Tiendeveen F1 wint toernooi in Geesbrug

9 juni 2012,
De F-jes hebben het seizoen op een prima wijze afgesloten. Ze speelden een toernooi in Geesbrug en dat werd op spectaculaire gewonnen. Er waren 2 poules van 4 teams. De wedstrijden duurden 12 minuten. De gebroeders Luten waren afwezig, maar werden vervangen door Angelique en Kyra, die hun eerste wedstrijdjes bij de F-jes speelden.
Tiendeveen moest de eerste wedstrijd tegen gastheer VCG F1 spelen. Tiendeveen was deze wedstrijd duidelijk de betere en stond al snel met 2-0 voor. Doelpunten werden gemaakt door Alicia en Glenn. Tiendeveen kreeg kansen genoeg om de score verder uit te bouwen, maar dit lukte niet. VCG passeerde doelman Dylano nog wel een keer en zo was de eindstand 2-1.
De tweede wedstrijd moesten de F-jes tegen NKvv/Protos F2. Tiendeveen kreeg kans op kans, maar wist niet te scoren. Simon, die had gewisseld met Dylano en deze westrijd het doel verdedigde, had eigenlijk niets te doen. Deze wedstrijd eindigde dus in 0-0.
De laatste wedstrijd in de poule was DKB F2 de tegenstander. Dit ging om de eerste plaats in de pule, want DKB had al 2x gewonnen. De F-jes kwamen er deze wedstrijd niet aan te pas. DKB was sterker en won met 5-0. Tiendeveen eindigde met 4 punten op de tweede plaats in de poule en was hiermee geplaatst voor de halve finale. Zij moesten nu tegen de winnaar van de andere poule. Dat was Twedo F5.
Tiendeveen speelde een uitstekende wedstrijd. Verdedigend stond het prima. Sander, Simon en Jaimy hielden alles tegen. De meisjes, vandaag maar liefst 5: Angelique, Kyra, Larenza, Joyce en Alicia, deden het ook goed. Tiendeveen won met duidelijke cijfers: 4-0, alle doelpunten werden gemaakt door Glenn. De F-jes konden zich dus opmaken voor de grote finale. Hier was DKB F2 opnieuw de tegenstander. De F-jes konden zich dus revancheren voor de zware nederlaag in de poule.
Deze keer ging de wedstrijd gelijk op. Tiendeveen opende de score, Glenn maakte 1-0. Beide teams kregen kansen en de spanning was om te snijden. DKB maakte gelijk met nog enkele minuten te spelen. Er waren nog kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Beide teams moesten er 3 nemen. Voor Tiendeveen waren dat Alicia, Jaimy en Glenn. Zij schoten alle 3 onberispelijk raak. Maar ook DKB liet keeper Dylano 3x kansloos. Vanaf nu moest er om en om een penalty genomen worden. DKB begon weer en opnieuw was het raak. Simon was aan de beurt, ook weer raak. De 5e speler van DKB schoot de bal op de lat. Dat betekende dat wanneer Tiendeveen scoorde, de toernooiwinst binnen was. Sander was aan de beurt en hij schoot de bal keihard in de hoek raak. De vreugde bij de F-jes en de meegereisde supporters kende geen grenzen. Even later mochten de F-jes een mooie beker en een ijsje ophalen. Een welverdiende prijs na een uitstekende teamprestatie.