<< Terug naar archief

F-pupillen sluiten competitie af met kampioenschap

Zaterdag 23 mei werd door de F1 en de F2 een feestje gevierd.
Beide teams werden namelijk kampioen in de voorjaarscompetitie.
De F1 was al kampioen, omdat afgelopen donderdag de nummer 2, Pesse F2, gelijk speelde tegen De Weide F11. Zij wisten dat echter nog niet en gaven de laatste wedstrijd alles.
De F2 moest deze zaterdag nog wel winnen om kampioen te worden. Het werd uiteindelijk een gemakkelijke zege, waardoor ook zij kampioen werden.

Al met al hebben de F-jes een prima competitie gespeeld met een mooi resultaat.

Tiendeveen E1 wint ook laatste competitiewedstrijd

23 mei 2015, VVAK E1 – Tiendeveen E1

Tiendeveen moest voor hun laatste competitiewedstrijd in Kerkenveld spelen tegen VVAK E1. Dit zijn normaal gesproken spannende wedstrijden. Thuis hadden de E’s nipt gewonnen met 5-4. Maar ditmaal was Tiendeveen duidelijk de betere. Met name in de 1e helft speelden de Tiendeveners voortreffelijk. Na een ruststand van 1-5, werd het uiteindelijk 5-10.
De Tiendeveners hadden nog wel meer doelpunten kunnen maken. Met name Joyce had pech in de afwerking. Maar ook aan de andere kant werden nog wel wat kansen gemist. Waarbij ook Simon menig goede redding paraat had. En ook Sander speelde verdedigend sterk. De doelpunten werden gemaakt door Glenn 4x; Daan 3x; Jeffrey 2x en Jan Willem 1x. Tiendeveen eindigde door deze goede overwinning op de 2e plaats in de eindrangschikking. Ze behaalden uit 10 wedstrijden 27 punten, evenveel als de kampioen HZVV E3. Alleen had HZVV een aanmerkelijk beter doelsaldo. Maar een 2e plaats in de 2e klasse is een voortreffelijke prestatie.
Volgend seizoen zullen al deze E’s te zien zijn in de competitie voor de D-pupillen (op groot veld)

Tiendeveen E1 bindt ook VCG E2 aan zegekar

16 mei 2015, Tiendeveen E1 – VCG E2

De E’s speelden een thuiswedstrijd tegen buurman VCG E2. De uitwedstrijd hadden de Tiendeveners gewonnen met 2-4. En ook nu werden de drie punten binnengehaald.
De 1-0 viel al vrij snel na de aftrap. Een prima afstandsschot van Jeffrey liet de keeper kansloos. Tiendeveen was duidelijk de betere, maar vergat het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Menige kans werd gemist. Joyce was dichtbij een doelpunt, maar schoot net voorlangs. Jan Willem kreeg 3 kansen op rij, maar had pech in de afwerking. Een oude voetbalwet ging ook vandaag weer op. Als je zelf de kansen niet maakt, valt het doelpunt aan de andere kant. VCG kwam dan ook tegen alle verhoudingen in op gelijke hoogte, 1-1. En even later kwamen de Geesbruggers zelfs op voorsprong. Uit een goede counter werd de 1-2 binnengetikt. Maar de Tiendeveners zetten voor de rust de zaken toch recht. De 2-2 werd gemaakt door Glenn, die goed attent was nadat de keeper een schot van Damian losliet. Snel daarna viel de 3-2. Een goede aanval werd door Glenn afgerond.
Na rust werd de wedstrijd snel beslist. De verdedigers Julian en Sander hadden het gemakkelijk. En ook keeper Simon, niet helemaal fit, had het redelijk rustig. Na een mooie aanval via Glenn, Alicia en Damian rondde Jan Willem goed af, 4-2. Even later had Jeffrey een goede actie en maakte hij de 5-2. De 6-2 keam ook van de voet van Jeffrey. Het slotakkoord kwam van Alicia. Met een mooi geplaatste boogbal zorgde zij voor de 7-2. Even later floot de prima leidende scheidsrechter voor het laatst. Volgende week spelen de E’s hun laatste competitiewedstrijd uit tegen VVAK E1.

