<< Terug naar archief

Tiendeveen in slotminuut onderuit bij NKVV (3-2).

Dalerpeel. De mannen van trainer Goos Engels kwamen Zaterdag erg sneu weg door in de slotminuut nog een doelpunt te moeten incasseren bij NKVV, waardoor het verdiende gelijke spel verloren ging. Dat de 3-2 werd ook nog eens gemaakt werd door Martijn Jansen, die wegens natrappen eigenlijk al gedoucht had moeten zijn maakt het alleen maar zuurder voor Tiendeveen. Het was overigens wel een zeer fraai doelpunt, die vanaf de zijlijn bij de tweede paal in de kruising viel achter de verbouwereerde doelman Marcel Zanting, die de zieke Gerard van Zwol verving.
In een spannende wedstrijd golfde het spel op en neer, waarbij NKVV iets meer balbezit kende. De thuisclub die in de top meedraait had de eerste mogelijkheid via Ronny Vos maar te gehaast schoot en daarmee de bal over het doel zag vliegen bij Marcel Zanting. Tiendeveen kreeg na 12 minuten een kansje maar doelman Mike Deuten kon uitlopend de bal nog net pakken voor de inkomende Anjo Smand na een pass van Quinten Prins. In de eerste helft vielen er niet zoveel kansen te noteren al had Geert Katoen bijna succes met een lobje over de voor zijn doelstaande doelman Zanting maar de bal viel op het dak van het doel. Tiendeveen zag een inzet van Roy Beekelaar nog eens klemvast gepakt door de NKVV goali en Quinten Prins schoot naast waar een lobje kansrijker leek. NKVV nam het doel regelmatig onder vuur maar vaak van afstand waardoor er weinig gevaarlijke situaties ontstonden voor Tiendeveen. Zo werd de rust dan ook ondanks het spannende verloop van de wedstrijd gehaald met een 0-0 stand.
Na rust ontspon zich al snel een doelpunten festijn, want binnen het kwartier stonde er al een 2-2 score op het scorebord. Na drie minuten had NKVV al succes. Topschutter Ronny Vos kreeg de bal op de rechterpunt van het strafschopgebied aangespeeld en haalde hard uit. Jeffrey Vos probeerde de bal nog te blokken maat mede daardoor werd doelman Zanting kansloos omdat de bal in de lange benedenhoek ketste (1-0). Vanaf de aftrap trok Tiendeveen naar voren en binnen de 30 seconden lag de 1-1 al achter doelman Deuten. Raldy Kreeft bracht de bal hoog in het strafschopgebied bij NKVV waar Anjo Smand druk zette op de verdediging en Stefan van der Weide zijn eigen doelman passeerde en die daarmede de gang naar het net kon maken. Enkele minuten later nam Tiendeveen de leiding na een lang lopende aanval kwam Raldy Kreeft ruim buiten het strafschopgebied in bal bezit en met een harde uithaal verschalkte hij opnieuw doelman Mike Deuten 1-2. Toch kon Tiendeveen ook niet lang genieten van de voorsprong, want vijf minuten later knikte Ronny Vos een hoekschop ongehinderd hard in de kruising langs de kansloze doelman Zanting (2-2). Hierna bleef de spanning volop in de wedstrijd en viel er voldoende te genieten voor het talrijke publiek. Roy Beekelaar kende een moeilijke middag mede omdat scheidsrechter Kuipers weigerde op te treden tegen het hang en trekwerk van Gerrit Vrieling. NKVV had meer balbezit maar meer dan een aantal hoekschoppen werd er niet afgedwongen. Tiendeveen had bijna succes na een snelle aanval waarbij Roy Beekelaar op het randje van het strafschopgebied werd aangespeeld door Tom IJmker. Beekelaar haalde ineens uit en in de al ontstane schemering dachten er al velen, dat de bal binnen vloog maar deze ging rakelings naast. Vervolgens kneep scheidsrechter Kuiper uit Assen zijn ogen waarschijnlijk dicht bij een duidelijk natrappende beweging van Martijn Jansen op de zijlijn ten opzichte van Ramses Winter, die de bal over de zijlijn speelde. Jansen kwam goed weg. Vlak voor tijd ranselde doelman Zanting nog eens een harde inzet van de ingewisselde Dinand Hilbink fraai uit de hoek ten koste van een hoekschop, die vervolgens naast werd geschoten door Ramon Olde. Zo leek de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel te eindigen maar in de extra tijd ging het verdiende punt voor Tiendeveen toch nog verloren. NKVV zette nog een keer aan en over de rechterflank wist Martijn Jansen bijna de achterlijn te halen en en wilde de bal in de doelmond brengen met een hoge voorzet en tot verbijstering van heel Tiendeveen viel de bal hoog achterin de kruising bij de tweede paal ineens binnen achter doelman Marcel Zanting. Kort hierna floot Kuipers voor einde wedstrijd en was er zware teleurstelling bij de Tiendeveners omdat het verdiende punt toch nog verloren was gegaan.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Zanting, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Tom IJmker, Jeroen Eising (76ste min. Henk Kamman), Raldy Kreeft (84ste min. Tobias Wijshake), Quinten Prins, Roy Beekelaar en Anjo Smand.

