<< Terug naar archief

E-pupillen zaalvoetbalkampioen Champions League Wijster

Zaterdag 28 februari werd Tiendeveen E2 kampioen in de Champions League in Wijster. Met 5 punten voorsprong en nog 2 wedstrijden te spelen, was het kampioenschap dichtbij. Met een 5-0 overwinning op Beilen E5 en een 4-2 overwinning op WNBC E2 was het kampioenschap een feit
.

Tiendeveen in matige wedstrijd langs Erica’86 (3-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen zagen hun wedstrijd doorgang vinden. Erica ‘86 kwam op bezoek en werd in een matige wedstrijd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. De score kwam pas in de tweede helft tot stand maar met drie treffer tegen hadden de gasten niets te klagen.
Vanaf het begin van de wedstrijd had Tiendeveen meer de intentie om naar voren te willend dan de gasten. Er werd in een te laag tempo gespeeld waardoor Erica ‘86 gemakkelijk stand hield. In de beginfase waren er enkele mogelijkheden voor Tiendeveen, zo zag Anjo Smand een hoekschop van Jeffrey Boxma net voor zijn hoofd weggeplukt door doelman Niek Saaltink, waardoor hij net niet aan scoren toe kwam. Danny Stuifzand zag ook nog eens een vrije bal gepakt door dezelfde doelman. Erica ‘86 kwam na 18 minuten voor het eerst in de buurt van doelman Leon van Slochteren maar deze ruimde de lange haal over de zijlijn voordat Dennis Bults eraan kwam. Vier minuten later boogde Sven Zwart een voorzet rakelings naast voorbij de tweede paal. De sterk spelende Jeremy Cottam boogde de bal vervolgens op het hoofd van de diepgaande Kevin Scholing. Scholing knikte de bal precies over de kruising van de eerste paal over, waardoor deze kans ook niets opleverde. Op slag van rust kegelde Joey Noordzij de bal ook nog een nipt over dezelfde kruising waardoor goed fluitende scheidsrechter Kuipers de beide teams met een 0-0 ruststand naar het warme kopje thee stuurde.
De tweede helft was volledig voor Tiendeveen. Trainer Van Essen liet zijn mannen slagvaardiger aan de tweede helft beginnen. Mede door de ingewisselde Willem Jan Lanning kwam er meer vaart in het spel. Kans op kans werd er gecreëerd maar in het eerste kwartier hield Erica’86 met veel geluk het doel achter Saatink nog schoon. Zo zagen na een vlot lopende aanval eerste Jeffrey Boxma, vervolgens Jeffrey Vos en ook nog eens Joey Noordzij de bal van de doellijn gehaald. Na 66 minuten viel dan de openingstreffer. Danny Stuifzand kreeg dwars door het hart van de verdediging van de gasten te veel ruimte en speelde vervolgens de helemaal vrij voor doelman Saatink komende Joey Noordzij aan die beheerst de score opende 1-0. Vijf minuten later verscheen dezelfde Noordzij weer vrij voor het doel maar zijn doelpunt werd nu geannuleerd omdat hij de bal ontving van de in buitenspel staande Jeffrey Vos. Toch volgde de tweede treffer vrij snel. Tiendeveen dwong een hoekschop af, die door Jeffrey Boxma ineens werd binnengeschoten met een beetje hulp van de mistastende doelman van Erica ’86 wat de 2-0 betekende. In de 80ste minuut plaatste Willem Jan Lanning de bal uit een hoekschop precies op het hoofd van Anjo Smand. Smand knikte de bal hard in de handen van de goed reagerende doelman. Erica wist de gehele tweede helft geen gevaar te stichten en zo werd het in de slotminuut nog 3-0 voor Tiendeveen. Jeffrey Vos zette goed door zodat hij zich langs twee verdedigers wist te werken en alleen voor de Erica’86 goali prikte hij de bal beheerst binnen. Dit was meteen het laatste wapenfeit, want de bal ging nog wel weer naar het midden maar de aftrap kwam er niet meer. Tiendeveen had de verdiende overwinning zo ook nog enige glans gegeven, al was het niveau van deze wedstrijd niet hoog. Toch levert dit de 3 punten op die er waren verwacht.
Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Patrick van Goor, Justin Lunenborg, Jeremy Cottam (46ste min. Willem Jan Lanning), Hendri Zuidema (75ste min. Ramses Winter), Anjo Smand, Danny Stuifzand, Kevin Scholing, Jeffrey Boxma, Joey Noordzij en Jeffrey Vos.

