<< Terug naar archief

Tiendeveen kaapt de winst van Sp. Zweeloo (2-1).

Tiendeveen. De mannen van trainer Goos Engels traden Zaterdag thuis aan tegen Sp. Zweeloo en wisten de winst binnen te halen met een 2-1 overwinning. De gasten waren eigenlijk de bovenliggende partij maar vergaten vooral voor rust zich zelf te belonen, waardoor Tiendeveen op slag van rust met de toegekende penalty op 1-1 kwam. Raldy Kreeft zag een vrije bal in de zesde minuut na rust onder de handen van de blunderende Zweeloër doelman tot 2-1 gepromoveerd terwijl de gasten steeds de uitstekend op dreef zijnde doelman Gerard van Zwol redding zagen brengen.
De wedstrijd kwam al vlot op gang, want Sp. Zweeloo han al bijna na 3 minuten een kans maar Tom IJmker wist binnen het strafschopgebied bij Van Zwol nog net voor opruiming te zorgen, voordat Maarten Moes op doel kon schieten. Aan de andere kant wist Quinten Prins in de omschakeling Hendri Zuidema de diepte in te sturen maar deze zag zijn inzet over het doel vliegen bij Wietse Smit. Voor Sp. Zweeloo had Vincent Kok kort daarna een kansje maar zijn inzet werd een gemakkelijke onderschepping door doelman Gerard van Zwol. Richard Padding trachtte Henk Kamman te bereiken maar deze zag de bal onderschept voor hij kon uithalen. Ramses Winter wist in de opbouw bij de Zweloërs de bal te onderscheppen en zette Anjo Smand over de flank aan het werk. Deze schoot de bal in de doelmond waar Jeffrey Vos de bal maar half raakte, zodat doelman Smit toch nog gemakkelijk kon ingrijpen. De gasten zagen vervolgens Rick Kiers nog eens van uit een moeilijke hoek de bal hard over geknald. Toch kwamen de gasten kort daarna op voorsprong. Op ruim 20 meter vanaf het doel kregen de gasten een vrije bal, die hard langs het muurtje werd geschoten door Vincent Kok wat de 0-1 betekende. Tiendeveen had moeite om zich te herpakken en hadden in deze fase geluk, dat Sp. Zweeloo verzuimde om verder afstand te nemen. Wel moet hierbij aangetekend worden, dat doelman Gerard van Zwol met enkele prima reddingen in de wedstrijd hield. Zo moest hij tot twee keer toe met een reflex de bal uit de korte hoek halen waardoor Bertin Kiers niet kon juichen. Wietse Vugteveen knalde ook nog eens rakelings naast van net buiten het strafschopgebied. In de ruim bemeten extra tijd van de eerste helft werd Hendri Zuidema binnen de beruchte lijnen naar de grond gedrukt door Duncan de Bruin en scheidsrechter Schoenmaker wees resoluut naar de stip. Hierdoor tekende Quinten Prins via deze buitenkans gedecideerd de gelijkmaker aan 1-1. Kort daarna zochten de spelers de kleedkamers op voor een bakkie thee.
Vijf minuten na de hervatting nam Tiendeveen de leiding. De in de rust ingewisselde Raldy Kreeft schoot een vrije bal van net buiten de zestien meterlijn laag in de benedenhoek onder de grabbelende handen door van de blunderende Wietse Smit 2-1. Een mooie opsteker voor Tiendeveen en Sp. Zweeloo ging meteen op jacht om weer langszij te komen. Doelman Gerard van Zwol stak vandaag evenwel in prima vorm en etaleerde dit met een aantal fraaie reddingen. Zo ranselde hij een inzet van Rick Kiers van dichtbij tot hoekschop en tikte met een fraaie zweefduik een inzet in de lange hoek van Vincent Kok ook buiten de palen. Tiendeveen kwam haast niet onder de druk vandaan maar verdedigend hielden zij zich staande. Trainer Goos Engels kwam aan het schuiven omdat Ramses Winter vervangen moest worden. Robert Joustra werd voorin geposteerd, zodat Hendri Zuidema naar de achterste linie kon verhuizen. Zweeloo bleef aandringen maar Gerard van Zwol liet zich niet meer passeren. Zelfs had Tiendeveen bij een spaarzame uitval de score bijna naar 3-1 geschoten maar doelman Smit wist de bal moeizaam naast te werken na een verre uittrap van Van Zwol die Hendri Zuidema bereikte die de bal in de benedenhoek leek te schuiven. Sp. Zweeloo had de laatste kansen maar Vincent Kok trof tot twee keer toe doelman Gerard van Zwol in de baan van zijn schot. Zo behaalde Tiendeveen een zwaar bevochten overwinning door met veel werklust de voorsprong te behouden met daarin in de hoofdrol doelman Gerard van Zwol.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Ramses Winter, Jeffrey Vos, Richard Padding, Henri Eising, Tom IJmker, Jeroen Eising (Robert Joustra), Anjo Smand, Quinten Prins, Henk Kamman (Raldy Kreeft) en Hendri Zuidema.
Man van de wedstrijd: Gerard van Zwol

