<< Terug naar archief

Tiendeveen D1 bekert verder

24 oktober 2015, Tiendeveen D1 – De Weide D5

Nadat Tiendeveen D1 de voorronde van de beker gemakkelijk had doorstaan, stond nu de 1e bekerronde op het programma. Tegenstander was De Weide D5. Het werd een spannende wedstrijd, maar ook een wedstrijd met twee gezichten.
Tiendeveen begon nog redelijk aan de wedstrijd. De Tiendeveners waren sterker dan hun tegenstander, maar echt veel kansen kregen ze niet. Het tempo lag te laag en het was ze speelden niet fanatiek genoeg. Toch kwamen de Tiendeveners op voorsprong. Na een corner van Jeffrey kwam de bal voor de voeten van Joyce. Deze schoot de bal goed binnen, 1-0. Jocyce speelde, niet alleen omdat ze scoorde, maar sowieso een goede wedstrijd. Toen even later Glenn na een prima solo de 2-0 maakte, leek de buit binnen. De Tiendeveners dachten dit ook en ze deden allemaal een stapje minder. Hierdoor kwam De Weide steeds beter in de wedstrijd. De 2-0 voorsprong verdween dan ook als sneeuw voor de zon en in een mum van tijd was het 2-3. Dit was tevens de ruststand.
Na een “goed gesprek” in de rust gingen de Tiendeveners de tweede helft beter spelen. Het tempo ging omhoog en iedereen was een stukje feller. Toch gaf De Weide zich niet zomaar gewonnen. Het bleef spannend met aan beide kanten kansen. De 3-3 kwam van de voet van Jamiro. En nadat Dylano een kans miste, maakte Jamiro ook de 4-3. Even later was de hattrick van Jamiro compleet. Na een dieptepass van Glenn maakte hij bekwaam de 5-3. De Weide kreeg nog enkele kansen, maar Simon had nog een aantal goede reddingen. Toen vlak voor tijd Jamiro ook nog de 6-3 binnen tikte was het pleit beslecht.
Tiendeveen plaatst zich door deze bekeroverwinning voor de 2e bekerronde. Deze vindt plaats op 21 november. Aanstaande woensdag spelen de D’s weer voor de competitie. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen VVAK D1 op het programma. Dit is een thuiswedstrijd, aanvang 18.30 uur.

Geslaagde voetbaldag met medewerking van SC Heerenveen


Donderdag 22 oktober werd er een voetbaldag georganiseerd bij v.v. Tiendeveen. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door de Dorpssmederij Tiendeveen. Er waren ruim 50 kinderen aanwezig in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar.
’s Morgens werden de kinderen in groepjes verdeeld en deden ze verschillende spelletjes, zoals rokkenvoetbal, stropdasschieten en kratje trap. Het weer werkte die morgen nog niet echt mee, maar dat kon de kinderen niet deren.
’s Middags was het de beurt aan SC Heerenveen met het geven van een funclinic. De kinderen werden naar leeftijd ingedeeld in twee grote groepen. Met deze groepen werd er een toernooitje gedaan, er werd een training gegeven en ook SC Heerenveen had 3 voetbalspellen meegenomen. Alle kinderen kregen een t-shirt en een tas, welke ze na afloop mochten houden. Al met al is het een geslaagde dag geworden.

