<< Terug naar archief

HZVV prolongeert titel tijdens AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – HZVV heeft de vierde editie van de AH Offerein Bokaal op haar naam geschreven. In een meer spannende dan goede finale werd het Coevorder Germanicus met 2-1 verslagen. Hoogeveen zondag eindigde als derde door ‘broertje’ Hoogeveen zaterdag met 6-0 te verslaan. Het was sowieso een doelpuntrijke slotavond. In de vier gespeelde duels werd maar liefst 28 keer gescoord.

Germanicus bereikte als debutant de finale door woensdag Hoogeveen zondag met 2-1 te verslaan. Kersverse hoofdklasser HZVV versloeg de zaterdagtak van Hoogeveen met 4-1. De roodwitten scoorden dit toernooi tijdens elke wedstrijd binnen vijf minuten. Ook tegen Germanicus was dat het geval. Marlon Luchtenberg was de doelpuntenmaker. Daarna verzuimde HZVV verder uit te lopen. Germanicus kwam beter in de wedstrijd en Randy van der Weide bracht zijn ploeg nog voor de rust op gelijke hoogte.
In de tweede helft was er sprake van een rommelig duel en was de strijd in evenwicht. Een kwartier voor tijd besliste HZVV via Rick Broek echter de wedstrijd in haar voordeel. HZVV won hierdoor voor de derde keer het toernooi en mocht als winnaar 1000 euro in ontvangst nemen. Germanicus ging met de eer en 700 euro naar huis.

PRIJZENGELD

Ook voor de andere deelnemers viel er tijdens de finaledag nog het nodige aan prijzengeld te winnen. Hoogeveen zondag versloeg in een onderlinge confrontatie Hoogeveen zaterdag. In het eerste half uur was de wedstrijd in evenwicht. Nadat Daniël Manning de score opende was het ijs gebroken en liep de eersteklasser uiteindelijk uit naar een 6-0 zege.
Noordscheschut haalde de afgelopen jaren twee keer de finale. Deze keer moest men genoegen nemen met de vijfde plaats. In de confrontatie met Tiendeveen was men duidelijk een maatje te groot en werd het 6-2.
Ruinen verraste tijdens de vorige editie met twee overwinningen en een prima wedstrijd tegen Hoogeveen zondag. Deze keer ging het echter minder. In het eerste duel gaf HZVV vol gas en won met 14-2. In het tweede duel legde men het af tegen vijfdeklasser Tiendeveen. Tijdens de slotavond volgde opnieuw een afstraffing. De Weide was met 9-2 veel te sterk.

BESTE SPELER

Melvin Mol van Noordscheschut werd na afloop uitgeroepen tot ‘Combi Sport speler van het toernooi’.
Na afloop van de wedstrijden gaven de scheidsrechters telkens een beoordeling in het kader van de sportiviteit. De Weide won uiteindelijk dit klassement en de selectie mag uit eten bij restaurant De Muzikant.

AH OFFEREIN

Toernooisponsor Henri Offerein toonde zich na afloop zeer content met de manier waarop het toernooi is verlopen. De AH Offerein Bokaal heeft dan ook een vaste plaats op de voetbalkalender gekregen. Offerein gaf meteen aan ook volgend jaar het toernooi weer de ondersteunen.

Noordscheschut pakt vijfde plek ten koste van Tiendeveen

Verslag: Christian Zuidema – Foto’s: Gerjo Stegeman

Het was opvallend. Ondanks een ongeslagen status wist Noordscheschut uiteindelijk slechts een vijfde plek te bemachtigen tijdens de strijd om de Offerein Bokaal. Dat deed het wel overtuigend. Het zichtbare moegestreden Tiendeveen werd met 6-2 verslagen.

Tiendeveen - Noordscheschut

Het duel begon ook overtuigend voor Noordscheschut. Al binnen een half uur stond er een 3-0 voorsprong op de borden. Toch was de eerste goede kans wel voor vijfdeklasser Tiendeveen. Blok kwam alleen voor Zinger maar wist Tiendeveen niet op een verassende voorsprong te zetten. Hierna ging het snel. In de 9e minuut werd Bouwman in de zestien gestuit en was het Melvin Mol die de strafschop binnenschoot. Diezelfde Mol maakte er tien minuten later ook 2-0 van en in de 28e minuut was het Nick Koster die na een prima pass van Mol knap afwerkte. Het leek zo een flinke overwinning te worden voor Noordscheschut.

