<< Terug naar archief

Sponsorloop en nieuwjaarsreceptie verplaatst naar vrijdag 4 januari

Het 1e elftal heeft zich bij het zaalvoetbaltoernooi in Ruinen geplaatst voor de finaleronde. Deze finale zal worden gespeeld op zaterdag 5 januari. Omdat een groot aantal leden bij deze finale aanwezig zal (moeten) zijn is besloten de sponsorloop en nieuwjaarsreceptie te verplaatsen naar vrijdagavond 4 januari. Op deze manier heeft elk lid toch de mogelijkheid om bij de sponsorloop en nieuwjaarsreceptie aanwezig te zijn. Om 18.00 uur zal de sponsorloop voor de jeugd beginnen en om 18.15 uur zullen de senioren starten. Aansluitend, om ongeveer 19.15 uur zal de nieuwjaarsreceptie beginnen.

Klik op de volgende link als je het formulier niet hebt gekregen: Sponsorloop

Met de bus naar finale zaalvoetbaltoernooi Ruinen

De finaleronde van het zaalvoetbaltoernooi in Ruinen, waar het 1e elftal zich voor heeft geplaatst, vindt plaats op zaterdag 5 januari.
Wie belangstelling heeft kan hier met de bus naar toe. Deze vertrekt zaterdag om 15.30 uur vanaf de parkeerplaats van de voetbalvereniging. Kosten zijn € 10,- p.p. Er is ook een opstapmogelijkheid bij de brandweerkazerene in Hoogeveen.

Tiendeveen F1 verslaat HZVV F5

15 december 2012, Tiendeveen F1 – HZVV F5.

De laatste competitieronde werd deze zaterdag gespeeld. De F-jes, nog verwikkeld in een spannende kampioenschapsstrijd met WNBC F1, moest thuis aantreden tegen HZVV F5.
HZVV, de nummer 4 van de ranglijst, bleek een taaie tegenstander. Tiendeveen had een overwicht in de eerste helft, maar het doelpuntenmaken bleek wederom niet zo gemakkelijk te gaan. De keeper van HZVV hield tot halverwege de eerste helft het doel schoon. Toen was het Glenn, die met een goed schot de ban brak. HZVV kreeg ook wel enkele kansjes, maar Simon redde een aantal keren goed. Glenn zorgde even later ook voor de 2-0. Toch kwam HZVV voor de rust nog terug in de wedstrijd, 2-1.
Ook de tweede helft kreeg Tiendeveen tal van kansen, maar Dylano, Larenza, Jan Willem en Joyce wisten niet de scoren. Het bleef daardoor spannend, want HZVV kreeg met enkele uitvallen ook goede kansen. Sander ging zich ook wat meer met de aanval bemoeien, maar ook hij winst het net niet te vinden. Het spel golfde op en neer en met nog ongeveer 5 minuten te gaan incasseerde Tiendeveen de gelijkmaker, 2-2. Tiendeveen gooide de laatste minuten alles in de strijd en uiteindelijk werd dit beloond. Vlak voor tijd brak Glenn door de verdediging van HZVV heen en rondde koel af, 3-2.
Even later fluitte de goed leidende scheidsrechter Jeroen Eising voor het laatst. Dat deze overwinning genoeg is voor het kampioenschap is nog niet duidelijk. De wedstrijd van WNBC F1 tegen Raptim F5 was namelijk afgelast. Zeker is dat de jongens en meisjes terug kunnen kijken op een uitstekende najaarscompetitie.

Trainer v.v. Tiendeveen

Trainer Alex Padding en het bestuur hebben in goed overleg besloten aan het eind van het seizoen uit elkaar aan te gaan. De v.v. Tiendeveen gaat dan ook op zoek naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen en zijn op zoek naar kandidaten.

Bent u de enthousiaste en gemotiveerde trainer, die ons eerste elftal uit komend in de vijfde klasse , in het seizoen 2013 / 14 gaat trainen?

