<< Terug naar archief

Tussenstand Clubheld op 26 maart

Hallo vrienden en leden van Tiendeveen,

Help André naar de eerste plaats dit is de voorlopige tussen stand:

# Naam Cijfer Aantal stemmen
1. Erik Jan Kreuze – HZVV 9,66 59
2. André Schurink – VV Tiendeveen 9,45 30
3. Rudy Diphoorn – sc Elim 9,55 9
4. Jan Doldersum – VvHoogeveen 10,0 2
5. Luuk Eeltjes – Martensplek 9,75 1
6. Gerrit Schraa – Olhaco 10,0 1
# Naam Cijfer Aantal stemmen
1. Gerrit Schraa – Olhaco 10,0 1
2. Jan Doldersum – VvHoogeveen 10,0 2
3. Luuk Eeltjes – Martensplek 9,75 1
4. Erik Jan Kreuze – HZVV 9,66 59
5. Rudy Diphoorn – sc Elim 9,55 9
6. André Schurink – VV Tiendeveen 9,45 30

Geef André een stem, waardeer hem met een 10 dit kan op deze link: www.adclubheld.nl/selecteer/dv/andre6

 

 

 

Tiendeveen E1 wint derby

28 maart 2015, VCG E2 – Tiendeveen E1

De E’s speelden hun 4e competitiewedstrijd in Geesbrug tegen VCG E2. het was wederom een wedstrijd waar de teams goed aan elkaar gewaagd waren.
Tiendeveen begon niet al te sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor VCG en voetballers uit Geesbrug kwamen dan ook op voorsprong, 1-0. Tiendeveen kwam gaandeweg de 1e helft wel wat beter in hun spel en creëerden ook de eerste kansen. De gelijkmaker viel uit een corner. Alicia zette voor, waarna Glenn met links binnenschoot, 1-1. Even later kwamen de Tiendeveners op voorsprong. Julian had een goede actie aan de rechterkant, waarna hij een mooie pass op Dylano gaf. Deze kon vrij op de keeper aflopen en rondde goed af, 1-2.
De voorsprong was echter van korte duur. Na een miscommunicatie achterin bij Tiendeveen was het 2-2. De E’s kregen nog enkele grote kansen voor rust, maar Larenza scoorde net niet. Evenals Glenn, die vrij voor de keeper niet af wist te ronden. Jeffrey had nog een prima solo, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. De ruststand was dus 2-2.
In de 2e helft bleef het spel op en neer golven. Tiendeveen mocht van geluk spreken dat Simon weer in blakende vorm verkeerde en menig redding paraat had. Het doelpunt viel voor Tiendeveen dan ook aan de goede kant. Na een afgeslagen bal schoot Jeffrey de bal snoeihard binnen, 2-3. Even later brak Joyce nog een keer door, maar haar werd nog net een voet dwarsgezet door een VCG verdediger.
De verdedigers Julian, Larenza, Sander en Jan Willem kregen de aanvallers van VCG beter onder controle. Toen even later de 2-4 viel was het pleit beslecht. De 2-4 was een mooie goal. Na een kort genomen corner door Jeffrey op Glenn, maakten ze een dubbele één-twee, waarna Glenn de bal voorzette en Jan Willem uitstekend binnenschoot.
Tiendeveen kon zo weer 3 punten bijschrijven en hun plaats in de top 3 blijft hierdoor gehandhaafd. Volgende week staat de topper op het programma tegen VVAK E1. De inzet is dan de 2e plaats. De E’s spelen deze wedstrijd thuis, aanvang 11.00 uur.

Nipt verlies Tiendeveen in topper tegen Sweel (1-0).