Goede start voldoende voor winst Tiendeveen (3-2).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen kenden een bliksem start in de derby tegen Nieuw Balinge, want na drie minuten stond het al 2-0 en in de 10de min. lag de 3-0 ook al binnen achter oud Tiendeveengoali Gerard van Zwol, die naar deze buurman verkaste. In een hele open wedstrijd kon het talrijke publiek volop genieten, want de gasten toonden veerkracht en bleven tot het laatste fluitsignaal voor een beter resultaat strijden. In de 88ste min. liep de spanning nog echt op door de tweede treffer van Roy ten Kate voor de Balingers maar Tiendeveen gaf vervolgens geen kans meer weg. Een belangrijke overwinning voor Tiendeveen die zo naar boven mag blijven kijken.
Na 38 seconden op de klok had Tiendeveen de score al geopend. Sander Blok werd de diepte ingestuurd en hij legde de bal terug op Sander Booijink, die Gerard van Zwol verschalkte (1-0). Nog geen twee min. later stond de 2-0 al op het scorebord. Mitchell Prijs schoot een hoekschop in de doelmond bij Nieuw Balinge waar Jeffrey Boxma ongehinderd mocht binnen schuiven. Kort daarna had Roy ten Kate voor de gasten maar hij liet de bal van de voet springen waardoor deze achter hobbelde. Ook kreeg René Sok nog een kopkans maar via de binnenkant van de tweede paal kon Tiendeveen nog net een treffer voorkomen. Direct daarna liet Sander Blok zien hoe er met kansen moest worden omgegaan, want een snelle aanval via Mitchell Prijs ronde hij koelbloedig af en de 3-0 was een feit. Het spel bleef op en neer gaan en best in een behoorlijk tempo. René Sok knalde nog eens in het zijnet bij doelman Bouwman. Ook knikte Thomasz Samelski een bal nog eens rakelings naast voor Nw. Balinge. Sander Blok zag daarna een vliegend schot nog eens over de kruising achter belanden. Danny Stuifzand testte doelman Gerard van Zwol nog eens met een vrije bal maar deze tikte de bal stijlvol tot hoekschop. Mitchell Prijs kon nog net met een overtreding buiten het strafschopgebied worden afgestopt. Sander Metselaar schoot de vrije bal in het muurtje van de gasten. Mitchell Prijs kegelde een snelle aanval namens Tiendeveen nog een precies buiten de paal achter. In de extra tijd, die scheidsrechter Sietsema uit Assen toekende werd Sander Blok nog eens neergelegd, Mitchell Prijs bracht met de vrije bal Joey Noordzij in stelling maar die knalde de bal in de handen van Van Zwol.
In de tweede helft hadden de gasten de eerste mogelijkheid maar Gerjan Koekoek schoor hard over vanaf randje zestienmeterlijn. De gretige Mitchell Prijs had kort daarna aan de andere kant een fraaie actie maar zag zijn inzet van de doellijn gehaald door verdediger Gerben Hurink waar doelman Van Zwol al was gepasseerd. René Sok knalde aan de andere kant nog eens bijna raak maar ook nu verdween de bal maar net naast het doel van Bouwman. Dezelfde doelman ging vervolgens in de fout bij een lange haal richting Roy ten Kate waarbij Bouwman uitlopend de bal leek te kunnen ruimen maar hij schampte de bal half waardoor hij in duel kwam met Ten Kate, die hem koeltjes uit speelde en de bal vervolgens binnen schoof (3-1). Direct daarna had de spanning al volledig weer terug kunnen keren in de wedstrijd maar Thomasz Salmelski kopte kansrijk over. Tiendeveen vergat vervolgens tot twee keer toe om de wedstrijd op slot kunnen schieten. Mitchell Prijs kende geen geluk, want eerst schoot hij rakelings voorlangs na aangeven van Joey Noordzij, gevolgd door een bal die hij precies naast de staander schoot nadat hij een terug gekopte bal van Sander Blok ineens in knalde. Sander Booijink zag zijn schot ook nog eens gepakt door Gerard van Zwol. Gerben Koekoek ronde een aanval van Nieuw Balinge met een schot in de handen van doelman Bouwman. Jeffrey Boxma kopte geheel vrijkomend bij de tweede paal een vrije bal van Sander Metselaar voorlangs, waardoor Tiendeveen nog steeds alert moest blijven. Kort voor het eindsignaal kwam de spanning volledig terug toen Roy ten Kate de buitenspelval ontweek en doelman Bouwman opnieuw wist te passeren wat de 3-2 betekende. Verder liet Tiendeveen het niet komen en werd er in een spectaculaire wedstrijd toch de drie punten binnen gehaald.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Tijmen de Vries (55ste min Jeremy Cottam), Sander Metselaar, Justin Lunenborg, Mitchell Prijs, Danny Stuifzand (36ste min. Ramses Winter), Nick de Roo (81ste min. Maikel Dekker), Joey Noordzij, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Mitchell Prijs

Tiendeveen loopt tegen onnodig verlies op.

