<< Terug naar archief

Tiendeveen onderuit tegen NWVV (0-3).

Tiendeveen. De v.v. Tiendeveen liep Zaterdag tegen een gevoelige nederlaag aan tegen runner-up NWVV. De gasten haalden hun zesde overwinning op rij en de mannen van trainer Michel van Essen zagen de kans op de eerste periode bijna zeker verloren gaan. Opslag van rust kwam NWVV aan de leiding en nadat Pieter Bakker namens Tiendeveen in de tweede helft zijn strafschop zag gestopt door de NWVV doelman werd het voor Tiendeveen een zware opgave want de gasten begonnen steeds meer in een goed resultaat te geloven. Zelfs werd de score nog naar 0-3 geschoten en mocht de gasten een verdiende overwinning naar huis brengen.
In een wedstrijd onder prima leiding van mevrouw J. ter Bork-Meijer uit Ruinen, was de eerste kans voor de scherp startende gasten. Mihajl knalde rakelings over. Na 10 min. kwam Jeffrey Boxma bijna tot een doelpunt nadat hij door Justin Lunenborg de diepte in werd gestuurd en uit een moeilijke hoek knalde Boxma op doelman Poede. Roy Beekelaar knalde daarna nog eens een vrije bal hard in het muurtje. NWVV had bijna succes in de 20ste minuut maar Willem Jan Lanning bracht nog net op tijd assistentie bij doelman Van Zwol door de bal van de lijn te koppen na een schot van Peter Aardema. Na ruim een half uur stuurde Anjo Smand Jeffrey Vos de rechterflank op en deze probeerde met een scherpe pass de rappe Jeffrey Boxma aan te spelen maar ook nu bracht doelman Remon Poede uitlopend redding. In de 38ste min. Knalde Hendrik Bakker een vrije bal vanaf 20 meter onderin de benedenhoek waarbij doelman Poede maar moeizaam redding wist te brengen maar de los gelaten bal door Roy Beekelaar van dichtbij hard in het zijnet geknald. Op slag van rust bracht doelman Gerard van Zwol nog redding maar direct daarna was hij kansloos toen Rick Hendriks hem met een lob verschalkte 0-1. Kort daarna floot scheidsrechter Ter Bork-Meijer voor het rustsignaal.
De tweede helft begon opnieuw met een mogelijkheid voor NWVV maar nu kopte Rick Hendriks net naast. Danny Stuifzand soleerde in de 55ste min. Door de defensie bij NWVV en werd op de achterlijn neergelegd door Hidde Gozevoort, waardoor Tiendeveen een strafschop mocht nemen. Pieter Bakker zag tot zijn verbijstering zijn inzet gepareerd door doelman Poede en de rebound werd tot hoekschop verwerkt, die niets opleverde. Jan Willem Lanning zag nog eens een inzet moeizaam geruimd en Danny Stuifzand zag zijn schot nog eens gepakt door doelman Poede. NWVV kwam kort daarna zelfs op 0-2 na een snel en goed uitgevoerd aanval die door Roy Super werd binnen geschoten. Tiendeveen ging achter één op één spelen en Pieter Bakker mocht meteen daarop een hoekschop nemen, die geruimd werd en de daarop volgende werd net weggekopt voor Hendrik Bakker zijn hoofd er tegenaan kon zetten. In de 80ste min. Counterde NWVV de 0-3 op het scorebord bij een snelle uitval die Christiaan Klompmakers een vrije doorgang op leverde en op de net ingewisselde doelman Leon van Slochteren verschalkte. Hierdoor leed Tiendeveen een verdiende maar ook dure nederlaag en is het nu oppassen om boven mee te blijven doen.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol (78ste min. Leon v. Slochteren), Patrick van Goor, Hendrik Bakker, Hendri Zuidema, Justin Lunenborg, Jeffrey Vos, Willem Jan Lanning, Danny Stuifzand, Anjo Smand, Jeffrey Boxma en Roy Beekelaar (46ste min. Pieter Bakker).