Zweeloo. De mannen van trainer Michel van Essen gingen afgelopen Zaterdag bij Sweel op bezoek om in de topper te kijken, wie de tweede plaats gaat innemen achter NKVV. De wedstrijd werd al in de tweede minuut beslist na later zou blijken. De rappe Vincent Kok glipte langs Ramses Winter en plaatste de bal bekeken in de lange hoek langs doelman Leon van Slochteren. Tiendeveen had moeite om zich te herpakken en moest in de eerste helft het initiatief laten aan Sweel. Het had anders kunnen lopen als Jeffrey Boxma binnen de tien minuten de score weer gelijk had getrokken, nadat hij vrij op doelman Jaap Haan aan kon maar deze hield met een reflex de bal buiten de palen. Sweel had enkele mogelijkheden om de score te verhogen maar nu stond de verdediging onder leiding van Justin Lunenborg en zo nodig doelman Leon van Slochteren steeds goed geposteerd zodat dit uitbleef. Vlak voor rust zag Hendrik Bakker, die zijn eerste speelminuten na de winterstop weer kon maken na een aantal weken blessureleed, zijn vrije bal vanaf de flank rakelings voorlangs vliegen zonder dat iemand deze binnen prikte.
Na de pauze werd het een meer spannende dan fraaie wedstrijd waarin Sweel nog steeds iets meer van het spel had maar kansen werden er maar weinig af gedwongen. Ook Tiendeveen wist maar weinig gevaar te stichten. Vlak voor het einde had de gelijkmaker nog kunnen vallen na een vrije bal van Willem Jan Lanning die de vrije bal vanaf de zijkant gevaarlijk in de doelmond bracht bij Sweel en de bal werd maar moeizaam buiten de palen gehouden. Zo viel de gelijkmaker niet en haakt Tiendeveen af in de race op aansluiting bij NKVV.
Opstelling Tiendeveen, Leon van Slochteren, Ramses Winter, Justin Lunenborg, Patrick van Goor, Anjo Smand (46ste min. Kevin Scholing), Jeffrey Vos (77ste min. Hendri Zuidema), Hendrik Bakker, Danny Stuifzand, Joey Noordzij en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Justin Lunenborg.

Tiendeveen E1 nipt langs De Weide E4

21 maart 2015, Tiendeveen E1 – De Weide E4

De E’s van Tiendeveen speelden hun derde wedstrijd thuis tegen De Weide E4. Het werd een spannende strijd waarbij Tiendeveen uiteindelijk aan het langste eind trok.
Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub, maar de eerste kansen werden echter niet benut. Het dichtst bij een doelpunt was nog Joyce, maar zij had pech en trof de paal. De 1-0 kwam er toch na een prima aanval. Julian passte naar Jan Willem. Deze ging goed door aan de rechterkant en zijn prima voorzet werd in één keer goed binnengeschoten door Dylano.
Na deze achterstand kwam De Weide toch beter in de wedstrijd. De eerste kansen waren er, maar Simon wist zijn doel eerst nog goed schoon te houden. Maar uit een goede counter viel vijf minuten voor rust toch de gelijkmaker, 1-1. Tiendeveen kwam voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter P. Smand, toch opnieuw op voorsprong. Glenn had een goede actie, passeerde een aantal spelers en rondde bekwaam af, 2-1.
In de tweede helft bleef het aanvankelijk gelijk opgaan. Beide teams kregen kansen. Toch was het Tiendeveen die weer als eerste scoorde. Na een scrimmage voor het doel van De Weide was het uiteindelijk Damian die het laatste tikje gaf, 3-1. De Weide bleef in een goed resultaat geloven en de 3-2 liet dan ook niet lang op zich wachten. Dit was halverwege de tweede helft.
Tiendeveen kwam in het laatste gedeelte van de wedstrijd meer en meer onder druk te staan. Simon groeide uit tot de man van de wedstrijd met meerdere uitstekende reddingen. De voorsprong werd zo over de eindstreep gesleept en de drie punten konden bijgeschreven worden op het conto van Tiendeveen. De E’s staan momenteel op een derde plaats.
Volgende week volgt een uitwedstrijd tegen VCG E2 op het programma, aanvang 09.00 uur.

