<< Terug naar archief

Tiendeveen F1 wint derby

29 november 2011

Op een doordeweekse dinsdagavond heeft Tiendeveen F1 met 6-4 van Noordscheschut F4 gewonnen. De F-jes speelden in deze derby niet hun beste spel, maar wonnen wel.
Tiendeveen begon voortvarend en zette Noordscheschut direct onder druk. Dit leidde tot de eerste kansen en doelpunten. Glenn maakte zovwel de 1-0 als de 2-0. Hierna dachten de F-jes er iets te gemakkelijk over en Noordscheschut kreeg ook de eerste kansjes. Even later stond het dan ook 2-1. Dit was tevens de ruststand.
Tiendeveen begon goed na rust en het werd al snel 3-1, doelpunt Alicia. Alicia zorgde even later ook voor de 4-1. Er leek geen vuiltje meer aan de lucht. Maar Noordscheschut gaf niet op en mede doordat Tiendeveen de verdediging verwaarloosde, kwamen ze terug in de wedstrijd. Zij maakten op een gegeven moment zelfs de gelijkmaker, 4-4. Toen deden de Tiendeveners er even een stapje bij. Jaimy zorgde voor de 5-4 en Alicia besliste, met wederom een doelpunt, de wedstrijd, 6-4. Zo bleven de punten toch in Tiendeveen.
Na de wedstrijd volgden de gebruikelijke penalties. Dylano onderscheidde zich hier. Hij stopte bijna alle penalties van Noordscheschut en maakte er een mooie show van.

================================================================

Tiendeveen F1 met monsterscore langs CSVC F4

19 november 2011, CSVC F4 – Tiendeveen F1

Het was weer vroeg uit de veren, want om 09.15 uur moest er in Coevorden aangetreden worden tegen CSVC F4. Het werd een gemakkelijke overwinning voor de F-jes. Het verschil tussen beide teams was groot.
Jan Willem, die Dylano in het doel verving, had een hele rustige morgen. Bij rust was het al 0-10. De overwinning was toen dus al wel binnen.
Het doel in de tweede helft was dat elke veldspeler een doelpuntje zou maken. Toen, na een aantal minuten, Harjo scoorde moest alleen Joyce nog scoren. Zij werd een aantal keren goed in stelling gebracht, maar had pech in de afwerking. Maar met nog zo’n vijf minuten te gaan lukte het toch. Joyce schoot de bal van dichtbij binnen en maakte hiermee het allereerste doelpunt in haar carrière. Het doelpunt werd luid bejubeld door de supportersschare van Tiendeveen.
Jaimy was de topscorer van de dag. Hij scoorde maar liefst 10 keer. De overige doelpunten werden gemaakt door Glenn: 2 keer. Simon, Alicia, Larenza, Harjo en Joyce scoorden allemaal 1 keer. De eindstand was dus CSVC F4 – Tiendeveen F1: 0-17.

===============================================================

Tiendeveen F1 wint in spektakelstuk.

12 november 2011, Tiendeveen F1 – De Weide F6

Met 10-5 hebben de F-jes een mooie overwinning behaald op De Weide F6. Op deze koude morgen ging de wedstijd in het begin gelijk op. Beide teams hadden voor aanvang van de wedstrijd dan ook evenveel punten.
Tiendeveen kwam een beetje fortuinlijk op 1-0. Een corner van Glenn werd door een De Weide verdediger in eigen doel gewerkt. Even later kwam Tiendeveen op 2-0 door een goed ingeschoten bal van Alicia. De Weide kwam terug tot 2-1, maar wederom was het Alicia, die zorgde voor de 3-1. De Weide bracht het verschil weer terug naar één punt, 3-2. Toen was Tiendeveen weer aan de beurt om te scoren. Jaimy sloeg voor de rust nog 2 keer toe en zorgde voor de 4-2 en 5-2.
De Weide kwam na de rust het beste uit de startblokken. Dylano was kansloos op een afstandsschot, 5-3. Even later was het verschil weer 3 punten, Glenn scoorde. Toen brak de sterkste fase van de Weide aan. Zijn soorden eerst 6-4 en even later 6-5. Tiendeveen kwam een beetje onder druk te staan, maar mede door goed werk op het middenveld van Joyce en Jan Willem scoorde Glenn uit een counter de 7-5. Dit bleek even later de beslissing te zijn. Tiendeveen deed er nog een schepje bovenop. Conditioneel zit het wel snor met de F-jes. Na een uitstekende aanval (Simon stuurt Glenn diep, mooie voorzet Glenn, Alicia rondt prima af) valt de 8-5. Ook Harjo pikte nog een uitstekend doelpunt mee, 9-5. Larenza had hierna nog een mooie kans, maar de bal ging net naast. De 10 werd daarna mooi vol gemaakt door Jaimy.
Al met al was het een uitstekende teamprestatie van de F-jes. Door goed samen te spelen werd het uiteindelijk toch nog een ruime overwinning, waardoor de F-jes de derde plaats stevig in handen hebben.

