<< Terug naar archief

Tiendeveen nog van slag, Twedo wint met 2-3.

Tiendeveen. De mannen van trainer Alex Padding hebben opnieuw een nederlaag geleden, nu was Twedo uit het tweelingsdorp Veenoord / Nieuw Amsterdam het team , dat met een 2-3 overwinning aan de haal ging. In een matige wedstrijd leek Tiendeveen vlak voor rust de wedstrijd te keren, want de 0-1 achterstand werd in amper een minuut omgebogen in een 2-1 voorsprong bij rust. Toch kwamen de Tiendeveners in de slotfase met lege handen te staan. Door het profiteren van Twedo bij het slordig uitverdedigen bij Tiendeveen wat een 2-3 overwinning opleverde. Tiendeveen kent hierdoor de slechtste seizoen start sinds jaren.
In een gelijkopgaande wedstrijd had Tiendeveen na 7 minuten een riante mogelijkheid om op voorsprong te komen na een aanval, Anjo Smand schoot de bal op in de doelmond op de inkomende Richard Padding, die echter de bal alleen maar schampte in een riante positie waardoor deze weg ketste i.p.v. binnen getikt werd. Christiaan Snoei tekende voor het eerste gevaar vanaf Twedo kant, hij schoot echter ruim over het doel bij Marcel Bouwman. Suleyman Bahceci draaide zich na twaalf minuten fraai vrij maar zijn harde inzet vloog precies langs de verkeerde kant van de staander over de achterlijn. Tiendeveen had een licht overwicht en een hoekschop van Willem Jan Lanning werd maar ternauwernood weg gestompt door doelman Wim van der Veen. Na een kwartier ging de bij Tiendeveen als laatste man geposteerd staande Hendri Zuidema in de fout en dat leverde Twedo op de rand van het strafschopgebied een vrije bal op. Andries Vinke dwong met een schuiver in de benedenhoek doelman Marcel Bouwman tot een knappe redding, waarbij de gepareerde bal in tweede instantie naast ketste vanaf de voet van Twedospeler Andy Hof. Het werd een gelijkwaardige strijd waarin de uitgesproken kansen toch niet al te veel waren. Tiendeveen zag een vrije bal van Willem Jan Lanning, nadat hijzelf onderuit was gehaald, rakelings over het doel verdwijnen bij Twedo. Henri Eising wist in een sprintduel een uitbraak van Jan Willem Fekkes nog net te smoren voordat deze het strafschopgebied binnen kon sprinten. Anjo Smand en Suleyman Bahceci wisten gezamenlijk een goede aanval op te zetten waarbij Bahceci opnieuw rakelings naast schoot. In de 37ste minuut kwam Twedo met een snelle uitval op voorsprong via Andries Vinke, die via doelman Marcel Bouwman de bal toch binnen zag vallen 0-1. Direct daarna had Anjo Smand koppend de gelijkmaker al kunnen aantekenen maar hij knikte de bal over het gapende doel. Toch had Smand enkele minuten later wel succes. Suleyman Bahceci werd aangespeeld en zijn voorzet werd had door Smand binnen geknald die goed voor zijn verdediger opdook en doelman Van der Veen kansloos liet. Direct na de spelhervatting werd de bal herovert en de aanval gezocht waarbij de defensie bij Twedo verrast werd en in de paniek die er ontstond wist Richard Padding de bal te onderscheppen en de Twedo-doelman werd van dichtbij verschalkt 2-1. Dit alles kort voor het rustsignaal, die kort daarna klonk door de goede leidsman D. Driessen uit Genemuiden.
Na de spelhervatting had Raldy Kreeft de plaats ingenomen van Henri Eising. Het bleef een vlakke vertoning door beide teams. Twedo probeerde via de recht over het veld staande rugwind te profiteren maar juist door die wind waren de aanvallen niet altijd te belopen. Tiendeveen zag een voorzet van Stefan Perfors bijna door Anjo Smand binnen gewerkt maar de bal richting se zijlijn geruimd. Aan de andere kant mocht Kenny Boer vanaf eigen helft zomaar opstomen en dwong doelman Bouwman tot een moeizame redding die een hoekschop opleverde. Na 24 minuten wist Twedo de gelijkmaker aan te tekenen. Door slordig uitverdedigen werd de bal veroverd en Christiaan Snoei werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. Met een droge knal in de uiterste hoek werd Bouwman kansloos gelaten 2-2. Stefan Perfors zag nog eens een poging rakelings voorlangs gaan voor Tiendeveen en Tiendeveen mocht van geluk spreken, dat Vinke in de doelmond komende bij Bouwman de bal met het hoofd schampte waardoor deze helemaal afdwaalde want hij stond riant vrij voor Bouwman. Kort daarna had Bouwman het fortuin aan zijn zijde toen hij een hoekschop ingeknald zag maar via zijn reflex en de doelpaal ketste de bal uit de doelmond bij Tiendeveen. Tiendeveen had daarna twee keer de kans om de voorsprong weer aan te tekenen. Een vrijw bal van willen Jan Lanning werd in tweede instantie hard overgeschoten door Raldy Kreeft en kort daarna had Anjo Smand de 3-2 op zijn schoen maar hij kapte net een keertje te veel waardoor er ingegrepen werd door Twedo. Vlak voor tijd kwam de 2-3 in het boekje bij leidsman Driessen na slordig uitverdedigen bij Tiendeveen waarbij Vinke zomaar op doelman Bouwman aan kon, die bracht nog redding maar de verdediging stond erbij een keek er van verre na waardoor Christiaan Snoei alsnog de wegspringende bal kon binnen schuiven. In de ruim bemeten extra tijd had Tiendeveen nog twee mogelijkheden om de gelijkmaker aan te tekenen. Tot in de slotseconde bleef het beeld illustratief voor dit seizoen bij Tiendeveen. Toen schoot Richard Padding een vrije bal te slap in waardoor doelman Wim van der Veen gemakkelijk overeind bleef. De Tiendeveners verloren hierdoor opnieuw en mogen best bij zichzelf te rade gaan over de instelling waarbij een wedstrijden worden benaderd.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Hendri Zuidema, Jeffrey Vos, Henri Eising (46ste min. Raldy Kreeft), Stefan Perfors (78ste min. Tom IJmker), Richard Padding, Willem Jan Lanning, Jeroen Eising, Anjo Smand (83ste min Robin van Essen) en Suleyman Bahceci.

