<< Terug naar archief

Tiendeveen bij WVV opnieuw naar winst (1-3).

Winschoten. De mannen van trainer Michel van Essen hebben na een busreis opnieuw drie punten toegevoegd aan hun totaal. Wel werd het eerste tegendoelpunt voor rust geïncasseerd maar de 1-0 achterstand werd nog vlot omgezet in een 1-2 voorsprong bij rust. In de tweede helft bleef het lang spannend maar in de slotminuten schoot Joey Noordzij de wedstrijd met een droge knal in de korte hoek de 1-3 op het scorebord. Zo blijft Tiendeveen zonder puntenverlies.
In een open wedstrijd waren er aan beide kanten kansen om de score te openen. Zo was WVV al na twee minuten dichtbij een treffer toen Mathijs Mollema bij de eerste paal de bal net naast prikte na een voorzet. Sander Booijink zorgde voor het eerste gevaar vanaf Tiendeveen zijde maar hij zag zijn schot net buiten de paal achter vliegen. Jeffrey Boxma glipte vervolgens langs zijn verdediger maar vanuit een moeilijke hoek zag hij doelman Jasper Riemersma zijn hoge inzet nog net tot hoekschop verwerken. Drie minuten later werd Sander Blok net buiten het strafschopgebied bij WVV onderuit gehaald, waardoor Danny Stuifzand een vrije bal mocht nemen. Hij zag zijn schot tot hoekschop geslagen, die vervolgens scherp door Mitchell Prijs in de doelmond werd geschoten. Nu wist WVV de bal nog te ruimen waarbij de uitval al vroegtijdig werd gesmoord door Nick de Roo. Toch nam WVV de leiding, want na een hoekschop mocht Lennart Everts de bal zomaar van dichtbij binnen schieten (1-0). De thuisclub kon echter maar twee minuten genieten van deze voorsprong, want toen legde Jeffrey Boxma de bal terug op de inkomende Sander Booijink, die met een geplaatste bal de grabbelende doelman Riemersma verschalkte 1-1. Zeven minuten later kwam Tiendeveen op voorsprong. Sander Metselaar stuurde Mitchell Prijs de diepte in en deze zag Jeffrey Boxma meekomen, die precies op maat werd bediend en met een schuiver werd Riemersma opnieuw gepasseerd 1-2. WVV bleef met verzorgd voetbal ook proberen gevaar te stichten bij doelman Bouwman maar deze was attent bij een schot van Lennart Everts die een aanval af ronde. Jerremy Cottam stuurde Jeffrey Boxma met een splijtende pass nog eens weer de diepte in, die de bal opzij legde op Sander Blok. Blok knalde vanuit kansrijke positie echter hard over. Vlak voor rust had Mitchell Prijs vrije doorgang maar hij zag de bal van zijn voet springen waardoor de doelman samen met een verdediger hem nog net van het scoren wist af te houden. Zo kon de moeizaam meekomende leidsman W. de Wal uit Scheemda met een 1-2 voorsprong voor Tiendeveen gaan rusten.
De tweede helft bracht veel spanning mee, omdat WVV hard bleef werken om weer langszij te komen en Tiendeveen de thuisclub in de wedstrijd hield door de kansen niet af te maken. WVV had meteen bijna succes toen Niels Jansen Klomp zijn schotje voorbij doelman Bouwman nog geruimd zag door Patrick van Goor. De meekomende Sander Metselaar zag zijn ziedend schot nog eens rakelings over de kruising vliegen bij de eerste paal vanaf de rand van het strafschopgebied. Vervolgens had Mathijs Mollema voor de WVV twee mogelijkheden maar beiden werden onschadelijk gemaakt door doelman Bouwman. Sander Blok ging vervolgens vanaf eigen helft er vandoor maar werd tot verbijstering van heel Tiendeveen op de vrije doortocht onterecht teruggefloten door De Wal op advies van de WVV- assistent. Vijf minuten later had Nick de Roo een grote kans, geheel vrijkomende voor doelman Riemersma maar schoot de bal van dichtbij in de handen van de WVV -doelman. WVV zag daarna bij een hoekschop in een scrimmage de inzet van Mark Plinsinga via de buitenkant van de kruising achter ketsen, hiermee ontsnapte Tiendeveen aan de gelijkmaker. Tiendeveen bleef vervolgens de gelederen goed gesloten houden en had met de meerdere snelle uitvallen de wedstrijd moeten beslissen. Dit gebeurde tenslotte toch nog vlak voor tijd, toen Joey Noordzij alleen op de WVV doelman aan kon en de bal beheerst in de korte hoek schoot en daarmee de 1-3 aantekende. Kort daarna werd het laatste fluitsignaal aangehoord en had Tiendeveen een verdiende maar zwaar bevochten overwinning behaald.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Justin Lunenborg, Jeremy Cottam, Patrick van Goor, Danny Stuifzand, Sander Booijink (65ste min. Ramses Winter), Nick de Roo, Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma (46ste min. Joey Noordzij).

