<< Terug naar archief

Bekeruitschakeling Tiendeveen F1

31 maart 2012, Tiendeveen F1 – HZVV F2

De F-jes van Tiendeveen moesten in de derde ronde van de beker aantreden tegen HZVV F2. Op papiereen zware klus en dat bleek in de praktijk ook zo te zijn.
Jan Willem, die Dylano in het doel verving had een drukke morgen. Hij had meerdere goede reddingen, maar zijn doel schoon houden was een onmogelijke taak.
De Tiendeveners deden hun best, maar HZVV was een maatje te groot. Na een ruststand van 0-5 werd het uiteindelijk 0-11. Hiermee is het bekeravontuur van de F-jes ten einde.
Volgende week nieuwe kansen in de competitie. De F-jes spelen dan een uitwedstrijd tegen Raptim.

Nipte nederlaag Tiendeveen F1

24 maart 2012, Tiendeveen F1 – VVAK F1

Tiendeveen F1 moest thuis aantreden tegen VVAK F1. Dit zijn meestal gelijkopgaande wedstrijden en dat was nu ook het geval.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en had in het begin een licht overwicht. Halverwege de 1ste helft kwam Tiendeveen dan ook op voorsprong. Glenn maakte de 1-0. Er werd even een vreugdedansje gemaakt. Maar voor rust kwam VVAK toch langszij. Uit een scherpe counter viel de 1-1.
De 2de helft golfde het spel op en neer. Er waren kansen voor beide doelen. Tiendeveen kwam toch weer op voorsprong. Na een mooie aanval waar Larenza de perfecte assist gaf en Glenn goed afrondde, stond het 2-1. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte VVAK wederom gelijk. Dylano was kansloos na een goed afstandsschot. De verdediging van Tiendeveen deed in deze lastige eindfase van de wedstrijd goed werk. Hierbij waren hoofdrollen weggelegd voor Simon en Jaimy. Harjo, Jan Willem en Joyce hadden deden ook hun best. Bij Tiendeveen debuteerde Sander. Hij weerde zich kranig en kan op een goede 1ste wedstrijd terugkijken.
De wedstrijd leek onbeslist te eindigen, maar in de laatste minuut maakte VVAK toch de winnende goal. Dit was spijtig voor de Tiendeveners, die toch wel een puntje hadden verdiend.

Kaboutertoernooi was een succes

Op 21 maart speelden de kabouters hun eerste toernooi op het voetbalveld van HODO. Ze moesten voetballen tegen de kabouters van HH’97, Noordscheschut, De Weide en HZVV.
Het was een mooie dag en het werd een succes. Alle kabouters gingen met een vaantje naar huis. Kijk voor de foto’s verder op de website onder het kopje “foto’s”. Kijk voor de foto’s van de “selectie” onder het kopje “junioren -> kabouters”. 