Door slap begin lijdt Tiendeveen 4-3 nederlaag.

Nieuw Weerdinge. De mannen van Goos Engels reisden Zaterdag naar Nieuw Weerdinge om tegen subtopper NWVV aan te treden. Een slappe eerste helft leverde een 3-0 achterstand op en toen de 4-0 na 11 minuten in de tweede helft viel leek een debacle zich te gaan afspelen. Vervolgens zette de Tiendeveners de achtervolging in en kwamen inde laatste 20 minuten terug naar 4-3 maar verder kwamen de Roelof Kats boys niet. Een nederlaag, die over zichzelf werd af geroepen door veel te slap te starten, Tiendeveen blijft in de grote middengroep hangen.
De wedstrijd, die onder leiding stond van René Annen uit Hoogeveen, vond plaats onder een schuin over het veld staande harde wind, die het spel beïnvloedde op een matig bespeelbaar veld. Bij Tiendeveen waren naast de langdurig geblesseerde Stefan Perfors ook nog Roy Beekelaar en Quinten Prins afwezig, waardoor trainer Goos Engels weer het nodige puzzelwerk had. NWVV nam dan ook het initiatief in deze wedstrijd en doelman Gerard van Zwol moest ingrijpen voor de inkomende Rick Hendriks. Kort daarna werd Tom IJmker op de rechterflank aangetikt en Raldy Kreeft schoot de vrije bal hoog in de doelmond bij NWVV doelman Rick Kloppenburg. De bal werd geruimd door de verdediging waardoor het niets opleverde. Anjo Smand knalde na twaalf minuten nog een recht in de handen van dezelfde doelman na een pass van Hendri Zuidema. Kort daarna wist NWVV de score te openen. Ramses Winter werd onderuit getrokken voordat de bal ingespeeld werd op Gerd Sluis, die door mocht van scheidsrechter Annen en met een bal in de lange hoek doelman Gerard van Zwol verschalkte 1-0. Hendri Zuidema werd in de 20ste minuut de diepte ingestuurd en hij leek aangetikt te worden binnen de beruchte lijnen maar ook hier wuifde de leidsman de overtreding weg waar Tiendeveen recht leek te hebben op een strafschop. Na 25 minuten ging Bert Super namens NWVV van het veld en werd vervangen door Patrick Katuin. Op het half uur dwong Henk Kamman een hoekschop af en deze leek gevaarlijk in te draaien door Raldy Kreeft maar de bal belandde net over de deklat bovenop het net i.p.v. in het net. Jeroen Eising raakte geblesseerd in de 35ste minuut maar wist de rust toch te halen. Voordat het rustsignaal echter viel had de thuisclub de 3-0 al binnen geschoten. In de 38ste minuut boogde Christiaan Klompmakers de bal mede gedragen door de wind bovenin de kruising en op slag van rust deed dezelfde speler het net opnieuw bollen al kwam doelman Van Zwol enkele centimeters te kort om de bal via de vingertoppen voldoende te pareren en plofte de bal opnieuw in het doel.
Trainer Engels paste twee wissels toe in de rust, Jeroen Eising kon niet verder en Raldy Kreeft werd vervangen door Tobias Wijshake en de voor Tiendeveen debuterende Robert Joustra, die in de spits geposteerd werd. In eerste instantie bleef het resultaat uit en bracht NWVV zelfs de 4-0 in het boekje van scheidsrechter Annen, nadat doelman Gerard van Zwol de bal van de borst liet spring bij een hard schot van Christiaan Klompmakers waardoor Peter Stap binnen kon schuiven. In een overigens sportieve wedstrijd was scheidsrechter Annen erg lankmoedig door een natrappende NWVV , die dit binnen het zichtveld deed van Annen, niet wegzond. Tiendeveen herpakte zich en probeerde de stand draaglijker te maken. Robert Joustra gaf een eerste waarschuwingsschot maar deze vloog hard over het doel bij Rick Kloppenburg. In de 26ste minuut werd de 4-1 na een goed lopende aanval die opgezet werd door Hendri Zuidema, die Henk Kamman over de rechterflank wegstuurde. Kamman schoot de bal laag in de doelmond waar Anjo inkomend bij de eerste paal over de bal stapte en Zuidema kwam vrij bij de tweede paal en schoot eenvoudig binnen. NWVV had kort daarna bijna weer succes maar de hoekschop werd geplukt door Gerard van Zwol voor de ingebrachte spits André Luken. In de 38ste minuut dwong Robert Joustra een hoekschop af en deze werd door Richard Padding pricies op het hoofd geplaatst op de naar de eerste paal komende Anjo Smand, die hard de 4-2 koppend aantekende. Toen drie minuten later een verdediger van NWVV binnen het eigen zestienmetergebied de bal met de hand speelde was scheidsrechter Annen wel gedecideerd en mocht Anjo Smand vanaf de stip de spanning volledig terug brengen. In eerste instantie schoot Smand tegen de veel te vroeg reagerende doelman Kloppenburg. De strafschop mocht evenwel overgenomen worden door Smand wat zwaar werd aangevochten door NWVV met als resultaat twee gele kaarten voor de Nieuw Weerdingers en toch de bal opnieuw op de stip. Nu werd deze onberispelijk binnen geschoten en stond er zomaar een 4-3 genoteerd. Tiendeveen dacht nog een punt uit het vuur te slepen maar er restte te weinig tijd, ook al omdat er geen extra tijd werd bij getrokken, waar toch met drie wissels en het oponthoud rond de strafschop op zijn plaats was geweest. Toch ligt deze nederlaag volledig aan Tiendeveen, want waren de mannen van trainer Engels in de eerste helft wat scherper gestart was de nederlaag niet nodig geweest..
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Tom IJmker, Jeroen Eising (46ste min. Tobias Wijshake), Anjo Smand, Raldy Kreeft (46ste min. Robert Joustra), Henk Kamman en Hendri Zuidema.