Man van de wedstrijd: Anjo Smand

Tiendeveen E1 verslaat Hoogeveen E3

29 november 2014, Tiendeveen E1 – Hoogeveen E3

De E-s van Tiendeveen hadden een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen E3. Deze wedstrijd werd gespeeld onder bijzonder koude omstandigheden, maar het werd toch een alleraardigste wedstrijd.
De Hoogeveners waren in de 1e helft gelijkwaardig aan de Tiendeveners. Hoogeveen kwam dan ook op voorsprong, 0-1. Even later kwam Tiendeveen langszij. Glenn had een goede solo en schoot de bal prima in de bovenhoek. Hoogeveen kwam toch weer op voorsprong. Na een goede aanval werd er prima afgerond, 1-2. Tiendeveen produceerde even later wederom de gelijkmaker. Glenn rondde goed af, 2-2. Even later was de hattrick van Glenn compleet, toen hij de 3-2 binnenschoot. het spel bleef heen en weer golven en het duurde niet lang of de stand was weer gelijk. Toch kwam Tiendeveen voor de rust nog weer op voorsprong. Na een goede aanval rondde Larenza bekwaam af, 4-3. Dit was ook de ruststand.
Na de rust werd Tiendeveen meer en meer de bovenliggende partij. Na een mooie aanval via de rechter kant, kwam dan ook de 5-3 op de borden. Alicia had een mooie voorzet, die door Jan Willem prima werd binnengeschoten. Maar Hoogeveen gaf zich nog niet gewonnen en uit een counter werd de 5-4 binnengetrapt. Nog even later moest de goed leidende scheidsrechter, P. Smand, Hoogeveen een penalty toekennen. Damian maakte een handsbal. De penalty werd echter uitstekend gestopt door Simon. Snel na deze gemiste penalty scoorde Tiendeveen. Sander bediende Dylano, die raak schoot, 6-4. De definitieve beslissing viel vlot hierna. Wederom moest de scheidsrechter een penalty toekennen. Deze keer echter aan Tiendeveen, nadat een Hoogeveense speler hands had gemaakt. Glenn schoot deze penalty onberispelijk binnen, 7-4. Even later bekroonde Larenza haar prima wedstrijd met haar tweede goal. Ze brak door en schoot de bal, oog in oog met de keeper, goed in de hoek, 8-4. Dit was tevens de einduitslag.
Na deze prima teamprestatie konden de Tiendeveners weer 3 punten bijschrijven. Zij handhaven zich hierdoor op de tweede plaats. Volgende week staat de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Dit is een uitwedstrijd tegen Elim E2, aanvang 10.00 uur.

Tiendeveen gemakkelijk voorbij SETA (1-5).

