benjamins, die zijn afstandschot eigenlijk zag mislukken maar de wegzwaaiende bal werd opgepikt door Andy Bols, die vanuit de hoek van het strafschopgebied de bal langs doelman Bouwman binnen krulde 1-1.  Tiendeveen kwam toch voor rust opnieuw op voorsprong. Hendri Zuidema haalde de achterlijn en schoot de bal op maat op de inkomende Roy Beekelaar, die met een prachtige snoekduik de bal hard met het hoofd in de korte hoek knikte1-2.  Kort hierna werd de kleedkamer op gezocht om de thee te nuttigen.

Na rust ontspon zich een wedstrijd waarin de thuisclub gelijkwaardig was aan Tiendeveen. Voor beide doelen waren en kansen te noteren. VCG wist in de 54ste minuut de gelijkmaker aan te tekenen nadat Lammert Otten vanaf de rand van het strafschopgebied de bal aangeschoven kreeg en van dichtbij kapte hij zich vrij en met een schuiver in de korte hoek werd doelman Marcel Bouwman verslagen 2-2. Tiendeveen ging op jacht naar een nieuwe voorsprong en had de mogelijkheid via Roy Beeekelaar, die net iets te kort kwam om de uitkomende doelman Sok te passeren. De doelman schoot met een wilde haal de bal over de zijlijn. Tiendeveen had vervolgens geluk, dat Jan Benjamins opnieuw mocht uithalen en de bal via een verdediger van Tiendeveen en de deklat over zag ketsen. Sander Blok werd direct daarna de diepte ingezonden met een verre uittrap van doelman Bouwman maar opnieuw wist de uitkomende doelman te ruimen voordat Blok kon binnen schieten. Vijf minuten later had opnieuw Jan Benjamins voor VCG bijna de voorsprong aangetekend op het elektronische scorebord toen hij Richard Padding de bal ontfutselde en allen op doelman Bouwman aan kon die hij met een lobje passeerde. Ramses Winter wisr de bal toch nog te ruimen voordat deze binnen geschoten kon worden. Het spel golfde echt op en neer en scheidsrechter van der Laan kreeg steeds meer moeite om uit het middenveld te komen waardoor hij aan beide kanten beslissingen nam van grote afstand. VCG probeerde met tijdrekken en allerlei vertragingen het ene puntje over de streep te krijgen. Het leek te mislukken, want opnieuw glipte Sander Blok over de vleugel langs zijn directe tegenstander en schoot de bal op de inkomende Roy Beekelaar, die de bal binnen knalde. De vanuit de middencirkel komende leidsman  honoreerde ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent en ontnam Tiendeveen hiermee de voorsprong. Tiendeveen bleef aandringen maar het moe gestreden VCG hield het uit tot aan het eindsignaal, die met maar weinig extra tijd al viel. De leidsman hield het wel erg snel voor gezien gelet op het tijdrekken bij de thuisclub waarbij hij voor liet komen de tijd steeds stil te zetten maar op het eind werd deze niet toegevoegd. Mede hierdoor bleef de stand ongewijzigd en koesterde VCG het ene puntje en moest Tiendeveen vooral kijkend naar de eerste helft toch genoegen nemen met het ene punt. De mannen van Alex Padding hadden verzuimd om in de eerste helft de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en  verspeelden daardoor twee kostbare punten.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Sander Blok, Jeroen Eising, Anjo Smand, Joey Noordzij (70ste min. Ruud Kleine), Hendrie Zuidema (65ste  min. Nick de Roo), Sander Blok en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Hendrie Zuidema.

Tiendeveen door SC Genemuiden uit de beker.

