<< Terug naar archief

Tiendeveen houdt met 3-1 winst de punten thuis.

Tiendeveen. De mannen van trainer Goos Engels hebben revanche genomen op tegenstander Fc. Ter Apel ‘96. Werd er in de heenwedstrijd een 0-3 voorsprong weggegeven en nog verloren met 4-3. Nu wisten de Tiendeveners, al ging het moeizaam in de tweede helft de genomen voorsprong overeind te houden. Quinten Prins joeg een hoekschop ruim in de extra tijd ineens bij de tweede paal in de bovenhoek en tilde daarmee de definitieve beslissing naar 3-1. A- junior Jeffrey Boxma startte Zaterdag in de basis, omdat Roy Beekelaar weer in de lappenmand is beland. Deze jongeling had een groot aandeel in het scoreverloop met de openingstreffer en een assist.
Onder prachtige weersomstandigheden floot de goed leiding gevende scheidsrechter D.J. Beens uit Genemuiden iets na half drie voor het beginsignaal, waarbij Tiendeveen aftrapte. Al in de tweede minuut liet Jeffrey Boxma zien er wel zin in te hebben. Boxma werd op maat bediend door Quinten Prins maar zag zijn inzet rakelings naast gaan. Tiendeveen had in deze fase de wedstrijd prima onder controle en Fc. Ter Apel ‘96 stichtte niet veel gevaar. Raldy Kreeft zag zijn laag ingeschoten vrije bal vanuit de hoek gepakt door Mathijs Hoving. Na bijna een kwartier spelen kwamen de Ter Apelers er goed uit en doelman Gerard van Zwol moest zich strekken bij een vlammend schot van Rob Lutjeboer, resultaat een hoekschop, die geruimd werd door de verdediging van Tiendeveen. In de 21ste minuut kwam Tiendeveen na een goede aanval over vier schijven op voorsprong. Quinten Prins hield goed het overzicht randje van de zestienmeterlijn en zette Jeffrey Boxma vrij voor doelman Hoving, die de bal hard binnen knalde (1-0). Kort daarna kreeg Anjo Smand opnieuw een mogelijkheid maar hij wilde te snel schieten waardoor de bal ruim over vloog. De gasten hadden vervolgens ook bijna succes maar doelman Gerard van Zwol liet zich niet via een boogje van Marcel Stoppelenburg verschalken en plukte deze uit de korte hoek. Fc. Ter Apel had na 37 minuten de gelijkmaker voor het intikken maar Jeroen Eising assisteerde doelman Van Zwol nog net voordat Ruben van Oosten de bal binnen kon schuiven. Vlak voor rust moest Van Zwol zich nog eens volledig strekken om een vrije bal van Kevin Bolk uit de lange hoek te halen. In de extra tijd tilde Tiendeveen de stand nog naar 2-0. Opnieuw had Jeffrey Boxma een groot aandeel in de treffer. Hij werd weggestuurd achter de laatste linie van Ter Apel maar zag zijn inzet gesmoord door doelman Hoving, die wist te pareren maar voordat de bal over de achterlijn zou ketsen tikte de attent doorgelopen Boxma de bal terug op Anjo Smand die simpel de bal binnen schoof.