=================================================================

Tiendeveen F1 verliest van koploper

29 oktober 2011, NKvvProtos F1 – Tiendeveen F1

Tiendeveen F1 moest op bezoek bij koploper NKvvvProtos F1. Het was vroeg vertrekken, want de wedstrijd begon al om 09.00 uur. NKvvProtos F1 had tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en begon nu ook sterk aan de wedstrijd. Na een aantal minuten kwamen de F-jes op achterstand. NKvvProtos behield een klein overwicht, maar er werd goed verdedigd door met name Jaimy en Simon. Ook Dylano had een aantal prima reddingen. Tiendeveen kreeg zo halverwege de 1e helft ook de eerste kansen. Eén daarvan werd benut door Glenn, 1-1. De wedstrijd was op dat moment redelijk in evenwicht. Toch kwam NKvvProtos wederom op voorsprong en ook de 3-1 liet niet lang op zich wachten. De Tiendeveners gaven niet op en door een mooi afstandsschot van Glenn werd het 3-2. Jammer genoeg viel de 4-2 vlak voor de rust.
De 2e helft ging in het begin nog gelijk op. Tiendeveen kreeg een aantal kansen op de 4-3, maar Larenza en Alicia scoorden net niet. NKvvProtos scoorde wel en even later stond het 6-2. Nadat Jaimy het houtwerk teisterde, maakte Glenn even later de 6-3. Aan beide kanten werd er goed verdedigd, waarbij Jan Willem, Harjo en Joyce zich ook kranig weerden.
In de slotfase scoorde NKvvProtos nog twee keer en werd de eindstand van 8-3 bereikt. Volgende week spelen de F-jes thuis om 09.30 uur tegen Raptim F5.

================================================================

Tiendeveen F1 eervol ten onder.
15 oktober 2011, Tiendeveen F1 – VVAK F1

De F-jes hebben hun eerste nederlaag van deze competitie geleden. In een mooie wedstrijd was VVAK F1 met 3-6 te sterk. Tiendeveen moest het vandaag met 7 spelertjes doen. Dat brak ons in de tweede helft toch een beetje op.
VVAK begon de eerste helft sterk en vanaf de aftrap was het direct 0-1. Jan Willem, die de zieke Dylano in het doel verving en zijn eerste wedstrijd keepte, was kansloos. VVAK zette goed door en liep uit naar 0-3.
Maar naarmate de eerste helft vorderde kwam Tiendeveen beter in hun spel. Na een aantal mooie aanvallen viel de 1-3, doelpunt Glenn. De 2-3 kwam van de voet van Alicia, die na een onoverzichtelijke situatie voor het doel van VVAK goed binnenschoot.
Na de rust ging het aanvankelijk gelijk op. Maar de inhaalrace van de eerste helft had veel kracht gekost en VVAK werd toch weer sterker. Jan Willem redde nog een paar keer goed, maar was toch kansloos op de 2-4 en 2-5. Jaimy bracht nog even de hoop terug door naar een goede actie de 3-5 binnen te knallen.�
Het werd uiteindelijk toch nog 3-6, maar de meisjes en jongens konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

==========================================================================

Zwaarbevochten zege Tiendeveen F1
8 oktober 2011, De Weide E7 – Tiendeveen F1

De F-jes hebben ook hun 4e competitiewedstrijd tot een goed eind gebracht, maar dit ging niet vanzelf. Ze moesten aantreden tegen De Weide F7.
Het werd een gelijkopgaande wedstrijd, waar Tiendeveen licht in het voordeel was. Het slechte kunstgrasveld maakte het er niet gemakkelijker op. Het bleef lang 0-0, maar zo’n 5 minuten voor de rust sloeg Tiendeveen toch toe. De bal werd door De Weide niet goed weggewerkt. Alicia profiteerde hier van en schoot raak vanaf een meter of 10. In de blessuretijd van de eerste helft viel de gelijkmaker. Na een afstandsschot van De Weide was keeper Dylano kansloos.
In de tweede helft bleef het spannend, maar Jaimy brak de ban en knalde keihard in de benedenhoek raak. Uiteindelijk besliste Glenn de wedstrijd met een goed schot en werd de eindstand 1-3.
Na de penaltyreeks moesten we snel terug naar Tiendeveen, waar wij op de foto kwamen voor in de krant. Deze foto’s met de nieuwe shirtsponsor Bosman Watermanagement zijn binnenkort op onze site te bewonderen.
Volgende week spelen de F-jes thuis tegen VVAK F1, aanvang 09.30 uur.