Musselkanaal. Na enkele weken rust werd de competitie weer opgepakt door de mannen van traner Michel van Essen. De Tiendeveners gingen naar SETA op bezoek om daar de drie punten weg te halen om aansluiting te behouden richting de top van de vijfde klasse. Het werd een gemakkelijke overwinning na een 1-3 ruststand werd er in de tweede helft in het kansenfestival nog maar twee keer gescoord, terwijl de thuisclub geen kans meer wist te creëren. Zo werd het een ruime 1-5 maar niet geflatteerde overwinning, waarbij Roy Beekelaar een hattrick aantekende en Jeffrey Boxma en Anjo Smand de vijf vol maakten.
Al in de eerste minuut had Jeffrey Boxma de score kunnen openen maar vrij voor doelman Patrick van de Werff schoof hij de net langs de buitenkant van de paal naast. Vijf minuten later leek Boxma opnieuw vrij op de SETA doelman aan te kunnen maar hij werd onterecht terug gefloten door scheidsrechter Van der Wal uit Scheemda, die het onterechte vlagsignaal overnam na de doorgekopte bal van Roy Beekelaar. SETA wist maar moeizaam voor gevaar te zorgen, een eerste poging was er na 9 minuten maar Wazier Kok schoot de bal ruim voorlangs. Enkele minuten later moest doelman Gerard van Zwol wel attent zijn na een scrimmage vlak voor zijn doel maar hij greep de bal klemvast tussen de spelers weg. Meteen daarna had Jeffrey Boxma pech, dat hij bij de tweede paal komende de bal snoeihard naast knalde bij een voorzet van Joey Noordzij. Na ruim een kwartier kwam Tiendeveen aan de leiding. Een hoekschop van Willem Jan Lanning werd ingekopt door eerst Hendrik Bakker, vervolgens Jeffrey Boxma die beiden hun inzet met kunst en vliegwerk van de doellijn zagen gehaald. Vervolgens knikte Roy Beekelaar de bal wel tegen het nylon wat de 0-1 betekende. Tiendeveen hield de wedstrijd in zijn grip en het was gewoon wachten op een volgende treffer. Na een aantal gemiste mogelijkheden van o.a. Boxma en Beekelaar en een fraai vliegend schot van Danny Stuifzand, die nog net gepakt kon worden door doelman Van de Werff, kwam Tiendeveen op 0-2. Willem Jan Lanning was opnieuw de aangever, nu via een vrije bal vanaf de linkerflank, die door Anjo Smand binnen werd gekopt. Kort daarna kwam doelman Gerard van Zwol even in de moeilijkheden maar nadat hij de bal had losgelaten dwong hij Ricardo van der Sluis tot buiten het strafschopgebied waar hij een overtreding maakte. De vrije bal werd vervolgens door Raymondes Allermekinders in de handen geschoten van dezelfde doelman. Joey Noordzij moest zich vervolgens geblesseerd laten vervangen door Kevin Scholing. Tiendeveen kwam kort daarna op 0-3 na storen in de opbouw bij SETA. Willem Jan Lanning pikte de bal op en stuurde Roy Beekelaar meteen de vrije ruimte in en deze haalde met een droge knal in de lange hoek doeltreffend uit. Vlak voor rust kreeg SETA zomaar een strafschop cadeau. Bij een sprintduel werd Justin Lunenborg binnen het strafschopgebied onderuit gehaald door Nick Kiersen tot zijn verbazing ging de bal op de stip. Ricardo van der Sluis schoof dit buitenkansje beheerst binnen 1-3. Direct daarna kopte Jeffrey Boxma op fraaie wijze de bal snoeihard in de kruising maar opnieuw werd de treffer onterecht geannuleerd na een vlagsignaal van de assistent, die gretig gebruik bleef maken van de moeizaam meekomende scheidsrechter Van der Wal, die zijn assistent wel erg veel vertrouwen gaf. Zo werd de warme kleedkamer dan maar met een 1-3 voorsprong opgezocht.
Bij aanvang van de tweede helft moest Justin Lunenborg zich laten vervangen n.a.v. het strafschop moment uit de eerste helft waar hij niet fit uit kwam. Hendri Zuidema nam zijn plaats in. Na vier minuten werd de 1-4 al binnengewerkt door Jeffrey Boxma, die attent reageerde op een sterke actie van Danny Stuifzand die een scherpe voorzet gaf en bij de tweede paal komende schoof Boxma de bal beheerst binnen. Tiendeveen gaf eigenlijk de gehele tweede helft geen kans meer weg aan de thuisclub en bleef zelf veel kansen creëren. Er werd evenwel slordig omgesprongen met de mogelijkheden. Een monsterscore leek mogelijk maar de scherpte vloeide weg voor het doel bij de voorwaartsen van Tiendeveen en zo bleef de thuisclub dit bespaard. Toch werd de score nog een keertje verhoogd. In de 80ste minuut mocht Roy Beekelaar de bal binnenschieten. Na een vrije bal van Hendrik Bakker, die de bal verlengt zag met het hoofd door Jeffrey Boxma, waardoor Beekelaar geheel vrij staand doeltreffend kon afwerken. In de slotminuten bleef een ruimer resultaat uit en zo konden de mannen van trainer Michel van Essen terug zien op een gemakkelijk overwinning.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker, Jeffrey Vos, Justin Lunenborg (46ste min. Hendri Zuidema), Anjo Smand, Willem Jan Lanning, Joey Noordzij (33ste min. Kevin Scholing), Danny Stuifzand, Roy Beekelaar en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Danny Stuifzand

Tiendeveen E1 pakt wederom 3 punten

22 november 2014, De Weide E7 – Tiendeveen E1

Tiendeveen E1 moest in Hoogeveen aantreden tegen De Weide E7. Deze wedstrijd moest in theorie gewonnen kunnen worden en dat bleek in de praktijk ook het geval.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en creëerde direct een overwicht. De kansen volgden elkaar in rap tempo op. Maar De Weide had een uitstekende keeper, die moeilijk te kloppen bleek. Toch kwam Tiendeveen op voorsprong. Daan had een goede actie; hij passeerde tweee man en schoot onberispelijk raak, 0-1. Even later zorgde Daan ook voor de 0-2. Glenn zette hem goed vrij voor de keeper, waarna Daan opnieuw goed afrondde. Dylano, Jan Willem, Larenza, Glenn en Alicia; ze kregen allemaal kansen om de score voor de rust uit te bouwen, maar dit lukte niet. Integendeel zelfs, want uit één van de spaarzame counters van De Weide viel de 1-2. Dit was tevens de ruststand.
Door deze stand was er toch nog wel sprake van enige spanning.
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Tiendeveen viel aan en De Weide kwam er af en toe gevaarlijk uit met een counter. Simon moest nog wel enkele keren ingrijpen, maar de verdedigers Sander en Julian hadden de boel wel goed onder controle. En ook zij gingen zich steeds meer met de aanval bemoeien. Met name Sander kreeg ook nog wat mogelijkheden, maar ook hij had geen geluk in de afwerking. Uit één van de talrijke kansen viel dan halverwege de tweede helft toch de 1-3. Uit een scrimmage voor het doel van De Weide schoot Jan Willem de 1-3 binnen. Na deze treffer was het verzet van De Weide gebroken. Snel na de 1-3 viel de 1-4. Glenn soleerde door de verdediging van De Weide en rondde goed af. De 1-5 was een fraaie treffer. Alicia schoot de bal vanaf de zijkant over de keeper in de verre hoek. Het slotdoelpunt kwam van de voet van Daan. Sander schoot de bal op doel, de keeper redde wederom uitstekend, maar moest een rebound weggeven. Deze werd door Daan goed binnengetikt, 1-6. Dit was dus de eindstand.
Volgende week spelen de E’s een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen E3, aanvang 10.45 uur.

