<< Terug naar archief

Tiendeveen verdient langs SVBO (zat) met 3-5.

Barger Oosterveld. De mannen van trainer Michel van Essen lijken klaar te zijn om aan de competitie te beginnen. Vierde Klasser SVBO (zat) werd verdient verslagen in een doelpunt rijke wedstrijd. Na een 1-2 ruststand werd het op het eind van de wedstrijd, die onder goede leiding stond van de heer Kloppenburg uit Emmercompascuum uiteindelijk 3-5 voor de Tiendeveners. Doelpuntenmakers waren Kevin Scholing, Hendrik Bakker, Danny Stuifzand en Pieter Bakker schoot de laatste twee treffers tegen het nylon op het bijveld van SVBO.
De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en Tiendeveen werd in de beginfase teruggedrongen. Zo kopte Noël den Heijer maar net naast bij de eerste paal. Kort daarop was broer Niels bijna succesvol maar nu greep doelman Gerard van Zwol moeizaam in. Pieter Bakker gaf een eerste waarschuwingsschot richting doelman Bas Sulmann maar zijn inzet ging ruim naast. Na 11 minuten bracht Bram Goeree opnieuw Niels den Heijer in stelling maar deze kopte in kansrijke positie naast. Patrick van Goor kwam na een kwartier ver door over de rechtervleugel maar zijn voorzet werd te slap ingekopt door Danny Stuifzand, waardoor de doelman gemakkelijk kon pakken. Toch kwam Tiendeveen vijf minuten later op voorsprong. Pieter Bakker onderschept in de opbouw bij SVBO en zijn voorzet werd verlengt door Henk Kamman zodat Kevin Scholing vrij voor doelman Bas Sulman kwam te staan, die kansloos werd gelaten 0-1. Toch kon Tiendeveen deze voorsprong maar amper vier minuten vast houden, want Noël den Heijer scoorde fraai met een lob na een ingooi, waarbij hij de voor zijn doel staande Van Zwol verschalkte 1-1. Het bleef gelijkopgaand, al had Tiendeveen geluk, dat de vrije bal van Bram Goeree die doelman Gerard van Zwol van de borst spatte niet werd binnen gekopt door Noël den Heijer maar over het gapende doel. In de 40ste minuut nam Tiendeveen opnieuw de leiding. Hendrik Bakker plaatste zich achter de toegekende vrije bal nadat Jordy Eggengoor opzichtig hands maakte namens SVBO. Van net buiten het strafschopgebied boogde Hendrik Bakker de bal bij de tweede paal in de kruising en zo stond het 1-2 bij rust.
SVBO kreeg de eerste mogelijkheid nadat Patrick van Goor balverlies leed maar doelman Gerard van Zwol bracht redding bij een schuiver in de korte hoek van Paul Heijne. Na 10 minuten had Noël den Heijer de bal voor het intikken na een voorzet maar doelman Van Zwol plukte de slappe inzet gemakkelijk. In de 18de minuut kwam SVBO weer langszij. Een voorzet werd ingekopt door Jordy Eggengoor, waar doelman Van Zwol net niet bij kon en zo viel de bal tegen het nylon, 2-2. Een minuutje later kwam Tiendeveen opnieuw op voorsprong. Hendrik Bakker plaatste een vrije bal hoog in de doelmond bij SVBO en Danny Stuifzand knikte de bal bekeken langs doelman Sulmann, 2-3. Pieter Bakker mocht kort daarna een hoekschop nemen, waarbij hij de uitverdedigde bal opnieuw kreeg. Nu schoot hij met een scherpe bal richting het SVBO doel waar Henk Kamman een paar centimeter te kort kwam om de uitkomende doelman te verrassen. Na bijna een half uur in de tweede helft had SVBO een kans op de gelijkmaker maar Paul Heijne boogde de bal net over het doel bij Tiendeveen. Tiendeveen ging beter met de kansen om en de eerst volgende aanval viel wel binnen bij doelman Sulmann. Pieter Bakker werd met een dieptepass bereikt en slim glipte hij langs zijn directe tegenstander en met een geplaatste bal in de korte hoek stond de 2-4 in het boekje bij Kloppenburg. Twee minuten later kon dezelfde leidsman opnieuw een treffer voor Tiendeveen bijschrijven en ook nu schoot Pieter Bakker op aangeven van Willem Jan Lanning de bal binnen, 2-5. De wedstrijd was hierdoor beslist, al probeerde de thuisclub de score nog wel een beter aanzien te geven en dat lukte nog via een strafschop, die door Bram Goeree werd benut, nadat Arjan Grummel onderuit was gehaald binnen het strafschopgebied.
Tiendeveen bleef daarna goed bij de les en zo vervlogen de laatste minuten zonder dat er nog verandering in de stand kwam. Trainer Michel van Essen was tevreden met het getoonde spel en hoopt, dat het volgende week in de eerste wedstrijd van de competitie op de Langeleegte waar tegen Veendam 1894 aangetreden moet worden dezelfde instelling wordt getoond door zijn mannen.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker, Hendry Zuidema, Justin Lunenborg, Kevin Scholing (75ste min. Jeremy Cottam), Jeroen Eising (17de min. Willem Jan Lanning), Anjo Smand, Pieter Bakker, Danny Stuifzand en Henk Kamman.