=================================================================

1 oktober 2011 Tiendeveen F1 – HZVV F5

De F-jes hebben ook hun derde wedstrijd in winst omgezet.
De wedstrijd begon bijna een kwartier te laat, omdat HZVV hun voetbalkleding was vergeten. Deze slechte voorbereiding kwam hun duur te staan.
Toen het rustsignaal van scheidsrechter Marcel Zantingh had geklonken, was de stand al 10-0 in het voordeel van Tiendeveen.
In de tweede helft gingen de Tiendeveense F-jes op dezelfde voet verder en werd er bij vlagen goed overgespeeld. HZVV maakte nog wel een eretreffer, maar toen het eindsignaal klonk was de stand 18-1.
Onder de doelpuntenmakers waren o.a. Larenza en Simon, die beiden hun eerste doelpunt in een wedstrijd maakten.

===================================================================

24 september 2011. Hoogeveen F6 – Tiendeveen F1

De F-jes moesten aantreden tegen Hoogeveen F6. Het werd een leuke wedstrijd. De rust werd bereikt met een stand van 2-4 in het voordeel van Tiendeveen.
Tot 4-6 in de tweede helft ging het redelijk gelijk op, maar Tiendeveen had uiteindelijk de langste adem en won met 4-9.
Het was een goede teamprestatie, iedereen deed uitstekend zijn best. Dit geldt voor keeper Dylano tot spits Alicia, die haar eerste doelpunt maakte en gelijk haar tweede. De andere doelpunten werden gemaakt door Jaimy 3x, Glenn 3x, Jan Willem 1x. Volgende week vindt de thuiswedstrijd tegen HZVV F5 plaats, aanvang 09.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

=================================================================

17 september 2011, Tiendeveen F1 – HH ’97 F4

De F-ies zijn de competitie uitstekend begonnen. Ze versloegen HH ’97 F4 maar liefst met 14-1. Nadat de F-ies op de foto waren gekomen (deze zijn binnenkort te bewonderen op de site) begon de wedstrijd. Het werd snel duidelijk dat er sprake was van enig klasseverschil. Keeper Dylano had een rustige morgen.
Met de rust was het 8-0. De nieuwelingen Joyce, Larenza, Simon en Alicia speelden direct goed mee. In de tweede helft scoorde HH ’97 nog wel een keer tegen uit een strafschop, toegekend door de goed leidende scheidsrechter Jeroen Eising. Maar uiteindelijk was de uitslag dus 14-1.
De doelpuntenmakers waren Glenn 8 x, Jaimy 4 x en Harjo en Jan Willem beide 1 x.
Dit goede resultaat werd gevierd met enkele buikschuivers.
Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Hoogeveen F6.

Wedstrijden F- en E-pupillen van 26 november verplaatst

De wedstrijden van de F- en E-pupillen van 26 november zijn verplaatst.
De wedstrijd van Tiendeveen F1 tegen Noordscheschut F4 zal gespeeld worden op dinsdag 29 november a.s. in Tiendeveen, aanvang 18.30 uur.

De wedstrijd van Tiendeveen E1 tegen NKvvProtos E1 zal gespeeld worden op 10 december a.s. om 10.00 uur bij NKvvProtos.

Ruime overwinning Tiendeveen op Nieuw Balinge (4-0).

 

Tiendeveen.  De mannen van Alex Padding wisten thuis een ruime overwinning te behalen op Nieuw Balinge. Na een ruststand van 2-0 werd er in de tweede helft nogmaals twee keer doel getroffen door Tiendeveen waardoor er een afgetekende overwinning kon worden bijgeschreven van 4-0, Want Nieuw Balinge wist niet tot scoren te komen.