Direct na rust ontsnapte Tiendeveen aan een tegentreffer, want Kevin Bolk dook helemaal vrij op bij de tweede paal bij een voorzet van Martijn Kuper. Hij schoot van dichtbij evenwel in het zijnet i.p.v. binnen het gapende gat bij de tweede paal. Fc. Ter Apel 96 nam het initiatief langzamerhand over en Tiendeveen moest al counterend proberen de score te vergroten. Jeffrey Boxma had pech een bij zijn schot uit een moeilijke hoek, dat deze op de kruising spatte van de eerste paal waar hij doelman Hoving bijna had verrast. De gasten begonnen steeds meer te drukken en Tiendeveen had geluk, dat de voorwaartsen hun vizier niet op scherp hadden staan. Rob Lutjeboer knalde nog eens rakelings naast en Kevin Bolk deed dat nog een keertje met het hoofd. Ook had Rob Lutjeboer na 15 minuten nog een kans inkomend bij de tweede paal maar nu greep doelman Gerard van Zwol weer prima in. Quinten Prins had na een goede aanval van Tiendeveen bijna succes maar doelman Hoving bracht redding namens de gasten. Na 30 minuten viel de aansluitingstreffer. Rob Lutjeboer anticipeerde prima op een in het centrum van de verdediging van Tiendeveen vallende bal en knalde van dichtbij de bal tegen het nylon (2-1). Het beloofde hierdoor een spannend laatste kwartiertje te worden en de gasten probeerde door te drukken. Tiendeveen had in de counter pech, dat de mee opkomende Ramses Winter tot twee keer toe zijn inzet net niet tot een doelpunt gehonoreerd. De tweede knal ineens scheerde over de kruising bij de tweede paal. Fc. Ter Apel zag een bal van Kevin Rijnsbergen nog een voorlangs het doel vliegen bij Gerard van Zwol, waardoor Tiendeveen de voorsprong overeind hield. Jeffrey Boxma had de wedstrijd op slot kunnen schieten na een verre uittrap van Gerard van Zwol, hij kwam door mistasten in de verdediging bij de gasten zomaar alleen voor doelman Hoving. Boxma zag zijn knal echter via de vuisten van de doelman naast gaan. Toch viel de derde treffer nog voor Tiendeveen al was dat ver in blessure tijd. Quinten Prins nam de laatste hoekschop van de wedstrijd zo scherp richting de tweede paal dat deze er op belandde en via de paal ketste de bal achter de doellijn, waarna Marco Kroezen, die nog binnen de lijnen was gebracht voor de zekerheid de bal met de hak binnen plaatste. Kort na de 3-1 floot scheidsrechter Beens het laatste signaal van de wedstrijd en had Tiendeveen opnieuw een overwinning behaald en heeft uit de laatste 3 wedstrijd 7 punten weten te scoren. Volgende week wacht topper VVAK, die ook op bezoek zal komen op het sportpark “De Veenhoek”. Aanvang 14.30 uur.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Hendri Zuidema, Richard Padding, Jeffrey Vos, Ramses Winter, Tom IJmker (46ste min. Tobias Wijshake), Raldy Kreeft (73ste min Marco Kroezen), Jeroen Eising, Quinten Prins, Anjo Smand en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Gerard van Zwol.

