<< Terug naar archief

Tiendeveen verliest topduel van Wildervank (1-3).

Tiendeveen. De voetbalvereniging Tiendeveen had een prima start met drie overwinningen op rij maar liep tegen Wildervank tegen de eerste nederlaag op. De Groningers waren de bovenliggende partij en wisten dit met een 1-3 overwinning in cijfers om te zetten. De eerste helft leverde een 0-1 tussenstand op en toen Joey Noordzij voor de vierde wedstrijd op rij de opgelopen achterstand wegwerkte leek er alles nog in te zitten. Echter een defensieve fout leverde de gasten een strafschop op, die verzilverd werd. In de slotfase nam trainer Van Essen het risico’s en kreeg daarmee het deksel op de neus via een goed uitgevoerde counter en kwam de eerste nederlaag in deze competitie op het elektronisch scorebord.
De wedstrijd was amper los, of trainer Michel van Essen moest al een wissel toepassen, want Danny Stuifzand moest er met een hamstringblessure af. Kevin Scholing nam in de derde minuut zijn plaats over. In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd was de eerste mogelijkheid er na 10 minuten om de score op te breken voor Wildervank. Niels van Velzen zag zijn vrije bal weggekopt door Hendrik Bakker waardoor de bal werd geruimd. Pieter Bakker nam bijna direct daarna aan de andere kant een vrij bal na het neerleggen van Jeffrey Boxma, hij zag doelman Shane Swama grabbelen maar niemand was attent genoeg zodat ook dit niets opleverde. Niels Jannenga joeg de bal vervolgens van grote afstand nog eens snoeihard op de kruising van de tweede paal bij Gerard van Zwol. Na ruim een kwartier probeerde Willem Jan Lanning met een steekpass de wegsprintende Jeffrey Boxma te bedienen maar de bal was iets te scherp waardoor Swama kon ingrijpen. In de 26ste min. veroverde Pieter Bakker de bal en met een fraaie pass bereikte hij Joey Noordzij die een prima kans kreeg maar hij knalde op een verdediger en vervolgens knalde Willem Jan Lanning de bal hard over het vijandelijke doel. Vier minuten later kwam Tiendeveen op achterstand. In een vlot lopende aanval werd Bé Perdok net buiten het strafschopgebied aangespeeld en met een schuiver waar doelman Gerard van Zwol de hand net niet voldoende achter kon krijgen verdween de bal in de lange hoek 0-1. Meteen daarna was de 0-2 ook bijna aangetekend maar de vrije bal van Maikel van Vliet spatte op de deklat en ging vervolgens via Justin Lunenborg over de achterlijn. De hoekschop werd vervolgens gepakt door Van Zwol. Vijf minuten voor de pauze moest dezelfde doelman nog eens redding brengen, toen Jasper Velt het strafschopgebied binnen drong maar hij ranselde de bal uit de korte hoek tot hoekschop. In de laatste minuut werd een vrije bal van Hendrik Bakker met het hoofd verlengt door Kevin Scholing maar Jeffrey Boxma werd net niet bereikt waardoor doelman Swama kon oppakken.
Tiendeveen begon de tweede helft sterk en na drie minuten al had de gelijkmaker aangetekend kunnen worden na een rappe aanval die met een sterke actie van Joey Noordzij werd ingeleid en hij bracht Jeffrey Boxma vrij voor doelman Shane Swama, die echter in de reflex met de benen de bal wist te pareren en zo de gelijkmaker wist te voorkomen. Toch lag deze een minuut later wel bij dezelfde doelman in het net. Gerard van Zwol wist met een verre trap Joey Noordzij in de diepte aan te spelen en met een schitterende uithaal viel de bal snoeihard in de lange hoek onhoudbaar binnen (1-1). In deze fase waren de mogelijkheden voor de mannen van Van Essen, want zo knalde Hendrik Bakker een vrije bal nog eens gevaarlijk in die moeizaam werd geruimd en werd Jeffrey Boxma nog eens onderuit worden gehaald wat een gele kaart opleverde maar geen doelpunt. Vervolgens kwamen de gasten op voorsprong na een slippertje in de laatste linie waardoor Bé Perdok zomaar op doelman van Zwol aan kon. Perdok ging het duel aan met Van Zwol en ging onderuit waardoor scheidsrechter Reinders uit Ruinen een strafschop toekende. Die werd door de dezelfde Perdok verzilverd, 1-2. Hendrik Bakker knalt van 35 meter nog eens een vrije bal rakelings over. Vervolgens weren er twee verse krachten binnen de krijtlijnen gebracht bij Tiendeveen om nog verandering in de stand te forceren, Roy Beekelaar en Hendri Zuidema vervingen Anjo Smand en Kevin Scholing. Jeffrey Boxma had de gelijkmaker op zijn schoen maar opnieuw hield doelman Swama in een reflex de bal buiten de palen. Zo kwam Tiendeveen niet langszij en werd er zelfs in de laatste minuten nog een doelpunt geïncasseerd. Wildervank nam een ingooi snel en de aangegooide Maikel van Vliet wist langs de achterlijn het strafschopgebied binnen te dringen en verschalkte doelman Van Zwol met een droge knal 1-3. De laatste kans was voor Joey Noordzij nadat Roy Beekelaar een duel in de lucht won van doelman Swama, waardoor de bal voor zijn voeten kwam. Noordzij knalde de bal evenwel hard over. Zo liep Tiendeveen tegen de eerste nederlaag aan in deze competitie.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Justin Lunenborg, Hendrik Bakker, Jeffrey Vos, Patrick van Goor, Pieter Bakker, Willem Jan Lanning, Anjo Smand (70ste min. Hendri Zuidema), Danny Stuifzand(3de min. Kevin Scholing, 70ste min Roy Beekelaar), Joey Noordzij en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Justin Lunenborg.

