<< Terug naar archief

Gemakkelijke overwinning Tiendeveen E1

30 november 2013, Tiendeveen E1 – VVAK E2

Tiendeveen E1 had thuis een wedstrijd tegen VVAK E2. VVAK stond voorlaatste, dus op papier moest Tiendeveen deze wedstrijd kunnen winnen.
De E’s hadden vanaf het begin van de wedstrijd een overwicht. Het duurde toch nog wel even voordat Tiendeveen scoorde. Het was Larenza, die de ban brak. Na een pass van Glenn rondde zij bekwaam af, 1-0. VVAK maakte toch nog gelijk. Uit één van de spaarzame aanvallen viel de gelijkmaker, 1-1. Het was wederom Larenza die Tiendeveen op voorsprong zette. Larenza schoot de bal weer goed binnen. Even later kreeg Tiendeveen een corner. Jan Willem schoot goed voor en Dylano rondde mooi af, 3-1. Voor de rus werd het ook nog 4-1. Glenn schoot de bal over de verdediging. Alicia liep de achterhoede van VVAK op snelheid voorbij. Alleen voor de keeper bleef ze koel en rondde goed af. 4-1 was tevens de ruststand.
Na de rust bleef Tiendeveen de betere ploeg. Een enkele keer kwam VVAK toe aan een aanval, maar deze werd meestal wel in de kiem gesmoord door Sander of Harjo. En anders was Simon wel op zijn post. Uit weer een corner viel dan ook de 5-1 binnen. Het was ditmaal Alicia, die de bal goed voorzette. En het was Dylano, die mooi scoorde. De 6-1 kwam er snel achteraan. Glenn was de maker van dit doelpunt. Na een goede solo maakte Glenn ook de 7-1. Larenza maakte hierna haar derde doelpunt van de dag. Ze tikte de bal mooi binnen. Zo kwam de stand op 8-1.
Het laatste doelpunt van deze wedstrijd werd gemaakt door VVAK. Een goed schot was onhoudbaar voor Simon, 8-2.
Volgende week staat de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Deze wedstrijd spelen ze uit tegen Elim E2, aanvang 10.00 uur.

Tiendeveen wint verdient van VEV (4-1).