Man van de wedstrijd: Marcel Bouwmnan.

Goed begin competitie F1

29-09-2012, De Weide F7 – Tiendeveen F1

Tiendeveen F1 moest vandaag aantreden tegen De Weide F7. Na drie bekerwedstrijden was dit het begin van de competitie. Deze wedstrijd betekende ook het competitiedebuut van Angelique, Julia en Kyra. De dames deden goed hun best en namen ook nog zo af en toe de tijd om even bij te praten. Tiendeveen was deze wedstrijd de betere en won na een voorsprong bij de rust uiteindelijk met 7-3. De doelpunten werden gemaakt door Larenza 3x, Glenn 2x, Joyce en Jan Willem. Ook niet onvermeld mag blijven dat Dylano een goede wedstrijd keepte en dat Sander prima verdedigde.

Tiendeveen stelt teleur tegen VCG

Tiendeveen. De mannen van trainer Alex Padding zien de start van de competitie volledig mislukt na een nederlaag tegen streekgenoot VCG uit Geesbrug. In een matige wedstrijd waarin de ruststand nog op 1-1 stond liet Tiendeveen het in de tweede helft compleet afweten. VCG die ook niet tot groots voetbal kwam, beperkte zich tot verdedigen en had succes met het wachten op de fouten maken van de gastheren. Die kwamen er en in de slotminuut werd zelfs de 1-3 aangetekend.
De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe speelveld, die er als een biljartlaken bij lag en de weersomstandigheden waren prima, dus alles was op het sportpark aanwezig om de eerste punten te gaan pakken voor de thuisclub. Voor de wedstrijd werd het duidelijk, dat Joey Noordzij en Suleyman Bahceci niet konden spelen, dit was een verlies aan scorend vermogen. Hierdoor schoof Quinten Prins door de spits in naast Roy Beekelaar, die weer speelgerechtigd is voor Tiendeveen, nadat hij zijn overschrijving naar SCN heeft in getrokken. De eerste kans was al binnen de eerste minuut, waar Quinten Prins meteen de diepte werd ingestuurd door Willem Jan Lanning maar zijn harde inzet verdween over het doel bij Bennie Sok. Kort daarna werd Roy Beekelaar net buiten het strafschopgebied aangespeeld maar zag zijn schot op de vuisten spatten van doelman Sok. VCG probeerde met countervoetbal gevaar te stichten bij Tiendeveen en de rappe Patrick Dekker kon na een diepte bal nog net worden afgestopt door Jeffrey Vos die met een sliding kon ruimen. Na 19 minuten kwam Tiendeveen aan de leiding, Hendri Zuidema werd over de rechterflank naar de achterlijn gestuurd en met een voorzet op maat werd Anjo Smand bij de tweede paal vrijgespeeld en deze ronde beheerst af: 1-0. In de daarop volgende fase had Tiendeveen de score ook moeten uitbreiden maar liet dit achterwege. Quinten Prins dwong doelman Sok van VCG te een redding door de schuiver uit de benedenhoek te ranselen, de daarop volgende hoekschop van Willem Jan Lanning ketste hard via de vuisten en de eerste paal opnieuw over de achterlijn. De hoekschop die opnieuw volgde leverde een scrimmage op in de doelmond bij VCG en Raldy Kreeft zag zijn inzet via de lat hard overgaan. VCG zag vervolgens een schot van Henko Schipper gepakt door doelman Marcel Bouwman. Vier minuten voor de rust kwam VCG vanuit het niets op gelijke hoogte. Lammert Otten bracht een vrije bal hoog in de doelmond bij Tiendeveen waar Patrick Dekker koppend de bal weer voor het doel langs bracht en Danny Benjamins de bal zo maar binnen kon schuiven 1-1. Zo werd het rustsignaal bereikt met deze gelijke stand.