Man van de wedstrijd: Anjo Smand

Incasso contributie

De overgang naar een ander betalingssyteem, brengt voor ons en jullie wat veranderingen met zich mee.

Van de bank / overheid hebben wij de volgende regels gekregen voor incasso’s.

Wij hebben een Incassant ID van de bank gekregen. Deze moeten wij kenbaar aan jullie maken voordat wij bij jullie mogen incasseren.

Onze Incassant ID is: NL68ZZZ400466490000

Wij moeten een exacte datum doorgeven wanneer de incasso gaat plaatsvinden.
De incasso van de 1e deelbetaling gaat plaatsvinden op 18 februari 2014.

Jullie krijgen allemaal een uniek ‘kenmerk machtiging’. Deze moeten wij ook kenbaar aan jullie maken, voordat wij mogen incasseren.

Voor een elk van jullie is dit ‘ kenmerk machtiging’ jullie initialen + laatste 3 cijfers van de bankrekening waar vanaf geïncasseerd gaat worden. Allemaal in ‘kleine’ letter.

Ons Incassant ID moet op het bankafschrift vermeld zijn.

Ik hoop dat dit voor jullie een beetje duidelijk is.

Groeten Agé

 

Single Darttoernooi op 9 maart

Single Darttoernooi

Op zondag 9 maart wordt er in het MFC een Single Darttoernooi georganiseerd.
Wie heeft de hoogste uitgooi, wie gooit in de minste beurten uit en wie gaat er uiteindelijk met de titel naar huis?
Aanvang 14.00 uur.
Inschrijven vanaf 13.00 uur in het MFC.
Inleg €7,50