IMG_0612

Tiendeveen F1 verslaat CSVC F2

17 maart 2012, Tiendeveen F1 – CSVC F2

De F-jes hebben de eerste punten van de voorjaarscompetitie binnen gehaald. Na de nederlaan van vorige week werd er nu met 5-3 gewonnenvan CSVC F2.
De F-jes begrepen dat ze wat goed te maken hadden na de matige prestatie van vorige week. Het spel en de inzet was dan ook een stuk beter.
De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, maar na een minuut of 5 brak Tiendeveen de score open, doelpunt Glenn. Tiendeveen kreeg door dit ruggesteuntje het spel meer en meer in handen. Glenn zorgde ook voor de 2-0 en maakte zijn hattrick compleet door ook voor de 3-0 te zorgen, mede door een goede pass van Alicia. De verdediging van Tiendeveen stond vandaag uitstekend. Jaimy en Simon lieten niets voorbij gaan en ook Harjo en Jan Willem stonden hun mannetje. Op het middenveld was ook Joyce de stoorzender voor CSVC. Voor de rust viel viel ook nog de 4-0. Glenn was wederom de doelpuntenmaker met een mooie solo van eigen helft.
De gasten uit Coevorden gaven zich nog niet gewonnen en na de rust begonnen zij aan een offensief richting het doel van Tiendeveen. Tiendeveen nam het misschien ook even te gemakkelijk op en CSVC knokte zich terug in de wedstrijd. De wedstrijd kantelde en het stond al snel 4-2. Tiendeveen bleef onder druk staan en de 4-3 viel zo ongeveer halverwege de tweede helft. Maar vanaf de aftrap na de 4-3 besliste Tiendeveen de wedstrijd. Na een mooie aanval over meerdere schijven schoot Glenn de 5-3 binnen. CSVC kreeg nog wel wat kansjes, maar Jaimy redde nog een keer uitstekend door een bal van de lijn te halen. Dylano had vlak voor tijd ook nog een prima redding.�
Al met al een goede overwinning voor de F-jes. Volgende week spelen ze weer thuis om 09.30 uur tegen VVAK F1. U komt ze toch ook aanmoedigen?

Tiendeveen F1 verliest bij Hoogeveen

10 maart 2012, Hoogeveen F4 – Tiendeveen F1

De voorjaarscompetitie voor de F-jes begon met een uitwedstijd tegen Hoogeveen F4. Na het bekersucces van vorige week werd deze wedstrijd met spanning tegemoet gezien.
Tiendeveen begon goed en bijna direct na het beginsignaal kwam het op voorsprong, 0-1, doelpuntmaakster was Alicia. Maar Hoogeveen was niet uit het veld geslagen en even later stond het 1-1. Hoogeveen had het betere van het spel en kwam ook op voorsprong. Tiendeveen had het lastig en liet niet haar beste spel zien. Maar met een uitstekend doelpunt van Jan Willem kwamen de Tiendeveners toch langszij. Nog voor de rust sloeg Hoogeveen echter nog 2 keer toe, zodat het halverwege de wedstrijd 4-2 stond.
De tweede helft kwam Tiendeveen niet meer in hun spel. Hoogeveen liep snel uit naar een grote voorsprong. Jaimy scoorde nog wel 1 keer voor Tiendeveen, maar Hoogeveen maakte er een paar meer. Aan het eind van de wedstrijd was dan ook de score 12-3 bereikt.
Deze wedstijd maar snel vergeten, volgende week beter. Dan spelen de F-jes thuis om 09.30 uur tegen CSVC F2.

Het nieuwe MFC komt eraan

Het Multi Functioneel Centrum Tiendeveen is klaar voor de start. De betrokken partijen hebben alle voorbereidingen afgerond. Het definitieve ontwerp van het MFC kan nu aanbesteed worden. De kosten blijven binnen het budget. Het college van B&W heeft groen licht gegeven.

Voordat de bouw start in het voorjaar, volgt de ondertekening van de beheerovereenkomsten en de selectie van de aannemers. Verder komt er nog een informatiebijeenkomst voor het dorp. Naar verwachting wordt het MFC  begin 2013 in gebruik genomen. Qua energieverbruik is het gebouw CO-2 neutraal.

Wethouder Tiens Eerenstein is blij met de vorderingen van de afgelopen maanden. “Dit is een ontwerp waar iedereen achter staat. We hebben nu ook overeenstemming over het beheer en de exploitatie. Dorpshuis De Eiken en voetbalvereniging Tiendeveen vormen een samenwerkingsverband voor het beheer van het MFC. Zij overleggen met de J.C. Rahderschool als derde partij in het MFC. Peuterspeelzaal De Boskabouter gaat de schoolruimte gebruiken. Het MFC verhuurt straks de overige ruimtes aan clubs, verenigingen en andere geïnteresseerden.”