 

Tiendeveen. De eerste bekerronde van het KNVB district Noord voor de mannen van trainer Alex Padding is naar verwachting gelopen, want SC Genemuiden kwam op bezoek en draait in de top van de Topklasse mee, waardoor er verwacht mocht worden dat de gasten zouden winnen. Het werd een dan ook een 0-7 nederlaag waar Tiendeveen eigenlijk wel mee kan leven, want ondanks een kranig verzet lieten beide teams in een zeer vriendschappelijk duel elkaar voetballen. De thuisclub kon naar hartenlust oefen op het verdedigend en tegen houden van zeer talrijk aanvallende acties van de polderbewoners, terwijl de mannen van trainer Richard Karrenbelt konden oefenen op een aantal aanvalspatronen. Misschien is er volgende week eentje uit te voeren in de KNVB beker tegen FC Twente. Na een 0-4 ruststand werd in de allerlaatste seconde de 0-7 binnen geschoten. De goed leidende scheidsrechter H. Loopers uit Hoogeveen floot direct na deze treffer voor het eindsignaal en kon het talrijke publiek met een tevreden gevoel huiswaarts.

Het werd een redelijk eenzijdige wedstrijd waarin Tiendeveen natuurlijk onder druk kwam te staan. Toch werd er redelijk stand gehouden en het was jammer voor Tiendeveen, dat doelman Marcel Bouwman zich liet verrassen na een terugspeelbal van Richard Padding waar de doelman aannam i.p.v. direct weg te knallen waardoor de jagende Sijmen Jansen hem de bal ontfutselde en deze tergend langzaam over de doellijn liet binnen rollen. Tiendeveen wist niet echt gevaarlijk te worden maar stak verdedigend toch goed in elkaar, waardoor SC Genemuiden de score niet snel wist te verhogen. In de 32ste minuut viel de tweede treffer uit een standaard situatie gescoord, want na een scherp aangesneden hoekschop werd de bal steenhard binnen gekopt door de bij eerste paal inkomende Herman van Dijk. Zes minuten later werd opnieuw een strakke hoog in de doelmond geschoten hoekschop met het hoofd tegen het nylon gekletst, Berry Halfweg die zijn hoofd er tegen aan zette voor de grabbelende handen van doelman Bouwman.  In de 44ste minuut tekende dezelfde Berry Halfweg nog net de 0-4 aan voor het rustsignaal, hij kwam vrij nadat de bal vanaf de achterlijn terug werd gelegd richting de tweede paal waar hij vrijkomend binnen kon schieten.

In de tweede helft werd eenzelfde spelbeeld al werden de Topklassers iets meer van het doel gehouden bij Tiendeveen. Er werd voor als nog regelmatig van afstand getracht om doelman Bouwman te verschalken maar hij greep goed in of de bal verdween over of naast het Tiendeveen doel. In de 68ste minuut werd de score pas verder uitgebouwd bij een harde inzet van Patrick Lip en een minuut later viel de mooiste treffer van de wedstrijd toen Gerhard Visser de bal snoeihard in de kruising knalde waar doelman Bouwman volledig kansloos werd gelaten. In de laatste 25 minuten bleef het een leuk schouwspel maar hield de verdediging van Tiendeveen zich goed staande. Tot het allerlaatste moment van deze ongelijke strijd, want toen moet er nog een keertje gecapituleerd worden toen Jacco Riemens de eindstand naar de 0-7 schoot. Meteen werd er vervolgens voor het eindsignaal gefloten door scheidsrechter Loopers en konden beide teams richting de kleedkamers. Tiendeveen was al met al zeer tevreden, want de penningmeester had door het talrijke publiek en het vooraf al geplande feestje bij de club een leuk extra centje te boeken. Volgende week komt de competitie weer aan de orde en wacht buurman VCG waar Tiendeveen een zware klus zal wachten alleen met een heel ander uitgangspunt, want hier staat de aansluiting houden met SC. Elim op het spel.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter. Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Sander Blok, Anjo Smand (Ruud Kleine), Hendri Zuidema (Willem Jan Lanning), Jeroen Eising, Joey Noordzij en Roy Beekelaar (Martin Derrez).