Tiendeveen

Natuurlijk lag het voor de hand dat Noorscheschut het spel zou bepalen. Tiendeveen is vanzelfsprekend de mindere ploeg en leek na twee pittige duels tijdens dit toernooi ook de frisheid te missen om te verassen. In de 35e minuut kwam het echter wel op 1-3. Wat onhandig uitverdedigen werd scherp afgestraft. Booijink bediende Boxma die knap afkapte en de goal maakte. Slechts een leuke poging van Nick Koster namens Noordscheschut was wat hierna nog restte tot de rust.

Na de rust was Noordscheschut eigenlijk oppermachtig. Het was echter wel behoorlijk onzuiver in de afronding. Bovendien pakte doelman Bouwman een paar knappe ballen. Het stond toen wel al 4-1. In de 48e minuut was het Kroezen die na onhandig verdedigen doel trof. Hierna was er een flinke handvol goede kansen voor Noordscheschut en had de ploeg ook kunnen uitlopen. Dat gebeurde dus lange tijd niet. Pas in de 76e minuut viel de vijfde treffer. Het was Nick Koster die zijn tweede maakte. Even later had hij opnieuw kunnen scoren en vlak voor tijd deed hij dat alsnog: 6-1. Maar Tiendeveen deed ook toch nog iets terug. In de 89e minuut was het Mitchell Prijs die fraai aannam en scoorde: 6-2.

Op de uitslag viel natuurlijk weinig af te dingen. Noordscheschut eindigde het toernooi zo ongeslagen en heeft zich dus goed gepresenteerd. Tiendeveen kon het vandaag niet echt meer opbrengen maar heeft in de afgelopen week zichzelf al goed laten zien. Een zesde plek voor de vijfdeklasser is bovendien ook gewoon prima.

Noordscheschut – Tiendeveen: 9e en 19e Mol 1-0 en 2-0, 28e Koster 3-0, 35e Boxma 3-1, 48e Kroezen 4-1, 78e en 88e Koster 5-1 en 6-1, 89e Prijs 6-2

Opstelling Noordscheschut: Zinger, Kamping (60e Zevenberg), Van der Helm, Brakel (80e Vlietstra), Van Dalen, Kroezen, Santing, Mol, Bouwman, Koster, Vos (68e Hooyer)

Opstelling Tiendeveen: Bouwman, Metselaar (70e Van Slochteren), Winter, Lunenborg, Van Goor, Stuifzand (45e Dekker), Booijink (62e Scholing), De Roo (45e Rijpers), Noordzij (De Vries), Blok, Boxma (75e Prijs).

Tiendeveen knap langs Ruinen

Hoogeveen – Vijfdeklasser Tiendeveen heeft zich wederom goed laten zien tijdens het toernooi om de Offerein Bokaal. Na een degelijke wedstrijd tegen Germanicus, werd nu derdeklasser Ruinen verslagen. Voor Ruinen betekende het een tweede en ook wederom teleurstellende nederlaag.

De beginfase van de wedstrijd was het vooral Ruinen dat het initiatief nam. De ploeg had het meeste balbezit en drukte Tiendeveen ook veelvuldig terug op de eigen helft. De ploeg van Philippe Karhof kwam ook verdiend op voorsprong. Verdedigend was het even niet helemaal strak achterin bij Tiendeveen en het was Jurjen Kleiker die prima profiteerde. Het leek zo een relatief eenvoudige avond te worden voor Ruinen. Maar dat liet anders.

Durf

De jonge ploeg van Tiendeveen liet het er niet bij zitten en toonde ook durf. Langzamerhand wist het terug in de wedstrijd te komen en het werd ook gesteund door al vrij vlot de gelijkmaker aan te tekenen. Na een aardige aanval was het voorin Sander Blok die in de 23e minuut de 1-1 binnenschoot. Tiendeveen kreeg hier zichtbaar energie van en was zelfs een fase de bovenliggende partij. Echt doordrukken zat er ook niet in. De gelijke stand bij rust was uiteindelijk dan ook een terechte.