Geslaagd kaboutervoetbaltoernooi

Geslaagd kaboutervoetbaltoernooi bij v.v. Tiendeveen

Vanmorgen werd er bij v.v. Tiendeveen een kaboutervoetbaltoernooi gehouden.
De kleinste voetballers van 4 tot 6 jaar kwamen hierbij in actie. Maar liefst 12 kaboutervoetbalteams
hadden zich aangemeld voor dit toernooi. Ongeveer 110 kinderen werden fanatiek aangemoedigd door hun familie en andere belangstellenden. Deze konden een aantal mooie wedstijden zien.
Mede dankzij het mooie weer werd het een heel geslaagd toernooi!
De foto’s zullen binnenkort op de website van v.v. Tiendeveen te vinden zijn.
Klik ook op de volgende link.      Kaboutervoetbaltoernooi op Regio Hoogeveen

Tiendeveen haalt de 3 punten bij Erica ‘86 op.

Erica. Tiendeveen trad Zaterdag aan in Erica tegen Erica ‘86. De wedstrijd begon ruim 10 minuten later, omdat scheidsrechter E.J. Silvania uit Nieuw Schoonebeek te laat arriveerde. Tegen kwart voor drie was dan ook de aftrap voor Tiendeveen. Trainer Goos Engels had weer de beschikking over Quinten Prins en Henri Eising maar zag daar tegen over Roy Beekelaar weer in de lappenmand belanden en Hendri Zuidema moest een wedstrijd schorsing uit zitten. Zonder spectaculair voetbal te spelen werd er toch met 1-2 verdiend gewonnen door Tiendeveen.
In de openingsfase waren er aan beide kanten een paar kleine kansjes. Raldy Kreeft zag zijn voorzet geruimd door een verdediger voordat de bal door Anjo Smand binnen geschoten zou worden. Doelman Gerard van Zwol zag kort daarna een geplaatste bal, na een voorzet van Patrick Blok, van clubtopscoorder Jeroen Hartman rakelings buiten de tweede paal naast gaan. Na een kwartier schoot Kevin Reuvers een vrije bal vanaf de rechterflank ineens in de handen van de goed geposteerde doelman Van Zwol. Meteen daarna kopte Raldy Kreeft de bal door op de opkomende Jeremy Cottam, die met een fraaie actie twee verdedigers opzij zette en vervolgens hard in de handen van doelman Dennis Bults knalde, waardoor Tiendeveen niet aan de leiding kwam. Quinten Prins werd kort daarna vrij gespeeld door Jeffrey Vos maar hij was niet zelfzuchtig genoeg, want i.p.v. op het doel te schieten legde hij de bal nog weer af zodat een verdediger nog net de bal tot hoekschop wist te werken voordat Anjo Smand van dichtbij kon binnen schuiven. In de 33ste minuut moest doelman Gerard van Zwol nog weer een keer handelend optreden , wat hij met verve deed, want de hard ingeschoten vrije bal van Erwin Kupers pakte hij klemvast. Kort daarna raakte Ericaan Patrick Blok in een ogenschijnlijk duel geblesseerd en moest van het veld gedragen worden. Na bijna 40 minuten had Anjo Smand een grote kans op aangeven van Quinten Prins maar hij faalde in de afwerking door naast te schieten. De laatste twee mogelijkheden voor rust waren voor de gastheren. Eerst schoot Jeroen Hartman voorlangs en in de slotminuut deed dat Dennis Djoegan hetzelfde vanaf de linkerflank. Henri Eising moest daarop ook het veld verlaten met een bovenbeen blessure en zo maakte Tobias Wijshake zijn opwachting weers eens in het eerste elftal.
Na rust ontsnapte Tiendeveen in de eerste minuut aan een achterstand, want Erica ‘86 kwam meteen sterk in de doelmond bij Gerard van Zwol waar Eising de wegketsende bal van dicht voor de doelmond wist weg te werken. In de 7de min. kende een goed lopende aanval, die met een geplaatste bal werd afgerond door Jeffrey Vos. Doelman Bults bracht met de vuisten redding voor de thuisclub. Wesley Wessels knalde daarna nog eens hard op het doel van Tiendeveen maar de bal suisde rakelings over de kruising achter. Vervolgens kwam Tiendeveen op voorsprong. Anjo Smand profiteerde van de grabbelende doelman Dennis Bults, die een uittrap van doelman Gerard van Zwol foutief inschatte, Smand kon de doorketsende bal nog net vanuit een moeilijke hoek binnen te schuiven 0-1. Kort daarna moest Marco Kroezen ook nog weer eens aantreden omdat Jeremy Cottam niet geheel fit meer kon doorspelen. Kroezen gaf al snel zijn visitekaartje af door met een splijtende pass Anjo Smand vrij voor doelman Bults te spelen maar Smand verzuimde om de bal opnieuw tegen het net te schuiven. Erica ’86 was hierop kort bij de gelijkmaker maar doelman Van Zwol pikte uitlopend de bal nog net voor de voeten weg van Jeroen Hartman met een fraaie duik. Enkele minuten later was Van Zwol wel kansloos, na een vrije bal vanaf de zijlijn die hard en laag bij de eerste paal belandde waar Erwin Kupers net voor zijn bewaker kwam en hard het net trof en de 1-1 aantekende. In deze toch behoorlijk vlakke wedstrijd trok Tiendeveen tien minuten later toch na later bleek de overwinning naar zich toe. Na lang balbezit in een goed uitgevoerde aanval werd Raldy Kreeft even buiten het strafschopgebied aangespeeld die met een bekeken boogbal over doelman Dennis Bults de bal in de lange hoek deed binnen vallen 1-2. Erica ‘86 probeerde er nog wel weer een punt of meer uit te halen maar de aanvallen waren te pover om de Tiendeveen verdediging echt te verontrusten. Daat stond tegenover, dat Tiendeveen nog enkele counterkansen kende, waarbij met name Anjo Smand vergat de wedstrijd op slot te schieten. Zo bleef de stand in het voordeel van Tiendeveen en gingen de drie punten mee huiswaarts.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Ramses Winter, Richard Padding, Henri Eising (44ste min. Tobias Wijshake), Jeremy Cottam (65ste min. Marco Kroezen), Tom IJmker, Jeroen Eising, Jeffrey Vos, Raldy Kreeft, Anjo Smand en Quinten Prins.