De trainer, die wij als bestuur zoeken:

– Verzorgt de trainingen op Dins- en Donderdagavond (19.30 tot 21.00 uur)
– Coacht het eerste elftal op de Zaterdagmiddag
– Krijgt de verantwoording voor de organisatie rondom het eerste elftal
– Werkt nauw samen met de begeleiding van het tweede elftal
– Heeft Donderdag ‘s avonds overleg met de begeleiding van de senioren
– Heeft de benodigde trainingspapieren

Wat bieden wij:

– Uitstekende trainingsmogelijkheden op een volwaardig trainingsveld, waar ook onder licht ook ‘s avonds een wedstrijd kan worden gespeeld
– Een vergoeding/salaris behorende bij uw trainingsarbeid
– Een nieuwe accommodatie, o.a de nu nog in aanbouw zijnde MFC en een nieuw hoofdveld.

Voor informatie kunt u informeren bij voorzitter Bé IJmker (06-53706074) en/of secretaris Rudy Kleine (06-55174623)

Hebt u interesse om aan de slag te gaan, reageer dan middels een brief met CV of via de mail inclusief toegevoegde CV naar:

V.V. Tiendeveen
Secretaris Rudy Kleine
Molenweg 3,
7936 PA Tiendeveen
Email: rud.kleine@planet.nl

Tiendeveen in slotminuut onderuit bij Veenhuizen.

Veenhuizen. De mannen van trainer Alex Padding zagen in de negentigste minuut alsnog het ene punt verloren gaan tegen gastheer Veenhuizen. De bewoners van het gevangenisdorp kwam hierdoor meteen aan de leiding van de vijfde klasse D. Tiendeveen had wel het initiatief in de tweede helft aan Veenhuizen moeten laten mede door de gedwongen wissels, die trainer Alex Padding moest toepassen. Beide spitsspelers Beekelaar en Noordzij moesten vroegtijdig geblesseerd afhaken, waardoor de bal voorin moeilijker vast te houden was. Dat het punt dan in de slotminuut nog wordt verspeeld is erg zuur voor Tiendeveen, mede omdat er zeker in de eerste helft mogelijkheden waren om op voorsprong te komen.
Nadat scheidsrechter B. Kamman uit Hoogeveen, die op een goede wedstrijd kan terug zien toch maar zijn fluitje had opgehaald begon de wedstrijd met enige vertraging. Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en na zes minuten viel de eerste grote kans dan ook te noteren voor de gasten, Willem Jan Lanning ging een een-tweetje aan met Roy Beekelaar, die hem vrij speelde voor doelman Martin Kuik maar uitlopend wist de doelman de bal nog net tot hoekschop te werken. Kort daarna had Veenhuizen ook de score kun openen maar doelman Marcel Bouwman wist met een prima safe een vrije bal van Ferdinand Rozema met zijn hand de bal tot hoekschop te werken. Na elf minuten had Tiendeveen weer een goede aanval waarbij Quinten Prins over de linkerflank goed op wist te komen en via Roy Beekelaar kwam Anjo Smand vrij voor doelman Kuik, ook nu was deze doelman net eerder bij de bal dan Smand. Direct daarna verdedigde Veenhuizen slecht uit en ontstond er een scrimmage in de doelmond bij Kuik waar Stefan Perfors na allerlei geklust de bal net buiten de palen naast schoot. Aan de andere kant ontsnapte Tiendeveen ook nadat topschutter Robert Elsinga bij de eerste paal opdook en de bal intikte. Doelman Marcel Bouwman tikte de bal prima uit de benedenhoek via de staander tot hoekschop waardoor de 0-0 overeind bleef. In de 26ste minuut wist Jeffrey Vos met een splijtende pass vanuit de verdediging Roy Beekelaar in de spits te bereiken, die doelman Kuik bijna verschalkte met een boogbal maar de Veenhuizer goali kon de hoge bal nog net onschadelijk maken. Vijf minuten later knalde Ferdinand Rozema een slecht verwerkte bal van de uitgekomen doelman Bouwman van ruim 25 meter ineens terug op het Tiendeveen doel. Hij zag zijn schot echter via de deklat over ketsen. Willem Jan Lanning mocht vervolgens een vrije bal nemen, nadat Joey Noordzij net buiten het strafschopgebied onderuit was gehaald, Lanning schoot de bal net over de kruising van de tweede paal. In de laatste minuten van de eerste helft had Elsinga nog weer een kansje namens de thuisclub maar hij strandde opnieuw op doelman Bouwman. Zo gingen beide team kort na de wissel van Tom IJmker voor Roy Beekelaar met een 0-0 stand aan de thee.
Direct in de tweede helft liet Elsinga de hoge voorzet lopen waar het hoofd voldoende leek om de score te openen, waardoor Tiendeveen goed weg kwam. Vijf minuten later had Sam van der Leest van dichtbij ook Veenhuizen op voorsprong kunnen schiet maar hij zag zijn schot via de tweede paal over de achterlijn ketsen. Kort daarna kwam Raldy Kreeft de niet meer fitte Joey Noordzij aflossen. De tweede helft was van een lager niveau dan het eerste gedeelte, mede misschien wel, omdat er een groot gedeelte in de schemering moest worden gespeeld. In de 57ste minuut werd Tom IJmker onderuit gehaald op 20 meter van doelman Martin Kuik. Jeffrey Vos knalde de bal hard door het muurtje van de Veenhuizer verdediging en doelman Kuik wist in een reflex de bal nog net tussen zijn knieën te klemmen voordat deze wegsprong waardoor Tiendeveen niet kon binnen tikken. Sam van der Leest probeerde doelman Bouwman met een bal in de korte hoek te verrassen maar ook nu greep de doelman goed in. Dezelfde doelman dwong kort hierna met een lange uittrap ineens een hoekschop af, die door Lanning gevaarlijk voor het doel werd geschoten en Raldy Kreeft zag de voor zijn voeten komende bal naast geketst via een verdediger, zodat doelman Kuik het vissen bespaard bleef. Zo leek de wedstrijd die in een schemerige sfeer de slotminuten werd gespeeld op een brilstand te eindigen. Toen de 90ste minuut al liep op het electronisch scorebord schoot Robert Elsinga alsnog de winnende treffer voor Veenhuizen tegen het nylon en kwam Tiendeveen sneu weg en in de extra minuten, die op het scorebord meeliepen wist Tiendeveen niet meer langszij te komen en had Veenhuizen de koppositie te pakken.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Jeroen Eising, Stefan Perfors, Willem Jan Lanning, Anjo Smand, Quinten Prins, Joey Noordzij 52ste min. Raldy Kreeft en Roy Beekelaar (42ste min. Tom IJmker).