Tiendeveen E1 wint opnieuw

27/09/2014 Tiendeveen E1 – JVZ E4

Tiendeveen E1 speelde de derde competitiewedstrijd thuis tegen JVZ E4. De Tiendeveners wisten opnieuw te winnen. Deze keer met 8-4.
JVZ was qua veldspel niet echt de mindere, maar de kansen werden door de Tiendeveners beter benut. En wederom speelde Simon als keeper een uitstekende wedstrijd. Ook verdediger Sander, die ´s middags Pupil van de week mocht zijn bij het eerste elftal, speelde een prima partij. De E´s waren deze wedstrijd met precies 7 spelers. Dit betekende dus dat er niet gewisseld kon worden. Aan het eind van de tweede helft was dit te merken. Bij de meeste spelers was toen het beste er wel af. De doelpunten werden gemaakt door Glenn 4x, Larenza 2x, Jan Willem 1x en een eigen doelpunt van een verdediger van JVZ. Deze werkte een cornerbal van Alicia achter zijn eigen keeper.
Door deze overwinning staan de E´s nu bovenaan. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Pesse E2, aanvang 10.00 uur.

Tiendeveen F1 verliest na goede wedstrijd

Zaterdag 27 september moest Tiendeveen F1 zonder de geblesseerde Bo aantreden tegen medekoploper Ruinen F1.

Ruinen had de eerste 2 wedstrijden gewonnen met ruime cijfers dus was dit een pittige tegenstander.

Dit werd ook direkt wel duidelijk want Ruinen kreeg in het begin van de wedstrijd direkt al 2 goede kansen maar de sterk keepende Yip greep 2x goed in.Even later kwam Ruinen toch op 0-1.

Yip moest kort hierna nogmaals ingrijpen.Nu kwam Tiendeveen iets beter in de wedstrijd en scoorde Michael de 1-1.Direkt na dit doelpunt zette de geel zwarte brigade van Tiendeveen de tegenstander onder druk en schoot Angelique net naast.De keeper van Ruinen schoot de bal uit precies in de voeten van Michael en deze maakte 2-1 met een geplaatst schot.Lang kon Tiendeveen niet genieten want even later lag de 2-2 al in het net.Kort voor rust kwam Ruinen ook nog op 2-3.

