<< Terug naar archief

V.V. Tiendeveen krijgt versterking bij eerste elftal.

Tiendeveen. Bij de voetbal vereniging Tiendeveen denk het bestuur mee met de nieuw aangestelde trainer Michel van Essen ook al vooruit, met het oog op het nieuwe seizoen gericht. Trainer Van Essen, die twee seizoenen terug Hoogeveen 2 onder zijn hoede heeft gehad heeft een aantal nieuwe spelers benaderd om zich bij de eerste selectie van de v.v. Tiendeveen aan te melden. Dit heeft het nodige opgeleverd, want doordat er enkele spelers gevraagd zijn waren er op eigen initiatief ook nog een aantal spelers bereid om de overstap naar de v.v. Tiendeveen te gaan maken. Zo kan trainer Michel van Essen in het nieuwe seizoen met een voor Tiendeveen begrippen zeer ruime selectie starten. In de huidige selectie lijken bijna alle spelers door te gaan. Tom IJmker is nog een vraagteken, omdat hij zijn studie in Groningen zal gaan volgen. Zo het zich nu laat aanzien kan er op tien nieuwe spelers gerekend worden. Van Essen heeft daarbij ook nog eens zoveel kwaliteit weten binnen te halen, dat het een kwaliteitsimpuls zal geven binnen de selectie. Na het zich laat aanzien kan er een grote verjonging worden gerealiseerd binnen de krijtlijnen van het eerste elftal. Nieuwe gezichten, die voor de v.v. Tiendeveen uit zullen gaan komen zijn de jonge talentvolle doelman Leon van Slochteren, die vanaf de v.v. Noordscheschut komt. Hij zal de strijd aangaan met de huidige doelman Gerard van Zwol. Verder voegen de twee Tiendeveen A-junioren uit het samenwerkingsverband met de v.v. Noordscheschut, Jeffrey Boxma, een aanvallend ingestelde speler en Patrick van Goor als verdediger zich bij de selectie. Vanuit hetzelfde A-junioren teams sluiten Justin Lunenborg (verdediger) en Kevin Scholing, die op meerdere posities inzetbaar is aan. Verder komt er vanaf de v.v. Noordscheschut, uit de eerste selectie Danny Stuifzand over, wat een rappe talentvolle middenvelder is. Bobby Smit komt ook nog van buurman v.v. Noordscheschut over en wil zich verdienstelijk maken als spitsspeler. Verder heeft Michel van Essen Hendrik Bakker van Germanicus (zon) weten te strikken. Hij heeft al jaren op een hoger niveau gevoetbald. Hij zal zijn waarde als laatste man willen laten gelden bij Tiendeveen. Henk Weerink uit de tweede selectie van Germanicus komt mee. Pieter Bakker komt vanaf Hoogeveen 2 (zon) over. Een dynamische middenvelder en zou de spelbepalende rol naar zich toe kunnen trekken. Er zijn nog enkele spelers, die een gesprek met de enthousiaste trainer Michel van Essen willen aangaan. Daar is op dit moment verder nog concreet geen definitieve overschrijving van binnen op het secretariaat bij de v.v. Tiendeveen.
Trainer Van Essen heeft hierdoor een brede en zeker een versterkte selectie voor het nieuwe seizoen bij de selectie van Tiendeveen 1. Nu rest hem om met de huidige selectie en de nieuwelingen samen er een enthousiast team gericht op prestaties die tot het meedoen in de top van de ranglijst van de vijfde klasse te smeden. Michel van Essen hoopt zijn voetbalkennis over te kunnen brengen op deze grote groep, hij heeft zelf ook jaren bij v.v. Noordscheschut 1 en zelfs in het begin van zijn voetbaljaren bij Tiendeveen in het eerste elftal gespeeld. Hij was zelf altijd een speler met veel werklust en verwacht dit ook terug te kunnen zien bij deze groep in het nieuwe seizoen.
Het bestuur van de v.v. Tiendeveen is erg ingenomen met deze verbreding van de selectie en ziet het komende seizoen dan nu al met een goed gevoel tegemoet en denkt dan ook met dit perspectief weer vooruit te mogen kijken naar een goed seizoen 2014 / 15.

