<< Terug naar archief

Toch voetbaltoernooi mogelijk tijdens nieuwjaarsreceptie op 6 januari !!

Er kan toch een toernooitje gespeeld worden tijdens de nieuwsjaarreceptie op 6 januari a.s. Het veld is redelijk bespeelbaar. Na (en tijdens) deze inspanningen kan er een hapje en drankje genuttigd worden in de kantine. Er wordt om 18.30 uur begonnen met het toernooitje. Om ongeveer 19.30 uur begint het officiële gedeelte van de receptie.

Oud bestuurslid Aaldert Kreeft overleden

Vandaag bereikte ons het bericht dat woensdag 28 decemer Aaldert Kreeft is overleden. Aaldert was t/m 1993 pennigmeester van onze club. Wij wensen Trijntje en de kinderen veel sterkte toe. Hieronder de rouwkaart.

 

 

 

Trainer Alex Padding verlengt contract

Donderdagavond 22 december heeft  Trainer Alex Padding zijn lopende contrat met 1 seizoen verlengt. De spelersgroep en het bestuur zijn zeer tevreden over de samenwerking. Alex ziet nog mogelijkheden om de huidge spelersgroep naar een hoger nivo te tillen en is volgens zijn zeggen nog niet klaar met de job.

Tiendeveen verdient langs SVBO (4-2).

 

Tiendeveen. In de laatste wedstrijd voor de winterstop wist Tiendeveen de tweede plaats op de ranglijst vast te houden. In een spannende wedstrijd wisten de mannen van trainer Alex Padding een 1-2 achterstand bij rust door twee zeer fraaie treffers van SVBO toch de ook verdiende overwinning te behalen door drie treffers in de tweede helft. Sander Blok (2x), Roy Beekelaar gaven het vervolg van de eerste treffer van Willem Jan Lanning waardoor de gemiddelde score van vier doelpunten per wedstrijd in takt werd gehouden.

Tiendenveen startte Zaterdag met een licht veldoverwicht maar SVBO liet ook zien, dat er niet onterecht nog aansluiting was bij de top. Tiendeveen had na vier minuten een eerste waarschuwingsschot voor doelman Mark Bruinewoud van SVBO maar de uithaal van Joey Noordzij werd gemakkelijk gepakt. Vijf minuten later werd Sander Blok de diepte ingestuurd door Roy Beekelaar en leek alleen op doelman Bruinewoud aan te kunnen maar hij werd fors onderuit gehaald door Bram Goeree maar scheidsrechter R. Annen  uit Hoogeveen zag er geen overtreding in, waardoor het spel gewoon door ging met het uitverdedigen van SVBO. Tiendeveen moest ook op hun hoede zijn voor SVBO, die niet vaak bij doelman Bouwman in de buurt wisten te komen maar de pogingen van afstand waren niet altijd zonder gevaar. Toch waren de meeste mogelijkheden voor de thuisclub waarbij Sander Blok regelmatig zijn directe tegenstander er uit liep. Zo ook na zestien minuten maar zijn voorzet werd niet afgerond door de inkomende Anjo Smand, die de bal net naast schoot. SVBO nam verrassend de leiding waarin de bal op zeer fraaie wijze werd afgerond door Jeremy Flokstra, die de weggekopte bal van Ramses Winter ineens op zijn schoen nam waardoor de bal over doelman Marcel Bouwman achterin de kruising vloog 0-1. Tiendeveen wist evenwel snel te reageren na deze prachtige treffer en was de 1-1 snel een feit. Sander Blok speelde de bal vanaf de linker flank bij de middellijn met een verre trap richting Willem Jan Lanning die de bal goed oppikte en goed naar binnen kwam en met een uithaal in de lange hoek werd doelman Bruinewoud kansloos gelaten. Enkele minuten later werd er al weer tegen een achterstand aangekeken door Tiendeveen want Paul Heine kreeg eventjes een beetje ruimte en haalde bijna uit stand uit en schoot de bal welhaast nog fraaier als de eerste treffer in de netring boven bij de tweede paal, een onhoudbare treffer voor doelman Bouwman 1-2. Richard Padding ging enkele minuten later aan de haal met de bal vanuit de middencirkel en passeerde vier man op rij maar zag zijn inzet via de doelman naast ketsen. Hierdoor bleef de stand tot aan de rust in het nadeel van Tiendeveen.