IJzersterk Tiendeveen E1 pakt drie punten

14 maart 2015: Tiendeveen E1 – Vitesse ’63 E1

Tiendeveen E1 moest voor hun tweede competitiewedstrijd thuis spelen tegen Vitesse ’63 E1. Dit leek een zware klus te worden, want Vitesse had hun eerste wedstrijd gewonnen en Tiendeveen verloren. Maar de E’s waren duidelijk beter op dreef dan vorige week.
De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en trok het initiatief direct naar zich toe. Dit leverde enkele kansjes op, maar o.a. Daan en Alicia wisten niet te scoren. Toch kwam Tiendeveen op voorsprong. Glenn ging goed door en gaf een goede voorzet, waarna Dylano met links prima afrondde, 1-0. De E’s bleven de bovenliggende partij. De verdediging onder leiding van Julian en Sander stond uitstekend te voetballen. Sander had ook aanvallend zeker zijn aandeel en kan terug kijken op een prima wedstrijd. Tiendeveen bleef kansjes creëren en Daan wist de 2-0 te scoren. Het werd voor rust zelfs nog 3-0. Glenn had weer een goede actie en passte op Dylano, die wederom met links binnenschoot.
Na de rust kreeg Vitesse wel wat meer kansen dan in de eerste helft, maar Simon was vandaag buitengewoon goed op dreef en was simpelweg niet te passeren. Glenn wist na een minuut op acht in de tweede helft de 4-0 te maken. Dit leek de definitieve beslissing. Even later ging Daan goed door aan de rechterkant, knokte zich langs een aantal verdedigers en passte keurig naar Glenn, die allen voor de keeper rustig de 5-0 binnenschoot. Het halve dozijn werd vol gemaakt door Jan Willem. Sander maakte een goede achte en zette Jan Willem vrij voor de keeper. Deze rondde goed af: 6-0.
De Tiendeveners kunnen terugkijken op een uitstekende teamprestatie. Volgende week spelen ze wederom thuis. Dan is de tegenstander De Weide E4, aanvang 11.00 uur.

André Schurink clubheld van VV Tiendeveen en van Nederland!!

Vrijwilligers spelen een onmisbare rol in de amateursport en daarmee in de maatschappij, clubhelden zijn het! Hoogste tijd om die vrijwilligers in het zonnetje te zetten door middel van de Verkiezing Clubhelden van de amateursport! De verkiezing vindt plaats in iedere gemeente van Nederland. Per gemeente wint er een clubheld met de beste gemiddelde waardering (wel minimaal 50 stemmen nodig) en een clubheld met de meeste stemmen. Ook clubhelden van kleinere clubs kunnen dus een titel winnen!

Voor VV Tiendeveen hebben wij André Schurink genomineerd, help je club mee door zoveel mogelijk stemmen te winnen voor André. Maak gebruik van je netwerk, collega’s facebook,  whatssapp

Tijdens de Award Uitreiking ontvangen ook de drie sportverenigingen die hun clubheld op de meest creatieve, ludieke manier in het zonnetje hebben gezet een prachtige Award. Heb je zelf een leuke actie gehouden of weet je er een? meld dat bij ons

Prijs voor stemmers

Iedereen die vanaf 14 maart 2015 stemt maakt kans op mooie prijzen zoals kaarten voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal voor zijn of haar vereniging (25 kaarten).

De verkiezing vindt plaats van 14 maart 2015 tot en met 26 april 2015 in iedere Nederlandse gemeente. Er zijn minimaal 50 stemmen nodig om een titel te kunnen winnen. Na 26 april worden naast de clubhelden die gemeentewinnaar zijn geworden ook de provinciale winnaars bekend gemaakt. Tijdens de Award Uitreiking ontvangen de provinciale winnaars een Award en maakt een vakjury bekend welke clubheld de landelijke winnaar is.