 

Tiendeveen klaar voor de bekerwedstrijd tegen SC Genemuiden

VV Tiendeveen is voorbereid voor de bekerwedstrijd tegen Sc Genemuiden. Donderdagavond is er goed getraind door de selectie en ze zien uit naar de wedstrijd van zaterdag. Op verzoek van het zesde elftal van Genemuiden is de inhaalwedstrijd tegen Tiendeveen 2 vooraf, verplaats naar 12.00 uur, zodat iedereen in de gelegenheid is om de bekerwedstijd te volgen.

Vrijdagmiddag is de accomodatie kant en klaar gemaakt door een groep enthouisaste vrijwilligers, om  SC Genemuiden en de supporters een goed onderdak te bieden. Om de verwachte grote schare supporters te ontvangen, is er een extra tent geplaatst. Het weer ziet er bijzonder goed uit voor zaterdag, alles werkt mee om er een mooi voetbalfeest van te maken.

Tiendeveen onderuit tegen counterend NKVV.

 

Tiendeveen. Tiendeveen, die fraai de koppositie had weten te pakken in 5D liet zich Zaterdag verrassen door een sterk counterend NKVV. De wedstrijd is in een kwartiertje tussen de 12de en de 25ste minuut beslist door NKVV, die de mannen van trainer Alex Padding toen op een 0-3 achterstand wisten te zetten. Een prachtig afstandschot in de kruising en twee counterdoelpunten werden in die periode achter doelman Bouwman geschoten. Het veel meer balbezit hebbende Tiendeveen probeerde de bakens nog wel te verzetten maar bleef achter de feiten aanlopen. Nadat de 0-4 nog was aangetekend in de tweede helft door opnieuw een counter mocht Tiendeveen de stand nog een beter aanzien geven maar de aansluiting kwam er niet meer. Een teleurstellende maar verdiende nederlaag voor Tiendeveen.

Tiendeveen startte goed aan de wedstrijd en Roy Beekelaar kopte al in de eerste minuut bijna raak maar doelman Gerrit Vrieling ranselde de bal uit de bovenhoek tot hoekschop, die ook nog eens rakelings werd over gekopt door Joey Noordzij. In de zevende minuut glipte Sander Blok langs zijn directe tegenstander en zijn voorzet werd opnieuw door Roy Beekelaar via doelman Vrielings vingertoppen over gekopt. Na deze eerste goede kansen wist NKVV in de 12de minuut voor het eerst een goede aanval op te zetten, waarbij Vincent Verhoef van ruim 25 meter de eerste doelpoging ook meteen zag binnen vliegen in de kruising bij de tweede paal. Tiendeveen was verrast en wilde de stand meteen recht zetten, waarbij er veel te gehaast werd gespeeld. Er werd door teveel spelers uit positie gelopen en NKVV profiteerde in deze fase optimaal, want in de 20ste minuut werd de rappe Tom Hilbink weggezonden die de bal op de paal zag spatten maar de in de doelmond terugspringende bal werd binnen geschoven door Ramon Olde. Toen enkele minuten later hetzelfde tweetal opnieuw een snelle counter met een doelpunt wisten af te ronden, waar Olde nu de aangever was en Tom Hilbink de bal bij de tweede paal binnen mocht knallen leek zich een blamage voor Tiendeveen te gaan afspelen. NKVV ging zwaar op de verdediging leunen en alleen maar gokken op de creativiteit van de beide spitsen. Een tactiek waar Tiendeveen moeite mee had. Veel balbezit viel er te noteren voor Tiendeveen en zelfs waren er kansjes om de stand in de goede richting te buigen. Hendri Zuidema schoot een hoekschop nog eens gevaarlijk in de doelmond van NKVV maar de scrimmage die hieruit volgde werd nipt naast geschoten door Sander Blok. Hendri Zuidema werd kort daarna net binnen het strafschopgebied van NKVV onderuit gehaald maar scheidsrechter B. Kamman uit Hoogeveen zag er niets in en liet doorspelen. Kort voor rust drong Jeroen Eising met een soloactie door tot op het randje van het strafschopgebied waar hij werd neergelegd. Roy Beekelaar schoot de toegekende vrije bal ruim over. Zo werd de rust gehaald met een 0-3 stand.