Tiendeveen wist direct het spel naar zich toe te trekken en Sander Blok glipte al in de eerste minuten langs Wilfred Sallomons en vanaf de achterlijn werd de bal scherp ingebracht maar Roy Beekelaar zag zijn schot net naast de eerste paal achter ketsen. Tiendeveen wist kort daarna opnieuw een kans te creëren  na een pass van Anjo Smand kwam Joey Noordzij goed door maar hij schoot ook rakelings naast. Nieuw Balinge wist via een aanval een eerste mogelijkheid af te dwingen maar Arjan van Santen schoof de bal voorlangs. Tiendeveen zette bij vlagen snel druk op de verdediging van Nieuw Balinge na zo’n 20 minuten resulteerde dit in de eerste treffer. Roy Beekelaar werd aangespeeld en met een sublieme voetbeweging speelde hij Sander Blok volkomen vrij, waardoor deze alleen op doelman Wout Kroezen aan kon en met een geplaatste bal werd de bal hard binnen geschoten 1-0. Nieuw Balinge was even de kluts kwijt en vrij snel na de eerste treffer viel de 2-0 te noteren. Silvan Bos speelde de bal zomaar in de voeten van Roy Beekelaar die nog opnieuw met een fraaie boog Anjo Smand vrij zette voor Wout Kroezen en ook nu werd de Nieuw Balinger goali met een droge knal in de korte hoek verschalkt. Hierdoor zat Tiendeveen toch binnen het halve uur redelijk in een zetel, ook al omdat Nieuw Balinge niet schotvaardig was. De verdediging stond ook weer goed met Richard Padding als organisator en Jeffrey Vos had Roy ten Kate goed onder controle.  Sander Blok was met zijn snelheid regelmatig voor gevaar te zorgen bij Nieuw Balinge  maar de verdediging met een sterk spelende Martin Pol hield vooralsnog zich staande, ook al omdat Roy Beekelaar zijn inzet nog net gepareerd zag door doelman Kroezen. Nieuw Balinge dwong enkele hoekschoppen af maar veel gevaar school er niet in. Joey Noordzij kreeg nog een goede kans om voor rust de wedstrijd op slot te schieten maar hij schoot de bal via een verdediger naast. Zo werd het rustsignaal kort daarna gefloten door de goed fluitende scheidsrechter J. Wilting uit Westerbork.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld maar Tiendeveen wist nog niet doeltreffend af te ronden, al was Roy Beekelaar er met een schuiver dicht bij. Nieuw Balinge had na bijna 10 minuten de grootste mogelijkheid om de score te openen. Hendrik Kreeft, wist met een steekpass Arjan van Santen vrij te spelen maar deze zag zijn inzet via de binnenkant van de paal voorlangs het doel bij Marcel Bouwman gaan waar niemand aanwezig was om af te ronden. Dit had een ander spelbeeld kunnen geven wanneer de bal binnen was geketst, nu werd de wedstrijd amper een minuut later eigenlijk op slot gekopt door Joey Noordzij, die in de eerst volgende aanval van Tiendeveen de op maat geven voorzetvan Anjo Smand hard tegen het nylon zag ketsen via de staander en doelman Wout Kroezen die in de duik naar deze hoek de bal binnen zag vliegen 3-0. Tiendeveen bleef met combinatievoetbal  en enkele verse krachten proberen de stand uit te bouwen. Hendri Zuidema had een vierde treffer op zijn schoen maar zijn inzet werd nog net gestopt door doelman Wout Kroezen. Nieuw Balinge wisselde ook nog eens en Michel Kroezen die langzaam terug keert richting de basisopstelling na een periode van revalidatie ging in de spits spelen.  Nieuw Balinge wist na 70 minuten doelman Marcel Bouwman nog eens tot twee keer toe te testen maar eerst schoot de meegekomen Dolf Dijkhuis de bal in de korte hoek waar de doelman redding bracht waardoor de bal weer het veld in ketste en de rebound werd opnieuw ingeschoten door Dijkhuis maar nu werkte doelman Bouwman met de benen de bal tot hoekschop. Hendri Zuidema boogde de bal nog eens op de inkomende Roy Beekelaar maar ook nu schoof de Tiendeveen spits tegen doelman Kroezen op waardoor deze redding bracht. Bram van der Poel was amper binnen de krijtlijnen of hij had al bijna een vrije doorgang maar hij werd op het laatste moment nog net afgestopt door Martin Pol. Toch werd het slotakkoord door Tiendeveen gezet, want bijna in de slotminuut werd door opnieuw Bram van der Poel, die vrij komende bal op de rand van het strafschopgebied beheerst binnen geschoten en daarmee was de 4-0 overwinning een feit. Een verdiende overwinning waar niet veel aan valt af te dwingen door de gasten waarbij de mannen van Alex Padding voor de tweede keer op rij de nul achter wisten te houden.