Voetbalpool WK 2014

Met het WK 2014 in zicht kan er ook deze editie weer een gokje gewaagd worden in de voetbalpool. Het is ook deze keer onvoorspelbaar wie het WK gaat winnen. Wil jij ook meedoen, klik dan op de link hieronder en download het deelnameformulier.
Het formulier kan ingeleverd worden bij Bert Kleine of via e-mail: bert.kleine73@home.nl.
Klik hier: Voetbalpool WK 2014

 

Tiendeveen sluit in mineur af bij SETA

Musselkanaal. In de bus naar Musselkanaal werd er nog gezegd met een leuke wedstrijd deze competitie af te sluiten tegen SETA. Het werd toch wel even anders. Al snel liepen de frustraties op, omdat scheidsrechter Caglak uit Hoogezand was aangesteld, die er helemaal geen trek in had om er aan mee te werken. Deze scheidsrechter was ook de leidsman geweest bij de wedstrijd van SETA tegen Hoogeveen wat beide teams twee punten in mindering opleverde en nu deed hij ook weer zijn best om de wedstrijd te laten ontsporen, waarbij gezegd moet worden, dat de thuisclub hier slimmer mee omging dan de mannen van scheidend trainer Goos Engels. Resultaat twee keer geel voor de thuisclub en 6 keer geel voor Tiendeveen, waaronder Anjo Smand voor rust al zijn tweede kaart pakte en doelman Gerard van Zwol een kwartier na de hervatting. Dit alles in een sportieve wedstrijd. In het kaartenfestival trokken de gastheren de winst wel met een 4-1 overwinning naar zich toe.
In de zesde minuut gleed Jeroen Eising net buiten het strafschopgebied op het gladde veld tegenstander Pascal Kierst onderuit wat hem meteen al een gele kaart opleverde. De toegekende vrije bal werd op de lat geschoten door Ricardo van der Sluis waarna de rebound ingekopt werd door Michael Steinfelder die gepakt werd door Gerard van Zwol. In het gelijkopgaande duel schoot Raldy Kreeft een vrije bal bijna binnen maar een verdediger haalde de bal nog net uit de doelmond. Na bijna een kwartier zette Tom IJmker een prima actie in en dwong een hoekschop af, deze werd ingekopt door Jeffrey Vos maar via de lat kon de bal nog net worden gepakt door doelman Patrick v/d Werff. Ricardo van der Sluis draaide kort daarna zich handig vrij namens SETA maar doelman Van Zwol kon de schuiver nog klemast uit de benedenhoek halen. Hendri Zuidema werd vervolgens met een fraaie lange bal van Jeffrey Vos vrij gespeeld voor de SETA goali maar deze pareerde de harde knal tot hoekschop, die niets opleverde. Ramillio Nieuwenweg soleerde daarna bijna door de verdediging bij Tiendeveen maar ook nu bleef Gerard van Zwol de situatie meester door de bal naast het doel te werken. Henk Kamman pikte direct daarna aan de andere kant de bal in de verdediging op bij SETA en kwam vrij voor doelman v/d Werff maar hij schoot rakelings buiten de paal naast. Vijf minuten later viel de 1-0 voor de thuisclub. Een voorzet werd half gemist door Jeffrey Vos waardoor de bal omhoog ketste en zo kon Ricardo van der Sluis koppend Van Zwol verschalken. Zeven minuten later tekende Ramillio Nieuwenweg ook de 2-0 nog aan met een uithaal van buiten het strafschopgebied waar hij goed gebruik maakte van de ruimte die hij kreeg. Vlak voor rust kreeg Anjo Smand zijn tweede gele kaart nadat hij kort daarvoor wegens aanmerkingen op de leiding al een gele prent had gekregen, zodat Tiendeveen met 10 man op het speelveld het rustsignaal hoorde.
In de tweede helft kreeg Hendri Zuidema onterecht een gele kaart aan zijn broek vlak bij de hoekvlag omdat zijn directe tegenstander in een duel de bal werd ontfutseld. De toegekende vrije bal werd vlak voor het doel langs geschoten bij Van Zwol waarbij deze over de achterlijn verdween. Na een kwartier kwam SETA op 3-0 waarbij scheidsrechter bij de lange haal van achteruit bij SETA niet wou zien, dat Ricardo van der Sluis met een overtreding op Tobias Wijshake de bal veroverde en zo op doelman van Zwol aan kon. Hij legde de bal opzij naar de mee gekomen Raymond Allemekinders, die de bal binnen kon schuiven. Hierbij protesteerde doelman Van Zwol, overige terecht maar dat kon geen genade vinden bij de zwakke leidsman en kreeg geel. Hier gaf de doelman nog een reactie op en zag de kaart nog een keertje de lucht ingaan, zodat hij er af moest. Marcel Zanting ging onder de lat en Henk Kamman moest er af, zodat Tiendeveen het laatst half uur met negen man verder kon. In de toch nog gelijkopgaande wedstrijd tekende vervolgens Hendri Zuidema naar een pass van Vos en een fraaie actie, waar hij twee verdedigers liet staan en beheerst de 3-1 aan. Tien minuten later scoorde SETA de 4-1 vanuit een hoekschop, die laag voor het doel langs ging bij Zanting en zomaar binnen gelopen kon worden door Gert Jan Niemeijer. In het laatste gedeelte van de wedstrijd bleef het spel op en neer gaan maar in de stand kwam geen verandering meer.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol (59ste min. Marcel Zanting) Tobias Wijshake, Richard Padding, Jeffrey Vos, Hendri Zuidema, Tom IJmker, Jeroen Eising, Ramses Winter, Raldy Kreeft (72ste min. Jeremy Cottam), Anjo Smand en Henk Kamman.