Tiendeveen. De v.v. Tiendeveen trad Zaterdag aan tegen VEV uit Klazienaveen-Noord. De gasten staan in de middenmoot en Tiendeveen had voor aanvang van de wedstrijd, die onder leiding stond van R. Silvester uit Stadskanaal drie punten minder. De wedstrijd werd met ruime cijfers voor Tiendeveen omgezet in een verdiende overwinning. Man van de wedstrijd was Roy Beekelaar, die met drie keer een assist mede spelers liet scoren. Zo werd na een 2-1 ruststand de wedstrijd al snel in de tweede helft op een 4-1 voorsprong gebracht en konden de mannen van Goos Engels zich naast VEV nestelen op de ranglijst.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en zag al vlot Roy Beekelaar een voorzet van Tom IJmker rakelings naast geschoten. Tiendeveen begon duidelijker geconcentreerder aan de wedstrijd en een doelpunt kon dan ook niet zo lang uitblijven. In de twaalfde minuut kon de openingstreffer dan ook aangetekend worden. Anjo Smand werd aangetikt op ruim 20 meter van het vijandelijke doel. Richard Padding plaatste de bal langs het muurtje op de diepgaande Jeffrey Vos, die de achterlijn haalde en zijn voorzet werd van dichtbij bij de eerste paal binnen getikt door Henk Kamman 1-0. VEV had echter ook snel succes, want enkele minuten later viel de tegentreffer al achter doelman Gerard van Zwol. Erik Foekens profiteerde bij de eerste goed lopende aanval van de gasten optimaal van de desorganisatie bij Tiendeveen en kwam helemaal vrij te staan voor doelman Gerard van Zwol die hij met een bekeken balletje kansloos liet 1-1. Tiendeveen zette zich snel over deze domper heen en Roy Beekelaar had bijna succes bij zijn afronding maar doelman Bert Tubben greep goed in. Het tempo bleef aan de lage kant waardoor de verdedigende linies steeds vrij snel de orde in de gelederen kon herstellen. Toch kreeg Ramses Winter in de 37ste minuut een bijna niet te missen kans na een voorzet van Henk Kamman, die de bal bij de tweede paal plaatste. Winter was goed meegekomen en kon de bal binnen lopen maar op miraculeuze wijze bleef de bal voor de doellijn en bracht doelman Tubben alsnog redding voor VEV. Enkele minuten later was het toch raak. Roy Beekelaar kwam vrij voor doelman Tubben en zag zijn inzet nog gepareerd maar de terugspringende bal werd hard tegen het nylon geknald door Anjo Smand 2-1. Enkel minuten later was het einde wedstrijd voor dezelfde Smand om dat hij een spierverrekking opliep. Zijn vervanger Marcel Zanting liet al snel van zich spreken door de eerste gele kaart van de wedstrijd te incasseren nadat hij een tegenstander aantikte bij een duel. VEV zag de toegekende vrije bal naast gewerkt door Koos Akkerman, waardoor doelman Van Zwol niet in actie hoefde te komen.
Na rust werd de wedstrijd al snel beslist in het voordeel van Tiendeveen met twee treffers waarbij Roy Beekelaar beide keren de aangever was. Eerst speelde hij na een goede aanval Ramses Winter helemaal vrij bij de tweede paal en deze ronde nu wel koeltjes af met een geplaatste bal en al snel daarna speelde Beekelaar de meesprintende Tom IJmker aan die doelman Bert Tubben met een bekekenen balletje tussen de benen door verschalkte en stond de 4-1 score in het aantekenboekje van scheidsrechter Silvester. Tiendeveen bleef de bovenliggende partij en VEV bleef proberen de stand een draaglijker aanzien de geven. De defensie bij Tiendeveen stond echter goed geposteerd al moest Richard Padding na ruim 20 minuten nog een keertje op snelheid de doorgebroken Arjan Siebum achterhalen maar de bal werd de rappe spits nog net afgenomen, voordat Siebum kon afronden. Aan de andere kant had Roy Beekelaar bijna nog een treffer binnengeknald vanuit de draai zag hij zij snoeiharde inzet precies langs de verkeerde kant van de kruising in het hoge vangnet belanden. Zo bleef de stand ongewijzigd en mocht Tiendeveen een verdiende overwinning bijschrijven.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Henri Eising, Richard Padding, Jeffrey Vos, Ramses Winter, Raldy Kreeft (70ste min. Jeremy Cottam), Anjo Smand (38ste min. Marcel Zanting), Jeroen Eising, Tom IJmker, Henk Kamman en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar.