Na de rust lag het voor de hand dat Ruinen het initiatief zou nemen. Dat lukte in de beginfase van de tweede helft bepaald niet. Tiendeveen voetbalde goed vooruit en zag al snel Sander Blok de 2-1 binnenschieten. Sterker nog, Tiendeveen bleef ook hierna goed spelen. Ruinen had moeite met de jonge ploeg en de energie die Tiendeveen in het duel legde. Er zaten bovendien een paar sterke aanvallen tussen. Uit één van die aanvallen werd het ook 3-1. Na een combinatie over meerdere schijven was Mitchell Prijs daarvan het eindstation. Op de rand van de zestien had hij een fraaie actie in huis en bracht hij de stand op 3-1.

Spanning

Tiendeveen hield de dominantie niet vol. Ruinen moest komen en deed dat ook. Zeker de laatste twintig minuten was Ruinen ook dominant en sterker. Het kreeg ook voldoende kansen om het duel spannend te maken of om langszij te komen. Toch, Ruinen nam gaandeweg wel meer risico en zag dat Tiendeveen via enkele gevaarlijk uitvallen v het duel al eerder definitief had kunnen beslissen. De risico’s die Ruinen nam werden uiteindelijk wel beloond. Het was wel al wat laat in de wedstrijd. In de 85e minuut was het wederom Kleiker die een wat mindere actie van de doelman afstrafte. Hierna had Ruinen nog tijd en had ook zomaar gelijk kunnen komen, terwijl Tiendeveen loerde op de counter. Het werd zo in de slotfase toch nog even flink spannend. Uiteindelijk trok het jeugdige Tiendeveen de zege echter over de streep. Hierdoor mag Tiendeveen zich opmaken voor de strijd om de 5e plek tegen Noordscheschut en zal Ruinen tegen De Weide gaan strijden om het voorkomen van de rode lantaarn.

LINK NAAR FOTO’S: http://www.vvhoogeveen.nl/artikel/ah-offerein-bokaal-tiendeveen-ruinen-12082015/

HZVV en Germanicus in finale AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – Hoofdklasser HZVV en eersteklasser Germanicus staan zaterdagavond in de finale van de 4e editie van de AH Offerein Bokaal. De Coevordenaren wonnen de Drentse klassieker tegen Hoogeveen zondag met 1-2. Derdeklasser Hoogeveen zaterdag gaf HZVV redelijk partij, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken. Het werd 4-1 voor de hoofdklasser.

De wedstrijd tussen Hoogeveen zondag en Germanicus was een voorproefje van de competitieopening in de eerste klasse. Op zaterdag 5 september treffen beide ploegen elkaar dan op De Pampert in Coevorden. Conclusies konden er nog niet worden getrokken uit het voorproefje van woensdagavond. Beide ploegen wisselden namelijk veelvuldig.
In de eerste helft nam Hoogeveen de leiding via een benutte strafschop van Daniël Manning. Hoogeveen had in de slotfase van de eerste helft het betere van het spel. In de tweede helft kwam Hoogeveen echter niet meer aan het voetballen en werd het nauwelijks meer gevaarlijk. Germanicus werd wel wat dreigender en de oud-Hoogeveners Daniël Balsala en Patrick Kreeft zorgden uiteindelijk voor de 1-2 zege. Germanicus speelt hierdoor als debutant meteen de finale.
Daarin treft het titelverdediger HZVV. Na de 14-2 zege tegen derdeklasser Ruinen bleef een monsterscore tegen Hoogeveen zaterdag, eveneens derdeklasser, uit. HZVV kwam al wel snel op voorsprong en liep uiteindelijk uit naar een 3-0 voorsprong. Vlak voor rust deed Randy Balsala iets terug namens Hoogeveen. In de tweede helft werd er nog één keer gescoord door HZVV.
Tiendeveen mag zaterdag gaan strijden om de 6e plaats. De vijfdeklasser won verrassend met 3-2 van Ruinen. Tegenstander van Tiendeveen is Noordscheschut dat De Weide na strafschoppen versloeg. Na de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord.
Zaterdag speelt De Weide bij HZVV om de 7e en 8e plaats tegen Ruinen. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Op dezelfde tijd neemt Tiendeveen het bij v.v. Hoogeveen op tegen Noordscheschut. Om 19.00 uur volgt dan de ontknoping met de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Hoogeveen zondag en Hoogeveen zaterdag en de finale tussen HZVV en Germanicus. De finale wordt bij HZVV gespeeld. Dan wordt ook bekend wie de beste speler van het toernooi is en wie de sportiefste ploeg was.