Man van de wedstrijd: Danny Stuifzand

Tiendeveen ruim langs Mussel(6-0)

Tiendeveen. Tiendeveen trad Zaterdag in de tweede thuiswedstrijd aan tegen Mussel, die met vier punten ook een goede start kent van de competitie. De gasten gaven in de eerste helft dan ook goed tegenstand en kregen op slag van rust de 1-0 op fraaie wijze binnen geschoten door Danny Stuifzand nadat Mitchell Prijs kort daarvoor nog vanaf de strafschopstip zijn inzet gestopt zag. Na rust nam Tiendeveen het initiatief steeds meer in handen en nadat Len Groenewold in de 67ste min. met rood werd weggezonden werd het in vijf minuten tijd 5-0. Het slotakkoord werd door Jeffrey Boxma die doelman Poker verschalkte en zijn vijfde seizoenstreffer beheerst binnen schoof.
Meteen na de start had Tiendeveen al een mogelijkheid bij de eerste hoekschop die Mitchell Prijs gevaarlijk in de doelmond bracht. In tweede instantie stond Sander Blok echter buitenspel en werd terecht teruggefloten door scheidsrechter Hoorn uit Zuidwolde. Mussel had kort daarna ook een kansje maar Rick Breedveld aarzelde net te lang met zijn uithaal, waardoor zijn poging geblokt werd. Ook moest Patrick van Goor doelman Marcel Bouwman nog een keertje assisteren door een bal uit de gapende doelmond te schieten na een schot van Lars Hemmes. Na 13 min. had Mitchell Prijs de score moeten openen maar hij schoot de bal uit vrije positie hard voorlangs. Mussel dwong vervolgens tot twee keer toe een hoekschop af maar doelman Bouwman bleef beide keren gemakkelijk overeind bij de hoog ingebrachte bal voor zijn doel. Mitchell Prijs had opnieuw pech toen hij voor doelman Patrieck Poker opdook en opnieuw een vrije schietkans kreeg. Nu wist de goed reagerende doelman de bal nog net tot hoekschop te werken. Na 35 min. werd Sander Booijink nog net buiten het strafschopgebied bij Mussel afgestopt en werd de toegekende vrije bal hard bij de muur langs op de vuisten geknald door Mitchell Prijs waardoor hij opnieuw een goede inzet zag gepareerd. Lars Hemmes knikte de bal nog eens ruim over voor de gasten na een vrije bal vanaf de zijkant, waarna Tiendeveen toch steeds meer op jacht ging om voor rust nog een voorsprong aan te tekenen. Sander Blok glipte vervolgens kort voor het rustsignaal langs zijn directe tegenstander en werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Scheidsrechter J. Hoorn was gedecideerd en wees naar de stip. Mitchell Prijs zag echter zijn harde inzet op prima wijze uit het doel geranseld door doelman Poker. Zelfs had Mussel daar kort op een goede kans om Tiendeveen op achterstand te zetten maar Wim Wubs zag zijn kopkans naast vliegen bij de tweede paal. In de extra tijd viel de eerste treffer toch nog voor Tiendeveen, die een vrije bal van Danny Stuifzand heel fraai bovenin de hoek bij de tweede paal binnen zag vliegen. Zo kon er met een 1-0 ruststand richting het kopje thee worden gegaan.