Man de wedstrijd:geen

Onverdiende nederlaag Tiendeveen E1

22 maart 2014, Hoogeveen E4 – Tiendeveen E1

De E’s speelden hun derde competitiewedstrijd in Hoogeveen tegen Hoogeveen E4. Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd. Er werd fel verdedigd en goed overgespeeld. Dit leidde ook tot de eerste kansen. Jan Willem wist niet niet de 0-1 te maken en ook Glenn kon de keeper niet passeren. toch viel de 0-1 na een goede aanval rondde Larenza bekwaam af. Even later werd het ook 0-2. Glenn had een mooie solo, legde de bal goed af op Larenza, die weer goed inschoot.
Maar Hoogeveen was zeker nog niet verslagen. De 1-2 liet dan ook niet al te lang op zich wachten. De verdediging van Tiendeveen kreeg het wat moeilijker, maar Harjo en Sander speelden uitstekend. Vooral Harjo was prima op dreef, zowel verdedigend als aanvallend. Maar het werd toch 2-2. Een hard schot was onhoudbaar voor Simon en vlak voor rust werd het zelfs nog 3-2.
De tweede helft begon Tiendeveen weer prima. Dylano kreeg een kans en ook Alicia was dichtbij de gelijkmaker. Glenn schoot nog een keer net naast en ook Jan Willem kon het net net niet vinden.  Het was uiteindelijk weer Larenza, die het wel lukte om te scoren. Na een goede aanval schoot zij van dichtbij de dikverdiende 3-3 binnen. Hiermee was haar hattrick voltooid. Even later kreeg Larenza nog een kans om haar vierde te maken, maar nu redde de keeper goed. Hoogeveen kreeg ook nog wel enkele kansen, maar Simon redde een aantal keren prima. Toch viel een paar minuten voor het einde de 4-3. Na een goede aanval van Hoogeveen werd er hard binnen geknald, 4-3. Tiendeveen zette nog wel aan, maar het lukte niet meer om de gelijkmaker te maken. De E’s kunnen toch terugkijken op een goede wedstrijd, waar ze wel beloond hadden mogen worden met minimaal 1 punt.