Opstelling Tiendeveen; Marcel Bouwman, Jeroen Eising, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Anjo Smand (75ste min. Ramses Winter), Nick de Roo, Joey Noordzij, Willem Jan Lanning (60ste min. Hendri Zuidema), Sander Blok (80ste min. Bram van der Poel) en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar.

Winst Tiendeveen E1 na spannende wedstrijd

 19 november 2011, De Weide E6 – Tiendeveen E1
                                           3      –       6

Zaterdag 19 november moesten de jongens voetballen op een zeer slecht kunstgrasveld.
Toch begonnen ze vrij goed. In de 10e minuut scoorde Bjorn een doelpunt. het was heel spannend en in de laatste minuut van de eerst helft scoorde hij de tweede. Na de rust hebben Rutger en Ruben nog voor Tiendeveen gescoord.

Rutger de 3,4,5 in de 3e  4e en de 18e minuut en Ruben in de laatste minuut van de wedstrijd.
Tussen door heeft de weide twee keer gescoord en heeft patrick nog bij de weide gesolliciteerd door een eigen doelpunt te maken.
Dus kort samengevat het was een spannende wedstrijd.

GR. Betsy

================================================================

12 november 2011, Tiendeveen E1 – Germanicus E3

Tiendeveen E1 met moeite langs Germanicus E3

Op het zonnige sportpark de Veenhoek moesten de E-pupillen van Tiendeveen aantreden tegen het lager geklasseerde 7-tal van Germanicus. Dat de gastjes uit Coevorden zo laag staan op de ranglijst was tijdens deze wedstrijd absoluut niet te zien. De spelertjes uit Coevorden combineerden er namelijk lustig op los en hadden gedurende de eerste helft het beste van het spel. De spelertjes van Tiendeveen hadden hier in eerste instantie geen antwoord op en stonden na 20 minuten spelen dan ook op een terechte 0-2 achterstand. Aan het tweede doelpunt van Germanicus ging echter wel een overtreding vooraf. De goed leidende Willem Jan Lanning zag namelijk over het hoofd dat Damian door een spelertje van Germanicus werd geraakt. Damian raakte hierbij geblesseerd waardoor de spits van Germanicus ongehinderd het tweede doelpunt kon aantekenen. De spelertjes van Tiendeveen wisten dat vandaag niet met mooi voetbal gewonnen kon worden en dus gingen ze met nog meer inzet spelen. Dit resulteerde al snel in een doelpunt, want door goed doorzetten van Bjorn kon Ruthger de 1-2 intikken.

 Jeroen, die vandaag Gerard als leider van de E-pupillen verving, deed in de rust een aantal omzettingen wat het spelbeeld na rust zeker ten goede kwam. Dit resulteerde na 5 minuten al in de gelijkmaker, want na goed doorzetten van Patrick en een mooie actie van Bjorn, kon Bjorn vrij inschieten. De bal werd in eerste instantie nog wel gekeerd door de keeper van Germanicus maar in de rebound was het dan toch raak, 2-2. Germanicus ging na deze gelijkmaker van Tiendeveen weer op zoek naar de winst, maar door het goede verdedigen van Ruben en Damian, en goed keeperswerk van Jorden, kon Jorden zijn doel verder schoon houden. Tiendeveen kwam er zelf ook nog wel een aantal keren gevaarlijk uit, en uit 1 van deze uitbraken maakte Bjorn zijn tweede van deze morgen en de winnende voor Tiendeveen. Tiendeveen heeft in deze wedstrijd laten zien dan het over voldoende veerkracht beschikt en de juiste winnersmentaliteit, en kon aan het einde van de wedstrijd dan ook weer 3 waardevolle punten bijschrijven.

================================================================

29 oktober 2011, Tiendeveen E1 – Ruinen E4 

De wedstrijd begon om 10.45 u en al binnen enkele minuten kwam Tiendeveen op een voorsprong.
Het ene na het andere doelpunt werd gemaakt door onze jongens.
Tegen de tijd dat het rust was, was de stand zo ongeveer 20-0 voor Tiendeveen.
Na de rust scoorde Ruinen vrij vlot maar voor hun bleef het bij dat ene doelpunt.
De uiteindelijke uitslag werd 24-1 in het voordeel van Tiendeveen.
Al onze jongens hebben een doelpunt gezet.
Spannend was het niet maar we hebben een drukke wedstrijd gezien, ik bleef doelpunten noteren pfffffffff.
Jongens gefeliciteerd met de overwinning, ga zo door!!!!!! 