In de tweede helft kwam Jeremy Cottam de geblesseerd geraakte Sander Metselaar vervangen en Tiendeveen nam het heft in handen. Danny Stuifzand schoot een hoekschop nog eens rakelings voorlangs en kwam Ramses Winter na vijf minuten bijna tot scoren maar hij zag zijn harde inzet, die hij ineens inschoot snoeihard net buiten de paal achter vliegen. Na 10 min. zette doelman Marcel Bouwman met een verre uittrap Sander Blok meteen vrij voor doelman Patrieck Poker maar Blok boogde de bal ruim over het gapende doel achter. Vervolgens kwam Jeffrey Boxma Joey Noordzij aflossen in de voorste linie en hij gaf meteen zijn visitekaartje af maar doelman Poker wist de bal nog net naast te werken. Precies op het uur viel de 2-0. Een hoekschop van Boxma werd weggekopt maar precies voor de voeten van Sander Booijink, die zijn prima gespeelde wedstrijd met een fraaie treffer hard onderin de hoek zag beloond. Mussel kwam bijna niet meer tot gevaarlijke situaties bij doelman Bouwman en Tiendeveen bleef daar tegen over voordurend gevaar stichten in de verdediging van Mussel. Sander Blok dook nog eens de vrije ruimte in op de rechterflank en bediende Jeffrey Boxma in het centrum van de aanval, die een vrije schietkans kreeg maar hij schoof de bal precies buiten de paal achter. Kort daarna leek Sander Blok opnieuw iedereen van Mussel er uit te lopen maar nu greep Len Groenewold Blok vast voordat hij richting Poker kon gaan. Rood was her resultaat voor de Mussel verdediger. De toegekende vrije bal werd vervolgens ook nog eens op fraaie wijze binnen geschoten door opnieuw Danny Stuifzand die met een bal in de kruising de Mussel doelman kansloos liet (3-0). Mussel zag als enigste wapenfeit nog een keertje een vrije bal van Jan Voshart op de vuisten geknald bij doelman Bouwman. Vervolgens tekende Tiendeveen binnen vijf minuten twee treffers aan. Eerst glipte Jeffrey Boxma op snelheid door de verdediging inclusief doelman Poker heen en schoof de bal koeltjes binnen en vervolgens deed Mitchell Prijs het zo niet nog op iets fraaiere wijze, want hij passeerde de doelman heel subtiel en knalde de bal beheerst binnen 5-0. Vlak voor het eindsignaal liet Mitchell Prijs na een schitterende actie waarbij hij drie spelers van Mussel het bos in stuurde een diagonale pass bij Leon van Slochteren belanden. Van Slochteren zag vervolgens Jeffrey Boxma vrij komen voor doelman Poker die met een intikkertje werd verschalkt (6-0). Al met al een licht geflatteerde maar zeker verdiende overwinning voor de mannen van trainer Michel van Essen, die volgende week naar Winschoten zullen afreizen om tegen WVV aan te treden.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Parick van Goor, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Sander Metselaar (46ste Jeremy Cottam), Danny Stuifzand, Nick de Roo, Sander Booijink (80ste min. Leon van Slochteren), Mitchell Prijs, Sander Blok en Joey Noordzij (57ste min. Jeffrey Boxma).