“De kern van het nieuwe gebouw is natuurlijk dat het door meerdere groepen wordt gebruikt,” vervolgt wethouder Eerenstein. “Tijdens schooltijd is de gymzaal vooral voor scholieren en peuters, maar in de overige uren kan bijvoorbeeld de gymvereniging er terecht. Verder komt er  een crea-ruimte en een plek voor de jeugd uit Tiendeveen. Naast het MFC komt een voetbalveld. De voetbalkantine is tegelijk dorpshuis.  Alles is multifunctioneel inzetbaar, overdag en ’s avonds. Een MFC zoals ie bedoeld is.”

De investeringskosten blijven binnen het projectbudget van ruim 4  miljoen euro. Het gaat om kosten voor grond,  ontwerp, bouw en de inrichting van het buitenterrein. Het MFC krijgt inkomsten uit de horeca, zaalverhuur en de beheervergoeding van de gemeente. Voor een sluitende exploitatie zorgt het samenwerkingsverband  voor € 8.500 aan extra inkomsten per jaar.

Het gebouw is zeer energiezuinig en CO2-neutraal. De energiekosten liggen 56% lager dan bij een standaard gebouw. Een houtpelletkachel zorgt voor de verwarming. Het gebouw krijgt een sedumdak. Dat is een ‘groen’ dak bekleed met planten. Zo past het gebouw mooi in de omgeving en het isoleert extra goed. Verder zorgen zonnecollectoren voor warm water en een deel van de verwarming. De energiezuinige ventilatie zorgt voor een ‘fris’ gebouw met een prettig binnenklimaa

Aanbesteding Nieuw Hoofdveld

De bestekken voor het aan leggen van het hoofdveld nabij het
MFC tiendeveen zijn de deur uit op 16 maart nota van inlichtingen en op
donderdag 22 maart aanbesteding en daarna de gunning ,alles loopt mooi op schema
wat het veld betrefdt.

Tiendeveen F1 wint bekerthriller

3 maart 2012, Pesse F2 – Tiendeveen F1

De F-ies moesten in de 2e ronde van de beker aantreden tegen Pesse F2. De wedstrijd begon om 09.00 uur in Pesse. Deze eerste wedstrijd op het veld na de winterstop was er niet één om snel te vergeten. Het werd een enerverende, sensationele wedstrijd.
De eerste helft was een gelijkopgaande strijd. Beide teams kregen kansen, maar er was maar één team dat scoorde en dat was Pesse. Zo halverwege de eerste helft maakten zij de 1-0. Een paar minuten later volgde de 2-0. Tiendeveen speelde zeker niet slecht, maar wist niet te scoren.
Tijdens de rust werd besloten nog wat meer op de aanval te gaan spelen. Bij bekerwedstrijden is het toch alles of niets. Tiendeveen trok het initiatief naar zich toe. Alicia kreeg een goede kans, alleen voor de keeper, maar deze redde uitstekend. Ook Jan Willem, Jaimy en Glenn hadden pech in de afwerking.
Na zo’n 10 minuten in de tweede helft viel dan toch de 2-1. Na een goede aanval rondde Alicia uitstekend af. Na deze opsteker volgde de ene na de andere aanval richting het doel  van Pesse. Echter het risico van een counter van de tegenstander bleef ook aanwezig. Maar deze werd meestal goed in de kiem gesmoord door Simon en Harjo.
De klok begon tegen Tiendeveen te werken. De krachten werden nog een keer gebundeld. Ook de meisjes op het middenveld, Larenza en Joyce, deden nog een stapje extra.
En vlak voor tijd kwam de beloning voor een uitstekende teamprestatie. Jaimy maakte met een formidabele knal van zo’n 15 meter de verdiende 2-2.
Even later klonk het eindsignaal. Dit betekende dat strafschoppen de beslissing in deze bekerwedstrijd moesten brengen. In deze penaltyreeks van 9 schoten voor beide teams (beide teams hadden 9 spelers) groeide keeper Dylano uit tot de held. Hij wist diverse penalty’s uit het doel te rossen, waardoor Tiendeveen zich plaatste voor de volgende bekerronde.