<< Terug naar archief

Tiendeveen ruim langs Germanicus (1-4).

Coevorden. Tiendeveen wist afgelopen Zaterdag opnieuw te winnen. Germanicus werd op de Pampert, na een 1-1 gelijke stand bij rust, in de tweede helft helemaal terug gedrongen en met drie doelpunten werd het overwicht duidelijk in cijfers omgezet. Na 30 seconden kregen de mannen van trainer Alex Padding al een strafschop tegen en stond de 1-0 binnen de minuut in het boekje bij leidsman J. Hoorn uit Zuidwolde. Tiendeveen hervond zich echter gaandeweg de wedstrijd en voor rust tekende Hendri Zuidema de gelijkmaker al aan. Na rust werd de thuisclub over de knie gelegd en Jeffrey Vos, Quinten Prins en Marco Kroezen wisten het net te vinden en hiermee was de verdiende overwinning een feit.
Snelle strafschop.
Amper begonnen of de bal lag al op de stip voor Germanicus. Topschutter Paul van de Sande liet zich handig over de knie vallen bij Jeroen Eising in de eerste actie binnen het strafschopgebied bij Tiendeveen. Scheidsrechter Hoorn wees gedecideerd naar de strafschopstip. Van de Sande schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek langs doelman Marcel Bouwman (1-0). Tiendeveen probeerde al snel weer langszij te komen en had bijna succes. Raldy Kreeft wist met een lange crossbal Quinten Prins aan te spelen, die op zijn beurt zijn inzet rakelings voorlangs het doel vliegen van Germanicus-doelman Richard Arends. Na een hoekschop van de Coevordenaren kwam Tiendeveen na aangooien van doelman Bouwman er snel uit via Quinten Prins en Hendri Zuidema, waarbij eerst genoemde de eindpass net te scherp in de doelmond bracht waardoor de ook meegekomen Jeroen Eising net te kort kwam. Doelman Arends kon ingrijpen. Aan de andere kant wist Paul van de Sande opnieuw gevaar te stichten maar doelman Bouwman wist redding te brengen. De steeds beter gaan draaiende Quinten Prins ging er nog eens vandoor over de linkerflank waarbij hij opnieuw Hendri Zuidema aanspeelde, die de bal door een verdediger tot hoekschop zag gegleden voor de inkomende Anjo Smand, waardoor de gelijkmaker uit bleef. Germanicus speler Peter Lubberink haalde vervolgens met een vrije bal hard uit van ruim 25 meter maar doelman Bouwman greep klemvast in. Na 37 minuten wist Jeroen Eising in de opbouw van Germanicus de bal te veroveren en kon vrij op doelman Arends af. Hij schoof de bal beheerst langs de uitkomende doelman maar op de tweede paal, de terugketsende bal werd hoog in het dak geschoten door de attent meegekomen Hendri Zuidema 1-1. Tiendeveen kreeg in de laatste minuten al steeds meer aandeel in de wedstrijd maar voor rust bleef de stand ongewijzigd ook al omdat Quinten Prins een vrije bal in de slotminuut ruim over boogde vanaf de rand van het zestienmetergebied.
In de tweede helft nam Tiendeveen het initiatief en de thuisclub werd terug gedrongen. Het was dan ook een logisch gevolg, dat Tiendeveen op voorsprong kwam. Raldy Kreeft bracht de hoekschop in de 52ste minuut hard en hoog in de doelmond bij Germanicus waar Jeffrey Vos zijn hoofd tegen de bal zette en de bal hard tegen het nylon plaatste 1-2. De thuisclub wist maar amper meer gevaarlijk voor doelman Marcel Bouwman te verschijnen. Na een verre ingooi van Hendri Zuidema smoorde een inzet van Anjo Smand via een verdediger net tot hoekschop. De hoekschop werd opnieuw goed voor het doel gebracht door Raldy Kreeft. Nu zag Stefan Perfors de bal over de achterlijn geketst waardoor Germanicus geen schade opliep. Germanicus doelman Arends zag direct bij zijn spelhervatting de bal opgevangen door Quinten Prins en deze zag zijn solo net niet beloond met een doelpunt, omdat de bal naast vloog. Anjo Smand werd vervolgens vervangen door Tom IJmker, die meteen na binnen komst de diepte werd ingezonden door Richard Padding en IJmkers eerste balcontact leverde een kans op voor Quinten Prins. Hij schampte de bal echter zodat Hendri Zuidema afgefloten werd voor buitenspel waardoor de kans verloren ging voor Tiendeveen. De strijdvaardige Hendri Zuidema werd kort daarna vrijgespeeld door Quinten Prins maar hij strandde geheel vrijstaand op de uitkomende doelman Arends. Germanicus kreeg na 75 minuten een vrije bal op de rand van het strafschopgebied, waar scheidsrechter Hoorn wel erg gemakkelijk een valpartij beloonde van Paul van de Sande. De bal werd echter hard in het Tiendeveen muurtje geknald door Lubberink. In de 35ste minuut viel de wedstrijd in het slot. Germanicus zag een hoekschop geplukt door doelman Marcel Bouwman en deze gooide de bal meteen op de wegsprintende Hendri Zuidema die met een lange spurt iedereen eruit liep en in de 1 tegen 1 situatie de bal opzij legde op de meesprintende Quinten Prins die doelman Arends het nakijken gaf 1-3. In de laatste minuten werd good-old Marco Kroezen nog binnen de lijnen gebracht voor de moegestreden Raldy Kreeft en amper een minuut binnen de lijnen speelde hij Richard Padding vrij voor doelman Arends, deze ranselde de bal tot hoekschop. Die leverde wel de 1-4 op, want de bal op maat van Stefan Perfors werd ongehinderd ingekopt door Marco Kroezen. In de slotminuten had de stand nog groter uitkunnen vallen voor Tiendeveen maar Tom IJmker zag zijn inzet geblokt door doelman Arends en Stefan Perfors wist de teruggelegde bal van Gerard van Zwol niet binnen te schieten. Al met al een verdiende overwinning voor Tiendeveen.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Jeffrey Vos, Richard Padding, Jeremy Cottam, Stefan Perfors, Jeroen Eising, Anjo Smand (60ste min. Tom Ijmker), Quinten Prins, Raldy Kreeft(80ste min. Gerard van Zwol) en Hendri Zuidema (85ste min. Marco Kroezen.