Wildervank. Dit keer geen punten mee terug in de bus bij de v.v. Tiendeveen, na de uitwedstrijd bij Wildervank. In de extra tijd liepen de mannen van trainer Michel van Essen tegen de nederlaag aan. Een raar verlopen wedstrijd, waarin scheidsrechter Kluiter uit Ter Apel een hoofdrol vervulde. Voor rust liet hij tot twee keer toe een speler van Wildervank wegkomen met geel waar een rode kaart op zijn plaats zou zijn geweest. Bij twee charge waar Justin Lunenborg en Nick de Roo het slachtoffer waren. De Roo moest zich laten vervangen door de grove actie aan de zijlijn ter hoogte van de middellijn. In de tweede helft vergat de leidsman een speler van Wildervank weg te sturen nadat hij twee keer geel kreeg. Achteraf bleek, dat de leidsman de eerste kaart op naam van Tiendeveen nummer 10 had aangetekend waar de nummer 10 van Wildervank genoteerd had moeten worden. Door deze administratieve fout kon Nies van Velzen (nr. 10 Wildervank) blijven staan. De leidsman gaf in de afhandeling zijn fout toe maar het kwaad was geschied. Want Tiendeveen kreeg in de periode waarin de thuisclub in principe met tien man had moeten spelen nog twee treffers tegen waardoor de 1-2 voorsprong werd omgebogen naar een 3-2 onnodige nederlaag voor Tiendeveen, want er werden voldoende kansen gecreëerd om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de beginfase strandde Mitchell Prijs op doelman Shane Swama en Maikel Dekker zag de bal op het dak vallen van het doel. Vervolgens schoot Sander Blok de 0-1 van dichtbij hard in de bovenhoek bij de eerste paal. De thuisclub had niet veel kansen maar kwam vlak voor rust vanuit een hoekschop op gelijke hoogte waarbij Ramon Beekman profiteerde van de gedwongen wissel van Nick de Roo en de organisatie even zoek was bij Tiendeveen (1-1). Na rust knalde Sander Booijink rakelings over en moest Marcel Bouwman ingrijpen na een schuiver van Remon Nagel. Ruim op het uur schoot Sander Metselaar bijna vanaf de middellijn de 1-2 binnen, want doelman Swama ging onder de bal door waardoor deze binnen viel. Vervolgens pakt Niels van Velzen zijn onopgemerkte tweede gele kaart maar kon dus blijven staan. Sander Blok kwam vrij voor doelman Swama maar schoot net voorlangs en zag Mitchell Prijs een hoekschop nog eens laag voorlangs het Wildervankse doel wat niets opleverde. Uit een snelle counter kwam de thuisclub op 2-2 waar doelman Bouwman de bal hard in de boevenhoek bij de eerste paal in het net sloeg na een schot van Maikel van Vliet. Zo leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen maar in de laatste aanval ging het verdiende punt verloren toen Evert v/d Wiel langs doelman Bouwman binnen schoof. Zo ging Tiendeveen met een dikke kater huiswaarts en werd er nog lang nagepraat over het niet wegzenden met twee keer geel en de gevolgen daarvan. Volgende week volgt de streekderby tegen Nieuw Balinge op sportpark De Veenhoek om de draad weer op te pakken na twee nederlagen op rij.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Patrick van Goor, Maikel Dekker, Nick de Roo (42ste min. Joey Noordzij), Sander Booijink (76ste min. Leon van Slochteren), Mitchell Prijs (84ste Kevin Scholing), Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Tiendeveen D1 hard onderuit

10 oktober 2015, Tiendeveen D1 – Elim D1

De D’s van Tiendeveen hadden een thuiswedstrijd tegen Elim D1. Na de eerste 3 competitiewedstrijden gewonnen te hebben werd er nu voor het eerst verloren. De Elimieten wonnen uiteindelijk met 0-12.
Tiendeveen had een moeizame start en kwam ook al snel achter. In het vervolg van de 1e helft werd de score gestaag uitgebouwd. De Tiendeveners speelden zeker niet hun beste spel. De ruststand was dan ook maar liefst 0-9. De jongens uit Elim waren allemaal net even een slag groter en sterker.
Toch wisten de Tiendeveners de 2e helft wat beter tegenstand te bieden. Een doelpunt maken zat er niet niet in, al hadden de Tiendeveners dat de 2e helft wel verdiend. Er vielen toch nog een paar doelpunten en uiteindelijk werd het dus 0-12.
De D’s kunnen toch terug kijken op een goede 2e helft. De D’s staan door deze nederlaag op de 4e plaats. Volgende week stat er een uitwedstrijd op het programma tegen De Weide D6.

Voetbaldag bij v.v. Tiendeveen

Voetbaldag m.m.v. Sc Heerenveen

Op donderdag 22 oktober, in de herfstvakantie, wordt er een voetbaldag georganiseerd.
De dag zal om 11.00 uur beginnen met een aantal spelletjes.

Vanaf 14.00 uur zal Sc Heerenveen aanwezig zijn voor de “funclinic”. Dit belooft een mooie middag te worden. Er zal o.a. een training gegeven worden, een partij en natuurlijk enkele spellen gespeeld worden. Dit allemaal met voetbal als onderwerp.