Wedstrijdverslagen Tiendeveen F1

Wedstrijdverslag TIENDEVEEN F1 – JVZ F4

Zaterdag 22 maart moesten we aantreden tegen JVZ F4 zonder de met een enkel blessure kampende Michael werd om 09.30 afgetrapt.Deze wedstrijd werd geleid door Stephan.
Door de afwezigheid van Michael hadden de trainers besloten om Ramon te laten voetballen en Joyce te laten keepen deze wissel pakte zeer goed uit want de geel zwarte brigade van Tiendeveen ging voortvarend van start.
Na een wat aftastend begin was het Mitchell die door de verdediging slalomde en de 1-0 binnenschoot. Niet veel later was het Ramon die over de rechterkant op kwam en met een hard schot de keeper kansloos liet,2-0.
Hierna kreeg JVZ wat kansjes maar Joyce hield haar doel schoon en ook dankzij het fantastisch verdedigen van Kyra en Jennifer. Na goed voorbereidend werk van Mitchell kwam de bal voor de voeten van Julia, zij bedacht zich geen moment en schoot de bal onhoudbaar in de linker hoek 3-0. Hierna deed JVZ iets terug en scoorde de 3-1. Op slag van rust wist Joyce met een miraculeuze redding de 3-2 te voorkomen.
Na rust begon Tiendeveen goed en al snel schoot Mitchell de 4-1 binnen en kort daarna was het 5-1 wederom een doelpunt van Mitchell. Hierna verslapte Tiendeveen iets en plots was daar de 5-2 van JVZ en kort daarna ook de 5-3.Tiendeveen herpakte zich en Angelique,  Danique en Brandon begonnen ook wat feller te worden en Mitchell scoorde de 6-3 na wat plaag stootjes van JVZ bepaalde Ramon de met een prachtige volley de eindstand op 7-3. Dit is een prima resultaat waarmee Tiendeveen de koppositie gepakt heeft.

Wedstrijd verslag HOOGEVEEN F6 – TIENDEVEEN F1

Zaterdag 15 maart moest de geel zwarte brigade van VV TIENDEVEEN aantreden tegen HOOGEVEEN F6.
Zonder de zieke Julia werd om 10.00 uur afgetrapt . Het was direct een gelijkopgaande wedstrijd met wat kleine kansjes over en weer Tiendeveen speelde als een echt team Michael en Mitchell wisten elkaar goed te vinden in de combinaties en ook de verdediging met Kyra en Joyce stond haar mannetje. Toch kwam Tiendeveen met 1-0 achter . Dit werd door de geel zwarte brigade van Tiendeveen echter snel recht gezet door fel jagen op de bal door Jennifer en Angelique kwam Mitchell in balbezit en na goed samenspel met Michael kwam Mitchell in scoringspositie en hij schoot de verdiende gelijkmaker binnen. Ook Danique en Brandon stonden hun mannetje waardoor het lang 1-1 bleef . Na rust begonnen de teams weer gelijkwaardig aan de wedstrijd en weer was het Hoogeveen die de leiding nam . Maar ook nu toonde Tiendeveen veerkracht want niet veel later werd de gelijkmaker binnen geschoten door Michael . Na goed keeperswerk door Ramon die zijn doel verder schoon hield liep Tiendeveen na goed samenspel tussen Mitchell en Michael uit na 3-2 doelpunt gemaakt door Mitchell en Michael schoot kort voor tijd  de 4-2 binnen ook Brandon kreeg nog een kans maar hij kwam net een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten waardoor de wedstrijd eindigde in een puike 4-2 overwinning.

Wedstrijd verslag TIENDEVEEN F1 – RAPTIM F6

Zaterdag 8 maart werd er na de winterstop weer gestart met het veld voetbal de wedstrijd stond onder leiding van Kimberly .
De geelzwarte brigade van Tiendeveen moest aantreden tegen Raptim uit Coevorden.
Tiendeveen kwam met 1-0 voor door een doelpunt van Mitchell.
De verdediging van Tiendeveen met Kyra en Joyce en keeper Ramon hielden de schade lang beperkt maar toch wist Raptim de gelijkmaker binnen te schieten.
Maar Tiendeveen zat niet bij de pakken neer en het middenveld met Jennifer Julia en Danique verweerde zich kranig waardoor Brandon en Angelique veelvuldig in balbezit kwamen . Plotseling nam Tiendeveen de leiding door een doelpunt van Michael 2-1 . Niet veel later schoot Michael de 3-1 binnen . Hierna verslapte Tiendeveen waarna Raptim de eindstand op 3-3 bepaalde.

 

Tiendeveen moeizaam gelijk tegen Nieuw Balinge.