Direkt in de 2e helft Kreeg Danique een kans maar deze bal ging rakelings naast.Kort hierna kwam Ruinen op 2-4.

Even later begon Ramon aan een lange rush naar het doel van Ruinen maar hij schoot de bal voorlangs.Direkt de aanval hierna werd Ramon door Julia aangespeeld en schoot op het doel maar de keeper van Ruinen redde knap.Hierna kwam Ruinen via een snelle aanval op 2-5.Niet veel later kwam Ruinen op 2-6.Direkt vanaf de aftrap ging Mitchell richting het doel van Ruinen en maakte 3-6.Hierna deed Ruinen weer iets terug en scoorde 3-7.Het laatste van de wedstrijd was voor Tiendeveen, Brandon speelde de bal naar Kyra en deze schoot via een verdediger naast.De corner werd genomen door Jennifer en deze schoot de bal knap in het doel van Ruinen en bepaalde de eindstand op 4-7.

Tiendeveen maar nipt langs FC Ter Apel ‘96 (2-3).

Ter Apel. De mannen van trainer Michel van Essen deden zichzelf bijna te kort door het pas in de slotfase op voorsprong te komen met 2-3. Dit na een 2-0 ruststand voor de thuisclub, die er maar amper aan te pas kwam. De twee doelpunten voor Fc. Ter Apel ‘96 waren eigenlijk ook de enige twee keer dat de Groningers in de buurt kwamen van doelman Gerard van Zwol. Tiendeveen stelde pas in de tweede helft orde op zaken waarbij er erg veel tijd nodig was. De wedstrijd werd na 22 minuten twintig minuten onderbroken wegens onweer waardoor de thuisclub nog even weer op adem kon komen maar na het oponthoud tikte Anjo Smand zijn tweede doelpunt al snel binnen voor de gelijkmaker. Henk Kamman mocht in de slotminuten de moegestreden Pieter Bakker aflossen en amper een minuut binnen de lijnen prikte hij de bal binnen voor de verdiende overwinning.
Tiendeveen zette de thuisclub meteen onder druk Willem Jan Lanning bracht na een minuut al een vrije bal gevaarlijk voor het doel bij Fc.Ter Apel ‘96 maar Martijn Haan haalde de bal nog net weg voor Roy Beekelaar, die in de basis was gestart. Pieter Bakker schoot drie minuten later te slap in na aangeven van Willem Jan Lanning, waardoor doelman Land gemakkelijk kon oppakken. In de 7e min. Stoorde Beekelaar in de opbouw bij de thuisclub en met een steekpass werd Jeffrey Boxma weggestuurd. Deze werd onreglementair afgestopt maar scheidsrechter Jagersma uit Noordsleen honoreerde dit niet, zodat er niets overbleef voor Tiendeveen. Na 10 min. Kwam de thuisclub voor het eerst in de buurt van doelman Van Zwol, die een hoge voorzet los liet maar grabbelend toch de situatie meester bleef. Bijna had Danny Stuifzand de score geopend na 14 min. Maar hij schoot voorlangs na een ingooi van Jeffrey Boxma. Het bleef eenrichtingsverkeer en het was wachten op de openingstreffer voor Tiendeveen. Jeffrey Boxma sneed nog eens door de vijandelijk defensie maar knalde via de laatste verdediger de bal rakelings naast. Fc Ter Apel boogde in een uitval via Rob Lutjeboer de bal nog eens ruim over. Danny Stuifzand speelde zich nog eens vrij en plaatste de bal op het hoofd van Roy Beekelaar die de bal precies aan de buitenkant van de eerste paal naast vallen. Kort daarna was de regel die vaak uitkomt van zelf niet scoren…. ziet zelf de bal binnen vallen die ook deze wedstrijd uitkwam. Bij een wilde trap naar voren zag de thuisclub deze wilde trap op waarde ingeschat