Tiendeveen doet mee in de strijd om de Offerein Bokaal

Offerein Bokaal opnieuw startsein voetbalseizoen

HOOGEVEEN – Het aftellen naar het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. In de aanloop hier naar toe organiseren v.v. Hoogeveen en HZVV voor de derde keer het toernooi om de Offerein Bokaal. De vorige editie was een groot succes. Gemiddeld kwamen er per avond zo’n 800 toeschouwers op dit toernooi af.

Nieuw zijn de komende editie de voetbalverenigingen Ruinen (derde klasse) en Tiendeveen (vijfde klasse). Naast bovengenoemde twee ploegen, nemen ook de bekende ‘gezichten’ Hoogeveen zondag (eerste klasse), HZVV (eerste klasse), Noordscheschut (tweede klasse), De Weide (derde klasse), SC Elim (vierde klasse) en Hoogeveen zaterdag (vierde klasse) deel.

De organisatie is in handen van HZVV en v.v. Hoogeveen. ,,We merken dat veel voetballiefhebbers positief reageren op dit toernooi. Vorig seizoen leverde het leuke wedstrijden op en was er een grote publieke belangstelling. Er staan immers alleen maar derby’s op het programma. We hopen dan ook dat oude tijden ook deze keer weer zullen herleven’’, aldus de organisatie.

NEUTRAAL

Nieuw tijdens de komende editie is dat vanaf de eerste speelronde alle duels worden geleid door een neutraal arbitraal trio. Ook de assistent-scheidsrechters zullen dus neutraal zijn. Tijdens de vorige editie was dit alleen het geval tijdens de finaleronde.

Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi! De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-.   Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de ‘Intersport speler van het toernooi’ en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van C1000/AH Offerein, Intersport Jan Bols en De Witte Assurantiën. Door het succes van de afgelopen editie heeft de organisatie besloten de entreeprijzen aan te passen. Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er op elke speeldag een programmaboekje worden uitgebracht dat telkens geactualiseerd wordt.

PROGRAMMA

Zaterdag 9 augustus speelt Hoogeveen zaterdag om 17.00 uur tegen De Weide en HZVV om 19.00 uur tegen SC Elim. Deze wedstrijden worden gespeeld bij HZVV. Bij Hoogeveen strijden Noordscheschut en Tiendeveen om 17.00 uur tegen elkaar, waarna vervolgens de confrontatie tussen Hoogeveen zondag en Ruinen plaatsvindt. Bovengenoemde wedstrijden zijn het resultaat van een loting die eerder is verricht.

De winnaars van de duels op het veld van HZVV spelen op dinsdag 12 augustus tegen elkaar. Dit geldt ook voor de verliezers. Hetzelfde geldt voor de duels die bij v.v. Hoogeveen worden gespeeld. Zaterdag 16 augustus volgt dan de grote ontknoping. Eerst wordt er afgetrapt voor de duels om de 7e en 8e plaats en de 5e en 6e plaats, waarna om 19.00 uur de grote finale en de strijd om de 3e en 4e plaats worden afgewerkt.

De wedstrijden worden gespeeld op de hoofdvelden van de organiserende verenigingen.

Klik hier voor het; Speelschema Offerein Bokaal 2014

Bekerprogramma 1e elftal bekend

Het bekerprogramma voor het 1e elftal ziet er als volgt uit:

23 augustus, 14.30 uur: Sc Angelslo 1 – Tiendeveen 1
26 augustus, 18.45 uur: Tiendeveen 1 – Erica ’86 1
30 augustus, 14.30 uur: SVBO 1 (za) – Tiendeveen 1

Indeling 5de klasse seizoen 14 / 15

Het eerste elftal gaat meer de Groningse provincie in. De KNVB heeft voor volgend seizoen de volgende indeling bepaald voor de mannen van trainer Michel van Essen, op alfabetische volgorde:

Damacota (Oude Pekela)

Erica ’86