Man van de wedstrijd: Danny Stuifzand

Tiendeveen ruim voorbij Nieuw Balinge (1-7).

Nieuw Balinge. Aan beide kanten moest er noodgedwongen geïmproviseerd worden. Nieuw Balinge miste de geblesseerde doelman Strijker en Tiendeveen Hendrik Bakker (blessure) Willem Jan Lanning (werd vader op de wedstrijddag), terwijl Roy Beekelaar ook nog niet weer speelklaar is. Zo kwam trainer Michel van Essen op het idee om Jeffrey Vos in de spits te posteren en dat pakte prima uit want hij prikte net als Joey Noordzij een hattrick achter de Nieuw Balinger doelman. Anjo Smand schoot de zevende treffer binnen. Een gemakkelijke overwinning die in het eerste kwart na rust tot stand kwam want toen schoot Tiendeveen in 15 minuten de ruststand van 1-2 naar 1-6.
In de eerste helft was Tiendeveen al de bovenliggende partij, alleen werd dat nog niet in de score uitgedrukt. Al na 2 minuten had Joey Noordzij bij een hoekschop van Jeffrey Boxma staande bij de 2de paal een grote kans maar hij zag zijn inzet nog net gepakt door doelman Lemco Klaassens. Kort daarna bracht Danny Stuifzand met een fraaie pass Jeffrey Boxma alleen voor doelman Klaassens maar uitlopend bracht de doelman redding ten koste van een hoekschop. Michel Kroezen probeerde het van afstand maar doelman Leon van Slochteren, die Van Zwol verving zag de bal overvliegen. Gerwin Strijker knalde daarna een vrije bal van ruim 30 m. opnieuw over. Vervolgens nam Tiendeveen de leiding. Jeffrey Vos kreeg de bal ruim buiten het 16m gebied aangespeeld en passeerde enkele verdedigers van de gastheren en schoof vervolgens de bal onder in het hoekje binnen 0-1. Nieuw Balinge had echter 3 min. later al een antwoord. Gerwin Strijker haalde van ver hard uit en zag de bal op de lat spatten. De terugspringende bal werd ineens ingeschoten door Harry Hurink, die de bal via Hendri Zuidema’s voet binnen ketsen 1-1. Vier min. later kwam Tiendeveen aan de leiding. Nu schoot Danny Stuifzand een vrije bal vanaf de zijlijn in de Balinger doelmond waar Jeffrey Vos opnieuw in de scrimmage de bal wist binnen te schuiven 1.2. Twee min. daarna had het ook weer 2-2 kunnen staan maar nu greep Leon van Slochteren prima in bij de inzet van de vrij komende Sander Anninga. Direct daarna tekende Jeffrey Vos de 3de treffer aan maar deze werd onterecht afgekeurd door de overigens goed leidende scheidsrechter M. Smook Brands uit Hoogeveen, die het vlagsignaal honoreerde en de treffer annuleerde.
Zo bleef het 1-2 tot de rust. Na de hervatting zette Tiendeveen meteen aan en dat leverde in het eerste kwartier 4 treffers op. Al in de 3de min. omzeilde Joey Noordzij de buitenspelval bij een pass van Vos en met een bekeken schoof hij de dal in de lange hoek, 1-3. Vijf min. later forceerde Jeffrey Boxma een hoekschop en deze schoot hijzelf voor het doel waar Anjo Smand de bal zomaar kon binnen tikken 1-4. Amper 2 min later speelde Danny Stuifzand Jeffrey Vos vrij en deze schoof de bal in de benedenhoek 1-5. Joey Noordzij gaf direct daarna Jeffrey Vos een grote kans maar doelman Klaassens bracht redding ten koste van een hoekschop. Na deze hoekschop werd Danny Stuifzand onreglementair onderuit gehaald door een verdediger en mocht Noordzij de toegekende strafschop beheerst binnenschieten 1-6. In de 32ste min. gooide Hendri Zuidema vanaf eigen helft de bal de diepte in waar Joey Noordzij er mee aan de haal ging en zo op de goali van Nieuw Balinge aan kon en ook nu werd deze gepasseerd 1-7. Nieuw Balinge kon maar moeizaam tot een goed lopende aanval komen en had alleen een kansje toen doelman Leon van Slochteren de bal van de borst liep stuiteren en Richard ten Cate kon uithalen. Van Slochteren tikte de inzet tot hoekschop. Tiendeveen had de score nog wel kunnen vergroten maar Kevin Scholing kon de bal net niet meer over de goed reagerende doelman Klaassens heen prikken. Zo behaalde Tiendeveen een dik verdiende overwinning en had Nieuw Balinge de vijfde verlies partij op rij niet kunnen afwenden.
Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Patrick van Goor, Justin Lunenborg, Jeremy Cottam (Ramses Winter), Hendri Zuidema, Jeroen Eising, Danny Stuifzand, Joey Noordzij, Anjo Smand, Jeffrey Vos en Jeffrey Boxma (Kevin Scholing)

