<< Terug naar archief

Tiendeveen F1 wint verdiend

21 april, Tiendeveen F1 – Hoogeveen F4

Tiendeveen F1 had wederom een thuiswedstrijd. Zij speelden nu tegen Hoogeveen F4. De uitwedstrijd eerder deze competitie werd met maar liefst 12-3 verloren, dus Tiendeveen F1 had nog wat recht te zetten.
De F-jes begonnen goed aan de wedstrijd en hadden direct een overwicht. Het leidde tot een aantal kansjes, maar gescoord werd er niet. Hoogeveen had het moeilijk om door de verdediging van Tiendeveen heen te komen. De verdediging verdiend dan ook een compliment. De hoofdrollen waren hier weggelegd voor Simon en Jaimy. Toch kwam Hoogeveen op voorsprong. Een afstandsschot werd van richting veranderd, waardoor Jan Willem kansloos was, 0-1. Tiendeveen pakte de draad weer op. De dames in de aanval, Larenza en Alicia, werden enkele keren in stelling gebracht, maar hadden pech in de afronding. De gelijkmaker viel toch. De keeper van Hoogeveen verkeek zich op een afstandsschot van Glenn, 1-1. Een paar minuten later kwam Hoogeveen weer op voorsprong. Na een corner van Hoogeveen kon de bal niet weggewerkt worden en uiteindelijk werd de bal van dichtbij binnengetikt. Bij deze stand, 1-2, klonk het rustsignaal van scheidsrechter David Winter.
Het overwicht van Tiendeveen nam de tweede helft alleen maar toe. Het middenveld bestaande uit Dylano, Harjo, Sander en Glenn ging de strijd goed aan. Harjo, die een aantal goede acties had en Sander die meerdere keren de bal goed onderschepte scoorden beiden een ruime voldoende. Tiendeveen werd sterker en de 2-2 kon dus ook niet uitblijven. Er volgde een mooie aanval, beginnende bij Simon, die via Alicia Glenn in stelling bracht. Glenn had een mooie actie en rondde bekeken af, 2-2. De F-jes voelden dat er meer in zat en even later viel dan ook de 3-2. Jaimy was de doelpuntenmaker met een goed schot van afstand. Doordat Tiendeveen de 4-2 niet maakte, bleef het spannend tot het einde. Hoogeveen kwam er ook nog enkele keren uit, maar grote kansen kregen zij niet meer. De stand bleef dus 3-2 en de F-jes kunnen 3 punten op hun conto bijschrijven. Al met al was het een leuke wedstrijd en een goede teamprestatie.

Aannemer nieuwe hoofdveld bekend

Van de vier inschrijvers is de Firma Arcadis de aannemer geworden ,als er geen
bezwaar van de andere inschrijvers komen (wij verwachten het niet) kan de gemeente
12 april het  officieel gunnen en ze starten dan zo snel mogelijk met het aanleggen.
.