Tiendeveen naar ruime 7-0 bekerwinst op Erica‘86.

Tiendeveen. De tweede wedstrijd in de poule van het bekervoetbal was tegen Erica’86, die Tiendeveen ook in de competitie zal tegen komen. Na alleen tegen tegenstanders te hebben gespeeld, die één of meerdere klassen hoger speelden liet de mannen van trainer Michel van Essen zien toch op de goede weg te zijn. Na een 5-0 ruststand werd het uiteindelijk 7-0. Jeffrey Boxma gaf met drie treffers toch zijn visitekaartje af. Pieter Bakker nam twee treffers voor zijn rekening, terwijl Danny Stuifzand en Willen Jan Lanning maakten het zevental vol.
Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter J. Hoorn uit Zuidwolde, die een gemakkelijke avond beleefde, trok Tiendeveen het initiatief naar zich toe. Net als afgelopen Zaterdag had Jeffrey Boxma ook nu weer meteen de score kunnen openen maar hij strandde nog net op de uitkomende doelman Dennis Bults. Vervolgens was er na drie minuten opnieuw een fraaie aanval waarbij Boxma, Joey Noordzij en Pieter Bakker zagen hun inzetten op rij gepareerd. Toch viel de eerste treffer al kort daarna. Pieter Bakker werd binnen het zestienmetergebied onderuit gehaald en plaatste zichzelf achter de toegekende strafschop, die hij onberispelijk binnen knalde 1-0. Amper vijf minuten later lag de tweede treffer al achter doelman Bults. Pieter Bakker bracht met een strakke voorzet de bal bij Jeffrey Boxma . Deze knikte de bal vrijstaand bij de tweede paal terug op de inkomende Danny Stuifzand, die van dichtbij de bal het laatste zetje gaf. Erica ‘86 wist er maar amper uit te komen maar Rick Abel mocht van zo’n twintig meter een vrije bal nemen. Hij schoot echter ruim over. Kort daarop had Niels Lammerts bijna succes voor de gasten maar Justin Lunenborg ruimde de bal van de doellijn waar Gerard van Zwol uitgespeeld leek. Meteen daarop viel de derde treffer voor Tiendeveen. Hendrik Bakker stuurde met een lange bal over de linkervleugel Jeffrey Boxma weg. Die vanaf de zijlijn naar binnen kwam en precies op maat de bal op de helemaal vrijkomende Pieter Bakker die vanaf de punt van het strafschopgebied hard diagonaal binnen schoot 3-0. Tiendeveen bleef kansen creëren en Erica’86 mocht van geluk spreken, dat Tiendeveen slordig met de kansen omging. Toch werd de vierde treffer nog binnen het half uur aangetekend. Willem Jan Lanning stuurde Jeffrey Boxma de diepte in, waarbij hij eerder bij de bal was dan de uitkomende doelman Bults, die simpel omspeeld werd en werd de bal in het gapende lege doel geschoven door Boxma 4-0. In de 37ste minuut nam Willem Jan Lanning snel de toegekende vrije bal op de al vetrekkende Pieter Bakker die vanaf de rechterflank een afgemeten voorzet gaf op de inkomende Jeffrey Boxma die de bal binnen tikte 5-0. Patrick van Goor zag net voor rust zijn inzet nog gesmoord waar door de thee met een 5-0 voorsprong kon worden opgedronken door Tiendeveen.