Anneke vd Bunt

====================================================================

15 oktober 2011, De Weide E7 – Tiendeveen E1 

Vandaag moest tiendeveen E1 voetballen tegen de Weide.
De wedstrijd begon erg vroeg, namelijk al om 9.00 uur. Afgelopen nacht had het voor het eerst weer gevroren dus het was erg fris.
Zoals vanouds gingen we naar de Weide toe met een extra sterke wil om te winnen, maar waarschijnlijk kwam het door de kou want tiendeveen stond al snel achter met 0-1.
Deze achterstand was het team van Tiendeveen al lang niet meer gewend en ze gingen er dan ook vol tegenaan.
Het duurde dan ook niet lang of het werd al snel 1-1 en daarna volgden de doelpunten elkaar snel op. De Weide zelf was hierbij ook behulpzaam door 4e doelpunt zelf te scooren.
Uiteindelijk kon tiendeveen de westrijd afsluiten met 8-1. Iedereen heeft lekker gespeelt en ging met een goed gevoel naar huis.

 Groeten Remon en Bert

 =================================================================================================

8 oktober 2011, Tiendeveen E1 – WNBC’09 1

Vandaag stond er een derby op het programma.
Tiendeveen maakte in de 7 minuut de 1-0, maar WNBC bleef terug vechten. Maar tiendeveen maakte al gauw de 2-0 en de 3-0 liet ook niet lang op zich wachten.Bijna was er rust, maar er werd nog een keer gescoord en Tiendeveen ging de rust in met 4-0.
In de rust moest er nog gauw even een foto gemaakt worden. En dan gaan ze er weer tegen aan voor de tweede helft. Ze zijn net begonnen en de 5-0 wordt gescoord. WNBC’09  komt terug en staat geregeld voor het doel van Tiendeveen en ze maken de 5-1.Tiendeveen blijft voetballen en maken al gauw weer 6-1 en scoorde daar naar nog 2 doelpunten. De eindstand is 8-1 voor Tiendeveen.
Goed gedaan jongens en veel succes verder.

Roely

==============================================================================================

Tiendeveen gemakkelijk langs Twedo(0-3).

 

Veenoord. Tiendeveen reisde Zaterdag naar Veenoord / Nieuw Amsterdam om tegen Twedo aan te treden. Het werd een gemakkelijke overwinning voor de mannen van Alex Padding, want de thuisreis kon met een 0-3 overwinning worden gemaakt. Na een 0-2 ruststand , scores van Joey Noordzij en Roy Beekelaar, werd het uiteindelijk maar 0-3, want er werden opnieuw veel kansen gecreëerd, waarvan Anjo Smand er maar eentje benutte.

Tiendeveen startte goed, want de thuisclub werd meteen in de verdediging gedrongen. Er viel dan ook al snel een kans te noteren maar de voorzet  van Sander Blok werd naast gekopt door Joey Noordzij. Tiendeveen bleef aandringen en de 0-1 werd dan ook na 12 minuten aangetekend. Willem Jan Lanning wist vanaf de linkerflank de in het centrum opduikende Sander Blok vrij te spelen en deze leek alleen op doelman Sebastiaan Santing aan te kunnen. Blok werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald door Rick Post maar de bal werd meteen overgenomen door Joey Noordzij. Noordzij kreeg de voordeelregel van scheidsrechter Koeling uit Koekange en schoot de bal koeltjes langs de kansloze doelman binnen 0-1. Tiendeveen bleef aandringen maar diverse grote kansen werden vooralsnog verzuimd binnen te schieten. Twedo wist maar sporadisch bij doelman Marcel Bouwman te komen, die dan een vrij rustige middag kende, Wouter Vugteveen probeerde de doelman van afstand te verschalken maar zijn boogbal vloog net over het doel waardoor de doelman niet hoefde op te treden. Nick de Roo zette na 25 minuten via een dubbele combinatie met Anjo Smand en Roy Beekelaar waardoor vrij voor doelman Santing kwam, deze ranselde zijn inzet echter nog net tot hoekschop. Kort daarna glipte Sander Blok opnieuw langs zijn tegenstander en vanaf de achterlijn kreeg Willem Jan Lanning een eigenlijk niet te missen kans dichtbij de tweede paal staande maar tot zijn eigen verbijstering tikte Lanning de bal naast de gapende hoek. De thuisploeg mocht van geluk spreken, dat Tiendeveen zo slordig was in het afronden want anders was de wedstrijd voor rust al in de knip geweest voor de gasten. Toch werd de 0-2 nog binnen getikt. Roy Beekelaar toonde zich koelbloedig door de 20ste treffer in deze competitie aan te tekenen met een fraaie lob, die binnen viel.