Na de hervatting probeerde Tiendeveen nog meer druk te zetten op de verdediging van de gasten maar deze stond goed geposteerd en wanneer Tiendeveen wel tot gevaar wist te komen ontbeerde het geluk aan hun zijde. Zo wist Ruud Kleine van dichtbij de bal niet binnen te werken bij de tweede paal en met kunst en vliegwerk werd da bal buiten de palen gehouden door doelman Gerrit Vrieling. Na amper 10 minuten wist NKVV zelfs de 0-4 aan te tekenen omdat Henri Eising een moment aarzelde om de bal  te ruimen en Tom Hilbink hem aftroefde en vervolgens de bal langs doelman Bouwman in de verre hoek mikte. Sander Blok kwam over de rechterflank door tot op de achterlijn en inkomend bij de eerste paal knikte Roy Beekelaar de bal in de kruising maar doelman Vrieling sloeg de bal ook nu uit het doel. Tiendeveen bleef de druk opvoeren op NKVV waar de gasten zich bleven beperken tot soms gevaarlijke counters. Tiendeveen mocht niet klagen, dat scheidsrechter Kamman bij een harde inzet van Joey Noordzij en een strafschop in zag toen een verdediger de bal op de arm voor het lichaam kreeg. Willem Jan Lanning schoot dit buitenkansje onberispelijk binnen. Doelman Marcel Bouwman moest kort daarna met een prima reflex Tom Hilbink van zijn derde treffer afhouden toen deze opnieuw vrij voor hem opdook, de doelman greep echter klemvast de bal die diagonaal werd ingeschoten. Een volgend miraculeus moment was er op de doellijn  bij NKVV waar opnieuw Ruud Kleine haast staand op de doellijn de bal  kreeg maar via de onderkant van de lat en de rand van de staander ketste de bal uit het doel waar hij met een omhaal de bal bij de eerste paal wist te krijgen maar nu werd de bal voor de inkomende Joey Noordzij tot hoekschop gekopt. Na bijna 80 minuten  wist Bram van der Poel de tweede treffer binnen te schuiven toen hij dwars door het centrum de bal wist op te pikken en doelman Gerrit Vrieling verschalkte 2-4. Tiendeveen bleef aandringen maar het moegestreden NKVV hield zich staande en wist Tiendeveen drie kostbare punten af te snoepen en stegen daarmee naar de bovenkant van de middenmoot. Tiendeveen mag het zichzelf aanrekenen, dat deze verdiende nederlaag werd opgelopen, waardoor het team van trainer Alex Padding werd gepasseerd door naaste concurrent Elim op de ranglijst.

Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen topklasser Genemuiden op het programma, die naar sportpark “De Veenhoek” zullen komen. Aftrap 14.30 uur.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Henri Eising, Jeffrey Vos, Ruud Kleine, Jeroen Eising, Willem Jan Lanning, Joey noordzij, Hendri Zuidema, Sander Blok en Roy Beekelaar (Bram van der Poel)

 

Man van de wedstrijd : geen

Tiendeveen bij VEV opnieuw naar ruime winst

 

Klazienaveen-Noord. De mannen van trainer Alex Padding moesten naar het winderige Klazienaveen-Noord om aan te treden tegen VEV. Deze tegenstander had deze competitie nog geen nederlaag geleden, echter Tiendeveen maakte daar Zaterdag resoluut een einde aan met een ruime 3-6 overwinning. Roy Beekelaar scoorde er opnieuw lustig op los met vier treffers en Joey Noordzij gaf zijn visitekaartje ook met twee treffers af op het sportpark achter de kerk.

