<< Terug naar archief

Tiendeveen nipt langs VCG (3-2).

Tiendeveen. De mannen van Goos Engels wisten rode lantaarndrager VCG uit Geesbrug met een nipt overwinning net te bedwingen. Op slag van rust schoot Raldy Kreeft de na drie minuten opgelopen achterstand een hoekschop ineens binnen, waarna er na rust een 3-1 voorsprong werd genomen. VCG bracht in de slotminuut de spanning nog even terug maar de verdiende overwinning bleef bij de thuisclub.
VCG wist al na drie minuten een slecht uitverdedigende doelman Van Zwol af te straffen, waardoor Jordi Gort de bal zo kon oppikken en deze passte de bal door op Marco van Nuil, die de bal achter doelman Van Zwol schoof 0-1. Na 7 minuten was Anjo Smand al kort bij de gelijkmaker maar hij schoot de bal op de buitenkant van de kruising van de eerste paal bij doelman Bemmie Sok. Tiendeveen kreeg wel een overwicht en dezelfde Smand had de volgende kans maar nu knalde hij op de goed reagerende Sok die de bal tot hoekschopwist te werken. Namens VCG schoot Marco van Nuil van afstand bij een uitval nog eens over bij het doel van Tiendeveen. Tom IJmker werd binnen het strafschopgebied door Hendri Zuidema en na een prima actie kon doelman Sok nog net redding brengen, waardoor Quinten Prins een hoekschop bijna ineens binnen mocht schieten. Doelman Sok bracht met de vuisten redding. Zo kreeg Tiendeveen nog enkele kansjes en had VCG een uitgesproken mogelijkheid in de counter om de 0-2 aan te tekenen maar Patrick Dekker zag zijn inzet net buiten de paal naast gaan. Toen iedereen al bijna aan een 0-1 stand bij rust dacht verraste Raldy Kreeft met een hoekschop de gehele defensie door deze ineens zonder dat iemand de bal beroerde binnen knalde (1-1). Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter G. Louwes uit Klazienaveen voor het rustsignaal.
In de tweede helft zette Tiendeveen nog meer druk naar voren, al bleef het tempo in de wedstrijd aan de lage kant bij al deze druk. Er werd wel scherper begonnen en binnen de eerste vijf minuten had Ramses Winter al een kans maar hij schoot net naast terwijl direct daarna Tom Ijmker Anjo Smand op maat bediende. Smand kopte te slap in de handen bij doelman Sok. Patrick Dekker deelde nog aan plaagstootje uit namens de gasten maar doelman Gerard van Zwol bleef gemakkelijk over eind. Quinten Prins knalde ook nog eens na goed combinatiespel tussen Jeroen Eising en Anjo Smand waarbij de laatste Prins vrij speelde binnen het strafschopgebied maar hij knalde hard over het VCG doel. Jordi Gort probeerde het aan de andere nog eens maar Van Zwol kon gemakkelijk ingrijpen. In de 25ste minuut kwam Tiendeveen aan de leiding. De inschuivende Jeffrey Vos werd net buiten de zestienmeterlijn aangespeeld waarbij hij niet aarzelde en hard uithaalde, waardoor de bal binnen vloog onder de grabbelende Sok door 2-1. Anjo Smand gaf enkele minuten later Marco Kroezen een grote kopkans maar nu kon Bennie Sok redding brengen. In de 35ste minuut viel de 3-1 voor Tiendeveen. Dit met dezelfde spelers als even er voor. Nu schoot Marco Kroezen op het vijandelijke doel en ketste Anjo Smand zodanig van richting dat doelman Sok er niet meer bij kon. In de slotminuten was er eerste nog een hachelijke situatie voor het Tiendeveen doel waarbij Ramses Winter de bal ongelukkig raakte en bijna in eigen doel maar via Zuidema ketste de bal uit de doelmond. Toch werd de aansluitingstreffer nog aangetekend door de stug werkende Patrick Dekker de steekpass van Bert van Veen onder de uitkomende doelman Van Zwol door in hert doel. 3-2. Dit was meteen het slotakkoord en kort daarna was het laatste fluitsignaal.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Ramses Winter, Richard Padding, Jeffrey Vos, Hendri Zuidema, Tom Ijmker(69ste min. Marcel Zanting), Jeroen Eising, Raldy Kreeft, Quinten Prins, Anjo Smand en Henk Kamman (46ste min. Marco Kroezen).

Man van de wedstrijd; Jeroen Eising.

Tiendeveen F1 wint in Ruinen

19 april: Ruinen F2 – Tiendeveen F1: 4-7.