Man van de wedstrijd: Jeffrey Vos.

Tiendeveen F1 verpulvert Raptim F6

27 oktober 2012, Tiendeveen F1 – Raptim F6

Op een veld dat nog wit was, moesten de F-jes van Tiendeveen thuis aantreden tegen Raptim F6. Raptim stond onder aan de ranglijst, dus Tiendeveen begon als favoriet aan deze wedstrijd. Het klasseverschil werd dan ook al vrij snel duidelijk.
De keepers van Tiendeveen, in de 1e helft Dylano en in de 2e helft Simon, hadden een rustige morgen. Tiendeveen bouwde de voorsprong gestaag uit. Bij de rust was het 8-0. Het scoreverloop was als volgt: 1-0 Glenn, 2-0 Glenn, 3-0 Simon, 4-0 Jan Willem, 5-0 Larenza, 6-0 Glenn, 7-0 Glenn, 8-0 Sander.
De 2e helft ging Tiendeveen op dezelfde voet verder. Ook de meisjes Angelique, Julia, Joyce en Kyra zetten hun beste beentje voor. Het spel speelde zich voornamelijk weer op de helft van Raptim af. Keeper Simon heeft de hele 2e helft geen bal aangeraakt. Uiteindelijk was de einduitslag 17-0. De doelpuntenmakers in de 2e helft waren: 9-0 Glenn, 10-0 Dylano, 11-0 Sander, 12-0 Glenn, 13-0 Glenn, 14-0 Sander, 15-0 Glenn, 16-0 Sander, 17-0 Jan Willem.
Volgende week staat voor de F-jes de topper op het programma tegen WNBC F1.