Man van de wedstrijd: Marcel Zanting.

Tiendeveen E1 wint laatste competitiewedstrijd

7 december 2013, Elim E2 – Tiendeveen E1

De E’s moesten voor hun laatste competitiewedstrijd in de najaarscompetitie spelen in Elim tegen Elim E2. Het was een koude, gure zaterdagmorgen, maar ondanks de omstandigheden waren de Tiendeveners direct bij de les.
Tiendeveen was in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij. De verdediging was met de gebroeders Luten goed op dreef. Daardoor had Simon in het begin niet veel te doen. Tiendeveen kwam dan ook verdiend op voorsprong. Na een goede aanval kwam de bal via Jeffrey en Larenza bij Alicia, die vervolgens alleen voor de keeper goede afrondde, 0-1. Elim schakelde na deze achterstand een tandje bij. De wedstrijd kwam meer in evenwicht. Het werd dan ook 1-1. Even later werd het zelfs 2-1 voor Elim. Een goed afstandsschot van Elim werd op ongelukkige wijze door Jeffrey van richting veranderd. Hierdoor was Simon kansloos. 2-1 was ook de ruststand.
In de tweede helft bleef het gelijk opgaan. Beide teams creëerden enkele kansen. Bij Tiendeveen hadden Larenza, Dylano, Alicia en Glenn pech in de afronding. De gelijkmaker viel uiteindelijk toch. Na een scrimmage voor het Elim doel gaf Jeffrey de bal het laatste zetje, 2-2.
De wedstrijd kreeg een spannend slot. Elim kreeg enkele goede kansen, maar Simon redde keer op keer goed. Het doelpunt viel aan de andere kant. Glenn had een goede actie en rondde bekwaam af, 2-3. Dit bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn.
Dit was de laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. De E’s zijn de de 3e klasse op de 4e plaats geëindigd. Elf wedstrijden gespeeld, 24 punten; 8 x gewonnen, 3 x verloren. Tiendeveen heeft evenveel punten als HH’97, maar deze hebben een beter doelsaldo.

Met de bus naar Kerstzaalvoetbaltoernooi Ruinen

We gaan weer met de bus naar het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Ruinen.
Tiendeveen is ingedeeld in poule C op vrijdagavond 27 december 2013.
De tegenstanders zijn Ruinen, IJhorst, HZVV en Vitesse’63.
De eerste wedstrijd wordt gespeeld om 19.00 uur.

De bus vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het MFC om 18.00 uur.
Graag op tijd aanwezig, zodat we ook echt om 18.00 uur kunnen vertrekken.
We maken daarna een tussenstop bij de BP aan de Buizerdlaan in Hoogeveen.
De bus vertrekt uit Ruinen om 0.30 uur.

Kosten zijn € 10,- per persoon.
Opgeven kan via de e-mail: vvtiendeveen@ziggo.nl, bij Bert Kleine of Agé Koster.

Roy Beekelaar 100 doelpunten!!

Afgelopen zaterdag 30november in de uitwedstrijd scoorde Roy Beekelaar zijn 100 ste doelpunt in het eerste elftal van VV Tiendeveen. Roy speel is bezig met zijn 9e seizoen in de eerste selectie.

Tiendeveen wint simpel bij VCG (1-4).