19 april moesten wij, de F-jes, tegen Ruinen. Ze stonden op dezelfde plaats als wij, als eerste. We moesten eerst de warming-up doen, beter voor je spieren.
Ruinen had het eerste doelpunt gezet, ze waren goed aan spel. Michael gaf Mitchell een mooie voorzet en toen was het 1-1. Later kwam Ruinen weer aan zet, maar Joyce keepte goed, ze hield het mooi tegen. Brandon gaf een mooie bal aan Kyra, zodat Kyra weer naar voren trapte. Ramon verdedigde goed toen er een corner genomen werd. Danique scoorde bijna toen een bal naar haar toe werd geschopt. Julia deed het goed voorin, kreeg ook mooie passes. Angelique was ook goed op dreef. Jennifer viel ook goed aan. Het was een mooie wedstrijd, maar Ruinen was wel beter met voetballen de eerste helft. Maar Tiendeveen liet zich niet kennen en heeft toch gewonnen van Ruinen met 7-4. waarvan Mitchell er 6 maakte en Michael 1. Wij zijn trots op onze club. Bedankt Ruinen voor die mooie wedstrijd.

Groetjes Julia de Vries

Tiendeveen geeft niet thuis bij VEV.

Klazienaveen-Noord. Het eerste elftal van de v.v. Tiendeveen reisde samen met het tweede elftal in de bus naar Klazienaveen -Noord om beiden daar aan te treden voor hun competitie wedstrijd op de velden achter de kerk. De mannen van Goos Engels leken het een leuk uitstapje te vinden en zo werd er ook gevoetbald. Tiendeveen was vooral de eerste helft waarschijnlijk nog niet uit de bus, want bij rust was het al 3-0 voor de gretig spelende thuisclub. Trainer Goos Engels had er nog nadrukkelijk op gewezen vanaf het begin bij de les te zijn maar heeft te weinig gehoor gevonden bij zijn mannen want er werd te weinig strijd geleverd. Na rust was het spel beter maar de 3-0 werd niet meer weggepoetst en zo werd er na de eretreffer van Quinten Prins uiteindelijk een verdiende 4-1 nederlaag, omdat de thuisclub het nog kon opbrengen om te strijden voor de drie punten aan te gaan.
In de wedstrijd onder leiding van J. Koeling uit Koekange was vanaf het begin al te zien, dat de VEV nog voor de drie punten ging, want binnen de eerste vijf minuten moest de verzorger van Tiendeveen al drie keer het speelveld op om verschillende spelers op te lappen. Tiendeveen was gewoonweg niet scherp begonnen aan de wedstrijd, want het had het aan zichzelf te danken, dat dit alles ontstond. VEV had een eerste kans via Roy Bruinsma maar doelman Gerard van Zwol greep goed in. Tiendeveen zag één van de weinig goed lopende aanvallen via Jeroen Eising en de afronding van Anjo Smand bij doeltreffend afgerond. Hier was doelman Bert Tubben echter ook de situatie meester door de bal te pakken. VEV kwam na ruim 20 minuten op voorsprong. Balverlies op het middenveld bij Tiendeveen leidde de treffer in. Karstenberg werd de diepte ingestuurd en net binnen het strafschopgebied knalde hij de bal hard in de lange hoek waar Van Zwol het antwoord schuldig moest blijven (1-0). Vijf minuten later was het al 2-0. Een snelle aanval via opnieuw Karstenberg over de rechterflank werd door hem teruggelegd op de inkomende Soelman, die steenhard de bal in de kruising joeg waar doelman Gerard van Zwol volledig kansloos was. Tiendeveen wist er maar weinig tegenover te zetten al had Quinten Prins bij een vrije bal van Jeffrey Vos een mogelijkheid maar bij de tweede paal komend prikte hij de bal op de goed reagerende doelman Tubben. Voor rust kreeg Tiendeveen nog een derde treffer tegen. Karstenberg glipte langs zijn directe tegenstander en schoot de bal opnieuw binnen (3-0). Zo werd het rustsignaal gehaald.
In de tweede helft kreeg Tiendeveen meer mogelijkheden. Binnen vijf minuten had Anjo Smand de spanning misschien een beetje terug kunnen brengen maar doelman Bert Tubben liet zien, toch wel bij de beste doellieden te horen in deze klasse en greep weer goed in. VEV had ook hun mogelijkheden vooral Soelman had kansen maar Tiendeveen hield stand. Tiendeveen had opnieuw een mogelijkheid maar nu schoot Tom IJmker na een goede loopactie slap in de handen van de VEV- doelman. VEV was de eerste die toch nog weer de score wist te veranderen. VEV probeerde met een steekpass Nick Strating aan te spelen maar Tobias Wijshake gleed hem net op de rand van het strafschopgebied onderuit. Scheidsrechter Koeling liet de bal evenwel op de strafschopstip leggen en dit buiten kansje werd door Roy Bruinsma koelbloedig binnen geschoten. Kort daarna had Tiendeveen een identhieke situatie waar Marco Kroezen onderuit werd getikt binnen dezelfde beruchte lijnen maar nu werd de bal er net buiten gelegd. Anjo Smand plaatste de bal echter strak in de lange hoek waar doelman Bert Tubben de bal nog net kon pareren. De wegspringende bal werd simpel binnen te schuiven door de attent reagerende Quinten Prins (4-1). De wedstrijd bleef op een bedenkelijk niveau en in de rommelige eindfase bleef de stand ongewijzigd en scheidsrechter Koeling floot in de slotminuut na het laatste hectische moment voor het laatste moment i.p.v. een vrije bal net buiten het strafschopgebied bij Tiendeveen waarmee Hendri Zuidema bespaart bleef van een kaart en VEV de al lang binnen schijnende punten definitief kon noteren. Een teleurstellend resultaat voor de Tiendeveners, de busreis met nul uit twee wedstrijden naar huis moest afleggen.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Tobias Wijshake, Richard Padding, Jeffrey Vos, Hendri Zuidema, Tom IJmker, Ramses Winter, Jeroen Eising, Quinten Prins, Anjo Smand en Henk Kamman (65ste minuut Marco Kroezen)