 

Eerste competitie winst feit bij Tiendeveen.

Barger Oosterveld. De mannen van trainer Alex Padding traden Zaterdag aan na een gezamenlijk broodmaaltijd en het in ontvangst nemen van prachtige presentatiepakken, die aangeboden zijn door SPH verpakkingen B.V. uit Hoogeveen, bij SVBO te Barger Oosterveld. Het werd een open wedstrijd tegen een goed spelende thuisclub, waarbij Tiendeveen door twee doelpunten van Suleyman Bahceci de wedstrijd met de eerste competitie winst wist af te sluiten.
Enerverende opening.
In de openingsminuten ging de wedstrijd meteen los, want Stefan Perfors knalde al in de openingsminuut de bal hard naast bij doelman Mark Bruinewoud. Direct uit de uittrap die er volgde had SVBO de openingstreffer kunnen aantekenen maar Noël den Heijer zag zijn schuiver gepareerd door doelman Marcel Bouwman. Het spektakel hield nog even aan, want direct in de volgende aanval zag Suleyman Bahceci zijn hard inzet half afgestopt door doelman Bruinewoud, die in een reflex de opnieuw ingekopte bal van Jeffrey Vos buiten de palen ranselde. SVBO zag hierna meteen een hoekschop ingekopt door Robert Veringa, de inzet ging evenwel rakelings naast. Na bijna tien minuten sloeg het noodlot voor Henri Eising toe, hij moest met een hamstringblessure het veld verlaten, Hendri Zuidema nam zijn plaats in. Enkele minuten later nam Tiendeveen bijna de leiding maar Stefan Perfors zag zij prachtig in geknikte bal via de onderkant van de lat het speelveld weer in ketsen. Na 20 minuten moest doelman Marcel Bouwman handelend optreden, hij greep een harde inzet van Robert Veringa klemvast uit de hoek. Tiendeveen kwam vervolgens op voorsprong. Jeroen Eising speelde een vrije bal op het middenveld in de voeten bij Suleyman Bahceci, die handig om zijn tegenstander heen draaide en meteen uithaalde. Via een verdediger ketste de bal onhoudbaar langs doelman Bruinewoud 0-1. Bram Goeree had meteen een antwoord namens SVBO maar doelman Marcel Bouwman haalde de bal fraai uit de benedenhoek ten koste van een hoekschop, die nog eens gevaarlijk werd ingebracht. Nu ruimde Jeffrey Vos de bal over de zijlijn. SVBO probeerde voor rust de stand al een beter aanzien te geven maar de defensie van Tiendeveen hield zich staande, al had Quinten Prins namens Tiendeveen haast nog succes na een fraaie voorzet van Stefan Perfors, hij werd echter wegens buitenspel teruggefloten.
In de tweede helft bleef de spanning volledig aanwezig, ook al omdat Willem Jan Lanning op aangeven van Quinten Prins zijn schot naast zag verdwijnen. SVBO zag na ruim 10 minuten een hoekschop vanuit een zeer moeilijke positie naast gekopt door Paul Heijne. Tiendeveen werd enigszins teruggedrongen maar hield de gelederen nog gesloten, zelfs kwam Ramses Winter nog eens goed mee op bij een vlot lopende aanval waardoor hij zomaar een kans kreeg om doelman Bruinewoud te testen, hij knalde echter recht in de handen van de goed geposteerde SVBO-doelman. De wedstrijd kende soms een stevig karakter, wat min of meer getolereerd werd door scheidsrechter Kloppenburg uit Emmercompascuum. De leidsman liet veel toe zelfs een opstootje bleef afhankelijk van het gezonde verstand van de spelers, die de situatie susten. De kaarten bleven op zak bij de leidsman. SVBO wist vervolgens na 25 minuten de stand gelijk te trekken. Robert Veringa bracht een vrije bal hoog in de doelmond bij doelman Marcel Bouwman, waar Bram Goeree met het hoofd de vrijkomende Paul Heijne bereikte en met een droge knal van dichtbij was doelman Bouwman kansloos gelaten (1-1). De thuisclub dacht door te kunnen drukken maar kreeg het deksel vijf minuten later op zijn neus, want bij een lange bal van Jeffrey Vos ging SVBO verdediger Peter Prins in de fout door onder deze lange bal heen te duiken i.p.v. deze weg te koppen. Suleyman Bahceci profiteerde op snelheid en vanuit een moeilijke hoek knalde hij via doelman Bruinewoud de bal hard tegen het nylon: 1-2. SVBO trok in de laatste fase volop ten aanval maar de verdediging van Tiendeveen hield zich staande, al moest doelman Marcel Bouwman in de 44ste minuut volledig gestrekt een harde vrije bal van Bram Goeree uit de lange hoek ranselen. Hierdoor bleef de stand ongewijzigd en had Tiendeveen de eerste overwinning van dit seizoen binnen.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising (10e min. Hendri Zuidema, 80e min Tom IJmker), Stefan Perfors, Anjo Smand, Jeroen Eising, Quinten Prins, Willem Jan Lanning en Suleyman Bahceci.