Tiendeveen E1 behaalt eerste uitzege

16 november 2013, Hoogeveen E4 – Tiendeveen E1

De E’s van Tiendeveen moesten aantreden in Hoogeveen tegen Hoogeveen E4. De Tiendeveners, die thuis alles nog hadden gewonnen en uit nog alles hadden verloren, maakten aan deze sessie een einde. Dit ging echter niet zonder slag of stoot.
Tiendeveen, dat vorige week zo uitstekend speelde tegen HH’97, haalde in het begin van de wedstrijd dat niveau nog niet. Het was niet zo geconcentreerd en fel als een week eerder. De wedstrijd ging gelijk op waarbij Hoogeveen de meeste kansen kreeg, maar Simon stond zijn mannetje en hield zijn doel schoon.
Aan de andere kant werd wel gescoord. Dylano speelde op Glenn, die ging goed door en schoot binnen, 0-1. Hoogeveen was door deze achterstand niet aangeslagen en maakte al snel gelijk, 1-1.
Toen was het weer de beurt aan Tiendeveen om te scoren. Het was wederom Glenn die de bal binnenschoot, 1-2. Maar Hoogeveen deed direct iets terug, 2-2. Hoogeveen drukte nu door en kwam op voorsprong, 3-2. De verdedigers Sander en Harjo hadden het lastig en deden goed hun best. Maar Tiendeveen leek voor de rust toch nog gelijk te maken. Glenn ging goed door aan de rechterkant en schoot de bal in de korte hoek langs de keeper en de paal goed binnen. Een duidelijke treffer. Tiendeveen liep dan ook al juichend terug naar eigen helft. Maar na protesten van de Hoogeveen keeper dat de bal via een gat in het zijnet in het doel was gegaan, keurde de scheidsrechter het doelpunt alsnog af. Deze merkwaardige en foutieve beslissing zette veel kwaad bloed bij de Tiendeveners, zowel binnen als buiten de lijnen. De ruststand was dus 3-2.
De Tiendeveners waren de tweede helft een stuk feller. De oorzaak was waarschijnlijk het onrecht dat hen was aangedaan. Dit werkte als de bekende rode lap op een stier. Glenn maakte na een goede actie al snel de gelijkmaker, 3-3. En even later was Glenn met een goed afstandsschot ook verantwoordelijk voor de 3-4. Er zat veel emotie in de wedstrijd. Larenza had ook nog een kans op de 3-5, maar de keeper redde goed. Aan de andere kant had Simon nog een aantal goede reddingen, maar ook hij kon de 4-4 niet voorkomen.
Maar zo halverwege de tweede helft werd Tiendeveen steeds meer de bovenliggende partij. De verdiende voorsprong liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een verre uittrap van Simon rondde Glenn goed af, 4-5. Toen even later Alicia aan de rechterkant goed in stelling werd gebracht door Sander en zij goed afrondde, leek de wedstrijd beslist, 4-6. Dit was even later definitief het geval. Jan Willem brak aan de linkerkant door. Hij zette de bal goed voor op zijn broer Harjo, die de bal goed binnentikte, 4-7. Hoogeveen scoorde vlak voor tijd nog wel de 5-7, maar deze treffer was alleen nog maar voor de statistieken. Na een bewogen wedstrijd konden de Tiendeveners de drie punten mee naar huis nemen.

Cursus themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen

Cursus: ‘Themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen’
Voor alle trainers en jeugdleiders biedt NOC*NSF in januari een bijscholing aan in Hoogeveen. Kenmerken van de bijscholing zijn: plezier, positieve aandacht, zelfvertrouwen, gezamenlijk doelen stellen en het kind bewust laten worden van zijn/haar kwaliteiten. Kortom een bijscholing welke trainers nieuwe perspectieven biedt en ook een hele positieve bijdrage zal leveren aan de vereniging. De cursus bestaat uit 4 avonden.
Datum: vrijdag 10, 17, 24 en 31 januari 2014
Tijdstip: 19:00 – 22:00 uur
Locatie: Multifunctioneel Centrum Krakeel, Kleine Beer 20 te Hoogeveen
Kosten: Geen
U kunt zich voor de cursus inschrijven door een mail te sturen aan: sport@hoogeveen.nl. De inschrijving voor de bijscholing sluit op vrijdag 22 november 2013.

Knappe overwinning E-pupillen

9 november 2013, Tiendeveen E1 – HH’97 E3

De E-pupillen hadden wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal was HH’97 de tegenstander. De Hollandschevelders stonden 3e op de ranglijst, Tiendeveen was de nummer 4. Het werd een heerlijke wedstrijd.
De Tiendeveners speelden prima. Ze combineerden van het begin af goed. Er werd uitstekend overgespeeld. Alicia, Glenn en Jeffrey wisten elkaar goed te vinden. En ook Harjo, Larenza en Dylano deden goed mee. Achterin stond Sander weer goed te verdedigen. En Simon werd naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer getest. Hij had meerdere goede reddingen.
Tiendeveen kwam dan ook verdiend op voorsprong. Glenn had een goede actie en rondde rustig af, 1-0. In de eerste helft hadden beide teams nog wel wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.
In de tweede helft bleef het spannend. Beide teams kregen kansen. Het was toch HH’97 dat het eerste het net vond. Simon was kansloos op een goed schot, 1-1. Tiendeveen schakelde na de gelijkmaker nog een tandje bij en ze namen het heft weer in handen. Er waren kansen voor Jeffrey en Larenza, maar het was toch Glenn die weer scoorde, 2-1. En even later leek Glenn de wedstrijd te beslissen. Hij had een goede actie en maakte koelbloedig af, 3-1. HH’97 kwam toch nog weer terug in de wedstrijd door 3-2 te maken. Maar vrij snel na de 3-2 viel aan de andere kant ook weer een doelpunt. Jeffrey ging goed op karakter door en schoot de 4-2 binnen. Dit was de definitieve beslissing.
De E’s kinnen op een uitstekende teamprestatie terugkijken en hebben terecht 3 punten behaald.
Volgende week spelen de E-pupillen een uitwedstrijd. Ze moeten dan naar Hoogeveen E4. Aanvang 10.00 uur.