Tiendeveen kan nog omhoog na klinkende 5-0 zege

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben nog steeds een kleine kans op promotie na een klinkende overwinning op Twedo uit Veenoord. Na een 1-0 ruststand werd de score in de tweede helft nog naar een ruime 5-0 overwinning geschoten waarin Roy Beekelaar met drie treffer op rij de man van de wedstrijd kan worden genoemd.
Tiendeveen kwam al snel op voorsprong, want Jeffrey Vos ronde een lange aanval van Tiendeveen al na drie minuten met een schuiver onderin de benedenhoek af bij doelman Hilco Lotterman (1-0). Twedo had na bijna 10 min. ook een kansje maar David v.d. Brug schoot de voorzet van Andy Hof ineens naast. Joey Noordzij dwong vervolgens een hoekschopaf, die door Jeffrey Boxma op het hoofd werd geplaatst van Hendrik Bakker . Deze kopte de bal echter hard in de handen van Lotterman. Beide teams waren in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Doelman Gerard van Zwol liet een terugspeelbal van Patrick van Goor over zijn voet heen hobbelen maar tot zijn geluk hobbelde de bal net buiten de paal achter. De hoekschop moest Van Zwol vervolgens bij de eerste paal uit de doelmond worden geslagen, wat hem goed lukte. Roy Beekelaar haalde in de draai, na een verre ingooi van Hendri Zuidema, nog eens hard uit maar doelman Lotterman pareerde de bal uit de benedenhoek van de eerste paal. Zo werd het rustsignaal gehaald met een 1-0 voorsprong van de goed leidende scheidsrechter D. Driesen uit Genemuiden.
De tweede helft was amper begonnen of de tweede treffer lag er al in voor Tiendeveen. Anjo Smand werd vrij gespeeld met een steekpassje van Roy Beekelaar en Smand plaatste de bal bekeken in de lange hoek achter Lotterman. Tiendeveen wilde de wedstrijd snel op slot gooien en creëerde enkele kansen waarbij bij de eerste Willem Jan Lanning vrijkomend voor de Twedo-doelman maar hij schoof de bal net naast na een een-tweetje met Beekelaar. Dezelfde Roy Beekelaar kreeg daarna boogde kort er na de bal over de uikomende doelman heen maar opnieuw ook net naast het gapende doel. Vervolgens liep Cristiaan Snoei van Twedo binnen enkele minuten tot twee keer toe tegen geel aan en kon inrukken nadat hij opzichtig Jeffrey Boxma onderuit tikte. Willem Jan Lanning schoot vervolgens van ruim 25m. de bal bovenop de lat. Hendrik Bakker stuurde vervolgens Roy Beekelaar de diepte in en deze omzeilde doeman Lotterman en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal hard tegen het nylon (3-0). Twedo probeerde meestal gevaar te stichten met schoten van afstand waar doelman Gerard van Zwol steeds goed het oog in had en gemakkelijk zijn doel schoon kon houden. Roy Beekelaar profiteerde vervolgens van een fout van doelman Lotterman, die hem buiten het strafschopgebied komende wou uit spelen maar Beekelaar ontfutselde hem de bal en schoof deze vervolgens in het lege doel,4-0. Jeffrey Vos wist vijf min. later Beekelaar opnieuw aan te spelen en met een intikker van dichtbij werd de vijfde treffer binnen geschoten. Kort daarna was het laatste fluitsignaal en hadden de mannen van trainer Van Essen het kleine kansje op promotie wedstrijden nog open gehouden.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker, Ramses Winter, Hendri Zuidema (70ste Henri Eising), Anjo Smand (77ste Leon van Slochteren), Jeffrey Vos, Willem Jan Lanning, Joey Noordzij, Roy Beekelaar en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar.