<< Terug naar archief

Tiendeveen niet opgewassen tegen Hoogeveen (0-3).

Tiendeveen. De mannen van trainer Alex Padding hadden vier wedstrijden op rij gewonnen en gingen met vertrouwen de wedstrijd aan tegen kampioenskandidaat Hoogeveen. Tegenstander Hoogeveen o.l.v. Rudy Pol waren vorige week vrij geweest en konden met een volledige bezetting aantreden op het nieuwe speelveld bij Tiendeveen. Na een gelijkopgaande wedstrijd in de eerste helft had Hoogeveen de 0-1 ruststand aan getekend was het in de tweede helft snel gedaan met Tiendeveen. Hoogeveen score direct na rust de tweede treffer en Tiendeveen was volledig van slag. Hoogeveen had na rust de wedstrijd in haar grip en Tiendeveen mag van geluk spreken, dat de voorwaartsen van Hoogeveen niet al te best met hun kansen omgingen waardoor de 0-3 eindstand het resultaat bleef. Hoogeveen is door deze overwinning het team met de minste verliespunten in de vijfde klasse en heeft nu zicht op de eerste periode. Tiendeveen blijft in de middenmoot hangen.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en had de eerste kans om de score te openen. Suleyman Bahceci zette met een fraaie beweging Willem Jan Lanning vrij voor de uitkomende doelman Ronald Post maar Lanning boogde de bal net buiten het gapende doel naast. Direct daarna ging Stefan Amsink namens Hoogeveen aan de haal over de rechtervleugel en Hendrie Zuidema kon hem alleen afstoppen met een overtreding. De vrije bal werd in de doelmond gebracht bij doelman Marcel Bouwman, de bal werd uitverdedigd en vervolgens hard ineens over geschoten door Hendrik Everts. Enkele minuten later mocht Serkan Unutan vanaf het middenveld ver opkomen namens Hoogeveen maar via Richard Padding ketste zijn inzet tot hoekschop, verder niets opleverde. Kort daarna wist Joey Noordzij doelman Ronald Post tot actie te dwingen, deze bracht redding ten koste van een hoekschop. Die hoekschop werd scherp bij de eerste paal geschoten door Willem Jan Lanning waar de bal nog geruimd kon worden voor de inkomende Anjo Smand. In deze levendige wedstrijd had Stephan Boersma voor Hoogeveen na 17 min. bij een steekpassje van Hendrik Everts de volgende kans maar hij schrok te veel van de mogelijkheid en boogde de bal naast. Drie minuten later moest doelman Bouwman een vrije bal, die laag in de benedenhoek leek te gaan grijpen om Hoogeveen van scoren af te houden, hij had de bal klemvast. Na 27 minuten gooide Hendrie Zuidema de bal tot aan de eerste paal waar Hoogeveen een hoekschop moest weggeven. Deze werd bij de tweede paal net niet voldoende geraakt door Anjo Smand waardoor doelman Post, die onder de bal doorging opgelucht kon adem halen want de bal ketste nog ruim naast. Vervolgens tekende Hoogeveen de openingstreffer aan. Balverlies op de rechterflank bij Stefan Perfors werd de voorzet door Stefan Amsink opwaarde ingeschat en binnen door komend bij Zuidema verscheen hij vrij voor doelman Bouwman die hij met een harde knal kansloos liet. Binnen de minuut had Tiendeveen ook nog bijna de gelijkmaker aangetekend. Stefan Perfors werd nu bij de zijlijn onderuit gehaald waarna Willem Jan Lanning de bal hoog in de doelmond geschoten bij doelman Ronald Post die de bal klemvast leek te pakken maar