Man van de wedstrijd: Marcel Bouwman.

Tiendeveen doet zichzelf tekort, 0-1 voor VEV.

Tiendeveen. De mannen van trainer Alex Padding hebben zichzelf afgelopen Zaterdag tekort gedaan door een zeer onnodige nederlaag op te lopen tegen VEV uit Klazienaveen-Noord. In een wedstrijd, die onder prima leiding stond van René Boer uit Hoogeveen vergaten de gastheren te scoren, waardoor de gasten in de tweede helft genoeg hadden aan een toevalstreffer via een wild geruimde bal vanuit de VEV-verdediging waardoor de aarzelende Tiendeveenverdediging verrast werd door de rappe Roy Bruinsma, die 0-1 aantekende.
In de beginfase van de wedstrijd, die in de regen startte had de thuisclub direct het betere van het spel. Zo schoot Hendri Zuidema al na een minuut rakelings naast bij VEV doelman Bert Tubben. Ruim een minuut later pikte Jeffrey Vos de bal bij de middellijn op en ging zelf op avontuur. Met een snelle rush passeerde hij enkele spelers van VEV maar werd net op de rand van het strafschopgebied afgestopt, voordat hij kon uithalen. Na zeven minuten mocht doelman Marcel Bouwman voor het eerst een aanval van VEV onderscheppen wat een gemakkelijke vangbal werd na een boogbal van Koos Akkerman. Willem Jan Lanning wist in de volgende aanval voor Tiendeveen Anjo Smand net niet in schietpositie te brengen waardoor de bal geruimd werd voordat Smand de actie kon maken. Na een kwartier spelen viel Jeroen Eising uit na een botsing, met een VEV-speler, waarschijnlijk met een gebroken neus. Alweer aanvulling in het goed bezette ziekenboeg bij Tiendeveen. Raldy Kreeft nam zijn plaats in. Suleyman Bahceci zag vervolgens zijn harde schuiver nog eens rakelings buiten de paal naast vliegen. Anjo Smand ging over de rechterflank er van door maar zijn voorzet werd net voor de inkomende Bahceci geruimd waardoor deze mogelijkheid verloren ging. Aan de andere kant haalde Michael Rozema ineens hard uit van ruim 25 meter waar doelman Marcel Bouwman aan de grond genageld de inzet net naast zijn kooi over de achterlijn verdwijnen. VEV wist maar sporadisch tot een gevaarlijk momenten te komen. Tiendeveen zag de volgende kans opnieuw naast geknikt door Suleyman Bahceci , die de hoge voorzet van Ramses Winter op waarde inschatte. Vlak voor het rustsignaal schoof Willem Jan Lanning de bal op de vrijkomende Ramses Winter die echter het doel te hoog zocht en alleen het vangnet raakte.
In de tweede helft had Tom IJmker de hoekschop van Willem Jan voor het inkoppen maar hij miste in goede positie staande volledig waardoor de bal werd weggewerkt. In de 10de minuut sloegen de gasten van uit het niets toe. De Tiendeveen aanval werd afgestopt in de VEV verdediging waar de bal met een harde uithaal richting Tiendeveen doel werd geschoten. Het aarzelende moment in de verdediging van Tiendeveen werd door Roy Bruinsma afgestraft met een droge knal in de lange hoek 0-1. Tiendeveen ging nog meer op de aanval spelen en VEV werd teruggedrongen. Raldy Kreeft knalde een vrije bal van net buiten het zestienmetergebied op de in een reflex reagerende doelman Bennie Tubbens vuisten, waardoor de bal uit de korte hoek werd geranseld. Uit de daarop volgende hoekschop leek Anjo Smand het enigste foutje van doelman Tubben af te straffen maar hij kopte de bal op de paal in plaats van in het gapende doel. Kort daarop werd Suleyman Bahceci met een steekpass van Jeffrey Vos waardoor hij vrij voor doelman Tubben opdook maar tot verbijstering van alles wat Tiendeveen was, kwam de via de binnenkant van de paal terug het veld in waarna deze weg geknald kon worden. Doelman Tubben toonde opnieuw zijn klasse door een inzet van Anjo Smand uit de korte hoek te ranselen. Kort daarna kwam VEV er voor het laatste gevaarlijk uit waarbij de Tiendeveen verdediging alle zeilen bij moest zetten om Patrick Soelman van het scoren af te houden. Doelman Marcel Bouwman kon grabbelend redding brengen. In de slotminuten kopte Smand een voorzet van Lanning nog eens in de handen van doelman Tubben en een harde uithaal van Tom IJmker verdween hoog over en Suleyman Bahceci strandde nog eens op de goed reagerende doelman Tubben. In de extra tijd leek Jeffrey Vos de dik verdiende gelijkmaker nog aan te tekenen maar vrij komend voor doelman Bert Tubben schoot hij te gehaast in waardoor de bal naast vloog. Hierdoor bleef de stand ongewijzigd en staat Tiendeveen nog steeds op de hatelijke nul punten in deze competitie.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Tom IJmker, Jeroen Eising (15de min. Raldy Kreeft), Willem Jan Lanning, Hendri Zuidema (46ste min. Stefan Perfors), Anjo Smand, Suleyman Bahceci.