Tiendeveen. De mannen van trainer Goos Engels mochten hun handen dicht knijpen et het behaalde resultaat. Nieuw Balinge voor rust met de wind in de rug had de leiding genomen door een fraaie treffer van Fabian Otten die met een bal in de bovenhoek doelman Gerard van Zwol verraste. Na rust kwam Tiendeveen vrij snel op gelijke hoogte door een treffer van Anjo Smand met zijn tiende seizoenstreffer. Kort daarna moest Hendri Zuidema met twee keer geel er van af, waardoor Nieuw Balinge met het inbrengen van de zo langzamerhand weer speel klare Martin Pol de overwinning probeerde te forceren maar Tiendeveen hield moeizaam stand: eindstand 1-1.
Op een prima bespeelbaar veld met een straffe wind bijna recht over het veld, had Tiendeveen al vlot bijna een kansje na een goede actie van Tom IJmker die Henri Zuidema wegstuurde maar binnen het strafschopgebied bij doelman Eddy Strijker werd de bal nog net onderschept. Nieuw Balinge had meteen daarna een mogelijkheid en grabbelend kreeg doelman Gerard van Zwol de bal over de achterlijn. Mede door de wind draaide Michel Kroezen de bal tegen de deklat bij zijn scherp ingeschoten hoekschop, waarna er voor opruiming werd gezorgd. Na een kwartier had Anjo Smand na een fraaie aanval de 1-0 op zijn schoen toen hij door Roy Beekelaar vrij gespeeld werd bij de tweede paal. Smand schoot echter ruim over het gapende doel van Strijker. Fabian Otten zette zich vervolgens achter een toegekende vrije bal van de prima leidende scheidsrechter D. Koning uit het Duitse Haren-Tinnen, maar zijn strakke bal werd voorlangs gekopt door Michel Kroezen. Na 25 minuten tekende Fabian Otten de openingstreffer aan door opnieuw een vrije bal vanaf de zijlijn op zeer fraaie wijze binnen te schieten via de grabbelende doelman Van Zwol 1-0. Nieuw Balinge probeerde het wind voordeel nog meer uit te buiten maar de Tiendeveen defensie hield zich staande ook al omdat doelman Gerard van Zwol stompend nog een keertje een harde inzet van Michel Kroezen ruimde. Roy Beekelaar wist in de 40ste minuut Hendri Zuidema bijna een vrije doortocht te geven met een bekeken pass maar Zuidema pakte i.p.v. de bal op een domme wijze een gele kaart. Zo werd de rust met een 0-1 voorsprong voor de gasten gehaald, mede omdat Richard van de Bosse zijn actie in het zijnet zag eindigen.
Na de hervatting had Tiendeveen de wind in de rug werd Van de Bosse nog eens goed afgestopt door Jeremy Cottam, die een prima wedstrijd speelde voordat deze gevaarlijk werd. Na zeven minuten knalde Roy Beekelaar ineens op het Nieuw Balinger doel maar Eddy Strijkerwist grabbelend redding te brengen. Toch lag de 1-1 drie minuten later in het doel bij Nieuw Balinge. Jeroen Eising liet de bal achter de laatste linie vallen bij Nieuw Balinge waar Anjo Smand handig langs zijn verdediger glipte en met een hard uithaal schoot hij vervolgens raak. Kort daarna ontsnapte Tiendeveen aan een nieuwe achterstand. De inzet van Roy ten Cate werd gepareerd door doelman Van Zwol. Hierna kwam Tiendeveen met 10 man te staan, omdat Hendri Zuidema binnen het strafschopgebied van de gasten een onnodige overtreding maakte waar scheidsrechter D. Koning op de neus bij stond. Deze was consequent en trok voor de tweede keer geel. Nieuw Balinge dacht hierna dat er meer te halen was dan het ene puntje welke nu al verdeeld stond. Tegen de wind op leek de man meer situatie resultaat op te leveren. Toch hield Tiendeveen zich staande al kropen de mannen van trainer Goos Engels soms door het oog van de naald. Richard van de Bosse verscheen op snelheid voor doelman Gerard van Zwol die hij passeerde maar Jeffrey Vos haalde de schuiver nog net voor de doellijn weg voordat deze binnen zou rollen. Tiendeveen had niet veel mogelijkheden meer al knalde Roy Beekelaar nog eens van afstand naast. Roy ten Cate had nog een goede mogelijkheid om de winst nog mee naar huis te nemen maar de nieuw Balinger spits faalde vanaf de rand van het strafschopgebied door een afzwaaier te produceren. Zo bleef Tiendeveen overeind en werd er een punt overgehouden aan deze derby.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Ramses Winter, Raldy Kreeft, Jeffrey Vos, Jeremy Cottam, Tom IJmker (73ste min. Marcel Zanting), Jeroen Eising, Anjo Smand, Henk Kamman, Roy Beekelaar en Hendri Zuidema.