De tweede helft kende na tien minuten een kansje voor Erica ‘86 maar de rappe Sven Zwart zag zijn schotje simpel opgepakt door doelman Van Zwol. Dit was meteen het laatste wapenfeitje van de gasten. Tiendeveen stapelde kans op kans maar het vloeiende spel van de eerste helft werd minder vaak te bewonderen. De score werd te weinig uitgebreid als men naar de kansen kijkt maar toch konden er nog twee treffers worden genoteerd. In de 67ste minuut prikte Danny Stuifzand op fraaie wijze de bal binnendoor op Jeffrey Boxma die meteen langs twee verdedigers en met een harde uithaal in de benedenhoek werd doelman Bults kansloos gelaten 6-0. Willem Jan Lanning knalde een vrije bal van zo-n dertig meter hard tegen doelman Bults op die de bal niet klemvast kreeg waardoor de terugspringende bal kon worden binnen geschoten door Kevin Scholing maar deze treffer werd geannuleerd omdat hij vanuit buitenspel kwam gelopen. In de 73ste minuut moest Jeffrey Boxma geblesseerd naar de kant en Leon van Slochteren nam zijn plaats in. Normaliter is Van Slochteren tweede doelman maar hij liet zien ook nog aardig te kunnen voetballen, want hij zag enkele minuten na zijn komst binnen de krijtlijnen dong hij doelman Bults tot een uiterste krachtinspanning maar deze dook de bal uit de benedenhoek. Toch werd de zevenklapper een feit, want in de 85ste minuut ging doelman Bults in de fout bij een doelpoging van Willem Jan Lanning liet hij op kinderlijk wijze de bal door zijn handen glippen waardoor de 7-0 een feit was. Meteen na de aftrap drong Tiendeveen weer aan en Leon van Slochteren stoorde op doelman Bults en daardoor ketste de bal zomaar in de voeten bij Joey Noordzij, die meteen met een fraaie lob leek te scoren maar via de onderkant van de lat bleef de bal net voor de doellijn. Zo kan Tiendeveen terugzien op een goede wedstrijd en kan Zaterdag in de laatste poulewedstrijd bij SVBO proberen de ingeslagen weg te vervolgen.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker (Henk Kamman), Hendri Zuidema, (Jeroen Eising) Justin Lunenborg, Kevin Scholing Willem Jan Lanning, Pieter Bakker, Jeffrey Boxma (Leon van Slochteren), Joey Noordzij en Danny Stuifzand.

Tiendeveen in beker onderuit bij Sc Angelslo (3-0).