vallend over een eigen speler werd de bal los gelaten en had Jeffrey Vos de bal voor het intikken maar tot eigen verbijstering ketste de bal over het gapende doel. Hendrie Zuidema kwam ovder de linkerflank nog eens door voor Tiendeveen maar zijn inzet was een gemakkelijke prooi voor doelman Post. Aan de andere kant had Hoogeveen ook voor rust de stand al kunnen verdubbelen maar eerst schoot Amsink uit een moeilijke hoek op de buitenkant van de eerste paal en knalde Michel Pateman nog eens rakelings snoeihard naast. Kort daarna floot een van de beste acteurs op het speelveld scheidsrechter P. Souhuwat uit Assen voor het rustsignaal.
In de tweede helft moest trainer Padding gedwongen twee wissels toepassen Roy Beekelaar nam de positie van Bahceci over, die geblesseerd in de kleedkamer achter bleef evenals Stefan Perfors die vervangen werd door Tom IJmker. Hoogeveen kwam flitsend uit de startblokken en mening persoon van het talrijke publiek was te laat terug aan de zijlijn of de 0-2 lag al achter doelman Bouwman in het net. Ruben Roemalewang kwam over de flank door en schoof de bal het centrum in op de diepgaande Stephan Boersma die de bal net langs de uitkomende doelman Bouwman wist te prikken waardoor de bal binnen hobbelde. Hierdoor kwamen de gasten helemaal in een zetel te zitten en liep Tiendeveen achter de feiten aan. Het gehele vervolg was eigenlijk zo, zoals de tweede treffer was aangetekend. Hoogeveen zat veel beter in de wedstrijd en Tiendeveen was vaak net niet zorgvuldig genoeg om de score een beter aanzien te geven. De in de rust bij Hoogeveen ingewisselde Jan Benjamins Knalde na bijna een kwartier nog eens hard op de deklat na een fraaie actie, waarna de bal geruimd kon worden door Ramses Winter. Na 65 minuten had Tiendeveen een goed lopende aanval toen Jeffrey Vos Anjo Smand de diepte in stuurde, die vervolgens Roy Beekelaar in het centrum wist aan te spelen. Beekelaar haalde hard uit maar doelman Ronald Post greep de bal klemvast uit de hoek. Hoogeveen bleef het spel dicteren maar verzuimde om de score uit te bouwen. Al had Hendrik Everts pech bij een uithaal in de kruising, dat doelman Bouwman zeer attent reageerde en met een prachtige safe de bal uit de bovenhoek ranselde. Kort daarna werd er vanuit een hoekschop wel gescoord door Hoogeveen maar voordat de bal over de doellijn werd de treffer geannuleerd door scheidsrechter Souhuwat wegens obstructie t.o.v. doelman Bouwman, zodat deze niet naar de bal kon. Toch werd de derde treffer nog aangetekend. Jan Benjamins onderschepte de bal bij het uitverdedigen van Richard Padding en kon meteen alleen op doelman Marcel Bouwman af die hij fraai aftroefde en met een geplaatste bal vanuit een moeilijke hoek verdween de bal achter de tweede paal in het zijnet: 0-3. Hoogeveen verzuimde om met om enkele mogelijkheden de stand op te krikken, wat niet gebeurde en Tiendeveen had geen geloof meer in een beter resultaat zodat de stand ongewijzigd bleef tot aan het laatste fluitsignaal.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Hendrie Zuidema, Stefan Perfors (46e Tom IJmker), Anjo Smand, Jeroen Eising, Joey Noordzij (83e Gerard van Zwol), Willem Jan Lanning en Suleyman Bahceci (46e Roy Beekelaar)