Geesbrug. De mannen van trainer Goos Engels moesten uit naar buurtgenoot VCG in Geesbrug. Tiendeveen wist na een 1-1 stand bij rust toch nog een klinkende overwinning van 1-4 te behalen. Roy Beekelaar tekende in deze wedstrijd zijn 100ste competitie treffer aan terwijl Anjo Smand zijn 50ste competitie doelpunt voor Tiendeveen liet noteren. De gastheren kennen een moeilijke periode en Tiendeveen klimt de middenmoot in en neemt de zesde positie nu in.
In een matige wedstrijd op een hobbelig veld viel er maar weinig te genieten aan beide kanten. VCG probeerde vanuit de verdediging tot aanvallende daden te komen. Tiendeveen kreeg het initiatief dus aangeboden maar wist niet veel af te dwingen. Roy Beekelaar had een eerste mogelijkheid namens Tiendeveen maar hij knalde net over het doel bij doelman Dennis van de Ham. VCG had pas de eerste mogelijkheid na bijna 20 minuten maar Patrick Dekker zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan bij doelman Marcel Zanting, die de afwezige Gerard van Zwol verving. Quinten Prins wist over de linkerflank door te komen maar zijn voorzet kon net niet goed worden afgerond door Henk Kamman. Vanuit het niets kwam VCG plotseling op voorsprong. Tiendeveen werd verrast door een lange haal van achteruit de verdediging bij VCG waarbij de diep sprintende Danny Benjamins ogenschijnlijk vanuit buitenspel door mocht gaan van scheidsrechter J. Snippe uit Hollandscheveld. Benjamins rondde deze buitenkans wel heel fraai af met een prachtige lob over de uitkomende doelman Zanting (1-0). Tiendeveen was niet echt onder de indruk en wist voor rust nog weer gelijk te maken. Het gebeurde wel op een curieuze wijze, want doelman Van de Ham was waarschijnlijk in de veronderstelling, dat er voor buitenspel gefloten zou worden, waar scheidsrechter Snippe via zijn vangbal gewoon de voordeelregel toepaste. De VCG goali gooide de bal zomaar voor de voeten van Roy Beekelaar, die na eerst nog te aarzelen de bal maar binnen schoot 1-1. VCG was helemaal aan de kook t.o.v. de leidsman maar deze kon niet anders dan het doelpunt toekennen. Zo werd de ruststand enkele minuten later behaald, waarbij de gemoederen weer bedaard waren.
Na rust bleef de wedstrijd van een matig niveau waar Tiendeveen de wedstrijd toch wel naar zich toetrok en een groot veldoverwicht creëerde. Toch viel de 1-2 opnieuw uit een situatie waarin geheel VCG het niet eens was met leidsman Snippe. Deze kende na een overduidelijke handsbal van Lammert Otten binnen het beruchte lijnen Tiendeveen een strafschop toe. Roy Beekelaar pakte deze buitenkans maar zag tot zijn verbijstering de bal uit de hoek geranseld door doelman Dennis van de Ham. Toch revancheerde Beekelaar zich binnen vijf minuten door Anjo Smand helemaal vrij te spelen bij een van de spaarzame goed lopende aanvallen opgezet door Tom IJmker. Smand liet doelman Van de Ham wel kansloos (1-2). Vervolgens had VCG binnen tien minuten tot drie keer toe drie prima kansen om weer de gelijkmaker aan te tekenen maar eerst wist doelman Zanting een inzet van Danny Benjamins nog net met de voet te pareren en kort daarna ook nog een inzet van Marcel Kuiper. De derde kans werd rakelings naast geschoten door opnieuw Danny Benjamins. Vervolgens werd aan de andere kant door Tiendeveen de wedstrijd wel in het slot geschoten. Nu ronde Roy Beekelaar op aangeven van Anjo Smand wel doeltreffend af 1-3.
In de slotfase ging Quinten Prins vanaf eigen helft over de open liggende linkerflank richting het VCG doel die hij met een harde knal in de korte hoek trof en de 1-4 liet noteren bij scheidsrechter Snippe. Hierdoor klimt Tiendeveen weer op de ranglijst en blijft VCG op de laatste plaats staan.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Zanting, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Jeremy Cottam, Tom IJmker, Jeroen Eising, Anjo Smand, Quinten Prins, Roy Beekelaar en Henk Kamman (46ste min. Raldy Kreeft).