Emmen. De v.v. Tiendeveen is het nieuwe seizoen in de eerste bekerwedstrijd er niet in geslaagd om tot winst te komen. Michel van Essen, die als nieuwe trainer bij de v.v. Tiendeveen al een aantal weken aan de slag is met een groot aantal nieuwe spelers, die de selectie aanvullen van vorig jaar. Hierdoor kan Van Essen een verjonging aanbrengen binnen het basisteam. Zo werd de bekerwedstrijd begonnen met veel nieuwe gezichten. Het is dus eerst een smeedwerk voor Van Essen om er een team van te maken. Het spel begint al te verbeteren, alleen was het resultaat tegen Sc. Angelslo er nog niet. Zo resulteerde de sportieve wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de Emmenaren, die onder leiding stond Wubbo Warrink uit Ter Apel.
De start van de wedstrijd was flitsend, want Tiendeveen had binnen de minuut al een treffer kunnen aantekenen. Kort na de aftrap speelde Willem Jan Lanning Jeffery Boxma meteen vrij voor Angelslo doelman Jesper Katoen maar Boxma, overgekomen uit het samenwerkingsverband met de v.v. Noordscheschut A1 ondervond, dat bij de senioren te toch iets moeilijker wordt om te scoren. Meteen daarna stond Tiendeveen ook al op achterstand, want na de spelhervatting werd de verdediging verrast door de rappe Amir Jasari, die vrij opdook voor doelman Gerard van Zwol en deze wel kansloos liet met een geplaatste bal hard onderin de korte hoek 1-0. De eerste helft was in evenwicht en na zeven minuten had Kevin Scholing de gelijkmaker op zijn schoen maar opnieuw wist de Emmergoali met de voet redding te brengen. Sc. Angelslo had in de 16 jarige Danny Oosterdijk ook een rap talentvolle jongen, die na bijna een kwartier de uitlopende doelman Van Zwol het lastig maakte maar Patrick van Goor zorgde voor assistentie waarmee hij de bal wist te ruimen. Danny Stuifzand wist dwars door het centrum Jeffrey Boxma aan te spelen maar nu strandde Boxma nog net op een verdediger. De hoekschop werd vervolgens rakelings over gekopt door de ingeschoven Hendrik Bakker. Aan de andere kant schoot Emiel de Vries nog eens van afstand hard over. Scheidsrechter Warrink wuifde een zeker lijkende strafschop weg toen Jeffrey Boxma onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen en daardoor gingen beide teams met een 1-0 ruststand naar de thee.
De tweede helft was amper op gang of Tiendeveen stond al op een kansloze 3-0 achterstand want opnieuw scoorde Sc. Angelslo snel, Emiel de Vries zag nl. in de eerste minuut zijn vrije bal via de muur van Tiendeveen buiten bereik van doelman Gerard van Zwol binnen ketsen. En twee minuten later werd een hoekschop in tweede instantie van dichtbij binnen geknald door Jeroen de Groot. Hierdoor was de wedstrijd min of meer ook meteen gespeeld. Tiendeveen probeerde er nog wel een beter aanzien aan te geven maar veel kansen werden er niet meer afgedwongen. De Emmenaren konden het niveau van de eerste helft ook niet meer halen waardoor het maar een gezapig potje voetbal werd. Sc. Angelslo had iets meer spelaandeel maar doelpunten vielen er niet meer. Al hadden Jeffrey Boxma samen met Danny Stuifzand in hun onderlinge combinatie bijna succes, waarbij Stuifzand zijn poging zag stranden. De eindstand was dus in het begin van de tweede helft al bereikt en mag Tiendeveen morgenavond in een thuiswedstrijd tegen Erica ’86 in de tweede poule wedstrijd proberen een goed resultaat te behalen, aanvang wedstrijd 18.45 uur.
Opstelling Tiendeveen. Gerard van Zwol, Justin Lunenborg, Hendrik Bakker, Hendri Zuidema, Patrick van Goor, Kevin Scholing, Anjo Smand, Pieter Bakker (70ste min. Henk Kamman), Willem Jan Lanning, Danny Stuifzand en Jeffrey Boxma.

Tiendeveen sportiefste ploeg in de strijd om de Offerein Bokaal

Tiendeveen sportiefste ploeg

Mike Doldersum winnaar ‘Intersport Klassement’

HOOGEVEEN – Mike Doldersum is winnaar geworden van het ‘Intersport-klassement’ Tijdens de Offerein Bokaal. Het jeugdige talent van SC Elim was hiermee de beste speler van het toernooi. Doldersum leidde van de eerste ronde het klassement. Op de laatste speeldag leek hij echter toch van zijn troon te worden gestoten. Guido ten Cate speelde bij Hoogeveen-zaterdag een uitstekende partij en kwam nog heel dichtbij. Sportiefste ploeg werd uiteindelijk Tiendeveen.