De tweede helft gaf een zelfde spelbeeld, Tiendeveen bleef de bovenliggende partij maar vergat dit uit te drukken in doelpunten. Twedo had in de rust twee wissels toegepast en leek daar toch iets meer mee voor gevaar te kunnen stichten. In de 60ste minuut wist de ingebrachte Mark Menzen met een volleyschot doelman Marcel Bouwman tot een redding te dwingen maar de doelman stompte de hoog ingeschoten bal goed weg waarbij de terugspringende bal voorlangs het doel werd geschoten door Sander Bakker. Tiendeveen had daartegenover al  lang op slot moeten hebben maar opnieuw zag Willem Jan Lanning een inzet net buiten de tweede paal naast vliegen en ook nu had Nick de Roo pech bij zijn inzet dat doelman Santing weer wist te pareren. Hendri Zuidema, die Roy Beekelaar af had gelost in de spits boogde al snel na zijn binnenkomst de bal vrijstaand nog eens rakelings bij de aan de grondgenageld doelman Santing maar ook over het doel. Twedo had nog een kansje want Daniel Kiers haalde de achterlijn maar zijn voorzet leverde niet meer als een rollertje op, die een gemakkelijke prooi werd voor doelman Bouwman. Tot twee keer toe speelde Hendri Zuidema en Sander Blok gezamenlijk een snelle aanval niet goed uit, zodat eerst Zuidema en vervolgens Blok in identieke situaties net niet tot een doeltreffende afronding kwamen. Toch werd de 0-3 nog binnen geschoten nadat Anjo Smand vrij voor doelman Santing kwam te staan. Smand schoof de bal beheerst onder de doelman tegen het nylon. Twedo wist niet echt een vuist meer te maken en Tiendeveen was tevreden met het resultaat waardoor de goed leidende scheidsrechter Koeling met maar weinig extra tijd de wedstrijd affloot.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Jeroen Eising, Nick de Roo, Anjo Smand, Joey Noordzij (75ste min. Henri Eising), Willem Jan Lanning, Sander Blok en Roy Beekelaar (55ste min. Hendri Zuidema)

 

Man van de wedstrijd: Richard Padding.

Tiendeveen laat Elim ontsnappen (2-2).

 

Tiendeveen. In een heus topduel in de vijfde klasse D streden Tiendeveen en koploper Elim een op en neer golfende wedstrijd, waarin de thuisclub zich zelf tekort heeft gedaan om na de 2-0 voorsprong te verzuimen om de wedstrijd op slot te schieten, waarbij er enkele grote kansen om zeep werden geholpen. Uiteindelijk wist Elim in enkele minuten deze achterstand ongedaan te maken en sleepte er een 2-2 gelijkspel uit. Hierdoor blijven de gasten de ranglijst aanvoeren en de mannen van trainer Alex Padding volgen op de tweede plaats.

Tieneveen begon goed, want vanaf de aftrap van Elim werden de Elimieten bijna meteen verrast binnen het verstrijken van de eerste minuut, nadat de rappe Sander Blok meteen na de eerste balverovering Roy Beekelaar een prima kans bood. Beekelaar zag zijn schot echter net over de kruising vliegen. Elim had moeite om in de wedstrijd te komen en na 7 minuten kreeg dezelfde Roy Beekelaar opnieuw een grote kans nadat hij geheel vrij voor doelman Gert Benjamins opdook maar hij koos voor een lobje, die een gemakkelijke prooi werd voor de Elimer goali. Elim gaf kort daarna ook een waarschuwingsschot af nadat de handige Justin Benjamins Henry Zwiep wist te bereiken, die niet aarzelde maar hard naast schoot bij de eerste paal. Na 14 minuten kwam Tiendeveen toch onverwacht nog aan de leiding. Hendri Zuidema wist met een verre ingooi het hoofd van Roy Beekelaar te bereiken en deze knikte da bal over de grabbelende handen heen van doelman Gert Benjamins waarbij de bal achter in het doel binnen viel 1-0. Een mooie en verdiende opsteker voor de gastheren. Het spel golfde vervolgens op en neer waarbij er voor beide doelen kansen te noteren vielen. Zo kreeg Joey Noordzij een kansje na een goede aanval maar zag hij de bal gestopt door doelman Gert Benjamins. Aan de andere kant had Wesley Boertien met een ziedend schot geen geluk want deze scheerde net buiten langs de tweede paal. Hendri Zuidema schoot voor Tiendeveen nog eens te gehaast op het doel waardoor de bal ruim naast achter ging. Aan de andere kant schoot Henri Zwiep na een voorzet van Eduard Schonewille de crossbal ineens op de tweede paal maar de bal ketste naar buiten waarna de Tiendeveen verdediging vervolgens kon ruimen. Hierdoor bleef de 1-0 voorsprong tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Hamstra uit Hasselt overeind.