Tiendeveen F1 ruim langs Raptim F5

17 november 2012, Raptim F5 – Tiendeveen F1

De F-jes moesten al vroeg (om kwart voor 8 ) vertrekken naar Coevorden, want om kwart voor 9 was hier de aftrap tegen Raptim F5. Raptim bevindt zich in de onderst regionen en Tiendeveen is sinds vorige week koploper op doelsaldo.
Het verschil tussen beide teams was dan ook groot. Het stond al heel snel 0-3. Met de rust was het 0-8.
In de 2e helft maakte zelfs keeper Simon nog een doelpunt. Wat ook nog de moeite van het vermelden waard is, is dat Angelique haar eerste doelpunt maakte. Het scoreverloop was verder als volgt:
0-1 Jan Willem      0-2 Glenn
0-3 Larenza          0-4 Dylano
0-5 Jan Willem      0-6 Angelique
0-7 Dylano            0-8 Jan Willem
0-9 Sander            0-10 Glenn
0-11 Glenn            0-12 Jan Willem
0-13 Dylano          0-14 Glenn
0-15 Simon           0-16 Glenn

Supportersidee van tribune wint Smederijverkiezing

2 november was het ingediende idee van Anneke Perfors en Bertha van Zwol de grote winnaar van de smedrijverkiezing 2012. Het binnegehaalde budget is niet voldoende, maar de dames zijn druk bezig om het overige geld binnen te halen middels, sponsoring e.d. Het plan is om de tribune voor het 70 jarig bestaan van de VV Tiendeveen in gebruik te nemen.  Hoe het er precies uit komt te zien is nu nog niet bekend, maar mooi wordt het zeker.

Tdv/N’schut MC1 najaarskampioen

De Tdv/N’schut meisjes C1 zijn 10 november najaarskampioen geworden. In dit 7-tal spelen Kimberley en Nikita namens Tiendeveen.
De wedstrijd tegen de nummer 2, Donkerbroek MC1, werd winnend afgesloten, waardoor ze niet meer in te halen zijn. Meisjes gefeliciteerd!
Op 1 december zal dit kampioensteam een thuiswedstrijd spelen op het veld van Tiendeveen.

Tiendeveen blijft winnen nu bij VAKO (1-2)

Vries. De mannen van trainer Alex Padding hebben het spoor richting het linker rijtje goed te pakken. Ondanks een behoorlijke druk in de slotfase van de thuisclub wist Tiendeveen toch de drie punten mee terug te nemen. Suleyman Bahceci voor rust en Quinten Prins er na namen de doelpunten voor hun rekening. Een zwaar bevochten overwinning maar toch wel verdiend. De Zaterdagafdeling van VAKO had van het hoofdbestuur te horen gekregen, dat de Zondag afdeling het team wordt, die als prestatieteam het volgend seizoen zal aan treden en dat de Zaterdag afdeling op recreatieve basis gaat spelen. Tiendeveen heeft misschien hierdoor kunnen profiteren van de offday bij de thuisclub, al waren de drie punten verdient te noemen.
Na een aftastend begin wist Tiendeveen na ruim 12 minuten een voorsprong te nemen. Willem Jan Lanning wist met een fraaie pass Suleyman Bahceci aan te spelen en met een schuiver in de uiterste benedenhoek verdween de bal in het doel achter doelman Jordy Arends. VAKO probeerde Tiendeveen terug te dringen maar de Roelof Kats boys wisten de Vriezenaren goed van het doel te houden. Tiendeveen had zelfs mogelijkheden om de score uit te breiden. Echter Willem Jan Lanning zag zijn inzet gepakt door doelman Arends. Stefan Perfors had ook kort daarna nog een goede mogelijkheid, hij liet de kans liggen nadat hij vrij voor doelman Arends kwam te staan. De thuisclub kwam zelfs kort voor rust uit het niets op gelijke hoogte, Ramses Winter schoot bij het uitverdedigen tegen zijn directe tegenstander aan en de bal ketste precies in de spits staande Martin Boxem, die met zijn inzet de bal fraai langs doelman Marcel Bouwman boogde 1-1.
In de tweede helft ging het eerst gelijk op tot de twaalfde minuut, want toen namen de Tiendeveners met een schitterend doelpunt weer een voorsprong. Quinten Prins werd op tijd bediend met een scherpe diepte bal van Anjo Smand en Prins boogde de bal onhoudbaar langs doelman Jordy Arends. VAKO nam geen genoegen met deze achterstand en wist Tiendeveen terug te dringen. Tiendeveen doelman Marcel Bouwman groeide uit tot een onneembare sluitpost en daardoor waren er niet veel uitgesproken kansen voor VAKO. Tiendeveen had ook nog eens geluk, dat de enige treffer, die VAKO nog achter doelman Bouwman kreeg terecht geannuleerd door scheidsrechter M. Ndjialeu uit de stad Groningen. Hierdoor bleef de wedstrijd ongewijzigd op de 1-2 voorsprong staan voor Tiendeveen en konden de mannen van trainer Alex Padding opnieuw drie punten toevoegen aan het conto en was het de vierde wedstrijd op rij die in winst werd omgezet naar een slechte competitiestart.
Volgende week komt buurman Hoogeveen op bezoek in Tiendeveen waar de wedstrijd om 14.30 uur aanvangt.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Jeremy Cottam (Hendri Zuidema), Stefan Perfors (Joey Noordzij), Anjo Smand, Jeroen Eising, Quinten Prins, Willem Jan Lanning en Suleyman Bahceci.