Man van de wedstrijd : geen

Tiendeveen onderuit tegen VVAK (0-4).

Tiendeveen onderuit tegen VVAK (0-4).
Tiendeveen. Na een reeks van zeven uit drie ging Tiendeveen Zaterdag onderuit tegen kampioenskandidaat VVAK. Het werd een 0-4 nederlaag, wat nog niet eens geflatteerd mag worden genoemd. De gasten hadden het bruiloftfeest van medespeler Dennis Hoekman goed weten weg te zetten. Na een redelijk gelijkopgaande eerste helft waarin VVAK met 1-0 naar de kleedkamer mocht, hadden de gasten in de tweede helft mede door de 2-0 in de 46ste minuut een groot overwicht. Tiendeveen kwam er in het tweede gedeelte maar moeizaam uit. VVAK ligt nog op kampioenskoers en Tiendeveen kan zich nog steeds richten op het gewenste linker rijtje.
Tiendeveen had de eerste mogelijkheid, Jarek Kowzan wist zich handig te ontdoen van zijn verdediger en bracht de bal in de doelmond van VVAK doelman Bert Kamphuis waar Quinten Prins opdook maar hij zag de bal net naast ketsen. Namens VVAK gaf Willem Meinen na zes minuten een eerste waarschuwingsschot maar doelman Gerard van Zwol greep klemvast in. Marco Hartman bediende bijna met een steekpassje richting Alfred Lip maar Jeffrey Vos onderbrak de pass nog net op tijd en bracht opluchting in de verdediging bij Tiendeveen. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben knalde Peter van de Vegt van afstand op het Tiendeveen doel maar nu tikte doelman Van Zwol de bal tot hoekschop, die verder niets opleverde. Vijf minuten later werd toch de 0-1 binnen geschoten. Simon Boels mocht over de linkerflank opkomen en vanaf de rand van het strafschopgebied schoof hij de bal onder doelman Gerard van Zwol door tegen het nylon. Bijna was VVAK vrij snel daarna al op 0-2 gekomen maar Hendri Zuidema haalde de bal nog voor de doellijn uit de doelmond waar Van Zwol al was gepasseerd. Zeven minuten later had Tiendeveen de gelijkmaker bijna binnen liggen. Tobias Wijshake speelde de bal diep op Henk Kamman die meteen de bal doorspeelde op Jarek Kowzan. Deze gaf met een afgemeten voorzet Quinten Prins een grote kans maar VVAK doelman Kamphuis ranselde da bal bij de tweede paal nog net uit het doel. Verder waren er in het eerste gedeelte geen grote kansen meer te noteren. Alfred Lip schoot nog eens slapjes in de handen van Gerard van Zwol en Raldy Kreeft zag zijn hoekschop hoog op springend gepakt door doelman Bert Kamphuis. Zo kon scheidsrechter Jongman uit Vollenhove dan ook met een 0-1 ruststand de thee laten drinken.
Snelle beslissing
Ondanks dat trainer Goos Engels nog had gezegd direct weer scherp te moeten zijn, werd Tiendeveen toch al in de 46ste minuut op 0-2 gezet. Marco Hartman ronde een vlot lopende aanval af met een droge knal langs doelman Van Zwol en daarmee was de wedstrijd al min of meer op slot geschoten. Tiendeveen probeerde nog wel een vuist te maken maar VVAK nam het heft volledig in handen en de thuisclub werd teruggedrongen. Bij een spaarzame uitval probeerde Jarek Kowzan met een slimme pass Quinten Prins in de diepte aan te spelen maar deze kwam net een stap te kort om tot afronding te komen. Na een kwartier knalde Joran Botter opkomend nog eens hard op doelman Gerard van Zwol, die met de vuisten redding bracht. De gasten bleven aandringen en de derde treffer kon dan ook niet uitblijven, al knikte Peter van de Vegt van dichtbij een hoekschop nog eens kansrijk net naast en schoot Marco Hartman nog eens recht in de handen van Van Zwol. Toch viel de te verwachten derde treffer na 22 minuten. De ingewisselde Gerjan Kamphuis zag zijn voorzet nog net spectaculair voor de achterlijn teruggelegd door Alfred Lip die Marco Hartman voor het doel nog wist te bereiken. Deze schoot beheerst de bal achter doelman Van Zwol (0-3). VVAK bleef doorgaan en in de 75ste minuut werd een inzet van de Kerkenvelders met de hand gepareerd door Raldy Kreeft binnen het strafschopgebied waardoor scheidsrechter hem de enige gele kaart van de wedstrijd toonde en VVAK vanaf de elfmetersdiep mocht aanleggen. Alfred Lip maakte dit karweitje koeltjes af en tekende de 0-4 aan. Het laatste gedeelte van de wedstrijd bleef voor de gasten maar de concentratie was een beetje verdwenen en zo bleef, ondanks enkele kansen voor de gasten de stand op een verdiende 0-4 overwinning steken voor VVAK. Hiermee nam VVAK de leiding door het niet spelen van NKVV de koppositie over. Tiendeveen blijft in de middenmoot hangen.
Opstellingen: Tiendeveen: Gerard van Zwol, Tobias Wijshake, Jeffrey Vos, Raldy Kreeft (Patrick Drost), Hendri Zuidema (Bert Kleine), Jarek Kowzan, Jeroen Eising, Ramses Winter, Quinten Prins, Anjo Smand en Henk Kamman (Marcel Zanting).