Doldersum eindigde in de finaleronde slechts op een 20e plaats, maar wist de opgebouwde voorsprong net vast te houden. Met 10,2 punten over drie ronden was hij uiteindelijk de beste speler van het toernooi.  Hij mocht onder luide aanmoedigingen van zijn teamgenoten de cadeaubon van Intersport Jan Bols in ontvangst nemen.

In de finaleronde was de overduidelijke winnaar Guido ten Cate van Hoogeveen Zaterdag. Deze begaafde voetballer, die het dit seizoen in de vierde klasse op de zaterdag gaat proberen, wist het ene na het andere prachtige doelpunt te scoren. Zijn team won met 5-2 van Tiendeveen, maar het was ‘de Guido ten Cate-show’ wat het publiek kreeg voorgeschoteld.  Vrije trappen, effectballen binnenkant voet in de verste kruising, combinatie-goals, alles had Ten Cate deze avond in huis. Hij scoorde bij de jury dan ook een gemiddelde van 4,8 op een schaal van 1 tot 5. Dankzij deze prestatie wist Guido beslag te leggen op de 2e plaats in de eindrangschikking.
In de finaleronde werd Ten Cate gevolgd door Jos Kijk in de Vegte  van debutant Ruinen en zijn oud-teamgenoot Wesley Boertien van SC Elim. Beste keeper in de finaleronde was Wiebe Zinger van v.v. Noorscheschut. Hij haalde 3,3 punten. Beste keeper overall bleef Gert van Dijk van Ruinen. Met in totaal 7,6 punten behaalde hij de 8 plaats in de eindrangschikking.
Op de derde plaats eindigde Pim de Jonge. De matchwinnaar van HZVV (hij scoorde uit een vrije trap in de 93e minuut de gelijkmaker) behaalde deze ronde een teleurstellend aantal punten van 2,7, maar had het dan ook best zwaar tegen de stevige Herman Jan Stavast van v.v. Noordscheschut. Beide spelers wonnen vorig jaar het klassement. Jelmer Wierenga (De Weide) behaalde de 4e plaats, Dennis Hooyer de slimme rechtsback van finalist Noordscheschut de 5e. Runners-up in de eindrangschikking waren Marlon Luchtenberg (8,1), Randy Balsala (7,5)  en Joey Gritter (6,4).

SPORTIEFSTE PLOEG

Er was ook een prijs voor de sportiefste ploeg van het toernooi. Na afloop van elke wedstrijd gaf het arbitrale trio punten op een schaal van 1 t/m 10. Uiteindelijk kwam debutant Tiendeveen hier als winnaar uit de bus. Zij mogen met de hele sectie uit eten bij Heinrig Schnitzelbeleving.

HZVV winnaar Offerein Bokaal

HZVV winnaar Offerein Bokaal na spannende finale

HOOGEVEEN – HZVV heeft voor de tweede keer de Offerein Bokaal op haar naam geschreven. In een bloedstollende finale tegen Noordscheschut won het na strafschoppen. Eerder had Noordscheschut na strafschoppen Hoogeveen zondag uitgeschakeld. Hoogeveen presteerde zeer teleurstellend en verloor zaterdag ook van derdeklasser De Weide en eindigde uiteindelijk als vierde.