Tiendeveen met 4-0 ruim langs Erica ‘86.

Tiendeveen. De mannen van trainer Goos Engels hebben met een 4-0 overwinning op middenmoter Erica ’86 drie punten weten te pakken. In een meer spannende dan fraaie wedstrijd gingen de Tiendeveners beter met de kansen om dan de gasten. Beide spitsen Roy Beekelaar en Anjo Smand namen twee treffer voor hun rekening, beiden een keer voor en na het rustsignaal van scheidsrechter Berend Kamman uit Hoogeveen.
Tiendeveen kende een flitsende start, want nu werd de score in de tweede minuut al geopend door Roy Beekelaar. Anjo Smand kreeg een dieptepass in zijn voeten en die legde de bal opzij naar Beekelaar, die al gezien had dat doelman Berry op ‘t Ende iets voor zijn doel stond en van ruim 20 meter werd de bal met een fraaie boog binnen geschoten 1-0. Erica ’86 probeerde meteen iets terug te doen, maar de afgedwongen hoekschop werd door Robert Kuipers geruimd door Raldy Kreeft, die meteen Quinten Prins wegstuurde maar deze nog net afgestopt. Kort daarna mocht Erica ‘86 een vrije bal nemen net buiten het strafschopgebied bij doelman Marcel Zanting, die Gerard van Zwol verving, omdat deze niet inzetbaar was. De bal werd via de goed geposteerd staande muur tot hoekschop verwerkt, die verder niets opleverde. Na bijna een kwartier werd Quinten Prins weggestuurd met een scherpe pass van Hendri Zuidema, Prins speelde zich goed vrij maar zijn pass kon net niet door Roy Beekelaar worden verwerkt zodat er geruimd kon worden. Ondanks dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren had Tiendeveen de betere kansen. Zo moest doelman Berry op ‘t Ende spectaculair redding brengen na een inzet van Anjo Smand maar met zijn vingertoppen kreeg de doelman de bal nog net over de deklat. Erica ‘86 dwong enkele hoekschoppen af maar werden allemaal slordig voor gebracht of gemakkelijk geruimd door de Tiendeveen verdediging. Richard Padding wist Anjo Smand aan te spelen, die Roy Beekelaar een prima mogelijkheid gaf om de score te verdubbelen maar doelman Op ‘t Ende greep de schuiver uit de lange hoek. Toch werd het voor rust nog 2-0. Jeffrey Vos werd de rechterflank op gestuurd en daar alle ruimte had om een voorzet bij Anjo Smand te bogen bij de tweede paal. Smand verschalkte de doelman met een stuitende bal, waardoor deze hoog in het net belande, 2-0. Tom IJmker haalde kort voor rust ook nog eens van afstand uit maar hier kon doelman Op ‘t Ende klemvast ingrijpen. Zo liet scheidsrechter Kamman de teams met een 2-0 voorsprong voor Tiendeveen rusten.
Na rust ging Erica ‘86 op jacht naar de gelijkmaker en wist meer balbezit af te dwingen. Kansen werden er evenwel niet veel gecreëerd door de mannen van trainer Ben Batterink. Al had doelman Zanting geluk, dat Jeroen Hartman zijn uithaal maar rakelings over zag suizen. Ook kort daarna bleef de aansluiting uit want ook Wesley Wessels zag zijn knal rakelings naast ketsen. De verdediging van Tiendeveen hield zich staande al moest Marcel Zanting zich volledig strekken bij een harde inzet van Dennis Knigge maar de bal fraai tot hoekschop getikt. Aan de andere kant kwam Quinten Prins een stap te kort om kansrijk te worden maar doelman Berry op ’t Ende kon hem net aftroeven. Jeroen Eising stelde van afstand dezelfde doelman nog eens op de proef maar ook nu greep deze goed in. Roy Beekelaar wist vervolgens in de opbouw bij Erica ’86 de bal te onderscheppen en haalde ineens uit maar zijn boogbal ging over het gapend lege doel. Toch kwam Tiendeveen weer aan het scoren. Quinten Prins werd aangespeeld en met een slim passje werd Anjo Smand ineens vrij gespeeld en deze platste de bal koeltjes binnen 3-0. Hiermee was de wedstrijd op slot geschoten en ondanks alle goede bedoelingen van de gasten hield Tiendeveen zich gemakkelijk staande. Zelfs werd de stand nog met een doelpunt naar 4-0 getikt door Roy Beekelaar die een goed lopende aanval op aangeven van Anjo Smand met een geplaatste bal afrondde. Beide teams geloofden het wel en kon Tiendeveen eindelijk weer eens drie punten aan het magere conto toevoegen.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Zanting, Hendri Zuidema, Richard Padding, Jeffrey Vos, Jeremy Cottam, Quinten Prins, Jeroen Eising, Raldy Kreeft (78ste Ramses Winter), Tom IJmker, Roy Beekelaar en Anjo Smand (81ste Henk Kamman.