Na de pauze bleef het spelpeil aan de magere kant, waarbij Tiendeveen weinig wist te creëren en VCG zich beperkte tot het tegen houden en wachten op die ene kans die bijna altijd wel komt. Voor het talrijke publiek viel er dan niet veel te genieten. Door het tempoloos en vaak onzorgvuldig spelen en met veel te weinig beleving aan Tiendeveen zijde bleven de gasten uit Geesbrug gemakkelijk overeind. Kansen konden er bijna niet worden genoteerd. Dat VCG op voorsprong kwam door geduldig af te wachten op de fout die er gemaakt zou worden aan de zijde bij Tiendeveen en die kwam er na ruim 20 minuten in de tweede helft. Jeffrey Vos kwam uit de achterste linie opstomen het middenveld op nadat de aanval van VCG was afgeslagen. Vos verloor de bal op het middenveld en deze werd meteen diep gespeeld op Remon Benjamins, die Richard Padding wist te uit te kappen en met een schuiver in de korte hoek tekende hij de 1-2 aan. Tiendeveen. De mannen van Alex Padding begrepen, dat er gestreden moest worden om in ieder geval er nog een punt uit te slepen. Hierdoor ging het niveau niet omhoog maar werd de druk op het doel van VCG doelman Bennie Sok wel groter. De moe gestreden Roy Beekelaar moest zich laten vervangen, waardoor Anjo Smand in de spits kwam te spelen, Robin van Essen kwam als rechtsachter binnen de krijtlijnen. Tien minuten voor het einde leek het bijna succes te hebben maar Smand was net even te veel verrast, waardoor hij vrijstaand voor doelman Sok de bal niet onder controle wist te krijgen en kon de bal worden gepakt door Bennie Sok. Het leed voor Tiendeveen werd in de slotseconde nog erger, want de laatste aanval voor VCG, die met een wilde trap vanaf het middenveld werd ingeleid werd op waarde ingeschat door de net ingebrachte Andy Bols die de mistastende doelman Bouwman verraste met een boogje die hoog in het dak stuiterde 1-3. Er werd niet meer afgetrapt en Tiendeveen had zichzelf een slechte dienst bewezen en VCG kent een prima start in dit prille seizoen met 6 punten uit 2 wedstrijden. Tiendeveen dit seizoen mee wil strijden om de prijzen moet de wonden likken en volgende week in de derby tegen Nieuw Balinge proberen de goede lijn te vinden richting het linker rijtje.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hendry Zuidema, Richard Padding, Jeffrey Vos, Ramses Winter, Anjo Smand, Raldy Kreeft, Willem Jan Lanning, Stefan Perfors (42ste min. Tom IJmker), Roy Beekelaar (65ste min. Robin van Essen) en Quinten Prins (80ste min. Gerard van Zwol)

Man van de wedstrijd: Willem Jan Lanning.

Advertisement

Valse start van Tiendeveen bij NKVV.

