Nieuwjaarsreceptie 10 januari

Ook dit jaar zal weer de traditionele nieuwjaarsreceptie van v.v. Tiendeveen gehouden worden. Dit zal zijn op 10 januari 2015 vanaf 16.00 uur. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie zal er een onderling toernooi plaatsvinden vanaf 14.00 uur.

Tiendeveen moeizaam naar winst bij Twedo (1-2).

Veenoord. Zaterdag gingen de mannen van trainer Michel van Essen op bezoek bij Twedo, waarbij het noodzakelijk is om te winnen, want anders wordt de achterstand erg groot op koploper NKVV, die volgende week naar Tiendeveen komt. Tiendeveen wist moeizaam de drie punten te pakken. Dit was wel met twee zeer fraaie doelpunten, voor rust van Hendri Zuidema en na rust Anjo Smand, die de bal hoog in de kruising knikte.
Het spitsen duo Joey Noordzij en Roy Beekelaar moest vanaf de zijkant toekijken met blessureleed. Toen na ruim tien minuten Hendrik Bakker ook nog geblesseerd leek af te moeten afhaken leek het een moeilijke middag te gaan worden. Bakker werd toch weer opgelapt en ondanks wat probleempjes haalde Bakker het eind van de wedstrijd. Twedo had in de 18de min. Jeroen Koopman namens Twedo van zo’n 25 meter hard uit, doelman Gerard van Zwol tikte de bal uit de benedenhoek tot hoekschop. Twee min. later bracht Danny Stuifzand een hoekschop scherp voor het doel, waar Jeffrey Vos de bal voor het inschieten had maar hij plaatste de bal over de achterlijn. Doelman Gerard van Zwol bracht vervolgens de defensie in verlegenheid door uitlopend de bal zomaar in de voeten te schuiven bij Andries Vinke op het middenveld ineens op het doel schoot. De bal vloog echter naast. Hendri Zuidema, die veel energie aan de dag legde, bracht Willem Jan Lanning in stelling maar deze knalde van dichtbij op een verdediger zodat ook deze kans niets opleverde. Toch kwam Tiendeveen voor het rustsignaal van scheidsrechter JW. Roesink uit Meppel nog op voorsprong. Jeffrey Boxma werd net buiten het strafschopgebied neergelegd en Hendrik Bakker plaatste de vrije bal fraai op het hoofd van Hendri Zuidema die hard raak kopte (0-1). De thuisclub mocht voor rust tot twee keer toe een vrije bal op doeman Van Zwol schieten maar beide keren bleef de doelman overeind.
Drie min. na de hervatting had de jarige Jeffrey Boxma de 0-2 op zijn schoen maar doelman Santing redde fraai. De hoekschop die er op volgende werd door Hendrik Bakker inkomend bij de eerste paal snoeihard naast gekopt. Jeffrey Vos moest nog eens voor opruiming zorgen bij Tiendeveen in de doelmond voordat Vinke kon afronden. Aan de andere kant knikte Anjo Smand daarna op zeer fraaie wijze de hoekschop van Danny Stuifzand stijf in de kruising en stond de 0-2 genoteerd. De thuisclub probeerde tot een betere uitslag te komen en dat gebeurde vrij snel. Doelman Gerard van Zwol pareerde eerst een vrije bal nog maar de wegspringende bal werd door Vinke alsnog binnen geknald 1-2 Zo bleef het spannend tot het eind en kwam Tiendeveen onder druk te staan waarbij het genmakkelijk stand hield. Zelfs had Danny Stuifzand in de slotseconden de 1-3 nog op zijn schoen. Hij soleerde na een fraaie crosspass van Jeffrey Boxma langs de uitkomende doelman Sebastiaan Santing maar zijn schot belande in het zijnet i.p.v. in het gapende doel. Hierdoor kwam in de stand kwam geen verandering meer en had Tiendeveen de drie punten binnen.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker, Jeffrey Vos, Justin Lunenborg, Anjo Smand, Willem Jan Lanning, Danny Stuifzand, Jeroen Eising (76ste Kevin Scholing), Hendri Zuidema en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Hendri Zuidema

Tiendeveen E1 wint ook laatste competitiewedstrijd

6 december 2014, Elim E2 – Tiendeveen E1

De E’s van Tiendeveen moesten voor hun laatste wedstrijd in de najaarscompetitie aantreden tegen Elim E2. Dit leek op voorhand een makkie. Elim stond helemaal onderaan met 0 punten, maar het liep toch anders. Dit kwam ook doordat menig Tiendevener niet al te fit was. Het was een gehoest en gekuch van jewelste . Diverse Tiendeveners speelden dan ook niet hun beste wedstrijd. Een positieve uitzondering was Joyce, zij speelde wel een prima wedstrijd.
Tiendeveen kwam wel op voorsprong. Glenn had een goede actie en rondde goed af, 0-1. Even later stond het echter alweer gelijk, 1-1. Toch kwam Tiendeveen weer op voorsprong. Dylano had een goede pass op Jan Willem. Deze schoot hard binnen, 1-2. Elim kwam voor de rus toch weer op gelijkt hoogte. Julian kon de aanvallers van Elim niet tegenhouden. Zij lieten ook Simon kansloos, 2-2. Dit was ook de ruststand.
Na de rust was het wederom Tiendeveen die het eerst scoorde. Dit keer was het Dylano, die de bal binnenschoot, 2-3. De wedstrijd was volstrekt in evenwicht en Elim maakte even later weer gelijk, 3-3. Na deze 3-3 duurde het niet lang voordat Elim voor het eerst op voorsprong kwam, na een goed afstandsschot, 4-3. Maar Tiendeveen was niet uit het veld geslagen. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Glenn schoot, de keeper liet de bal los, waarna Daan attent reageerde en de bal binnen tikte, 4-4. Snel daarna maakte Dylano zijn tweede doelpunt en hij zette Tiendeveen dus weer op voorsprong, 4-5. Maar Elim bleef in een goed resultaat geloven en zij wisten opnieuw de gelijkmaker te produceren, 5-5. We zaten inmiddels al in de slotfase van de wedstrijd. De beslissing viel een aantal minuten voor tijd. Het was het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een hard afstandsschot van Jan Willem bleek de winnende treffer te zijn, 5-6. Het was geen al te beste wedstrijd, maar het pleit voor de Tiendeveners dat ze toch op karakter deze wedstrijd gewonnen hebben. Tiendeveen E1 is door deze overwinning op de 2e plaats geëindigd in de najaarscompetitie. Zij hebben uit 11 wedstrijden 30 punten behaald. Het doelsaldo is 71 doelpunten voor en 30 tegen. Een prima prestatie!