In de tweede helft begon Tiendeveen opnieuw beter dan de koploper en de ingewisselde 16 jarige doelman Arne Wachtmeester bij Elim, die de licht geblesseerde Gert Benjamins afloste mocht al snel zijn klasse etaleren, echter uitlopend was hij precies voor Sander Blok aan om de bal met een bal over de zijlijn te ruimen. Toch was hij na bijna 10 minuten volledig kansloos bij een fraaie aanval van Tiendeveen die na een lobje van Roy Beekelaar over de laatste linie bij Elim Joey Noordzij vrij speelde en deze wist op schitterende wijze de 2-0 in de kruising te knallen waarbij doelman Wachtmeester alleen maar naar kon kijken. Tiendeveen had in de daarop volgende 10 minuten de wedstrijd op slot moeten gooien, want eerst verscheen Sander blok alleen voor de uitkomende doelman Wachtmeester waarbij deze kansloos werd gelaten met een lob, die echter via de binnenkant van de tweede paal terug het veld weer in ketste maar er was niemand attent mee gegaan om de bal nog binnen te schuiven. Enkele minuten later wist Joey Noordzij op de achterlijn nog zijn directe tegenstander uit te spelen en met een bal richting de eerste paal werd de inkomende Roy Beekelaar bediend, die tot zijn eigen verbijstering de net buiten de paal achter zag ketsen. Kort daarna werd Beekelaar gewisseld en mocht de meer verdedigend ingestelde Nick de Roo op het middenveld zijn plaats innemen. Elim wist ook haar kansjes te creëren en doelman Marcel Bouwman moest een hoge voorzet van de ingebrachte Gerwin Koops onschadelijk maken voordat Henry Zwiep kon inkoppen. De daarbij verkregen hoekschop werd door aanvoerder Wesley Boertien hard ingekopt maar de bal ging ook nu net buiten de eerste paal naast. Elim bleef proberen om de score een beter aanzien te geven en kreeg min of meer loon naar werken. Justin Benjamins kreeg buiten het strafschopgebied even de ruimte en met een simpele actie omzeilde hij Richard Padding waardoor hij het strafschopgebied in kon. Daar leek hij gestuit te worden door twee verdediger, die evenwel tegelijk met hem naar het gras gingen en scheidsrechter Hamstra kende hem een terechte strafschop toe. Deze werd binnen geschoten door Wesley Boertien. Enkele minuten later was de 2-2 ook al een feit, want een doorgeschoten bal kwam in de voeten van Eduard Schonewille die de bal naar binnen kapte en meteen uithaalde met een schot in de lange hoek waarbij doelman Marcel Bouwman werd verslagen. In een enerverende slotfase had de overwinning nog beide kanten op kunnen vallen, echter doelman Marcel Bouwman reageerde vijf minuten voor het eind van de wedstrijd tot twee keer toe goed op een ingeschoten bal. Eerst blokte hij een inzet van Gerwin Koops en vervolgens werd de ingeschoten rebound door Mitchell Boertien door de doelman over zijn doel gewerkt. In de slotminuut had Joey Noordzij alsnog de overwinning voor Tiendeveen op zijn schoen maar hij zag zijn inzet rakelings voorbij de tweede paal buiten bereik van de Elim doelman achter belanden. Hierdoor eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel waarbij de gasten het meest tevreden zullen zijn.

OpstellingTiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Jeroen Eising, Anjo Smand, Sander Blok, Joey Noordzij, Hendri Zuidema (45ste min. WillemJan Lanning) en Roy Beekelaar (68ste min. Nick de Roo)

 

Wedstrijdbal kwijt in bekerwedstrijd

De voetbalvereinging is op 22 oktober in de bekerwedstrijd tegen Sc Genemudien een nieuwe wedstrijdbal kwijtgeraakt. De blauw/witte Derby Star is tijdens de wedstrijd in de Drijbersche Hoofdvaart geraakt. Toen men de bal uit het water wilde halen bleek deze spoorloos te zijn. De eerlijke vinder kan de bal weer terugbrengen/leggen bij de kantine.