Tiendeveen opende sterk en had de pech, dat Roy Beekelaar direct al in de tweede minuut vrij opduikend voor doelman Bert Tubben goed inschoot maar met een reflex wist de VEV-doelman zijn doel nog schoon te houden. Tiendeveen bleef druk houden op de thuisclub, die maar sporadisch richting doelman Marcel Bouwman wisten te komen. Anjo Smand wist na ruim vijf minuten Sander Blok met een steekpass te bedienen , die meteen de achterlijn op zocht maar verdediger Bennie Tubben wist glijdend de bal nog net tot hoekschop te verwerken. Deze werd vervolgens net naast de tweede paal achter gekopt door Joey Noordzij. Leidsman R. Jansen uit Zuidwolde die een prima wedstrijd floot en overal goed zicht op had zag Tiendeveen vervolgens drie hoekschoppen op rij af te dwingen maar de score bleef nog even uit. Toch werd na 20 minuten de wedstrijd open gebroken en juist nu weer uit een hoekschop. Hendri Zuidema plaatste de bal vanuit de hoek diep bij de tweede paal waar Roy Beekekaar de mistastende doelman met het hoofd verschalkte door de bal met een fraaie boog binnen te knikken (0-1). Twee minuten later werd dezelfde Beekelaar opnieuw fraai vrijgespeeld nu door Joey Noordzij maar nu schoof hij de bal op de staander waarbij doelman Tubben de rebound precies in zijn handen kreeg geboogd. Drie minuten later was de 0-2 toch een feit. Na storend werk wist Joey Noordzij, die de diepte zocht aangespeeld en met een fraaie schuiver buiten kant rechts werd Roy Beekelaar voor doelman Tubben gezet. Nu kapte Beekelaar zijn directe tegenstander uit en met een droge knal onder doelman Tubben door verdween de bal opnieuw tegen het nylon. VEV had pas de eerste mogelijkheid na bijna een half uur spelen, waarbij Michael Rozema de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard inschoot maar deze harde inzet net buiten de palen achter zag vliegen. Vlak voor rust moest er VEV speler Hendri Nijenkamp per brancard vanaf  met waarschijnlijk een zware enkelblessure. Hierdoor werd de rust al in de 42ste minuut genoten en kon de speler vervoerd worden. De wedstrijd werd drie minuten hervat waarna de beide clubs van speelhelft wisselden. Wel werd het spel meteeen hervat en daarna gingen de Tiendeveners meteen voortvarend van start en reeds in de 48ste minuut had Beekelaar zijn derde treffer er al in liggen na een combinatie over enkele schijven waardoor hij helemaal vrij werd gespeeld en koeltjes de bal binnen knalde (0-3). De ijverige Joey Noordzij werd bijna 10 minuten later opnieuw met een fraaie aanval vrij voor doelman Tubben gezet en met een bekeken bal vond hij ook het net en was de 0-4 een feit. VEV wist in het tweede gedeelte ook iets meer bij doelman Marcel Bouwman te komen en tekende de zomaar een treffer aan, nadat de rappe Jeroen Hartman zich richting Tiendeveen doelman Bouwman. Zijn voorzet verdween via de voet van laatste man Henri Eising over Ruud Kleine precies op maat voor Mark Nijzing 1-4. Tiendeveen bracht binnen de minuut de marge weer op vier treffers na een snelle aanval waardoor Joey Noordzij opnieuw mocht afronden 1-5. VEV ging alles op de aanval gooien en Tiendeveen liet de teugels enigszins vieren waardoor VEV vanuit een hoekschop zeer fraai zelfs de bal ineens werd binnengeschoten door Jeroen Hartman die doelman Bouwman opnieuw liet vissen. Tiendeveen liet na ruim 80 minuten zien waarom de koppositie ingenomen werd want opnieuw Bram van der Poel stuurde met een splijtende pass Sander Blok de diepte in en deze zag de meegekomen Roy Beekelaar vrij opduiken bij de tweede paal, die zijn voorzet binnen mocht schuiven.