 

Tiendeveen ruim langs VEV (5-1).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen wist rode lantaarndrager VEV met ruime cijfers te verslaan. Scheidsrechter René Annen uit Hoogeveen, die terug kan kijken op een goede wedstrijd, kon een 5-1 overwinning in zijn boekje noteren. Grote man bij Tiendeveen was Jeffrey Boxma met een puntgave hattrick en een assist. Joey Noordzij tekende voor de andere twee gescoorde doelpunten.
Al na 30 sec. had Jeffrey Boxma al bijna succes maar doelman Henri Nijenkamp wist de bal nog net naast het doel te werken. Het was maar even uitstel, want in de vijfde minuut zette Danny Stuifzand met een pass dezelfde Boxma vrij voor het doel. Nu passeerde Boxma de VEV-doelman met een geplaatste bal 1-0. Vijf minuten later had dezelfde Boxma al weer succes en ook nu gaf Suifzand de assist en weer bolde het net na een droge knal 2-0. Na bijna 20 min. wist Boxma de zuivere hattrick aan te tekenen. Vanaf de middellijn liep hij iedereen zoek van VEV en ook Nijenkamp werd kansloos gelaten 3-0. Tiendeveen bleef de wedstrijd dicteren en VEV kwam er maar zeer moeizaam uit. Jeffrey Boxma ging opnieuw een sprintduel aan met laatste man Michael Rozema en leek opnieuw te scoren maar scheidsrechter Annen keurde de treffer af, omdat Rozema in het duel onderuit ging. VEV haalde vervolgens Rozema naar het middenveld en Michel Siebum nam deze plaats over. Joey Noordzij boogde een fraaie mogelijkheid nog eens net buiten de paal naast buiten bereik van de VEV- doelman. Na 28 min. Kwam VEV voor het eerst tot een aanval maar Justin Lunenborg greep al goed in voordat doelman Leon van Slochteren moest optreden. Toch moest dezelfde doelman even later vanuit het niets de bal achter zich uit het net halen. Een vrije bal werd slecht verwerkt door Anjo Smand, die de bal ongelukkig in de eigen doelmond ketste waardoor Roy Bruinsma zomaar kon binnen schieten 3-1. Op slag van rust glipte Jeffrey Boxma nog eens langs iedereen maar kwam om de doelman heen in een moeilijke hoek voor het doel waardoor de bal door verdediger Siebum van de lijn gehaald werd.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld al duurde het vrij lang voordat de score werd verhoogd. Willem Jan Lanning had in de 53ste min. de pech, dat hij zijn vrije bal ineens op de eerste paal zag ketsten. Zijn volgende vrije bal werd van dichtbij nog eens rakelings naast gekopt door Joey Noordzij. VEV kende geen enkele uitgespeelde kans in de tweede helft en daar door kende doelman Leon van Slochteren een gemakkelijke middag. Hij hoefde maar een paar keer handelend op te treden. In de 72ste min. omzeilde Danny Stuifzand de buitenspelval en kon vanaf de middellijn zomaar op doelman Nijenkamp af. Niet zelfzuchtig legde hij de bal af op de meekomende Joey Noordzij die de bal binnen schoof 4-1. Zes minuten later eenzelfde situatie, nu werd Jeffrey Boxma met een splijtende pass de diepte ingestuurd door Jeremy Cottam en kon daardoor ook ongehinderd op doelman Nijenkamp af. Ook nu was Noordzij mee gekomen om de afgelegde bal binnen te werken na eerst nog een terug gesnelde verdediger uit te kappen 5-1. Er had nog aan de score gewerkt kunnen worden maar een aantal mogelijkheden werden niet omgezet in een doelpunt, zodat scheidsrechter René Annen na enige extra tijd het laatste fluitsignaal liet horen.
Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Patrick van Goor, Justin Lunenborg, Jeremy Cottam, Ramses Winter, Kevin Scholing, Willem Jan Lanning, Danny Stuifzand, Anjo Smand (66ste min. Hendri Zuidema), Joey Noordzij en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd:Jeffrey Boxma.