Tiendeveen E1 wint na spannende strijd

2 november 2013, Tiendeveen E1 – De Weide E6

Tiendeveen E1 moest thuis tegen De Weide E6 spelen. Beide teams hadden voor aanvang van deze wedstrijd evenveel punten. En ook deze wedstrijd waren ze goed aan elkaar gewaagd.
De E-s begonnen prima aan de wedstrijd. Er werd uitstekend gecombineerd. Er waren mooie aanvallen te bewonderen. Het eerste doelpunt liet alleen even op zich wachten. De Weide probeerde wel onder de druk weg te komen, maar dit lukte niet echt. De verdiende 1-0 viel dan toch. Na een scrimmage viel de bal voor de voeten van Alicia, die beheerst binnen tikte. Tiendeveen ging na de voorsprong goed door. De 2-0 viel dan ook snel. Glenn had een goede actie en schoot goed binnen. Verdedigend werd er niet veel weggegeven. Sander, Harjo en Jan Willem hielden menig aanval tegen. Na een goede aanvalsopzet van Jeffrey en Dylano werd er vlak voor het doel hands gemaakt door een speler van De Weide. De goed leidende scheidsrechter Peter Smand kon dan ook niets anders dan een penalty geven. Deze werd onberispelijk door Glenn binnengeschoten.
Dit leek een vroegtijdige beslissing te zijn. Maar niets was minder waar. De Weide knokte zich goed terug in de wedstrijd. Simon, die uitstekend keepte, werd nu verscheidene keren op de proef gesteld. Toch kon hij de 3-1 niet voorkomen. En voor de rust was de Weide zelfs helemaal terug in de wedstrijd. Na een prima aanval werd de 3-2 binnen getikt.
De tweede helft bleef het ongemeen spannend. Het spel golfde op en neer. Simon had nog een paar mooie saves. Aan de andere kant had Tiendeveen via Larenza, Jeffrey, Harjo, Alicia en Glenn ook kansen. Maar het doelpunt viel toch aan de andere kant. De Weide maakte gelijk, 3-3.
Toch kwam Tiendeveen weer op voorsprong. Jeffrey had een goede actie, passeerde een aantal tegenstanders en schoot al vallend prima binnen, 4-3. Maar De Weide bleef vechten voor een goed resultaat. Een afstandsschot van De Weide was Simon te machtig, 4-4. De Tiendeveners pepten elkaar nog een keer op. Vanaf de aftrap soleerde Glenn langs de De Weide verdedigers. Hij bracht Alicia in stelling. Haar schot werd geblokt, maar de bal kwam voor de voeten van Jan Willem. Die schoot de bal goed binnen, 5-4.
Het bleef verschrikkelijk spannend, maar het verlossende eindsignaal klonk toch bij een voorsprong van 5-4. Door deze overwinning staan de E’s nu op de 4e plaats. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. Dat is HH’97 E3, aanvang 10.45 uur.