Hendry Zuidema verving de aangeslagen Nick de Roo in de tweede helft. Na rust zette Tiendeveen in het eerste kwartier orde op zaken door de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na acht minuten pikte Richard Padding op het middenveld de bal op en met een splijtende pass op Sander Blok kon deze vrij op doelman Bruinewoud af en met een geplaatste bal werd de doelman gepasseerd (2-2). Zeven minuten later werd de voorsprong aangetekend voor Tiendeveen. Na een scrimmage in de doelmond bij SVBO ketste Joey Noordzij de bal in de voeten van Roy Beekelaar die attent reageerde en met de punt van zijn schoen prikte de topschutter de bal binnen (3-2). Toch was de winst voor Tiendeveen nog geen voldongen feit, want SVBO liet al vrij snel na de opgelopen achterstand de laatste man door schuiven naar hun middenveld en hierdoor bleven beide teams kansjes creëren. Nils Spakman probeerde doelman Marcel Bouwman met een schuiver nog eens te verschalken maar deze greep goed in. Hendry Zuidema wist met een verre ingooi nog eens voor onrust te zorgen maar de verdediging van SVBO kon nog net ruimen voordat Roy Beekelaar kon binnen knikken. Toch werd kort daarna de wedstrijd op een veilig voorsprong geschoten door Sander Blok, die opnieuw op snelheid vrij voor doelman Bruinewoud kwam en met een bekeken bal werd de 4-2 koeltjes binnen geschoten. Dit was de beslissing in de wedstrijd en Tiendeveen kon de laatste minuten dan ook uitspelen door de bal zoveel mogelijk in het bezit te houden en dat gingen de mannen van trainer Padding goed af. Er werd niets meer weggeven en de score werd ook niet meer vergroot. Hierdoor werd de winterstop met een tweede plaats op de ranglijst bereikt.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Sander Blok, Anjo Smand, Nick de  Roo (46ste min Hendri Zuidema), Willem Jan Lanning, Joey Noordzij (80ste min Jeroen Eising) en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Ramses Winter.

Tiendeveen E1 Najaarskampioen !!

Na een mooie reeks wedstrijden werd Tiendeveen E1 dit najaar ongeslagen kampioen. Veel wedstrijden werden zelfs met groot verschil gewonnen. De afgelaste wedstrijd van 10 december maakte dus geen verschil meer.

GEFELICITEERD jongens met dit mooie resultaat.

Tiendeveen ruim langs Germanicus (2-5).

 

Coevorden. Tiendeveen heeft afgelopen Zaterdag op de Pampert, al was het op een bijveld, een ruime en verdiende 2-5 overwinning behaald. Na een 1-2 ruststand door twee doelpunten van Hendri Zuidema voor de mannen van trainer Alex Padding, werd het uiteindelijk door twee treffers van Roy Beekelaar en één van Joey Noordzij een afgetekende overwinning op de nummer vier van de ranglijst. Tiendeveen blijft hierdoor in de voetsporen van Elim.