door Ben Zuidinga en met een bekeken lob verschalkte hij de uitkomende doelman Van Zwol 1-0. Jeffrey Boxma scoorde amper een minuut later na grote kansen voor Anjo Smand, hijzelf en Roy Beekelaar maar in de vierde poging ging dit vanuit buitenspel positie, zodat de treffer werd geannuleerd. Tiendeveen hield de druk erop en Danny Stuifzand kreeg tot drie keer toe een mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen maar het bleef uit. Zelf maakte de thuisclub optimaal gebruik van het mistasten bij Jeffrey Vos die de bal schampte i.p.v. op de borst aan te nemen en zo werd er snel omgeschakeld en opnieuw scoorde Ben Zuidinga (2-0). Zo werd er tegen de verhouding in met een 2-0 achterstand gerust.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Tiendeveen bleef gaan voor een beter resultaat en de thuisclub beperkte zich tot tegenhouden. Na een hoekschop van Willem Jan Lanning had Danny Stuifzand opnieuw pech, want zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 55ste min. ging Jeffrey Boxma goed naar de eerste paal bij een voorzet van Pieter Bakker maar hij schoot net buiten de paal naast. Van Essen wisselde vervolgens twee verse krachten in en Kevin Scholing en Jeremy Cottam namen de plaatsen in van Jeffrey Vos en Roy Beekelaar. De eerst volgende aanval had ook meteen succes. Eerst knalde Jeffrey Boxma op doelman Land, de wegspringende bal werd ingeschoten door Pieter Bakker, die ook werd gepareerd maar de opnieuw wegspringende bal werd vervolgens binnen geschoten door Anjo Smand 2-1.
Kort daarna legde scheidsrechter Jagersma de wedstrijd wegens onweer 20 minuten stil. De thuisclub had de tijd om weer de rijen te sluiten en Tiendeveen ging na de bui afgewacht te hebben gewoon verder met vol op de aanval spelen. Vier minuten waren er voorbij en de gelijkmaker lag er dan eindelijk in. Kevin Scholing ging het strafschopgebied binnen en legde de bal precies op het juiste moment breed op de inkomende Anjo Smand die hard uithaalde en het net liet bollen (2-2). In de 77ste min. werd Jeffrey Boxma net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Hendrik Bakker zag zijn ingeschoten bal op de paal spatten waardoor Tiendeveen nog niet kon juichen. De thuisclub kwam er ook nog een keertje gevaarlijk uit maar doelman Gerard van Zwol pakte de inzet van Ruben van Oosten. Trainer Van Essen bracht vier minuten voor het eind van de wedstrijd de laatste troef in het veld. Henk Kamman ging in de frontlinie spelen en een minuutje later prikte dezelfde speler de winnende binnen na een scrimmage in de doelmond. En gouden wissel kan dit genoemd worden en de moegestreden thuisclub mocht van geluk spreken, dat er geen verandering meer kwam in de stand. Tiendeveen heeft nog steeds de volle buit weten te halen, al duurde het vandaag onnodig lang om de dik verdiende winst te behalen. Volgende week komt Wildervank als één van de naaste belagers op bezoek op de Veenhoek te Tiendeveen. Aanvang 14.30 uur.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Justin Lunenborg, Hendrik Bakker, Jeffey Vos (65ste min. Jeremy Cottam), Patrick van Goor, Pieter Bakker (86ste min. Henk Kamman), Willem Jan Lanning, Anjo Smand, Danny Stuifzand, Roy Beekelaar (65ste min. Kevin Scholing) en Jeffrey Boxma.