Man van de wedstrijd: Marcel Bouwman

Spektakelstuk F1 in Coevorden

10 november 2012, CSVC F4 – Tiendeveen F1

Tiendeveen F1 moest deze zaterdagmorgen naar Coevorden reizen, waar tegenstander CSVC F4 klaar stond om tegen ons te spelen. Het werd wederom een alleraardigst schouwspel.
De eerste helft was het een gelijk opgaande strijd. Tiendeveen opende na enkele minuten de score. Glenn schoot raak, 0-1. Maar even later maakte CSVC alweer gelijk. Een droge knal en het was 1-1. Voor beide doelen viel er genoeg te beleven, de wedstrijd was goed in evenwicht. Na een handsbal van een CSVC-speler kreeg Tiendeveen een vrije trap. Deze werd goed door Glenn binnengeschoten, 1-2. Even later maakte Glenn ook de 1-3. CSVC gaf zich echter nog niet gewonnen. Simon werd voor de tweede keer gepasseerd, 2-3, en even later stond het weer gelijk, 3-3. Maar vlak voor rust scoorde Glenn de 3-4, zodat Tiendeveen toch met een voorsprong kon gaan rusten.
In het begin van de tweede helft bleef het gelijk op gaan. Simon redde nog een paar keer uitstekend, maar het werd toch weer gelijk. Een voorzet van CSVC werd ongelukkig door Glenn in eigen doel gekopt, 4-4. Vanaf de aftrap kwam Tiendeveen echter weer op voorsprong. Glenn schoot van afstand raak, 4-5. Deze tik kwam CSVC niet meer te boven en Tiendeveen nam nu definitief het heft in handen. Na een mooie aanval schoot Larenza op de paal, waarna Dylano de bal van dichtbij binnenschoot, 4-6. Even later was het weer Dylano die scoorde, doordat hij goed fel doorging, 4-7. Ook Angelique en Jan Willem hadden hun aandeel in de aanvallen van Tiendeveen, maar ze scoorden niet. Dit gold ook voor Joyce, Julia en Kyra. Simon kreeg achterin nu goede hulp van Sander en werd door CSVC geen doelpunt meer gescoord. Tiendeveen scoorde zelf nog wel. Glenn soleerde van eigen helft langs iedere tegenstander en maakte rustig af, 4-8. Daarna was het wederom Dylano, die een mooide aanval bekwaam afmaakte. Hij zorgde voor de 4-9. En uit een voorzet van Dylano schoot tenslotte een speler van CSVC de bal in eigen doel. Zo werd de eindstand bepaald op 4-10.�
Volgende week moet er weer naar Coevorden afgereisd worden, dan naar Raptim.

Tiendeveen ruim langs Erica ‘86 (6-1).

