<< Terug naar archief

Tiendeveen F1 verslaat VVAK F2

27 april 2013, Tiendeveen F1 – VVAK F2

De F-jes hadden een thuiswedstrijd tegen VVAK F2.
In het begin van de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op, maar na een tijdje werd Tiendeveen toch de bovenliggende partij. De F-jes kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Glenn schoot goed raak, 1-0. Even later zorgde Glenn ook voor de 2-0. Tiendeveen ging goed door. En na een verre uittrap van Simon schoot Larenza de 3-0 binnen. Na wederom een goede aanval van Tiendeveen ging Jan Willem goed door en schoot hard raak, 4-0. Er werd door de Tiendeveners mooi overgespeeld en menig aanval was een lust voor het oog. Toch deed VVAK wat terug. Een goed afstandsschot van VVAK liet Simon kansloos. Even later maakte Larenza het verschil weer 4 met een bekeken schot in de benedenhoek, 5-1. Dit was tevens de ruststand. Er werd prima gespeeld in de eerste helft met Kyra en Joyce als stoorzenders op het middenveld.
De tweede helft werd het hoge niveau van de eerste helft niet meer behaald. VVAK kwam wat meer op de helft van Tiendeveen. Maar Sander en Jan Willem hielden verscheidene aanvallen tegen en zo niet, dan hield Simon de bal wel uit het doel. Glenn brak nog een keer door de verdediging van VVAK en maakte de 6-1. Even later zorgde Glenn ook voor de 7-1. De buit was nu wel binnen en Tiendeveen schakelde een tandje terug. VVAK wist de score nog een iets dragelijker aanzien te geven. Eerst werd het 7-2 en even later werd de 7-3 binnengeschoten. Dit was tevens de einduitslag.
Volgende week zijn de F-jes vrij.

25 mei officiële opening tribune

25 mei wordt tijdens het Roelof van de Weide toernooi de nieuwe tribune officieel geopend. De opening zal plaatsvinden omstreeks 15.30 uur en na afloop is er een hapje en een drankje en een optreden van Jan Spijkerman.

Sterke comeback Tiendeveen F1

20 april 2013, Tiendeveen F1 – WNBC’09 F1

De F-jes van de v.v. Tiendeveen moesten thuis aantreden tegen WNBC’09 F1. Deze teams zijn altijd goed aan elkaar gewaagd. Dit was nu ook weer het geval.
In de eerste helft werd er door beide teams goed verdedigd. Sander en Jan Willem hielden menige aanval tegen. Zij werden hierbij goed gesteund door de dames Julia, Joyce en Kyra. De aanval van Tiendeveen; Dylano, Angelique, Larenza en Glenn kwam ook moeilijk door de verdediging van WNBC. WNBC wist voor de rust toch 1 keer te scoren. Een goed schot liet Simon kansloos, 0-1.
De tweede helft bleef het spannend. Tiendeveen ging meer in de aanval, maar werd hierdoor 2 keer weggecounterd. Zo werd de stand 0-3. Met nog zo’n 10 minuten te gaan leek de wedstrijd verloren. Maar Tiendeveen gaf niet op en gooide alles op de aanval. De bal wilde er aanvankelijk niet in. Dylano, Jan Willem, Larenza en Angelique hadden pech in de afronding. Glenn wist eindelijk wel te scoren, 1-3. Er gloorde weer een beetje hoop, maar de tijd begon te dringen. Simon redde nog een paar keer goed en hield Tiendeveen zo in de wedstrijd. Kyra speelde naar Glenn, deze maakte een goede actie en scoorde de 2-3. In de allerlaatste minuut kreeg Tiendeveen toch nog loon naar werken. Sander’s schot werd nog geblokt, maar Glenn pikte de bal op en schoot goed raak, 3-3. WNBC mocht nog aftrappen, maar toen blies de goed leidende scheidsrechter Lukas voor het laatst.
Dit gelijkspel mag gezien worden als een overwinning door prima inzet. Tiendeveen handhaaft zich hierdoor op de tweede plaats. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VVAK F2. Aanvang 09.30 uur.

Kaboutervoetbaltoernooi bij v.v. Tiendeveen

Zaterdag 13-04-13 was het zover: een kaboutervoetbaltoernooi in Tiendeveen.