Familieavond gaat niet door

Omdat te weinig mensen zich hebben opgegeven voor de familieavond hebben we besloten deze niet door te laten gaan.
De foto’s worden nu gemaakt aan het begin van het seizoen voor of na een wedstrijd.

Tiendeveen maakt het Germanicus lang erg lastig

Door Reinier de Boer

HOOGEVEEN – Bijna een uur lang hield vijfdeklasser Tiendeveen de kersverse eersteklasser Germanicus uitstekend in bedwang en stond slechts een treffer toe. In de slotfase wisten de Coevordenaren het klassenverschil in nog drie doelpunten uit te drukken. Tiendeveen kon echter tevreden zijn met de 0-4 nederlaag en verdedigde kranig en kreeg zelfs een handvol mogelijkheden op treffers, maar miste daarbij het nodige geluk.

Tiendeveen maakte het Germanicus heel lang erg lastig. De Coevordenaren waren wel de betere ploeg, maar de ploeg wist zich vaak geen raad met het compact verdedigende Tiendeveen. De wedstrijd begon voor de ploeg van trainer Michel van Essen met een fikse tegenvaller, doordat Germanicus al na twee minuten op voorsprong kwam door een rake kopbal van Erwin Smale. De zondag eersteklasser hield daarna Tiendeveen onder druk, dat massaal verdedigde. Het overwicht leverde kansen op voor Randy van der Weide, Patrick Kreeft en Erwin Moddejongen, maar een gebrek aan koelbloedigheid en doelman Marcel Bouwman hielden Germanicus van een treffer af. Halverwege de eerste helft ebde het offensief weg en kroop Tiendeveen steeds meer uit haar schulp en dat leidde in de slotfase van het eerste bedrijf tot een waar offensiefje van de vijfdeklasser. Kansen voor Jeffrey Boxma, Sander Blok en Sander Booijink benutte Tiendeveen niet, maar Germanicus wankelde even. In de tegenaanval had Randy van der Weide voor een anticlimax kunnen zorgen, maar vrij voor Bouwman legde hij breed, terwijl geen ploeggenoot was meegelopen.

Germanicus-trainer Eric Prins wisselde maar liefst acht spelers na rust, terwijl zijn collega Van Essen met slechts vier wissels bescheiden bleef. Ook na rust was Germanicus meer in balbezit en speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van Tiendeveen af.  De Coevordenaren hadden veel moeite met de wijze van verdedigen van de vijfdeklasser en schiepen zich nauwelijks kansen. Het was voor de verder goed keepende Tiendeveen-doelman Marcel Bouwman sneu, dat hij na elf minuten een voorzet van de rappe Jumel Rojer door de vingers liet glippen, waardoor het voor Patrick Kreeft een koud kunstje was de bal in het lege doel te schuiven. Tiendeveen bleef zich ook na de 0-2 knap vastbijten in de eersteklasser en gaf weinig weg. Zelf kwam de ploeg te weinig over de middenlijn om echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd leek Tiendeveen de nederlaag zeer laag te kunnen houden, maar in de slotfase moest de ploeg toch nog twee treffers toestaan. Invaller Bas Smits scoorde 0-3 na een fraaie aanval en zes minuten later bepaalde invaller Milan van der Weide de eindstand op 0-4. Nadat Jumel Rojer vlak voor tijd de paal raakte was Tiendeveen in de laatste minuut erg dichtbij de eretreffer. Na een voorzet van rechts kopte Kevin Scholing goed in, maar werd zijn inzet van de doellijn getrapt.

Tiendeveen-Germanicus 0-4 (0-1)

2. Smale 0-1, 56. Kreeft 0-2, 81. Smits 0-3, 86. vd Weide 0-4. Scheidsrechter: Boer. Toeschouwers: 100.

LINK NAAR FOTO’S: http://www.vvhoogeveen.nl/artikel/verslag-tiendeveen-germanicus-ah-offerein-bokaal/

Ga tanken bij Klok

Misschien al gelezen, maar  Tankstation Klok heeft een leuke actie om een echte leren voetbal te sparen van jouw club.