Tiendeveen. Op een druilerige Zaterdagmiddag werd op het nieuw, door de nattigheid gladde speelveld de wedstrijd Tiendeveen tegen Erica ‘86 gespeeld. Na een gelijk opgaande eerste helft waar de 1-1 ruststand een goede afspiegeling was, trok Tiendeveen in de tweede helft de wedstrijd volledig naar zich toe en was de 6-1 overwinning niet eens geflatteerd te noemen. Stafan Perfors (2), Willem Jan Lanning (2), Suleyman Bahceci en Jeffrey Vos verzorgden de productie voor Tiendeveen.
De wedstrijd was amper drie minuten onderweg of Suleyman Bahceci had na een ingooi van Gerard van Zwol bijna succes met een bal in de korte hoek, echter de bal kwam op de buitenkant in het zijnet. Een minuut later moesten de Ericanen al een wissel toepassen, Nils Reuvers raakte geblesseerd. Dit was een aderlating bij de gasten. Na 14 minuten boogde Willem Jan Lanning de toegekende vrije bal, nadat Suleyman Bahceci onderuit was gehaald, nog eens ruim over het doel bij Erik Westerbeek. Nadat Jeroen Eising bij Tiendeveen na een kwartier nog opgelapt kon worden was het kort daarna voor Ronald Lit van Erica ‘86 wel einde wedstrijd, toen hij met een eigen speler, gezamenlijk Bahceci wilden afstoppen waarbij hij waarschijnlijkheid zijn neus brak. Hevig bloedend moest Lit het speelveld verlaten. Hierdoor had Erica’86 na 18 minuten al twee wissels moeten toepassen in deze sportieve wedstrijd. Tiendeveen probeerde gebruik te maken van deze veranderingen maar de scherpte was er niet. Zo zag Suleyman Bahceci na een vlot lopende aanval, opgezet door Hendri Zuidema en Willem Jan Lanning, die hem vrijspeelde, zijn inzet gepakt door doelman Erik Westerbeek. Na 37 minuten profiteerde de gasten optimaal na dom balverlies bij Tiendeveen ver op de helft van Erica, waar een ingooi voor Tiendeveen werd omgezet in een snelle aanval, die met een bal in het uiterste hoekje van Dennis Bults werd afgerond 0-1. Tiendeveen probeerde nog voor rust de gelijkmaker aan te tekenen. Willem Jan Lanning kreeg die mogelijkheid al snel na een goede pass van Gerard van Zwol maar hij aarzelde met zijn uithaal waardoor de kans verloren ging. Toch viel de gelijkmaker nog voor het rustsignaal. Stefan Perfors aarzelde niet toen hij na een dieptebal voor zijn verdediger kwam en met een schuiver ook doelman Westerbeek kansloos liet 1-1. In de slotseconden had Suleyman Bahceci zelfs Tiendeveen al op voorsprong moeten schieten maar voor het gapende lege doel wist hij de voorzet van Stefan Perfors naast te glijden waar intikken gemakkelijker was.
In de tweede helft kende Tiendeveen een flitsende start want drie minuten na de hervatting veroverde Garard van Zwol de bal op de linkerflank en zijn voorzet werd nu wel koel binnen geschoten door Willem Jan Lanning (2-1). Twee minuten later viel de 3-1 ook al binnen. Ramses Winter kwam over de andere kant op en bereikte Suleyman Bahceci, die vervolgens opnieuw de vrijkomende Willem Jan Lanning inspeelde en ook nu knalde deze de bal binnen. Dit bleek de genadeklap voor de gasten, want er bleef maar weinig verweer meer over en Tiendeveen bleef kansen creëren. Zo kwam Gerard van Zwol net een stap te laat bij de tweede paal na een scherpe voorzet van Stefan Perfors waardoor de bal over de achterlijn vloog. Erica’86 had nog een kansje nadat doelman Marcel Bouwman uitlopend met de knie een dieptebal moest pareren die vervolgens door Jeroen Hartman ruim over het verlaten doel werd geboogd. Kort daarna profiteerde Stefan Perfors bij een klutssituatie in het centrum bij Erica’86 waardoor hij pardoes de bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden en met een bekeken bal werd doelman Westerbeek opnieuw gepasseerd 4-1. Na bijna een half uur in het tweede part bediende Raldy Kreeft de achter de verdediging komende Jeffrey Vos op maat. Doelman Westerbeek pareerde de bal met de voet van Vos echter tot hoekschop. De volgende aanval werd afgerond met een doelpunt van Tom IJmker maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Het was uitstel, want twee minuten later moest Wersterbeek de bal wel uit het net halen. Stefan Perfors kwam over de rechterkant op en via Willem Jan Lanning speelde Suleyman Behceci zich op fraaie wijze helemaal vrij voor de doelman en met een bekeken bal lag de vijfde treffer binnen. Na 39 minuten ging Jeffrey Vos nog maar eens mee ten aanval en vanaf de rand van het strafschopgebied waar hij de bal oppikte knalde hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek. Er leek zich een nog grotere score aan te bieden maar kort daarna werd opnieuw een treffer afgekeurd. Nu werd Bahceci terug gefloten nadat hij de bal had binnen geknald, opnieuw wegens buitenspel. Erica ’86 wist in de slotminuut nog een keertje bij doelman Bouwman gevaar te stichten maar de doelman plukte de bal uit de korte hoek na een inzet van Jeroen Hartman. De stand bleef zo op een verdiende 6-1 overwinning steken voor Tiendeveen tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koeling uit Koekange.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Hendri Zuidema, Stefan Perfors, Jeroen Eising (80ste min. Joey Noordzij), Raldy Kreeft, Gerad van Zwol (60ste min. Tom IJmker), Willem Jan Lanning en Suleyman Bahceci.