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.

Tiendeveen D1 pakt opnieuw drie punten

19 september 2015, Hoogeveen D4 – Tiendeveen D1

De tweede competitiewedstrijd van de D’s vond plaats in Hoogeveen. Hoogeveen D4 was de tegenstander. Op papier moest deze wedstrijd gewonnen kunnen worden. Dit bleek in de praktijk ook het geval.
De Tiendeveners begonnen echter nogal slap aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten werd er dan ook niet gescoord. Hoogeveen was niets minder. Tiendeveen kwam toch op voorsprong. Glenn brak de ban, 0-1. De rust werd bereikt met een tussenstand van 1-4. Dit was mede te danken aan het uitstekend verdedigen van Sander.
De 2e helft werd er wel wat beter gespeeld. Toch kregen de Hoogeveners ook nog wel kansen. Simon had echter een paar sublieme reddingen. De eindstand werd bepaald op 2-10. De doelpuntenmakers aan de kant van Tiendeveen waren: Jeffrey 5x, Glenn 3x, Alicia 1x en één eigen doelpunt. Volgende week spelen de Tiendeveners thuis tegen VVAK D1.

Tiendeveen vrij gemakkelijk langs SETA (0-2).

Musselkanaal. De mannen van trainer Michel van Essen maakten een busreisje naar SETA, die vorige week met 8-0 de openingswedstrijd had gewonnen van laagvlieger Meedhuizen. De gastheren hebben zich ook behoorlijk versterkt in de zomer en er werd dan ook op veel tegenstand gerekend. Dat viel allemaal nog al mee, het bleef echter lang spannend omdat Tiendeveen vooral voor rust verzuimde SETA volledig over de knie te leggen. Zo werd er maar met een 0-1 (doelpunt Sander Booijink) ruststand thee gedronken waardoor de spanning nog steeds in de wedstrijd zat. In een rommelige tweede helft werd pas in de slotminuut door Jeffrey Boxma vanaf elf meter de 0-2 aangetekend.
SETA wist in de wedstrijd eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans te creëren en toch kwam doelman Marcel Bouwman met de schrik vrij in de openingsminuut, want hij aarzelde even te lang met het uitverdedigen en zag zijn schot van dichtbij geblokt door Ben Davids, die maar net naast ketste. Dit was meteen ook de laatste gevaar bij doelman Marcel Bouwman. Tiendeveen kwam na 10 min. al op voorsprong. Nadat Sander Booijink al eerder eens hard op doelman Van der Werff geschoten had, was hij in drie keer schieten wel succesvol, want van dichtbij joeg hij de bal hard binnen 0-1. Tiendeveen bleef kansen missen en zag het spel niveau ook zakken. Zo knikte Jeffrey Boxma nog eens van dichtbij een voorzet van Sander Blok hard over en schoot Mitchell Prijs een voorzet van Sander Metselaar snoeihard voorbij de tweede paal. Kort voor rust prikte Sander Blok nog eens van dichtbij de bal net naast nadat hij van dichtbij de bal opzij gelegd kreeg van Jeffrey Boxma.
In een rommelige tweede helft kende Tiendeveen voldoende kansen om de wedstrijd vroeg in het slot te gooien maar liet dit na. Zelfs nadat SETA na 67 minuten met een man minder kwam te spelen, omdat Ben Davids weg werd gezonden met een tweede gele kaart werd de score maar niet uitgebouwd. Goede mogelijkheden werden gemist door Mitchell Prijs die een harde inzet over de kruising knalde en Jeffrey Boxma die alleen voor doelman van de Werff op dook, die naast schoot. Sander Blok zag ook nog eens een bal hard over de kruising scheren bij de eerste paal. De thuisclub werd nooit gevaarlijk, zelfs vanuit standaard situaties niet omdat deze ruim over werden geschoten of in het muurtje werd geknald. De opkomende Sander Metselaar knalde de bal nog eens in de korte hoek maar ook nu greep Van der Werff goed in. Toch viel de tweede treffer nog. Jeffrey Boxma hield bij de hoekvlag de bal net binnen en passeerde langs de achterlijn twee verdedigers, waarbij hij binnen het strafschopgebied gekomen onreglementair werd afgestopt waarna de warrige leidsman toch naar de strafschopstip wees. Boxma knalde deze buitenkans onberispelijk binnen 0-2. Kort na deze treffer werd de wedstrijd afgeblazen en had Tiendeveen een terechte overwinning behaald.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Patrick van Goor (75ste Tijmen de Vries), Danny Stuifzand (65ste Joey Noordzij), Nick de Roo, Sander Booijink, Mitchell Prijs (79ste Kevin Scholing), Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Nick de Roo

Sterke competitiestart Tiendeveen D1

12 september 2015, Tiendeveen D1 – Sweel D2.

De D’s van Tiendeveen begonnen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sweel D2. Na de goede bekerwedstrijden werden ook de eerste competitiepunten behaald.
De eerste 10 minuten kon Sweel nog aardig partij geven, maar vervolgens waren de Tiendeveners duidelijk sterker. Simon had een relatief rustige morgen als keeper. De verdediging onder leiding van Sander had de bal goed onder controle. De meisjes Renate, Alicia, Larenza en Joyce stonden ook goed te spelen. Met name Larenza speelde een prima partij. Er werd uiteindelijk lustig op los gescoord. Het scoreverloop was als volgt: 1-0 Jan-Willem, 2-0 Glenn, 3-0 Dylano, 4-0 Glenn, 4-1, 5-1 Jamiro (dit was de ruststand). 6-1 Jamiro, 6-2, 7-2 Jeffrey, 8-2 Jamiro, 9-2 Dylano, 10-2 Glenn (penalty), 11-2 Jeffrey.
Volgende week spelen de D’s een uitwedstrijd tegen Hoogeveen D4. De wedstrijd begint om 09.30 uur, vertrek 08.30 uur.