Man van de wedstrijd: Jeremy Cottam.

Opnieuw nederlaag Tiendeveen E1

15 maart 2014, Tiendeveen E1 – NKvvProtos E1

Tiendeveen E1 speelde thuis tegen NKvvProtos E1. dit leek op voorhand een zware wedstrijd te worden. De E’s begonnen echter goed aan de wedstrijd. In het eerste gedeelte van de 1e helft waren de Tiendeveners de bovenliggende partij. Tiendeveen kreeg ook enkele kansen. Alicia had echter pech in de afwerking. Eerst schoot ze tegen de paal en even later in de 1e helft schoot ze nog hard op de kruising. Larenza had ook nog een mogelijkheid, maar scoorde ook niet.
Glenn trof even later wel het doel. Hij zette goed door en rondde prima af, 1-0. Verdedigend stonden Harjo en Sander goed te spelen. Jan Willem en Jeffrey kregen nog de kans om 2-0 te maken, maar hadden ook pech in de afwerking. Simon had in de 1e helft meerdere goede reddingen en hield tot de rust zin doel schoon.
In de 2e helft veranderde dit. NKvvProtos kwam steeds beter in de wedstrijd en werd duidelijk sterker. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Vanaf dat moment werd het een eenzijdige wedstrijd. Glenn schoot nog wel een aantal keren van afstand, maar die pogingen troffen geen doel. NKvvProtos kwam verdiend op voorsprong en breidde gedurende de 2e helft die voorsprong steeds verder uit.
Uiteindelijk werd de einduitslag bepaald op 1-7. Een forse teleurstelling voor de Tiendeveners.
Volgende week spelen de E’s een uitwedstrijd tegen Hoogeveen E4, aanvang 10.00 uur.

Blamage voor Tiendeveen bij TWEDO (6-0).