Man van de wedstrijd: Jeffrey Vos.

Gelijkspel Tiendeveen F1

3 november 2012, WNBC F1 – Tiendeveen F1

De F-jes moesten in Nieuw Balinge spelen tegen WNBC F1. Deze tegenstander had net als Tiendeveen nog alle wedstrijden gewonnen. Het werd dan ook een bloedstollende wedstrijd tussen 2 teams, die aan elkaar gewaagd waren. De aanzienlijk meegereisde supporterschare van Tiendeveen had dan ook vast geen spijt van hun komst.
De wedstrijd ging vanaf het eerste fluitsignaal gelijk op. Beide teams kregen een aantal kansjes in het begin van de wedstrijd. tiendeveen was toch degene die de score opende. Glenn maakte een mooie actie en schoot van afstand raak, 0-1. Simon, die een uitstekende wedstrijd keepte was evan later kansloos op een mooi geplaatste bal van WNBC, 1-1. Larenza en Glenn kregen nog kansen, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.
De tweede helft bleef het ook erg spannend. De meisjes Joyce, Angelique, Julia en Kyra stoorden de tegenstander goed in hun spel. Sander stond wederom een uitstekend te verdedigen, maar ook hij kon de 2-1 niet voorkomen. Het spel bleef heen en weer golven. Jan Willem en Dylano kregen ook nog een mogelijkheid, maar scoorden niet. Even later viel toch de 2-2. Glenn haalde doeltreffend uit. Glenn had nog een aantal doelpogingen, maar schoot net naast of de keeper redde goed. Simon had ook nog een aantal goede reddingen, maar moest de bal toch nog een keer uit het net halen, 3-2. Tiendeveen moest dus weer opboksen tegen een achterstand.
De tijd begon zo langzamerhand te dringen. Tiendeveen gaf alles en vlak voor tijd viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Glenn maakte een goede actie en schoot goed in. De keeper redde, maar Dylano was goed attent en schoot de rebound in, 3-3. Even later beeindigde de scheidsrechter dit spektakelstuk.