Man van de wedstrijd: Jeffrey Vos

Tiendeveen maakt valse start na winterstop.

Wildervank. Tiendeveen moest Zaterdag aantreden op het kunstgrasveld bij Wildervank. Het werd een 2-0 nederlaag voor de mannen van Michel van Essen. Het was een nadeel voor Tiendeveen om op een kunstgrasveld aan te moeten treden, want dit veld was een kwaliteit, die een heel ander stuiteffect had dan gras. Ondanks dat Wildervank ook over een redelijke voetballend team beschikt is het wel degelijk van invloed. Een leuk veld om op te trainen maar niet om competitie op te spelen.
In een vlakke wedstrijd, waarin duidelijk was te merken, dat beiden weer voor het eerst voor de punten moesten strijden viel er niet veel te genieten. De thuisclub zag een voorzet van Bé Perdok vanaf de flank helemaal voorlangs gaan waar niemand kon binnen tikken. Tiendeveen antwoordde al snel. Hendrik Bakker bracht een vrije bal met een lange haal in de doelmond waar Jeffrey Boxma net te kort kwam om de bal binnen te schieten, doelman Swama on ingrijpen. Kort daarna boogde Joey Noordzij de bal nog eens via de vingertoppen van dezelfde Swama op de kruising. Met wat grabbelwerk bleef de doelman ook nu de situatie nog net meester. Jasper Velt schoot namens Wildervank nog eens hard over en doelman Gerard van Zwol kon een inzet van Stefan Wijngaard gemakkelijk oppakken. Hendrik Bakker stichtte opnieuw gevaar bij de defensie van Wildervank maar nu werd de bal koppend voor Danny Stuifzand weggehaald met opruiming over de zijlijn. Na 35 minuten kwam Wildervank aan de leiding. Slordig uitverdedigen van Tiendeveen leidde de treffer in, die door Jasper Velt vanaf de rand van de zestien doelman Van Zwol verschalkte 1-0. Kort daarna had Stefan Wijngaard een goede kopkans maar hij knikte de voorzet op maat ruim naast. Tiendeveen had kort voor rust bijna de gelijkmaker binnen liggen maar na een vlot lopende aanval die met een voorzet van Justin Lunenborg die Jeffrey Boxma in de doelmond aanspeelde. Boxma zag tot zijn eigen verbazing zijn inzet nog net uit de benedenhoek geranseld door doelman Swama. Hierdoor kon de prima leidende scheidsrechter T. Vos uit Delfzijl met een 1-0 ruststand de thee opzoeken.
Na rust viel de tweede treffer al na acht minuten over de grabbelende doelman Van Zwol binnen en moest Tiendeveen op jacht naar de aansluiting. Mede omdat Wildervank de nul achter belangrijker vond dan vooruit te voetballen werd het schouwspel er niet beter op. Wildervank had op de counter nog enkele kansjes en Tiendeveen zag via Joey Noordzij een mogelijkheid onschadelijk gemaakt door Swama. De wisselspelers Kevin Scholing (met een kopballetje) en Jeffrey Vos een knal voorlangs zagen hun mogelijkheden niets opleveren. Mede hierdoor werd het een 2-0 nederlaag en moet Tiendeveen het eerste puntverlies slikken in een uitwedstrijd.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendri Zuidema( Jeffrey Vos), Jeremy Cottam (Kevin Scholing), Justin Lunenborg, Jeroen Eising (Ramses Winter), Hendrik Bakker, Danny Stuifzand, Joey Noordzij, Jeffrey Boxma en Anjo Smand.

Man van de wedstrijd: Jeremy Cottam.