Man van de wedstrijd: Hendri Zuidema.

Sensationele zege Tiendeveen E1

10 mei 2014, Tiendeveen E1 – Hoogeveen E4

Tiendeveen E1 had een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen E4. Deze teams zijn altijd goed aan elkaar gewaagd en dat was ook nu weer het geval. Het werd een zinderende wedstrijd, waarbij uiteindelijk Tiendeveen aan het langste eind trok.
Jan Willem was wederom de keeper en hij keepte werkelijk geweldig. Hij ad een aantal voortreffelijke reddingen. Harjo was verdedigend weer sterk en had ook nog een aantal goede rushes naar voren. Jeffrey moest vandaag ook de verdediging wat meer helpen, maar hij trok ook menigmaal ten aanval en wist op deze manier ook nog een doelpuntje mee te pikken. Dylano, Alicia en Glenn speelden op het middenveld. Zij kunnen alle drie ook terugkijken op een goede wedstrijd. Alicia had weer een aantal mooie assists. Haar corners zorgden altijd voor gevaar. Zelf wist zij ook nog 2 x te scoren. Glenn maakte 3 doelpunten. Hij was voor en achter te vinden en had meerdere prima acties. Larenza was de spits en zoals een goede spits betaamt pikte zij haar doelpuntje mee. Dit was een hele fraaie. Een lange hoge bal van Glenn verlengde ze in één keer in het doel. Bij  de rust stond Tiendeveen nog achter met 2-3.
Maar deze achterstand werd in de 2e helft omgebogen naar een 7-6 overwinning. De slotfase was bijzonder spannend. Tiendeveen kwam van 4-5 achter met 7-5 voor. Hoogeveen maakte toen nog 7-6. Tiendeveen kwam nog wel een keer onder druk te staan, maar behield de voorsprong. De E’s zijn door deze overwinning een plaatsje gestegen en staan nu vierde. Volgende week volgt de laatste wedstrijd van de competitie, uit tegen HH’97 E4.

Iedereen uitgenodigd voor afsluiting seizoen op 10 mei

Op 10 mei wordt het voetbalseizoen bij v.v. Tiendeveen afgesloten. Hoewel het 2e elftal en de jeugd nog niet uitgespeeld is, speelt het 1e elftal op deze datum haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.
Aan het eind van de middag, om ongeveer 17.30 uur, zal het seizoen worden afgesloten met een barbecue en live muziek. Spelers, begeleiding, supporters en alle anderen, die willen genieten van een barbecue en gezelligheid zijn hierbij uitgenodigd.
Kosten voor de barbecue zijn € 5,- per persoon. Het drinken is voor eigen rekening. Opgeven kan bij de leiders van het 1e en 2e elftal: Marco Kroezen, Jan Beekelaar, Ronnie Leasa en Bert Kleine

Tiendeveen strijdend ten onder tegen NKVV (2-4).