MAN van de WEDSTRIJD: ANJO SMAND

Tiendeveen F1 wint overtuigend

Zaterdag 20 september moesten de F-pupillen van VV  Tiendeveen aantreden tegen DE Weide F6.Julia was vanwege vakantie  afwezig.
Tiendeveen begon direct vanaf de aftrap de  tegenstander op te jagen waardoor Tiendeveen direct de bovenliggende partij  was.
Dit resulteerde dan ook al na 5 minuten in de 1-0  voor Tiendeveen welke binnengeschoten werd door Mitchell.
Niet veel later lag ook de 2-0 al in het netje,deze  werd na een mooie solo binnen geschoten door Ramon. Het werd wel duidelijk dat  Tiendeveen de beter voetballende ploeg was na nog enkele kansjes voor Tiendeveen  werd gefloten voor de rust.Direkt na rust scoorde Michael de 3-0 na goed  aangeven van Mitchell.Hierna deed De Weide iets terug en liet doelman Yip  kansloos en scoorde 3-1.Tiendeveen was hier niet van onder de indruk en ging  weer verder waar het gebleven was. Bo begon ook steeds feller van zich af te  bijten en veroverde steeds weer de bal op het middenveld hierdoor kon Danique  nog een keer vrij opduiken voor de keeper maar schoot rakelings naast. Jennifer  zorgde ervoor dat achterin de boel op slot bleef en Brandon had het middenveld  onder controle waardoor De Weide niet meer gevaarlijk werd. Tiendeveen kwam op  4-1 nadat Michael een corner bij Mitchell wist te brengen en deze schoot de bal  prima binnen. Kort hierna werd Michael in stelling gebracht en deze scoorde de  5-1.Kort voor tijd werd Kyra weggestuurd naar het doel van De Weide en zij  scoorde beheerst de 6-1 Angelique kreeg ook nog een kans maar schoot  rakelings naast waardoor de eindstand 6-1  werd. 

Tiendeveen E1 wint opnieuw

20-9-2014, De Weide E6 – Tiendeveen E1

Tiendeveen E1 moest voor hun 2e competitiewedstrijd in Hoogeveen aantreden bij De Weide E6. De Weide had in het begin van de wedstrijd een overwicht. Zij kregen ook een aantal kansen, maar Simon had een aantal prima reddingen paraat. Julian die zijn debuut maakte speelde als verdediger een goede wedstrijd.
Na een minuut of 10 nam Tiendeveen het heft in handen. De Tiendeveners wisten het net wel te vinden. Voor de rust wist Tiendeveen nog 3x te scoren, Glenn 2x en Alicia 1x. Zo gingen de E’s met een comfortabele voorsprong de rust in.
In de 2e helft deden de meeste Tiendeveners dan ook een stapje minder. Joyce was hierop een uitzondering. Zij kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Dylano maakte nog wel goed de 0-4. De Weide wist toch ook te scoren, 1-4. De 1-5 werd wederom door Dylano gemaakt. De Weide maakte het laatste doelpunt in deze wedstrijd, 2-5. De 2e helft was niet het bese voetbal dat de E’s dit seizoen hebben laten zien. Maar de 3 punten weden wel meegenomen naar Tiendeveen.
Volgende week spelen de Tiendeveners thuis tegen JVZ E4, aanvang 10.45 uur.

Tiendeveen wint streekderby van Nw. Balinge.