Slecht begin competitie Tiendeveen E1

7 maart 2015, HZVV E3 – Tiendeveen E1

Tiendeveen E1 moest voor hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie aantreden tegen HZVV E3. De Tiendeveners zijn een klasse gepromoveerd van de derde naar de tweede klasse en moesten duidelijk nog even wennen aan het hogere niveau.
De 1-0 voor HZVV viel direct al na de aftrap. De Tiendeveners waren nog niet goed bij de les. Even later viel toch de 1-1. Glenn ging goed door aan de linkerkant en schoot binnen. De 2-1 viel snel hierna. Toch werd het nog 2-2. Wederom was Glenn de doelpuntenmaker. Hierna was HZVV de bovenliggende partij en liepen uit naar een 5-2 ruststand.
De E’s van Tiendeveen speelden zeker niet op hun best. Direct na rust viel de 6-2 en niet lang daarna de 7-2. Dit leek de definitieve beslissing. Toch kwam Tiendeveen nog even terug. Eerst door een eigen doelpunt van HZVV. Het werd hiermee 7-3. Even later maakte Glenn de 7-4. Toen Dylano daarna de 7-5 binnenschoot leek het toch nog spannend te kunnen worden. Maar toen HZVV de 8-5 maakte was de wedstrijd gelopen. De 9-5 was het slotpunt van deze wedstrijd.
De Tiendeveners zullen er volgende week een stapje bij moeten doen als Vitesse’63 E1 op bezoek komt. Aanvang van deze wedstrijd is 11.00 uur.

Tiendeveen met 2-1 winst langs Damacota.

Oude Pekela. Tiendeveen ging Zaterdag op bezoek bij Damacota. De wedstrijd was nog niet goed op gang of de bal werd al binnen geknald door Kevin Scholing, die niet aarzelde en van zo’n 16 meter de bal fraai binnen zag vliegen (0-1). Een mooie opsteker voor Tiendeveen. Damacota legde zich er nog lang niet bij neer en probeerde het initiatief te nemen. Zo moest doelman Leon van Slochteren binnen de 10 minuten stompend al eens voor redding zorgen. Hij deed dit prima. Na een kwartier bracht Kevin Scholing met een fraaie actie de bal scherp bij de tweede paal waar Jeffrey Boxma het net niet lukte om de tweede treffer binnen te tikken. Doelman Jeroen Nicolai van Damacota wist de bal nog net naast zijn doel te werken. Het werd een middenveld duel waarin voor beide doelen maar weinig gebeurde. Toch kwam Damacota voor rust nog op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de flank werd ineens vol op de schoen genomen door Jordy Kremer waardoor de bal hard hoog in het doel plofte bij de kansloze doelman Leon van Slochteren. Verder bleef de wedstrijd, die onder prima leiding stond van de heer J.R. Harders uit Beerta steken tot aan het rustsignaal.
Na rust bleef het een schouwspel waar maar weinig viel te genieten. Tiendeveen zag een vrije bal in het begin door Danny Stuifzand rakelings over de kruising vliegen bij de eerste paal. Daar staat tegenover, dat Masoud Mir Yousni Hagi van dichtbij op doelman Van Slochteren strandde na een dieptepass. Van Slochtern kon de bal nog net op pakken. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde en leek Tiendeveen dure punten in te gaan leveren. Vier minuten voor het einde bracht Danny Stuifzand echter opluchting bij Tiendeveen, want hij schoot een vrije bal van ruim 30 meter onhoudbaar in de kruising bij de tweede paal en tekende daarmee de 1-2 aan. Met aan het hoofd Justin Lunenborg, die de beste man bij Tiendeveen was vandaag, hield de verdediging zich gemakkelijk staande en was de overwinning al dan niet verdiend binnen gesleept.
Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Patrick van Goor, Jeremy Cottam (70ste min. Hendri Zuidema), Ramses Winter, Kevin Scholing, Danny Stuifzand, Joey Noordzij, Anjo Smand (77ste min. Tobias Wijshake), Jeffrey Boxma en Jeffrey Vos.

Man van de wedstrijd: Justin Lunenborg