Tiendeveen. Tiendeveen trad Zaterdag aan tegen kampioenskandidaat NKVV uit Dalerpeel. NKVV was afhankelijk van de uitslag bij VVAK – Hoogeveen, want als VVAK niet tot winst zou komen zouden de gasten bij winst met het kampioenschap aan de haal gaan. Tiendeveen kwam na een 0-2 achterstand tot 2-2 terug in de tweede helft en maakte daarbij NKVV behoorlijk nerveus. Toch trok NKVV in de slotfase de winst nog naar zich toe. Vervolgens werd duidelijk, dat VVAK had gewonnen van Hoogeveen en omdat NKVV met twee punten voorsprong na dit weekend uitgespeeld is staan de mannen van Bert Doldersum nu een week in de wacht voor het kampioensschap. Tiendeveen kan zich vastklampen aan de strijdlust die er op de mat werd gelegd om volgende week bij SETA het seizoen goed af te sluiten.
NKVV maakte vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter S. de Wal uit Ureterp duidelijk wat hun bedoelingen waren. Tiendeveen werd teruggedrongen en doelman Gerard van Zwol moest al na twee minuten attent zijn na een schotje van Geert Katoen, die hij gemakkelijk kon plukken. Tiendeveen kwam maar moeizaam tot een goed lopende aanval en na bijna 10 minuten moest doelman Gerard van Zwol zich voor de voeten van Geert Katoen werpen om redding te brengen, dit lukte ten koste van een lichte blessure bij beide spelers waar Richard Padding de wegspringende bal kon ruimen. Toch kwamen de gasten op voorsprong. Topschutter Ronny Vos haalde hard uit van net buiten het strafschopgebied en doelman Van Zwol werd kansloos toen de bal ketste op een speler en daarmee buiten bereik bij de tweede paal binnen viel (0-1). De ijverige Geert Katoen knikte nog eens in de handen van Van Zwol, waarna Tiendeveen na 20 minuten het eerste kansje had. Hendri Zuidema bracht met een verre ingooi gevaar in de verdediging bij NKVV waardoor Anjo Smand met het hoofd de bal in de kruising knikte bij de eerste paal en doelman Mike Deuten kon ternauwernood de bal tot hoekschop werken. De hoekschop werd ineens op de buitenkant van de eerste paal geschoten, zodat de gasten met de schrik vrij kwamen. Tiendeveen had kort daarna geluk, dat Patrick Biesbrouck te gehaast inschoot want vrijkomend voor doelman Gerard van Zwol knalde hij uit riante positie de bal hard over. Er was ruim een half uur gespeeld of de 0-2 werd aangetekend door Tom Hilbink, die het aarzelend optreden in de Tiendeveen defensie met een hard ingeschoten bal afstrafte. Tom IJmker speelde namens Tioendeveen Quinten Prins nog eens aan net binnen het strafschopgebied, deze schoot echter te slap in om doelman Deuten te verschalken. Een vrije bal voor NKVV vanaf de zijlijn werd scherp in de doelmond geplaatst en doelman Van Zwol wist stompend de bal tot hoekschop te verwerken voor de inkomende Ronny Vos. De hoekschop verdween vervolgens vlak achter de tweede paal over de achterlijn, waarbij Van Zwol onder de bal door ging. Jeroen Eising knalde een goed lopende aanval van Tiendeveen nog eens ruim naast en Ramon Olde schoot nog eens een vrije bal hard in de Tiendeveen muur zodat de rust met een 0-2 stand werd bereikt.
In de tweede helft had NKVV al bijna direct de wedstrijd in het slot kunnen laten vallen maar Patrick Biesbrouck knikte kansrijk de bal over het doel van Tiendeveen. Tiendeveen kwam na 10 minuten door Ramses Winter op 1-2 door vanaf de zijkant van grote afstand ineens via de tweede paal te scoren. NKVV werd onrustig in hun spel en hierdoor kon Tiendeveen nu gelijkwaardig mee strijden, zodat er aan beide kanten kansen kwamen in deze open wedstrijd. Tiendeveen creëerde zelfs meer kansen dan de gasten in deze fase. NKVV had moeite met de verre ingooien van Hendri Zuidema, want na 15 minuten wist Marco Kroezen, die in de rust Tom IJmker had vervangen, met het hoofd bijna de gelijkmaker binnen te knikken maar doelman Mike Deuten hield de bal nog net voor de doellijn buiten het doel. Aan de andere kant schoot Ronny Vos een weg gestompte hoekschop door Gerard van Zwol vanuit een moeilijke hoek rakelings over de kruising van de eerste paal. In de 35ste minuut kwam Tiendeveen gelijk. De inleiding kwam opnieuw uit een verre inworp van Hendri Zuidema. De bal belande bij de eerste paal en vanuit de scrimmage knalde Marco Kroezen vervolgens de bal bekeken tegen het nylon (2-2). Een onverwachte sensatie leek mogelijk, want NKVV vergat te blijven voetballen en Tiendeveen rook de kans op meer. Toch kwam in de slotfase het bevrijdende verschil voor NKVV, die in de ingewisselde Martijn Jansen een goudhaantje had. Jansen scoorde binnen drie minuten twee keer en stelde daarmee het mogelijke kampioenschap veilig. Beide keren knikte hij een voorzet onberispelijk binnen, eerst uit een rebound na een hoekschop en vervolgens ineens uit een hoekschop van Gerrit Vrielink. Tiendeveen wist in de slotfase de spanning niet meer terug te brengen en daarmee haalde NKVV de nodige overwinning om het kampioenschap te kunnen behalen. VVAK heeft echter de mogelijkheid om het feest te verstoren in het volgende weekend, al zal er gewonnen moeten worden door de Kerkenvelders bij NWVV.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Hendry Zuidema, Richard Padding, Jeffrey Vos, Jeremy Cottam (42ste min. Jarek Kowzan), Ramses Winter, Quinten Prins, Jeroen Eising, Tom IJmker (46ste min. Marco Kroezen), Henk Kamman (70ste min. Roy Beekelaar) en Anjo Smand.