Tiendeveen. Tiendeveen maakt een goede start in het prille seizoen. Zaterdag werd in de enige nog overgebleven streekderby Nieuw Balinge verslagen. Het werd een 3-1 overwinning voor de mannen van trainer Michel van Essen. Na een achterstand al opgelopen na 30 seconden trok Jeffrey Boxma voor rust de stand gelijk. Joey Noordzij, die in de rust werd ingewisseld schoot twee minuten na de hervatting de 2-1 binnen. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal knalde Pieter Bakker de bal hard binnen achter de verbouwereerde Nieuw Balinger doelman Eddy Strijker. Hiermee kwam de 3-1 overwinning op het elektronisch score bord. Een uitslag net als vorige week levert dus zes punten op in de eerste twee wedstrijden.
Zeer snel openingsdoelpunt.
Nog geen minuut op de klok zat erop of doelman van Zwol liet zich al verschalken door Jorik Kats, die een foute balaanname van Hendrik Bakker afstrafte. Met een hobbelend rolletje stuiterde de bal binnen bij de eerste paal (0-1). Nog niet van de schrik bekomen lag nummer twee er voor Nieuw Balinge ook al bijna in, Michel Kroezen knalde van de voorzet van dichtbij maar rakelings naast. Er ontspon zich direct een vlotte wedstrijd, want meteen aan de andere kant zag Jeffrey Vos de bal achter stuiteren na een hoekschop van Danny Stuifzand. Dit werd ook nog eens gevolgd door misser van Anjo Smand na een strakke voorzet van Pieter Bakker anders was de gelijkmaker al gevallen. Een minuut later lag de bal tegen het nylon na een vrije bal van Pieter Bakker, die Hendrik Bakker bereikte en deze haalde uit. De bal vloog binnen maar volgens scheidsrechter Buitenhuis uit Rouveen vanuit buitenspelpositie en ging deze treffer niet door. Dit alles gebeurde in de eerste zes minuten. Vervolgens vervlakte de wedstrijd en kon het talrijke publiek ontspannend langs de zijlijn staan, want het werd een wedstrijd waarin Tiendeveen te gehaast naar de gelijkmaker op zoek ging en Nieuw Balinge zo nu en dan maar onder de druk van Tiendeveen uitkwam. Gerwin Strijker probeerde het namens de gasten nog eens van afstand maar Gerard van Zwol greep klemvast in. Na bijna 20 minuten had Anjo Smand opnieuw een grote kans. Hij zag de harde voorzet ongelukkig tegen zijn schenen ketsen waardoor de bal van dichtbij naast ging terwijl hij voor het open doel stond. Tiendeveen wist een aantal hoekschoppen af te dwingen maar Nieuw Balinge bleef vrij gemakkelijk overeind. In de 33ste minuut schoof Jeffrey Boxma van dichtbij de bal nog eens op doelman Strijker, die grabbelend de bal nog net voor de doellijn te pakken kreeg. Acht minuten later was dezelfde Jeffrey Boxma wel trefzeker. Hij schatte een lange bal van Jeffrey Vos goed in en dook achter de laatste verdediger bij Nieuw Balinge op en verscheen alleen voor doelman Strijker, die hij met een beheerste schuiver kansloos liet 1-1. Het slotakkoord voor rust kwam via een schot van Michel Kroezen van Nieuw Balinge. Hij knalde recht in de handen van doelman Van Zwol, Korte tijd later werd de kleedkamer opgezocht door de beide teams.
Trainer Michel van Essen wisselde in de rust twee spelers, Hendrik Bakker en Kevin Scholing bleven in de kleedkamer achter en Joey Noordzij en Roy Beekelaar kwamen er in bij Tiendeveen. Dit pakte zeer snel goed uit, want Joey Noordzij werd amper twee minuten binnen de krijtlijnen aangespeeld op de rechterflank en omzeilde slim zijn directe tegenstander Harry Hurink en langs de achterlijn naar binnen komend kreeg hij de bal terug van een verdediger en schoof de bal zomaar in de korte hoek bij Strijker (2-1). Hiervoor was een treffer van Nieuw Balinge wegens buitenspel al afgekeurd. In de 11de minuut schoot Jeffrey Boxma nog eens hard rakelings naast en de inzet van Roy Beekelaar was te slap bij zijn halve omhaal om doeman Strijker te verontrusten. In de 22ste minuut had Beekelaar al meer vaart in de bal na een vrije bal van Willem Jan Lanning maar nu zocht hij het doel nog te hoog. In deze fase hadden de gasten een aantal goede kansen om weer langszij te komen. Doelman Gerard van Zwol moest zich volledig strekken om een inzet van Sander Anninga onschadelijk te maken en kort daarna was hij zelfs hulp van de paal nodig bij een inzet van Gerwin Strijker maar kreeg hij de bal toch in zijn handen. In de 39ste minuut werd de wedstrijd met een onbedaard hard schot in de lange hoek door Pieter Bakker op slot geschoten. Tiendeveen probeerde de voorsprong nog verder uit te breiden maar Roy Beekelaar, die lange tijd uit de roulatie is geweest wegens een blessure heeft de scherpte nog niet terug om zijn doelpuntje mee te pakken al kreeg hij een dot van een kans na een fraaie aanval die door Jeffrey Boxma werd opgezet en Pieter Bakker vervolgens aanspeelde en die zette Beekelaar vrij voor doelman Strijker. Beekelaar zag deze grote kans via een verdediger nog net over ketsen, waar hij normaliter vrijwel zeker had gescoord. Anjo Smand had zijn verjaardag nog in de slotfase op kunnen fleuren met een treffer maar hij kopte uit riante positie over. Zo floot de jonge scheidsrechter Buitenhuis, die zich bij de beste mannen van het veld mag rekenen kort daarna het eindsignaal.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker (46ste min. Roy Beekelaar), Jeffrey Vos, Justin Lunenborg, Pieter Bakker, Kevin Scholing (46ste min. Joey Noordzij), Willem Jan Lanning, Anjo Smand, Danny Stuifzand (73ste min. Hendri Zuidema), Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Patrick van Goor