45+ voetbal in Tiendeveen

Vrijdagavond 11 april zullen de 45+ in actie komen op het veld van Tiendeveen.
Er zullen 8 teams actief zijn op de velden in Tiendeveen. De eerste wedstrijden zullen om 19.00 uur gespeeld worden.

11-4-2014 19:00:00 HZVV 45+1 Zuidwolde 45+1
11-4-2014 19:00:00 ZZVV 45+1 Tiendeveen 45+1
11-4-2014 19:35:00 Weide De 45+1 Vitesse’63 45+1
11-4-2014 19:35:00 Hollandscheveld 45+1 SJO WIJC 45+1
11-4-2014 20:10:00 Tiendeveen 45+1 Hollandscheveld 45+1
11-4-2014 20:10:00 Zuidwolde 45+1 ZZVV 45+1
11-4-2014 20:45:00 HZVV 45+1 Vitesse’63 45+1
11-4-2014 20:45:00 SJO WIJC 45+1 Weide De 45+1

Kaboutervoetbaltoernooi v.v. Tiendeveen

Kaboutertoernooi 2014 VV Tiendeveen

 

Zaterdag 29 maart ’14 was het weer zover , een kaboutertoernooi voor de kabouters en dit maal lag de organisatie in handen van VV Tiendeveen.

Met een opgave van maar liefst twaalf regionale teams was het een goed en druk bezocht toernooi.

De weergoden waren ons deze ochtend zeer goed gezind en het werd dan ook een druk bezocht kabouter toernooi.

Alle kabouters gingen vol goede moed beginnen aan het toernooi en werden langs de zijlijn aangemoedigd door de ouders, broers/zussen en de opa’s en oma’s.

Er werd gestreden in 2 poules verdeeld over 3 kabouter voetbalvelden.

In poule 1 streden SC Elim 1, SV Pesse 1, VV Hoogeveen 1, VCG 1, HZVV 1 en VV De Weide 1 om de 1ste plaats, uiteindelijk is VV Hoogeveen 1 winnaar geworden in deze poule.

In Poule 2 streden de kabouters van VV Tiendeveen 1, VCG 2, HZVV 2, VV De Weide 2, VV Hoogeveen 2 en HH ’97 1 om de 1ste plaats, uiteindelijk is HZVV 2 winnaar geworden in deze poule.

Nadat alle teams uitgespeeld waren kregen ze allen nog een mooie herinnering aan het toernooi mee naar huis in de vorm van een certificaat.

Langs deze weg willen wij alle betrokken vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens het kaboutertoernooi, mede door hun is het een prachtig toernooi geworden.

Ook willen wij PGT uit Geesbrug bedanken voor het beschikbaar stellen (sponsoren) van een geluidsinstallatie rondom het voetbalveld, nogmaals hartelijk dank hiervoor.