Man van de wedstrijd: geen

Nederlaag Tiendeveen E1 bij koploper

3 mei 2014, NKvvProtos E1 – Tiendeveen E1

De E’s moesten in Steenwijksmoer aantreden tegen de koploper NKvvProtos E1. Deze tegenstander had alle wedstrijden in deze competitie nog gewonnen. Ook deze morgen trokken ze aan het langste eind.
Tiendeveen had slechts 7 spelers tot haar beschikking. Simon, Jeffrey en Sander waren niet aanwezig. Dus de Tiendeveners hadden geen wisselspelers en dit brak hun in de 2e helft toch wel een beetje op. Jan Willem verving Simon als doelman en had een aantal goede reddingen, maar kon niet voorkomen dat Tiendeveen op achterstand kwam. NKvvProtos liep uit naar 3-0. toch hadden de E’s ook al een aantal mogelijkheden gehad. Alicia en Glenn hadden pech in de afwerking, maar toch werd het 3-1 door een doelpunt van Glenn. Even later werd het 3-2, na een prima aanval van Alicia. Zij rondde goed af, 3-2. Larenza kreeg zelfs de kans op de gelijkmaker, maar schoot tegen de keeper aan. NKvvProtos wist vlak voor de rust het verschil toch weer groter te maken. Het werd 4-2. Direct daarna werd het 5-2.
In de tweede helft kregen de Tiendeveners het moeilijker. Doordat er niet gewisseld kon worden begon de vermoeidheid en rol te spelen. De verdedigers Harjo, Damian en Dylano kregen het moeilijker. Toch deden ze goed hun best. Met name Dylano kan terugkijken op een goede wedstrijd. Tiendeveen wist ook nog wel een paar keer te scoren. Alicia vond nog 1 x het net en Larenza pikte ook haar doelpuntje mee. Glenn scoorde in de tweede helft nog 2 x. De eindscore was uiteindelijk 12-6.
Volgende week spelen de E’s thuis tegen Hoogeveen E4, aanvang 10.45 uur.

Spannende wedstrijd Tiendeveen F1

VV Tiendeveen F1           –                Hoogeveen F6

Zaterdag 03-05-2014 stond de wedstrijd tegen Hoogeveen op het programma, dit beloofde een mooie wedstrijd te worden (de nummer 1 tegen de nummer 2). De spelers hebben er een mooie wedstrijd van gemaakt, ze waren echt aan elkaar gewaagd. Tiendeveen opende de score 1-0 door een mooi doelpunt van Michael, Hoogeveen wist daarna de gelijkmaker te maken 1-1. Tiendeveen ging daarna weer goed in de aanval en Mitchell maakte de 2-1, daar wist Hoogeveen ook weer op te reageren 2-2. Tiendeveen moest wederom weer in de aanval na een paar mooie aanvallen wist Mitchell opnieuw het net te vinden 3-2. We dachten allemaal dat Hoogeveen geen antwoord meer had maar helaas Hoogeveen maakte de 3-3. Na een spannende slotfase trok Hoogeveen toch aan het langste eind 3-4. Dit was ook de eind uitslag. Iedereen heeft er voor geknokt en het was een spannende wedstrijd. Volgende week 10-5-14 gaan we naar JVZ.

Groetjes Danique