Tiendeveen E1 wint eerste competitiewedstijd

13-9-2014 Tiendeveen E1 – HH’97 E2

Na drie bekerwedstrijden begon zaterdag de competitie. De eerste tegenstander was HH’97 E2. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd. Tiendeveen had in het begin het betere van het spel. Een goed afstandsschot van Glenn was onhoudbaar voor de keeper van HH’97. Dit betekende de verdiende 1-0. Glenn vergrootte de voorsprong even later. Maar na deze 2-0 kwamen de Hollandschevelders beter in de wedstrijd. Ze hadden al een aantal kansen gehad, maar steeds werd er goed verdedigd door Sander, Jan Willem of Damian. En ook Simon was in het doel weer goed op dreef. Maar HH’97 maakte toch vlak voor rust de 2-1.
Na de rust ontspon zich een waar spektakelstuk. Beide ploegen kregen de nodige kansen en werd lustig op los gescoord. HH’97 boog de 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong. Maar Tiendeveen maakte direct weer gelijk. Glenn soleerde door de HH’97 verdediging en rondde goed af, 3-3. De dames Larenza, Joyce en Alicia zetten ook weer hun beste beentje voor. Alicia bekroonde haar goede optreden met een fraai doelpunt, 4-3. Daan hield zich ook goed staande en Jan Willem won ook weer menig duel. Glenn leek even later de wedstrijd definitief te beslissen, 5-3. HH’97 kreeg kansen genoeg, maar Simon had talrijke goede reddingen. Het werd toch 5-4. Zo kregen we weer een boeiende slotfase. De wedstrijd werd definitief beslist door Dylano, die wederom goed fel speelde. Hij maakte aan alle onzekerheid een eind. Hij veroverde de bal op het middenveld en zette goed door. Hij rondde bekwaam af, 6-4. Even later floot scheidsrechter Schurink voor het laatst en zo waren de eerste 3 punten binnen.
Volgende week spelen de E’s een uitwedstrijd. Ze moeten dan in Hoogeveen aantreden tegen De Weide E6, aanvang 09.00 uur.

Tiendeveen F1 wint eerste thuiswedstrijd

Tiendeveen F1 tegen Noordscheschut F3.

De wedstrijd begon direct al heel goed. In een paar minuten tijd al 3 doelpunten gescoord door Michael, Mitchell en Angelique.

De jongens en meisjes van Tiendeveen waren goed in vorm.

Na een mislukte poging van Julia kreeg zij weer de kans om een doelpunt te maken en die was wel raak. Noordscheschut kwam bijna niet voor het doel maar kreeg toch een keer die kans en toen was het 4-1 voor Tiendeveen.

De meisjes deden het vandaag super goed , want ook Danique scoorde een doelpunt.

Na een goede pass van Brandon kon Michael weer een doelpunt zetten en toen was het 6-1 voor Tiendeveen.

Ramon kreeg ook een paar keer de kans om te scoren maar helaas er naast en Jennifer was vandaag weer een aantal keren de reddende engel en heeft  de bal voor het doel weten weg te werken.

Jip was vandaag goed in vorm maar kon toch niet voorkomen dat Noorschschut toch nog weer een doelpunt zette.

Maar Noordscheschut was niet opgewassen tegen de ploeg van Tiendeveen en Tiendeveen heeft dus royaal gewonnen met 8-2.

Het was wel een hele leuke wedstrijd.

 

Groetjes Ramon