Veenoord. De v.v. Tiendeveen heeft een blamerende nederlaag opgelopen bij Twedo in Veenoord. Trainer Goos Engels moest een aantal basisspelers missen maar bij laagvlieger Twedo werd er een zeer matig partijtje voetbal op het slechte hobbelige hoofdveld gelegd. Na een 3-0 ruststand mocht topschutter Johan Veenstra van Twedo in de slotminuten nog een hattrick aantekenen en liep Tiendeveen tegen duidelijke 6-0 nederlaag aan.
Tiendeveen begon van meet af aan slap aan de wedstrijd onder prachtige weersomstandigheden en goede leiding van scheidsrechter G. Louwes uit Klazienaveen. Al in de tweede minuut bracht Marcel Zanting met een ingooi tegenstander Twedo de eerste kans aan te bieden maar Ginus Snippe zag zijn voorzet gepakt door doelman Gerard van Zwol. Na vier minuten had Tiendeveen bijna de score geopend. Henk Kamman dwong een hoekschop af . Deze werd scherp bij de tweede paal geschoten door Quinten Prins en daar knikte hoog opspringend Jeffrey Vos de bal hard tegen de kruising waarna de bal geruimd werd door de verdediging. Drie minuten later viel de eerste treffer voor de thuisclub en opnieuw werd een ingooi van Zanting opgepikt door de rappe spits Snippe en deze bediende nu Kevin Boer die doelman Van Zwol verschalkte met een geplaatste bal 1-0. Tiendeveen probeerde het spel nog wel op te pakken en zag zelfs Anjo Smand op aangeven van Hendri Zuidema na een fraaie actie, in het zijnet schieten. Twedo hielp Tiendeveen bijna aan de gelijkmaker na bijna een kwartier toen er een misverstand was tussen doelman Daniël Kiers en zijn verdediger, die de uitlopende doelman passeerde maar de bal ketste op de paal waarna de doelman er nog net een hoekschop van kon maken. Tiendeveen kwam met de schrik vrij toen Ginus Snippe vrij op doelman Gerard van Zwol , die zijn doel goed verkleinde en de bal naast geschoven zag worden. Tiendeveen kon er niet veel tegenover zetten Na ruim een half uur spelen werd de 2-0 binnen geschoten. Verdedigend ging Tiendeveen in de fout en nu was Ginus Snippe wel de scherprechter en ronde beheerst af. In de slot minuut van de eerste helft werd te hoop op succes helemaal weggenomen door Twedo, Johan Veenstra knikte een voorzet hard langs doelman Van Zwol en lag de 3-0 in het net.
In de tweede helft werd het matig schouwspel van beide kanten en viel er niet veel te geniet voor het publiek. De thuisclub probeerde er nog iets van te maken. Tiendeveen kon maar weinig aanrichten, want er werd maar zeer weinig gecreëerd. Halverwege de tweede helft kende Tiendeveen nog een goed lopende aanval maar ook nu zag Anjo Smand zijn inzet gepakt door Daniël Kiers. Johan Veenstra gaf kort daarna nog een waarschuwingsschot door hard op de paal te knallen maar in de laatste 10 minuten liet dezelfde Veenstra nog even zijn kwaliteit zien door een puntgave hattrick aan te tekenen. Hierdoor liep Tiendeveen tegen een forse nederlaag waar Tiendeveen niet veel op kon afdingen. Volgende week Zaterdag mogen de Tiendeveners thuis aantreden tegen streekgenoot Nieuw Balinge, aanvang 14.30 uur.
Opstelling Tiendeveen. Gerard van Zwol, Marcel Zanting (46ste min. Jarek Kowzan), Richard Padding, Jeffrey Vos, Henri Eising, Ramses Winter, Jeroen Eising, Anjo Smand, Quinten Prins (77ste min. Patrick Drost), Henk Kamman en Hendri Zuidema.

Man van de wedstrijd: Jeroen Eising

Valse start Tiendeveen E1 in voorjaarscompetitie

8 maart 2014, De Weide E6 – Tiendeveen E1

Tiendeveen begon de voorjaarscompetitie in Hoogeveen tegen De Weide E6. De wedstrijd werd gespeeld op kunstgras en dit ging de Tiendeveners niet goed af. De Weide was de eerste ploeg die een doelpunt maakte. Na een goede aanval werd de 1-0 binnengeschoten. Maar Tiendeveen kwam even later langszij. Goed schot van Glenn en het stond 1-1. Maar even later kwam de Weide toch weer op voorsprong, 2-1. In de eerste helft ging de wedstrijd mooi gelijk op. Beide teams kregen kansen. Harjo, die vandaag jarig was, brak nog een keer door, maar had pech in de afwerking. Toch viel de op dat moment verdiende gelijkmaker. Een goed afstandsschot van Glenn, waar de keeper zich op verkeek, 2-2. Maar op slag van rust kwam toch De Weide weer op voorsprong, 3-2.
In de tweede helft werd het spel van Tiendeveen niet beter. De Weide werd nu de bovenliggende partij. De Tiendeveners speelden niet hun beste wedstrijd. De Weide maakte dan ook de 4-2 en kregen kansen op meer. Maar Simon hield nogal het nodige tegen. Daardoor kwamen de E’s toch weer terug in de wedstrijd. Na een counter rondde Jan Willem af, 4-3. Maar even later braken de De Weide spelers weer door de verdediging van Tiendeveen en werd het 5-3. Hiermee was de wedstrijd beslist.
Volgende week spelen de E’s thuis tegen NKvvProtos E1.