Spektakelstuk op sportpark De Veenhoek

14 april 2012, Tiendeveen F1 – De Weide F7

Tiendeveen F1 speelde een  thuiswedstrijd tegen De Weide F7. Het werd een bloedstollend spannende wedstrijd. Twee teams die gelijkwaardig waren en uiteindelijk dan ook de punten deelden.
Gedurende de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde er voor beide doelen niet al te veel. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waar Dylano en Joyce en Sander menig duel uitvochten. Beide teams hadden moeite om de verdediging van de tegenstander te slechten. Toen dit dan toch voor het eerst gebeurde was het ook meteen raak. Jan Willem was kansloos op een hard schot van dichtbij, 0-1. Tiendeveen leek even aangeslagen en even later was het ook 0-2. Maar Tiendeveen kwam terug in de wedstrijd. Wat volgde was een uitstekende aanval, die begon bij Simon. Simon schoot de bal naar Jaimy, die een lange bal gaf op Alicia. Alicia controleerde de bal goed en legde de bal terug op Glenn. Glenn rondde deze aanval met een mooie boogbal af, 1-2. Tiendeveen stond nog even na te genieten, lette even niet op en vanaf de aftrap soleerde een De Weide speler langs de verdediging en het verschil was weer twee, 1-3. Tiendeveen verkleinde de achterstand voor de rust nog. Het werd 2-3 door Jaimy. Hij kreeg een passje van Harjo en schoot door een woud van benen raak.
De spelers het het publiek kregen toen even een paar minuten de tijd om bij te komen van deze enerverende eerste helft en kon zich opladen voor de tweede.
Tiendeveen ging goed van start. De tweede helft was nog maar net onderweg of het stond gelijk. Jaimy knalde meedogenloos raak, 3-3. Het spel bleef op en neer gaan. Beide teams kregen mogelijkheden. Voor Tiendeveen kregen Larenza, Alicia en Glenn kansjes, maar het lukte net niet om de bal binnen te prikken. Het doelpunt viel aan de andere kant. Tiendeveen stond even met teveel mensen voor de bal. De Weide profiteerde hier goed van, 3-4. De F-jes waren niet uit het veld geslagen en even later was het wederom gelijk. Jaimy had een uitstekende actie en rondde goed af, 4-4. Het zinderende duel was nu in de slotfase beland. Alicia had de kans om Tiendeveen voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten. Met een sterk rush vanaf eigen helft bleef ze de De Weide spelers op snelheid voor. Zij schoot de bal goed in, maar de keeper van De Weide redde uitstekend. Toch kwam Tiendeveen even later op voorsprong. Het was Jaimy, die vandaag uitstekend op schot was en nu weer formidabel raak knalde, 5-4. De wedstrijd bleef boeien. Kan De Weide nog langszij komen? Dit gebeurde vlak voor tijd door een goed afstandsschot, 5-5. De spanning bleef om te snijden. Er waren nog kansjes voor beide doelen, maar er werd niet meer gescoord. 
De goed leidende scheidsrechter Raldy Kreeft, beeindigde de wedstrijd. Tiendeveen mag tevreden zijn met dit punt. De grote winnaar was het publiek, die bij deze wedstrijd aanwezig was en dit spektakelstuk mocht aanschouwen.�
Volgende week spelen de F-jes wederom thuis, nu tegen Hoogeveen F4.

Tiendeveen F1 verliest met 5-3

7 april 2012, Raptim F4 – Tiendeveen F1

De F-jes moesten aantreden in Coevorden tegen Raptim F4. Het werd een gelijkopgaande strijd waarin Raptim aan het langste eind trok. Tiendeveen had een wijziging in de opstelling. Jan Willem stond in het doel en Dylano ging het in het veld proberen. Ze kunnen allebei terug kijken op een goede wedstrijd.
De eerste helft was er weinig krachtsverschil. Beide teams hadden enkele kansjes. Raptim kwam toch op voorsprong zo halverwege de eerste helft. De 2-0 volgde enkele minuten later. Dit was ook de ruststand.
Na de rust had Tiendeveen het aanvankelijk moeilijk. Raptim liep uit naar 4-0. Maar Tiendeveen rechtte toch nog een keer de rug en kwam door een goede actie van Glenn op 4-1. Sander kwam ook steeds beter in z’n spel. Dit gold ook voor Larenza, Joyce en Harjo. Simon en Jaimy gingen zich ook meer met de aanval bemoeien. Dit leidde nog weer tot enkele kansen voor Tiendeveen. Raptim bleef echter gevaarlijk op de counter, maar Jan Willem stond zijn mannetje in het doel.
Door een goede actie van Jaimy, waarna hij beheerst afrondde werd de stand van 4-2 bereikt. De tijd begon te dringen voor Tiendeveen. Met nog enkele minuten te gaan werd de spanning helemaal teruggebracht. Dit gebeurde door een mooi doelpunt van Alicia. Zij scoorde in één keer uit een corner van Glenn, 4-3. Raptim sloeg echter direct terug. Uit een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Tiendeveen werd van dichtbij de 5-3 binnengetikt. In de laatste minuut kreeg Tiendeveen nog een penalty. Een speler van Raptim maakte hands, zodat de matig leidende scheidsrechter niet anders kon dan een penalty toekennen. Deze strafschop van Jaimy werd gestopt door de keeper van Raptim. Enkele seconden later beeindigde de scheidsrechter de wedstrijd.
Volgende week speelt Tiendeveen F1 thuis tegen De Weide F7. Aanvang 09.30 uur.