Tiendeveen ruim langs Damacota (4-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen zijn goed aan de competitie begonnen. Thuis tegen Damacota uit Nieuwe Pekela werd een verdiende 4-0 overwinning behaald. Na een 2-0 ruststand waarbij Sander Blok en Jeffrey Boxma scoorden, werd het uiteindelijk met opnieuw een doelpunt van beide spelers een afgetekende overwinning. De wedstrijd stond goede leiding van scheidsrechter R. Reinders uit Ruinen, die een gemakkelijke middag kende.
Vanaf begin van de wedstrijd werd er druk gezet door Tiendeveen, wat resulteerde in al snel een aantal kansjes. Eerst knalde Sander Metselaar de bal al eens hard in de handen van doelman Nicolai en vervolgens zag Mitchell Prijs na een steekpass van Sander Blok zijn inzet vanuit een moeilijke hoek nog net de bal tot hoekschop verwerkt door dezelfde doelman. Pas na bijna 10 min. kreeg doelman Bouwman zijn eerste klusje na een afstandschot van Nr6 maar hij greep gemakkelijk in. Sander Blok kopte vervolgens een hoekschop van Jeffrey Boxma op de lat waardoor de doelman nog kon ingrijpen. Toch was hij kort daarna kansloos op opnieuw een kopbal van Sander Blok, die nu een vrije bal van Sander Metselaar hard tegen het nylon liet ploffen (1-0). Tiendeveen bleef druk uitoefenen op de gasten Damacota wist maar weinig te creëren en kwamen niet verder dan een afzwaaier van een vrije bal een een kopstoot die ver naast het doel verdween bij Marcel Bouwman. In de 41ste min. Schoof Jeffrey Boxma een voorzet van Sander Blok onder doelman Nicolai door waardoor de 2-0 op een mooi moment een feit was. In de slotminuten werd het vanaf de Groningerkant even onvriendelijker met als resultaat drie gele kaarten op rij binnen een paar minuten voor de gasten.
Na de hervatting lag de 3-0 er al na 2 minuten in. Sander Metselaar was met een vrije bal opnieuw de aangever en Jeffrey Boxma tekende zijn tweede treffer aan door attent de bal binnen te schuiven.
Zelfs had doelman Bouwman bijna succes bij een uittrap, want zijn collega aan de andere kant liet de bal stuiteren waardoor deze nog maar ternauwernood de bal naast kon tikken. Mitchell Prijs had vervolgens een schitterende actie waarbij hij vrij voor doelman Nicolai verscheen maar zijn bekeken boogbal spatte via de kruising achter. Kort daarna lag de 4-0 toch binnen, dezelfde Prijs liep zijn bewaker eruit en met bediende de in de doelmond opduikende Sander Blok op maat, die knap binnen schoot. Vervolgens werden er nog een behoorlijk aantal kansen niet verzilverd en had Damacota nog bijna de eer weten te redden waarbij doelman Bouwman met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net wist weg te werken. Hierdoor kwam de eindstand op een verdiende 4-0 te staan en kan Tiendeveen van een prima competitiestart spreken.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Justin Lunenborg (50ste Ramses Winter), Jeremy Cottam (50ste Patrick van Goor), Nick de Roo (65ste Kevin Scholing), Sander Booijink, Danny Stuifzand, Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Sander Metselaar.

Tiendeveen D1 bekert verder

Tiendeveen D1 is geplaatst voor 1e ronde van de beker door achtereenvolgens Elim D2 met maar liefst 18-1 te verslaan. Hoogeveen D3 met 8-4 en Pesse D2 met 9-3 aan de zegekar te binden. Door deze 3 ruime overwinningen heeft Tiendeveen D zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Deze zal worden gespeeld op 24 oktober.