Dalerpeel. Trainer Alex Padding moest Zaterdag sterk improviseren wegens de afwezigheid van de helft van zijn vaste basisteam. Wegens vakantie, werk en het bezoek van enkele spelers aan de Formule 1 in België kon Tiendeveen volop aan de bak tegen NKVV met een sterk gewijzigd team t.o.v. vorige week toen er met 3-1 werd gewonnen van dezelfde tegenstander. In een open wedstrijd onder leiding van B. Kamman uit Hoogeveen vielen er veel kansen aan beide kanten te noteren maar na ruim 90 minuten stond er maar een 2-1 overwinning voor de gastheren in het boekje van de heer Kamman, waar een doelpuntrijke wedstrijd ook had gekund.
De wedstrijd was amper zeven minuten onderweg of Tiendeveen keek al tegen een achterstand aan. Op het middenveld werd er balverlies geleden en Ronny Vos wist met een schuiver in de uiterste hoek vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Marcel Bouwman kansloos te laten 1-0. Meteen vanaf de aftrap had Stefan Perfors meteen de gelijkmaker al op zijn schoen. Suleyman Bahceci omspeelde vanaf de hervatting een aantal NKVV spelers en bracht Perfors meteen vrij voor doelman Mike Deuten. Stefan Perfors schoot de bal echter te slap in waardoor doelman Mike Deuten nog net de bal wist te pareren. Het spel golfde op en neer en Tiendeveen had enkele minuten later opnieuw een goede kans toen Suleyman Bahceci de buitenspelval omzeilde en vrij voor doelman Deuten opdook. Hij lepelde de hoog opstuitende bal echte net over het gapende doel heen. NKVV had na een vrije bal van Vincent Verhoef ook de 2-0 kunnen aantekenen maar Dinant Hilbink, die na een jaartje Protos weer terug is bij zijn oude vereniging kon vrij inkoppen maar doelman Marcel Bouwman stond goed geposteerd en greep gemakkelijk in. Vervolgens kreeg Tiendeveen een vrije bal op ongeveer 25 meter van het NKVV doel en Raldy Kreeft zag zijn inzet snoeihard via de onderkant van de deklat het veld weer in stuiteren, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Joey Noordzij had ook nog een goede kans voor het rustsignaal maar hij misten jammerlijk en zo werd er met een 1-0 voorsprong voor NKVV thee gedronken.
Na de hervatting bleef het spel in evenwicht en ook de kansen bleven voor beide teams niet uit. Dinant Hilbink glipte over de rechterflank door tot op de achterlijn voor NKVV maar zijn voorzet werd een gemakkelijke vangbal voor Marcel Bouwman. Joey Noordzij had daar kort na een goede mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen maar doelman Deuten sloeg de bal tot hoekschop, die verder niets opleverde. Suleyman Bahceci kapte op de rand van het strafschopgebied bij NKVV zich nog eens vrij maar zijn schot werd ook gepakt door Deuten. NKVV zag een schot van Gerrit Vrieling nog eens achter de eerste paal in het zijnet belanden waardoor er niet gejuicht kon worden door de thuisclub. Toch kwamen de NKVV-ers op een 2-0 voorsprong. Een goed lopende aanval werd afgerond door de vrijkomende Jelle van de Wetering die de bal hard in de korte hoek plaatste. Tiendeveen ging meer risico nemen maar het duurde toch tot bijna de 80ste minuut voordat er succes werd geboekt. Tom IJmker haalde ineens uit en liet doelman Mike Deuten, die enkele meters voor zijn doel stond, kansloos van ruim 25 meter door de bal hoog binnen te schieten. Zo werd het nog een zeer spannend slot van deze wedstrijd. Dinant Hilbink, die liet zien een aanwinst te zijn voor de thuisclub, kreeg twee mogelijkheden om de wedstrijd op slot te doen maar eerst kopte hij voor de uit zijn doel komende doelman Bouwman grabbelende handen de bal onder op de buitenkant van de paal en kort daarna kwam hij vanaf de linkerflank naar binnen en knalde hij snoeihard rakelings de bal buiten de paal naast. Suleyman Bahceci had direct daarna de gelijkmaker nog op zijn schoen maar zijn geplaatste bal was net te zacht om doelman Deuten te verschalken en deze ranselden de bal tot hoekschop. In de slotminuut zag NKVV nog een doelpunt geannuleerd wegens buitenspel waardoor er geen verandering meer kwam in de stand en moest Tiendeveen een onnodige nederlaag incasseren.  Volgende week heeft Tiendeveen al weer een gedwongen rustdag en kan dus niet direct een herstel inluiden.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hendri Zuidema, Richard Padding, Robin van Essen( 30ste min. Reinder IJmker), Jeroen Eising, Tom IJmker,  Anjo Smand, Raldy Kreeft, Stefan Perfors (75ste min. Gerard van Zwol), Suleyman Bahceci en Joey Noordzij.

Ledenvergadering v.v. Tiendeveen

Hierbij een uitnodiging voor de ledenvergadering van de voetbalvereniging Tiendeveen seizoen 2012 / 2013.


De vergadering staat vastgesteld op 20 september 2012, aanvang 20.45 uur.

De Agenda is als volgt:

Opening
Notulen ledenvergadering 2011
Mededelingen
Verslag penningmeester
Verslag kascontrole
Verkiezing kascontrolecommissie
Pauze
MFC
Werkzaamheden bij de club / vrijwilligers
Statuten v.v. Tiendeveen
Rondvraag
Sluiting

Secretaris v.v. Tiendeveen,
Rudy Kleine