Het slotakkoord werd toch door de thuisclub gezet, want doelman Marcel Bouwman liet zich van afstand verrassen door Michael Rozema waardoor de bal via zijn voet binnen viel. Hierdoor was de 3-6 overwinning een feit en mocht Tiendeveen terecht winnaar noemen en kwam Tiendeveen door het punten verlies van Elim alleen op de kop in 5D.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ruud Kleine (75ste min. Gerard van Zwol), Jeffrey Vos, Henri Eising (75ste min. Bram van der Poel). Jeroen Eising, Anjo Smand, Nick de Roo (46ste min. Willem Jan Lanning), Joey Noordzij, Hendri Zuidema, Sander Blok en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Anjo Smand

Sc genemuiden 7 te sterk voor Tiendeveen 2

Wedstrijdverslag   sc Genemuiden 7 – vv Tiendeveen 2

 

Zaterdag 1 Oktober moest Tiendeveen 2 aantreden tegen sc Genemuiden 7.

Aangezien dit een topwedstrijd betrof stonden de verkeersregelaars ons al op te wachten.

Er waren ongeveer 3 duizend toeschouwers op het sportpark van sc Genemuiden, maar of dat nou lag aan de wedstrijd van het eerste tegen HHC of onze wedstrijd zal wel nooit duidelijk worden.

Omdat de scheidsrechter al zijn derde wedstrijd van deze dag floot begonnen we ongeveer 10 minuten later dan de bedoeling was.

De leiders Andre en Erik hadden weer een topopstelling uit de hoge hoed getoverd. Deze werd al weer snel gewijzigd omdat Wim spoorloos was en Peter zijn voetbalschoenen vergeten was.

Onder een stralende zon werd begonnen met een zeer aanvallend Tiendeveen, wat resulteerde in een aantal goede kansen. Zo schoot Marco de bal goed in in na een vloeiende aanval maar werd deze inzet van de doellijn gehaald door een verdediger van sc Genemuiden. Pas in de derde minuut kwam sc Genemuiden tot de eerste fatsoenlijke aanval wat wel gelijk een goede kans opleverde, maar Gerard pakte de bal vakkundig uit de bovenhoek.  Zo moest Gerard  nog drie keer handelend optreden in de 5e, 6e en 8e minuut, wat hij met verve deed.Vanaf de 12e minuut braken de momenten van Bram aan , hij kreeg 4 opgelegde kansen die hij allemaal zelf creërde door prachtige loopacties. Helaas voor Tiendeveen leverde dit geen enkel doelpunt op.

Zoals wel vaker gebeurd viel het doelpunt aan de andere kant, een vrije bal op de rand van de zestien  werd schitterend in de kruising geschoten. Daarna kreeg Marco nog een enorme kans na een goede actie van Berry maar het schot van hem werd een ingooi voor sc Genemuiden.

In de 34e minuut kwam sc Genemuiden op een twee nul voorsprong uit een corner waarbij de aanvoerder wel erg vrij werd gelaten, waarna het een koud kunstje was om de bal binnen te schieten.Vlak voor rust moest Gerard  nog twee keer handelend optreden , maar in de laatste minuut voor rust kwam hij net te laat om de spits van sc Genemuiden van een doelpunt af te houden (3-0)

De tweede helft begon Tiendeveen met drie wissels, Tom , Wim en Jerremy kwamen binnen de lijnen voor David, Berry en  Be. Omdat sc Genemuiden toch wel een beeje angst had voor Tiendeveen besloten ze om de tweede helft maar een half uur te laten duren.

Met Be als grensrechter begon Tiendeveen voortvarend aan de tweede helft. Tom bleek als wissel voor zijn vader Be een welkome versterking.Nadat Tiendeveen nog vier kansen had gemist , wist sc Genemuiden uit de eerste de beste kans 4-0 te scoren. De tweede helft (halve helft) was in zijn geheel voor Tiendeveen, met Bert die nu steeds doorschoof naar het middenveld was Tiendeveen de baas op het veld.

Nadat er aan beide kanten een paar kansen werden gemist kwam Tiendeveen op 4-1 door een geweldig doelpunt van Tom die een teruggelegde bal van Bram stijf in de kruising schoot.Doordat wij conditioneel  een stuk sterker waren dan sc Genemuiden ging het de tweede helft maar één kant op .