Man van de wedstrijd: Henri Eising.

Damian Smand traint bij PEC Zwolle

Wederom een talent van onze club die een aantal malen meedoet bij de voetbalschool van PEC Zwolle. Damian mag 8 keer mee trainen, inmiddels heeft hij al 2 trainingen erop zitten. Damian traint op  de woensdag om 17.00 uur. Hierna krijgt hij te horen of er plaats is in de jeugdopleiding van PEC.

Tiendeveen F1 wint opnieuw

6 oktober 2012, Tiendeveen F1 – Germanicus F3

Tiendeveen F1 moest in hun 2e competitiewedstrijd spelen tegen Germanicus F3. Deze eerste thuiswedstrijd werd gespeeld onder zeer slechte weersomstandigheden: regen!
Tiendeveen F1 was duidelijk een maatje te groot voor Germanicus F3. De keepers van Tiendeveen, in de eerste helft Simon en in de tweede helft Dylano, hadden weinig te doen. De voorsprong van Tiendeveen werd dan ook gestaag groter. Het ene doelpunt volgde het andere op. De eindscore werd uiteindelijk maar liefst 14-0. De doelpunten werden verdeeld onder de volgende schutters: Glenn 7x, Larenza 3x, Simon 2x, Sander 1x en 1 eigen doelpunt van Germanicus. De F-jes hebben zo een goede competitiestart met 2 gespeelde wedstrijden en 2 overwinningen.