Tiendeveen begon aftastend aan de wedstrijd, die onder prima leiding stond van H. Noppers uit Meppel. Sander Blok wist het eerste kansje voor te bereiden door zijn directe tegenstander over de rechterflank uit te spelen maar zijn voorzet werd tot hoekschop verwerkt door`Pascal Derks. De hoekschop werd rakelings naast gekopt door Joey Noordzij. Germanicus zag na een snelle aanval via de over rechts opkomende Paul van de Sande die zijn scherpe voorzet vervolgens door iedereen gemist zag worden. Na twaalf minuten kwam Germanicus toch op voorsprong. Een laag in de doelmond geschoten hoekschop werd door een aantal spelers gemist, maar via het scheenbeen van Martijn Jansen ketste de bal binnen langs de verbouwereerde doelman Marcel Bouwman 1-0. Tiendeveen hervond zichzelf evenwel snel en eerst schoot Hendri Zuidema nog eens hard op de vuisten van doelman Richard Arends maar niemand was te plekke om de slecht verwerkte bal toch nog binnen te werken. De bal werd nog uit de doelmond geschoten. Na 23 minuten werd de gelijkmaker op cruciale wijze aangetekend. Hendri Zuidema gooide de bal vanaf de zijlijn in de doelmond en na een stuit en via de grabbelende handen van doelman Arends ketste de bal tegen de touwen 1-1. Tiendeveen had de wedstrijd goed onder controle maar moest attent blijven bij uitvallen van de thuisclub maar toch werd de 1-2 verdiend aangetekend. Doelman Arends van Germanicus gooide de bal richting Martin Bloenberg, die zich liet verrassen door Hendri Zuidema en net buiten het strafschopgebied leek deze de bal op te pikken. Zuidema werd fors onderuit geschopt wat Bloemberg terecht een gele kaart opleverde en Tiendeveen een vrije bal. Deze vrije bal werd met een gevarieerde actie teruggelegd door Sander Blok vanaf de achterlijn en dezelfde Zuidema die goed positie had ingenomen ketste de bal vervolgens van dichtbij binnen. Vlak voor rust was er nog een nijpende situatie bij Tiendeveen in de doelmond bij doelman Marcel Bouwman. Deze werd echter in de ogen van scheidsrechter Noppers met gevaarlijk spel van de inkomende Roy Hooiveld waardoor Tiendeveen een vrije bal kreeg van de leidsman terwijl Germanicus daar geheel anders over dacht. Vooral aanvoerder Paul van de Sande bleef in de slotminuten maar doormekkeren tegen de zeer coulante leidsman, die tot in de rust het gezeur bleef tolleren. Hierdoor konden enkele minuten later de beide teams met een 1-2 stand de thee opdrinken.

De tweede helft was amper hervat of de 1-3 was al binnen geknald. Germanicus mocht de tweede helft openen en meteen bij het eerste balverlies werd Sander Blok meteen over de rechterflank weggezonden en hij zag zijn voorzet snoeihard binnen geschoten door Roy Beekelaar bij de eerste paal inkomend. Amper een minuut later was de aansluiting voor de thuisclub ook al weer een feit. De aarzelende Jeroen Eising liet zich de bal ontfutselen door Robert Schonewille en deze topschutter van de Coevordenaren soleerde het strafschopgebied binnen en vanuit een moeilijke hoek wist hij toch het net te vinden achter doelman Marcel Bouwman (2-3). Tiendeveen moest opnieuw attent blijven om niet meer schade op te lopen, wat dan ook eigenlijk vrij gemakkelijk leek af te gaan. Er werd steeds meer druk naar voren gelegd en kansen bleven dan ook niet uit. Sander Blok bleef een bijna ongrijpbare speler voor de defensie van Germanicus en zo werd de 2-4 dan ook een feit. Nick de Roo ondeschepte de bal en meteen lanceerde hij blok opnieuw over de rechterflank en de voorzet vanaf de achterlijn werd door de bij de tweede paal inkomende Joey Noordzij koeltje binnen geschoten. Willem Jan Lanning verving de laatste twintig minuten de man van de wedstrijd Hendri Zuidema en wilde meteen laten zien, dat hij kwaliteiten heeft, want met een fraaie lange bal bereikte hij de inkomende Sander Blok, die met het hoofd de bal via de deklat over zag ketsen. Toch werd de 2-5 nog aangetekend, Joey Noordzij werd de diepte ingestuurd door Jeffrey Vos en vrijkomend voor doelman Richard Arends legde Noordzij niet zelfzuchtig de bal opzij en de inkomende Roy Beekelaar kon de bal binnen schuiven. De 2-6 werd nog bijna aangetekend maar de ingewisselde Bram van der Poel glipte langs zijn tegenstander en met een diagonaal schot werd doelman Arends gepasseerd maar de bal werd via de binnenkant van de paal en dezelfde doelman nog buiten de palen gehouden. Kort daarna floot scheidsrechter H. Noppers, die op een goede wedstrijd kan terug zien voor het laatste fluitsignaal en was een van de naaste belagers voor Tiendeveen opzij gezet.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Jeffrey Vos, Richard Padding, Jeroen Eising (80ste min. Henri Eising), Sander Blok (82ste min. Bram van der Poel), Anjo Smand, Nock de Roo, Hendri Zuidema (70ste min. Willem Jan Lanning) Joey Noordzij en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Hendri Zuidema.