De keeper van sc Genemuiden werd in de 60e minuut zo onder druk gezet door Berry dat hij over de bal heen schoot waardoor de bal tergend langzaam over de lijn heen ging (4-2). Na dit doelpunt  schoot Jerremy nog een bal via de binnenkant van  de paal in de handen van de keeper. Het enige wapenfeit van sc Genemuiden was een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel.

Doordat alle 3 duizend toeschouwers naar het eerste van sc Genemuiden gingen kijken ging deze wedstrijd als een nachtkaars uit. Tiendeveen 2 heeft nu nog nul punten maar de eerste punten zitten er aan te komen .

Tiendeveen met monsterscore langs WKE (11-3).

 

Tiendeveen. Tiendeveen kent een prima start van de competitie, al hebben de mannen van trainer Alex Padding zo het zich laat aanzien ook nog meest de mindere teams, behalve Erica ’86, gehad in de vijfde klasse. Toch werd er afgelopen Zaterdag vooral in de tweede helft met scherp geschoten, want na een voor WKE dragelijke 2-1 ruststand voor Tiendeveen werd het uiteindelijk een schuttersfestijn, die bij een eindstand van 11-3 uiteindelijk pas stopte. Roy Beekelaar was met acht treffers de grote man voor Tiendeveen, terwijl Sander Blok er twee aantekende en Joey Noordzij schoof er ook nog eentje binnen.

Bedenkelijk niveau.

De wedstrijd, die onder prima leiding stond van de heer T. Hein uit Erica begon verrassend, want de woonwagenbewoners namen na 5 minuten brutaal de leiding. In de Tiendeveen verdediging werd geaarzeld met het ruimen van de bal en Gertjan van Oenen prikte de bal bij de eerste de beste aanval van WKE in de korte hoek langs doelman Marcel Bouwman 0-1. Tiendeveen, die maar moeizaam op dreef wisten te komen waren veel te gehaast en onzorgvuldig aan het voetballen om direct langszij te komen. WKE wist redelijk bij te blijven en dat mogen de Tiendeveners zich aanrekenen, ook al omdat de kansen soms vanuit riante posities om zeep werden geholpen. Toch kwam Tiendeveen na 25 minuten op gelijke hoogte. Roy Beekelaar werd met een steekballetje van Joey Noordzij vrij voor doelman Stefan Turien en nu schoof Beekelaar de bal koel binnen 1-1. Kort daarna schoot dezelfde Noordzij na een goed lopende aanval spetterend hard op de deklat boven dezelfde doelman maar de afronding werd vervolgens naast gewerkt door Jeroen Eising. Vijf minuten voor het rustsignaal werd Roy Beekelaar opnieuw vrij gespeeld voor het doel van WKE, nu door Hendri Zuidema en ook nu was hij resoluut en schoof de bal opnieuw tegen de touwen.

 