Man van de wedstrijd: Jeffrey vos.

Tiendeveen F1 bindt ook VVAK F2 aan zegekar

1 december 2012, Tiendeveen F1 – VVAK F2

De F-jes moesten thuis tegen VVAK F2 spelen. VVAK stond derde op de ranglijst. Tiendeveen is koploper, dus was er sprake van een topper.
Tiendeveen bleek toch wat meer kwaliteit in huis te hebben. De eerste helft speelde zich dan ook meerendeels af op de helft van VVAK. Het duurde dan ook niet lang of Tiendeveen kwam op voorsprong. Doelpuntenmaker was Glenn. Even later zorgde Glenn ook voor de 2-0. VVAK counterde zich toch enkele keren langs de verdediging van Tiendeveen, maar kwamen niet voorbij Simon, die een prima wedstrijd keepte. Jan Willem was deze wedstrijd heel actief op het middenveld en speelde een prima partij. Na een handsbal van VVAK kreeg Tiendeveen een penalty. Deze werd helaas door Glenn naast geschoten. Toch leek de wedstrijd voor de rust al beslist. Larenza schoot goed raak, 3-0.
Na de rust bleef Tiendeveen ook sterker, maar men vergat te scoren. De F-jes kregen legio kansen, maar de keeper van VVAK speelde een goede wedstrijd. De mooiste kansen werden gemist, met name door Dylano en Glenn. Julia en Kyra hadden het weer erg gezellig met elkaar en konden ook juichen toen Larenza de 4-0 binnen schoot. Sander hield als laatste man menige tegenaanval van VVAK tegen, maar hij kon de 4-1 niet voorkomen. Angelique kreeg ook nog een klein kansje, maar wist niet te scoren. De eindstand bleef dan ook 4-1.
Volgende week spelen de F-jes de laatste competitiewedstrijd tegen HZVV F5. Tiendeveen staat nog bovenaan, maar WNBC F1 staat in punten gelijk. Dus of er volgende week een kampioenschap te vieren valt is nog twijfelachtig.

Tiendeveen E1 najaarskampioen

Zaterdag 1 december zijn de E-pupillen najaarskampioen geworden. Ze hadden in de laatste wedstrijd nog 1 punt nodig om het kampioenschap te behalen. De wedstrijd tegen Hoogeveen E3 werd met 8-4 gewonnen, waardoor ze dus kampioen werden.