Loting Offerein Bokaal 2015

Donderdagavond 20 november vond de loting voor de Offerein Bokaal 2015 plaats.
Voor het eerst waren HZVV en Hoogeveen zondag niet geplaatst, zodat ze elkaar ook in de eerste ronde zouden kunnen treffen. Uiteindelijk leverde dit het volgende resultaat op:

Tiendeveen – Germanicus
De Weide – Hoogeveen zaterdag
Ruinen – HZVV
Noordscheschut – Hoogeveen zondag

Deze wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 8 augustus. Na afloop van de eerste ronde wordt er opnieuw geloot. De vier winnaars strijden dan om de finaleplaatsen en komen in één pot terecht. Voor de verliezers geldt hetzelfde. Zij strijden echter om de vijfde t/m achtste plaats. De andere speeldata zijn woensdag 12 augustus en zaterdag 15 augustus.

Programma Tiendeveen kerstzaalvoetbaltoernooi Ruinen

Senioren Poule C

Voorronde Senioren Poule C
Woensdag 24 december 2014
Poule indeling
1 Ruinen
2 Beilen
3 Tiendeveen
4 Wijster
5 Havelte
Wedstrijdprogramma Uitslag
19:00 19:20 Ruinen Beilen
19:20 19:40 Tiendeveen Wijster
19:40 20:00 Havelte Ruinen
20:00 20:20 Beilen Tiendeveen
20:20 20:40 Wijster Havelte
20:40 21:00 Ruinen Tiendeveen
21:00 21:20 Beilen Wijster
21:20 21:40 Tiendeveen Havelte
21:40 22:00 Wijster Ruinen
22:00 22:20 Havelte Beilen
De nummers 1 en 2 uit de eindstand van de poule,
gaan over naar de finales op zaterdag 3 januari 2015

Tiendeveen E1 verliest topper

8 november 2014; Tiendeveen E1 – VCG E1

Zaterdag 8 november was VCG E1 te gast op sportpark De Veenhoek. VCG had net als Tiendeveen nog alles gewonnen. Er was dus sprake van een absolute topper met als inzet de 1e plaats.
De E’s begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Achterin hielden Sander en Julian de aanvallers van VCG goed in bedwang. Ook het middenveld deed het goed. Hierdoor was Tiendeveen in de 1e helft de bovenliggende partij. Tiendeveen kwam zo halverwege de 1e helft dan ook verdiend op voorsprong. Een lange bal van Simon stuitte over een verdediger van VCG. Glenn anticipeerde goed en schoot de bal alleen voor de keeper goed in, 1-0. Snel daarna werd het ook 2-0. Jan Willem schoot voor, Glenn verlengde de bal, waarna Julian goed binnenschoot. De Geesbruggers kwamen vlak voor rust toch terug in de wedstrijd en maakten de 2-1.
De wedstrijd kantelde direct na rust. VCG begon de 2e helft furieus en voor dag de Tiendeveners het goed en wel doorhadden was de 2-1 voorsprong veranderd in een 2-4 achterstand. Tiendeveen moest deze klap even verwerken, maar werd gaandeweg de 2e helft weer gelijkwaardig aan de tegenstander. De Tiendeveense E’s kregen ook nog wel wat kansjes, o.a. Daan en Alicia, maar gescoord werd er niet meer. de eindstand werd dan ook bepaald op 2-4.
Door deze nederlaag nam VCG de koppositie over van Tiendeveen, die overigens nog wel steeds op een keurige 2e plaats staan.