Bij Noordscheschut was de teleurstelling bijzonder groot. Tot de 93e minuut leek men de bokaal in handen te hebben. Vlak na rust opende Tim Pieters de score en leken de Schutters ook stand te houden. Ver in de blessuretijd zorgde Pim de Jonge echter alsnog voor de gelijkmaker. In de strafschoppenserie waren de ‘Schutters’ vervolgens minder gelukkig dan afgelopen dinsdag tegen Hoogeveen.
De finale werd gespeeld voor zo’n 700 toeschouwers. De organisatie is dan ook zeer tevreden. ,,De eerste speelronde werd met zo’n 700 toeschouwers ook uitstekend bezocht. De dinsdag was het aantal toeschouwers wat minder. Over de zaterdag zijn we echter zeer tevreden, al was er wel een groot verschil tussen het aantal toeschouwers op beide hoofdvelden. Het was dan ook gezellig vertoeven langs de lijn en in beide clubgebouwen.’’
De trainers moeten soms lastige afwegingen maken. De wedstrijden maken immers onderdeel uit van de voorbereiding en daar hoort nu eenmaal bij dat veel spelers de kans moeten krijgen zich te bewijzen. Hierdoor speelt men lang niet altijd met de sterkste opstelling. Voordeel is wel dat de spelers meteen met druk moeten omgaan, want in tegenstelling tot andere oefenwedstrijden vallen er behoorlijke prijzen te winnen en mag ook het prestige aspect niet vergeten worden. De supporters willen immers niet graag verliezen van een buurtclub.

WANPRESTATIE

Wat dat betreft hadden de supporters van Hoogeveen zondag het zwaar. De uit de Hoofdklasse gedegradeerde ploeg gold vooraf als de grote favoriet en was ook de winnaar van 2013. Voor trainer Casper Goedkoop is er echter nog veel werk aan de winkel. Tegen derdeklasser Ruinen won men nog moeizaam met 2-0, waarna de wedstrijd tegen Noordscheschut na strafschoppen werd verloren. Tegen De Weide was er echter sprake van een complete wanprestatie. Na een 1-0 voorsprong trok de derdeklasser uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind. De groenwitten revancheerden zich hiermee uitstekend van de 8-0 nederlaag eerder tegen HZVV. Ze verdienen dan ook alle lof.
Debutant Ruinen maakte een prima indruk op het toernooi. De ploeg van trainer André Baas verloor dan van Hoogeveen, maar won vervolgens van Tiendeveen en SC Elim. Laatstgenoemde ploeg was de tegenstander in het duel om de 5e en 6e plaats. In een spannend duel won Ruinen uiteindelijk met 3-2.
Een andere debutant was Tiendeveen. De vijfdeklasser eindigde uiteindelijk als laatste. Zaterdag was de zaterdagtak van Hoogeveen te sterk. De blauwwitten wonnen met 5-2. Grote man aan Hoogeveen-zijde was Guido ten Cate, die vier keer scoorde. Het was de eerste overwinning voor Hoogeveen zaterdag nadat men in de eerste rond in blessuretijd verloor van De Weide en afgelopen dinsdag men grote cijfers verloor van SC Elim.
Volgend seizoen is de 4e editie van de Offerein Bokaal. Deze zal dan in dezelfde periode worden gespeeld. Duidelijk is echter wel dat het toernooi definitief een vaste plaats op de voetbalkaart heeft verworven.

Bijgevoegde foto’s zijn vrij van copyrights (Foto: Gerjo St

Klein verlies Tiendeveen in wedstrijd tegen Ruinen

Finale HZVV – Noordscheschut

Zaterdag ontknoping AH/C1000 Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – Zaterdag is de ontknoping van de AH/Offerein Bokaal. Alle deelnemers strijden nog om fraaie geldprijzen. Voor de fraaie bokaal en de hoofdprijs zijn alleen nog HZVV en Noordscheschut in de race. Zij trappen om 19.00 uur af op het veld van HZVV. Na deze wedstrijd zal ook bekend worden wie zich de ‘Intersport speler van het toernooi’ mag noemen en wie de prijs voor de sportiefste ploeg in ontvangst mag nemen.

