Tribune officieel geopend

Op 25 mei was het dan zover. De tribune werd officieel geopend. Dit gebeurde door middel van het doorknippen van een lint. Het lint werd doorgeknipt door Harm Kroezen (erelid) en Jan Otten (langst spelend lid (meer dan 40 jaar)).

Tiendeveen F1 laat winst glippen

25 mei 2013, Tiendeveen F1 – CSVC F3

Tiendeveen F1 moest de laatste competitiewedstrijd thuis spelen tegen CSVC F3. De Tiendeveners hadden nog wat goed te maken, want uit werd maar liefst met 11-2 verloren.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd. De F-jes zetten CSVC direct onder druk. Zo halverwege de 1e helft kwamen de Tiendeveners dan ook terecht op voorsprong. Glenn had een goede actie en rondde goed af, 1-0. CSVC kwam wel wat beter in het spel. Zij kregen ook enkele kansjes, maar met name Jan Willem stond uitstekend te verdedigen en ook Simon keepte weer een prima wedstrijd. Glenn brak nog een paar keer door de CSVC-verdediging en maakte de 2-0. Dit was tevens de ruststand.
Direct na rust kwam CSVC terug in de wedstrijd. Na een goede aanval werd de 2-1 binnengeschoten. Dylano kreeg nog een grote kans, maar schoot net naast. Larenza was ook nog een paar keer gevaarlijk, maar had pech in de afwerking. Het was wederom Glenn die goed doorging en de 3-1 binnenknalde. Maar CSVC bleef knokken voor een goed resultaat. De 3-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Zo beleefden we wederom een spannende slotfase. Vlak voor tijd viel uit een corner dan ook de gelijkmaker, 3-3. Tiendeveen mocht nog een keer aftrappen. Glenn had nog een goede solo en schoot goed in. Maar de bal kwam op de binnenkant van de paal en ging weer uit het doel.
De F-jes zijn door dit gelijkspel op de 3e plaats geëindigd. Het seizoen zit er nu bijna op. Ze spelen nog een toernooi in Geesbrug. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 8 juni. Dinsdagavond 4 juni gaan de F-jes de strijd aanbinden met de moeders. Aanvang 18.30 uur.

Tiendeveen F1 wint ook in Kerkenveld

18 mei 2013, VVAK F2 – Tiendeveen F1

De F-jes moesten in Kerkenveld aantreden tegen VVAK F2. De thuiswedstrijd was door de Tiendeveners gewonnen en ook nu werden de 3 punten binnengehaald.
De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Tiendeveen had enkele kansjes. Dylano en Larenza waren dichtbij een doelpunt en ook Glenn had een paar goede schoten. Aan de andere kant redde Simon een aantal keren goed en stond Jan Willem goed te verdedigen. Tiendeveen kwam op voorsprong met een mooie boogbal van Glenn, 0-1. Even later schoot Dylano nog een keer tegen de paal, maar de ruststand was 0-1.
VVAK werd de tweede helft sterker en Tiendeveen kwam meer onder druk te staan. De meisjes Angelique, Julia en Kyra deden weer goed hun best. Joyce speelde een goede tweede helft en pakte een paar keer goed de bal van een tegenstander af. Uit één van de counters van Tiendeveen viel toch de 0-2. Glenn had een goede actie en rondde goed af. Maar VVAK sloeg direct terug. Vanaf de aftrap viel de 1-2.
De slotfase was erg spannend, maar Jan Willem en Glenn stonden goed te verdedigen. Simon had nog een aantal uitstekende reddingen en liet niets meer door. De eindstand bleef dan ook 1-2. Tiendeveen F1 kon dus weer 3 punten bijschrijven en staat nog steeds op een mooie tweede plaats. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen CSVC F3, aanvang 09.00 uur.

2e elftal krijgt sweaters van Partyservice Smand

Partyservice Smand heeft het 2e elftal in het nieuw gestoken. De spelers en leiders kregen allemaal een nieuwe sweater. De sweaters zijn zwart met in het geel de logo’s van Partyservice Smand en v.v. Tiendeveen.
De sweaters zijn te bewonderen op de website, onder het kopje senioren -> 2e elftal -> selectie.

Tiendeveen F1 pakt punten van koploper

11 mei 2013, Tiendeveen F1 – VCG F1

Tiendeveen F1 speelde een thuiswedstrijd tegen VCG F1. De mannen uit Geesbrug zijn de koploper en konden in Tiendeveen kampioen worden. De Tiendeveners hadden in Geesbrug nog ruim verloren, maar gaven nu goed partij.
Het werd een prima gelijkopgaande wedstrijd. VCG, gesteund door een grote schare supporters, begon sterk. Maar de verdediging van Tiendeveen, onder leiding van Sander en Jan Willem stond goed. VCG kreeg enkele kansen, maar Simon keepte een wereldpartij en had een aantal fantastische reddingen. Toch kwam VCG op voorsprong. Na een prima aanval werd de 0-1 binnengetikt. Tiendeveen begon wat meer van zich af te bijten en creëerde zich ook een aantal kansen. Met name Glenn en Dylano waren dichtbij een doelpunt. En ook Jan Willem had een paar goede acties, maar scoorde niet. De dames Joyce, Julia en Kyra deden hun best op het middenveld en hadden menigmaal overleg hoe zij de aanvallen van VCG het best konden ontregelen. De ruststand was 0-1.
In de tweede helft ging Tiendeveen op jacht naar de gelijkmaker. Dylano, die een uitstekende partij speelde, had wederom pech in de afronding, maar de 1-1 viel toch. Een prima actie van Glenn, die hij ook beheerst afrondde, 1-1. De wedstrijd bleef ongemeen spannend. Het spel golfde op en neer. Simon had nog een aantal prima reddingen, maar werd toch nog maar een keer geklopt. Na een goede aanval maakte VCG de 1-2. De Tiendeveners lieten het hoofd niet hangen. Ze gingen weer op zoek naar de gelijkmaker. En dit lukte. Het was wederom Glenn die goed afrondde, 2-2. De slotfase was ongemeen spannend, maar er werd niet meer gescoord.
De F-jes hebben een topwedstrijd gespeeld en de mannen uit Geesbrug het eerste puntverlies bezorgd. VCG werd door dit gelijkspel wel kampioen. Tiendeveen staat nog steeds tweede. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen VVAK F2, aanvang 09.00 uur.

Bouw tribune op RTV Drenthe

Woensdagmorgen 8 mei heeft RTV Drenthe opnames gemaakt over de bouw van de tribune, zowel radio als TV opnames. Het is nog niet bekend hoie laat het vrijdag 10 mei op de radio wordt uitgezonden. Wel is bekend dat om 18.18 uur het TV interview wordt uitgezonden en u kunt zien hoe ver het met de tribune staat.