Incasso contributie

Dinsdag 11 november a.s. wordt de 1e deelbetaling van de contributie voor het seizoen 2014/2015 geïncasseerd. Uw unieke machtiging=ID zijn uw initialen + de laatste 3 cijfers van het rekeningnummer waarvan geïncasseerd wordt.

Verzoek aan de leden die een factuur of herinnering hebben gehad, deze z.s.m. te voldoen.

Tiendeveen verliest in slotfase van Sweel (1-2).

Tiendeveen. Zaterdag stond er op het sportpark “De Veenhoek” bij het MFC in Tiendeveen het topduel in 5F op het programma. Het nieuwe complex van Tiendeveen leek in eerste instantie een mooi decor voor de topper tussen de nummer 1 en nummer 3, helaas speelde de gemeente niet mee en hadden zij in hun wijsheid besloten enkele ladingen wit zand op het veld te strooien. Dit maakte het voetbal er van beide kanten niet beter op. De vele supporters kregen dan ook geen beste wedstrijd te zien. Tiendeveen die als koploper het duel aanving tegen Sweel, welke door een wedstrijd minder gespeeld te hebben twee punten achterstand kende, is de club met de minste verliespunten. Tiendeveen leek na een snelle achterstand er toch een verdiend punt uit te halen maar tien minuten voor het eind van de wedstrijd kwamen de mannen van Michel van Essen opnieuw op achterstand, die niet weer goed werd gemaakt en zo ging in een spannende wedstrijd Sweel met de drie punten aan de haal. Na 5 minuten zette Bertin Kiers de bezoekers op 1-0. Een corner werd door Vincent Kok hard op de lat gekopt, in de rebound kon Kiers vrij binnen koppen. Vier minuten later konden de supporters van Tiendeveen bijna juichen, na een fout in de verdediging had Beekelaar de bal voor het inschieten maar keeper Jaap Haan redde bekwaam. Kort daarna verscheen de rappe Jeffrey Boxma vrij voor doelman Jaap Haan, hij schoof de bal onder de uitkomende doelman door, echter de bal ging rakelings buiten de paal achter.
Tiendeveen was hierna de gevaarlijkere ploeg, kreeg wat kleine kansen maar wist deze niet af te maken. Sweel had aan de andere kant een mogelijkheid maar Bertin Kiers zag zijn inzet nog verwerkt door doelman Gerad van Zwol. Vlak voor rust moest Bertin Kiers met een schouderblessure zich laten vervangen na een ongelukkige valpartij. Op slag van rust kwam Tiendeveen nog goed weg omdat Vincent Kok vanuit buitenspel zijn gescoorde doelpunt zag afgekeurd door scheidsrechter Smook Brands uit Hoogeveen. Zo werd de kleedkamer met een 0-1 stand voor het bakkie thee opgezocht.
Na rust ging Tiendeveen op zoek naar de gelijkmaker maar vooralsnog werden er geen grote kansen gecreëerd. Hendrik Bakker probeerde het nog eens met een gevaarlijk afstandschot maar doelman Haan dook de bal knap uit de benedenhoek. Aan de andere kant werd na ruim 65 minuten een vrije bal van Egbert Vugteveen maar moeizaam tot hoekschop verwerkt door doelman Van Zwol. Kort daarna kwam Tiendeveen op gelijke hoogte. Een voorzet van Jeffrey Boxma werd vol met de hand beroerd door Duncan de Bruin waardoor de leidsman niets anders restte dan de strafschopstip op te zoeken. Pieter Bakker pakte deze buitenkans, al schoot hij de bal met enig fortuin binnen wat toch ook de gelijkmaker betekende. Tiendeveen probeerde het ogenschijnlijk lichte overwicht door te drukken naar een overwinning maar kreeg zo’n tien minuten voor het eind van de wedstrijd de tweede treffer van Sweel achter doelman Gerard van Zwol binnen. Een afgeslagen hoekschop werd van dichtbij door Thomas Kamman fraai met een boogbal net buiten bereik van doelman Van Zwol binnen gelegd. Tiendeveen probeerde er nog wel een punt uit te halen maar de mannen van Bert Wiebing gaven niets meer weg en liepen de mannen van Michel van Essen tegen de tweede nederlaag van dit seizoen aan en werden de koppositie na een week al weer ingeleverd.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Justin Lunenborg, Hendri Zuidema, Hendrik Bakker, Patrick van Goor, Pieter Bakker (69ste min. Kevin Scholing), Willem Jan Lanning, Jeffrey Vos (62ste min. Jeremy Cottam), Anjo Smand, Roy Beekelaar en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Jeffrey Boxma.