De ontknoping van de wedstrijd tussen Hoogeveen zondag en Noordscheschut was ongetwijfeld één van de hoogtepunten in de nog prille historie van het toernooi. Het werd dan ook laat dinsdagavond. Na een bloedstollende slotfase volgde er een fantastische strafschoppenreeks. Rijen dik stonden de mensen aan de zijlijn van de helft waar de strafschoppen werden genomen. Marco Santing kon namens Hoogeveen het karwei in de vijfde beurt afmaken. Hij schoot echter over. Uiteindelijk waren er achttien strafschoppen nodig en werd Noordscheschut de grote winnaar.
Daar waar vooraf nog wel eens geluiden te horen zijn dat de finale wel weer tussen Hoogeveen en HZVV zou gaan, daar bleek nu maar weer eens dat toernooivoetbal onvoorspelbaar is. Het maakt het toernooi ook extra aantrekkelijk. Voor Noordscheschut betekent het de tweede finale. In de eerste editie haalde men ook de beslissende slotwedstrijd en ook toen was HZVV de tegenstander. De Hoogeveners wonnen toen. HZVV is ook nu weer goed op dreef en versloeg met fris, aanvallend voetbal zowel SC Elim als De Weide met grote cijfers.
Ook voor de andere deelnemers valt er zaterdag meer te strijden dan om de eer. Zo krijgt elke deelnemers afhankelijk van de eindklassering een behoorlijk bedrag mee naar huis. Daarnaast strijden de spelers ook nog om de titel ‘sportiefste ploeg’ en de ‘Intersport speler van het toernooi’.

ZEPERD

In de strijd om de 7e en 8e plaats nemen Hoogeveen zaterdag en Tiendeveen het om 17.00 uur tegen elkaar op. Een zeer gehavend Hoogeveen was dinsdagavond kansloos tegen SC Elim. Tiendeveen herstelde zich van de zeperd tegen Noordscheschut. Derdeklasser Ruinen was echter met 2-0 nog wel een maatje te groot.
Datzelfde Ruinen maakt een goede indruk tijdens haar debuut. In de eerste wedstrijd maakte men het eersteklasser Hoogeveen al erg lastig. Zaterdag is SC Elim de tegenstander in de strijd om de vijfde plaats. De ploeg van trainer Jan-Otto Benjamins herstelde zich goed van de grote nederlaag tegen HZVV op de openingsdag.
Voor Hoogeveen zondag en De Weide is het vooral een kwestie van de wonden likken. Hoogeveen knokte zich tegen Noordscheschut goed terug en leek in de slotfase nog te gaan winnen. In de strafschoppenserie ging het dus alsnog mis. De Weide kende in het eerste duel al veel moeite met Hoogeveen zaterdag, maar had tegen HZVV helemaal niets in te brengen. Iets wat men tegen Hoogeveen zondag ongetwijfeld zal willen voorkomen.
Na afloop van de finale is op het hoofdveld van HZVV meteen de prijsuitreiking en worden ook de winnaars van de andere klassementen gehuldigd.

Programma zaterdag 16 augustus

17.00 uur:
7e/8e plaats: Hoogeveen zaterdag – Tiendeveen (bij HZVV)
5e/6e plaats: SC Elim – Ruinen (bij Hoogeveen)

19.00 uur:
3e/4e plaats: Hoogeveen zondag – De Weide (bij Hoogeveen)
Finale: HZVV – Noordscheschut (bij HZVV)

Tiendeveen verliest eerste wedstrijd Offerein Bokaal

9 augustus 2014
Tiendeveen heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de Offerein Bokaal verloren. Trainer Michel van Essen moest nog enkele spelers missen en ook in de warming up viel Hendrik Bakker nog geblesseerd uit. Nadat er in de 4e minuut nog gescoord werd door Joey Noordzij, was het na 90 minuten 8-1 in het voordeel van Noordscheschut.
Dinsdag 12 augustus speelt Tiendeveen tegen Ruinen, welke verloor van Hoogeveen (zon). De wedstrijd begint om 18.30 uur op het terrein van vv Hoogeveen.