Na de rust werd de wedstrijd direct op slot gedaan, want in de eerste twee minuten wist Roy Beekelaar opnieuw twee treffers aan te tekenen, waarbij de eerste al na 24 seconden werd binnen geschoten. Zijn vierde treffer viel opnieuw na direct storend werk na de spelhervatting en de voorzet knalde Beekelaar binnen na aangeven van Ramses Winter vanaf de rechterflank hard binnen. Het geloof was hiermee weg bij WKE en ondanks dat de Emmenaren helemaal achter de feiten aan kwamen te lopen probeerde zij voetballend toch verzet te geven. Tiendeveen schakelde een tandje bij en vooral Sander Blok bleek ongrijpbaar voor de WKE-verdediging en hij liep na 55 minuten iedereen eruit en schoof de bal vervolgens langs doelman Turien binnen 5-1. Tiendeveen liep ondanks, dat de zekere winst binnen was nog steeds niet geconcentreerd te spelen en mede daardoor profiteerde WKE nog een keertje door in hun sporadisch voor het doel komen bij Marcel Bouwman een strafschop er uit te slepen, door gemakkelijk over de knie te gaan van de verdediger bij Tiendeveen. Gerard Joling schoot de bal koeltjes binnen vanaf de elfmeter stip. Tiendeveen liet er geen gras meer over groeien en in het laatste half uur werd er nog zes keer gescoord. Roy Beekelaar was scherp voor het doel en schroefde zijn doelsaldo nog met vier treffers op en Joey Noordzij en Sander Blok vonden het net ook nog eens. Bij een 10-2 stand werd de derde treffer voor WKE nog even cadeau gedaan door de Tiendeveen verdediging want de uitgooi van doelman Marcel Bouwman werd door niemand van het linker verdedigingsblok begrepen waardoor Gerjan van Oenen ineens mocht uithalen en de nog ver voor zijn doel staande Bouwman werd met een fraaie boog verschalkt. Het slotakkoord was toch voor Tiendeveen waar door de koppositie (gezamenlijk met streekgenoot Elim) door het eindresultaat van 11-3 enige glans krijgt. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, want het was maar van een matig niveau, ook al omdat de tegenstander niet veel potten wist te breken. Volgende week zal er geconcentreerder gespeeld moeten worden tegen VEV, want daar zal meer tegenstand te verwachten zijn, dan in deze wedstrijd.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding (Martin Derrez), Jeffrey Vos, Henri Eising (Nick de Roo), Sander Blok, Anjo Smand, Jeroen Eising, Hendri Zuidema (Ruud Kleine) Roy Beekelaar en Joey Noordzij.

MAN VAN DE WEDSTRIJD: ROY BEEKELAAR.

Tiendeveen E1 wint ook derde competitiewedstrijd

Zaterdag 1 oktober 2011. JVZ E5 – Tiendeveen E1

Al vroeg in de ochtend op weg na Zuidwolde, om 9 uur moesten de jongens het veld op. Vele acties op het doel van JVZ maar dat wilde eerst maar niet lukken.Toen kwamen onze Tiendeveense jongens helemaal los en er werd al snel flink gescoord.
2e helft. JVZ lieten de koppies niet hangen en kwamen heel goed terug, werd het nog even spannend voor Tiendeveen. Zonnetje kwam er lekker bij en werd er van de Tiendeveense zijde weer gescoord. Het resultaat was 4-8 helemaal super gedaan.
De boys doen het steeds beter!! Succes verder.

Sportieve groet Jannie.

=================================================================

Zaterdag 24 september 2011, 10.45 uur. Tiendeveen E1 -Hoogeveen E3

Een overwinning van ons E team. Vanmorgen om 10.45 uur begon de wedstrijd Tiendeveen E1 tegen Hoogeveen E3. De 1ste minuut werd er gelijk al gescoord door Tiendeveen dus dit ging al goed. Tenslotte hebbben wij gewonnen met 16-0 door een goed samenspel door Ryan, Ruthger, Damian, Jorden, Patrick en Bjorn, en dan ook nog met 1 minder in het veld dan Hoogeveen. Klasse E1 jullie gaan gelijk alweer goed.

Gea

=================================================================

17-09-2011 Elim E3 – Tiendeveen E1

Na een dikke nederlaag tegen Pesse met de bekerwedstrijd, is de competitie goed begonnen.
De 1ste wedstrijd was uit tegen Elim E3. De 1ste helft ging het gelijk op,  Tiendeveen opende de score, met 0-1. Na enkele minuten werd het al 0-2. We sloten de 1ste helft af met de tussenstand 1-3.
Na de pauze bleek dat Elim terug kwam in de wedstrijd maar dat mocht toch niet zo zijn. Elim miste een paar kansen, zodat Tiendeveen de voorsprong kon uitbreiden. Na 3-5 liep Tiendeveen helemaal uit tot 3-11.
Doelpuntenmakers waren in deze wedstrijd: Bjorn Schonewille: 6x Remon Duinkerken: 2x Rutger Gort: 2x en Patrick Schonewille: 1x.
Aanstaande zaterdag moeten wij thuis spelen tegen Hoogeveen E3.