Er waren 2 poules van 4 teams. De kabouters van Tiendeveen zaten in poule 2. De eerste wedstrijd was tegen Hoogeveen 2. Deze hebben ze gewonnen met maar liefst 12-0. De doelpuntenmakers waren Mitchell 6X, Michael 5X, Jennifer 1X . De tweede wedstrijd was tegen HZVV. Deze werd ook gewonnen, met 7-1. De doelpuntenmakers waren Michael 3X, Mitchell 2X en Jennifer 2X. De derde en de laatste wedstrijd was tegen VVAK. Deze hebben ze ook gewonnen met 7-1. Hier was maar één doelpuntenmaker, dit was Mitchell met 7 doelpunten . Na de poule wedstrijden was er nog een finale daar stond ook Tiendeveen in en hier was de tegenstander SV Pesse. Deze finale eindigde in een gelijkspel 1-1. Toen moesten er penalty’s genomen worden. Deze werd gewonnen door Tiendeveen .

Kabouters van Tiendeveen gefeliciteerd met de eerste plek!

Zware nederlaag Tiendeveen F1

13 april 2013, CSVC F3 – Tiendeveen F1

De F-jes moesten in Coevorden spelen tegen CSVC F3.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en kwam ook snel op voorsprong. Glenn maakte een goede actie en scoorde de 0-1. De vreugde was van korte duur, want CSVC scoorde al snel de gelijkmaker. Maar Tiendeveen kwam toch weer op voorsprong. Glenn was wederom de doelpuntenmaker. CSVC werd na deze nieuwe achterstand sterker. En voor rust werd de achterstand nog omgebogen in een 4-2 voorsprong. De eerste helft was het nog redelijk gelijk opgegaan, maar dat was de tweede helft niet meer het geval. Het werd al snel 6-2 en toen was het verzet van de Tiendeveners gebroken. CSVC ging goed door en de stand liep hard op. De eindstand was uiteindelijk 11-2.
Volgende week is er weer een thuiswedstrijd. Tiendeveen F1 moet dan tegen WNBC’09 F1.

F-jes verslaan HZVV na zinderende strijd

6 april 2013, HZVV F5 – Tiendeveen F1

De F-jes van v.v. Tiendeveen moesten zaterdag tegen HZVV F5 spelen. De thuiswedstrijd was door de Tiendeveners met 5-3 gewonnen. Deze wedstrijd werd opnieuw een spannende strijd.
HZVV was in het begin van de wedstrijd iets sterker en kwam na 5 minuten spelen ook op voorsprong. Tiendeveen kwam hierna wat beter in hun spel. De meisjes speelden vandaag een goede wedstrijd. Met name de jongste meisjes Angelique, Julia en Kyra zetten hun beste beentje voor. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Sander, die verdedigend weer uitstekend speelde, haalde verwoestend uit. Dylano veranderde de bal net genoeg van richting, zodat de keeper kansloos was, 1-1. Even later kwam Tiendeveen op voorsprong. Glenn kreeg de bal uit de kluts met een stuit en van zo’n meter of 20 haalde hij uit. De bal verdween met een mooie boog in de bovenhoek. Even later was het rust.
HZVV werd na rust sterker. Goed verdedigen van Sander, Jan Willem en Joyce voorkwam veel gevaar. En als er wel eens een bal doorkwam, was Simon op zijn post. Simon stond ook aan de basis van de 1-3.  Een verre uittrap ging over de verdediging van HZVV heen. Glenn ging achter de bal aan en faalde niet alleen voor de keeper. Hierna volgde weer een verre uittrap van Simon op Glenn. Deze rondde weer goed af, 1-4. De wedstrijd leek nu beslist. Maar HZVV gaf niet op en bleef Tiendeveen onder druk zetten. Simon hield er heel veel ballen uit, maar was toch 2 keer kansloos. Zo was de stand dus 3-4 en volgde een zinderende slotfase. HZVV ging vol in de aanval. Tiendeveen had nog een enkele counterkans met Glenn en Larenza, maar het spel speelde zich toch voornamelijk af voor het doel van Simon. Deze had een aantal uitstekende reddingen in petto en liet geen bal meer door.
Het verlossende eindsignaal klonk en de Tiendeveners konden juichen. De overwinning was knap uit het vuur gesleept. De F-jes blijven door deze overwinning op de 2e plaats staan. Volgende week weer een uitwedstrijd, tegenstander is dan CSVC F3, aanvang 09.15 uur.