Deze dag is voor kinderen vanaf de F-pupillen (6 jaar) t/m de C-junioren (geboortejaar 2001).

Wil je meedoen geef je dan op voor 8 oktober via info@mfctiendeveen.nl. Geef ook even aan hoe oud je bent.

Kosten voor deze dag zijn € 2,- per kind. Voor eten en drinken tussen de middag wordt gezorgd.

Er is plaats voor 80 kinderen. Geef je dus snel op, want vol=vol.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de dorpsmederij Tiendeveen.

Ned. Techniek Kampioenschap bij v.v. Hoogeveen

Doe je mee aan de voorronden van het Nederlands Techniek Kampioenschap-voetbal wat plaats zal vinden bij VV Hoogeveen op 21-10-2015?  Wel 120 voetbalclubs, verspreid door heel Nederland doen hier aan mee!
Het is dan ook het grootste voetbalevent van Nederland.

Leer de voetbaltechniek van René Meulensteen die dit dagelijks aanleert bij spelers
van wereldklasse. Alle jongens én meisjes van 6 tot en met 14 jaar worden tussen 09.00 – 15.30 uur verwelkomt en worden vervolgens getraind door Sportpartners/Rene Meulensteen opgeleide trainers.

Deze afwisselende voetbaltechniek wordt op eenvoudige wijze in circuitvormen aangeboden, afgewisseld met kleine partijspelen en alles met de bal.

Het is voor ieder niveau, zowel jongens en meisjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het is een fantastische voetbaldag met héél, héél veel voetbalcadeaus die je mee naar huis mag nemen want bij ons is iedereen direct al een winnaar.

Zo krijg je een voetbal mee naar huis, een supermooi azuurblauw voetbalshirt én een speciaal ontworpen medaille + het jeugdvoetbalmagazine GOAL. Maar ook een computerprogramma waarmee jij je eigen voetbaltrainingen kunt maken én spelen + een Moves&Skill-diploma als bewijs van deelname.
Als klap op de vuurpijl beoordelen we iedere deelnemer op zijn of haar voetbalkwaliteiten middels het Individueel Prestatie Rapport. Zo worden je vorderingen inzichtelijk.

Alle locatiewinnaars in haar/zijn categorie worden door Sportpartners uitgenodigd om kosteloos op 1 november 2015 naar de grote landelijke finaledag op het NSC. Papendal te komen.
Daar strijden zij om de titel ‘wie is de beste techniekspeler van Nederland”.

Klik op www.sportpartners.nl of op www.moves-skills.nl voor alle relevante informatie.

Wij zien je graag verschijnen!

Tiendeveen onderuit tegen Veendam 1894 (2-4).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen kregen Zaterdag de eerste nederlaag te slikken in deze competitie.. Veendam 1894 ging verdiend met een 2-4 overwinning aan de haal na een 1-3 ruststand. Beide teams hadden een aantal wijzigingen in hun basisopstelling va vorige week moeten aan brengen. Het pakte evenwel het beste uit voor de gasten.
Het was vanaf het begin een open wedstrijd waarin Veemdam 1894 direct al vlot combinerend een schot van Gokhan Atabas rakelings over zag vliegen. Direct daarna ging Maikel Dekker de diepte in voor Tiendeveen maar zijn voorzet werd in de draai net niet vol geraakt door Sander Booijink waardoor doelman René Smit het boogje kon pakken. Toch was deze doelman niet veel later kansloos bij een afstandschot van Ramses Winter, die van richting werd veranderd door verdediger Frank Senay en daardoor met een fraaie boog over Smit binnen plofte (1-0). Veendam 1894 kreeg twee minuten later de gelijkmaker aangeboden toen Joey Noordzij op eigen middenveld de bal met teveel risico breed legde en de rappe Tabid Mushin Salah de bal kon onderscheppen en onderuit werd gehaald binnen het strafschopgebied. De strafschop werd binnen geschoten door Korsian Atabas. Kort daarna kwamen de gasten al op voorsprong, want John Granviel mocht een hoekschop zomaar binnen tikken. Sander Booijink werd vervolgens net buiten de zestien afgestopt maar Mitchell Prijs knalde de vrije bal over bij doelman Smit. Sander Blok ging vervolgens op snelheid vanaf eigen helft helemaal door tot de achterlijn waarbij zijn schuiver door een verdediger werd geblokt. John Granviel, de beste man van het veld zag zijn spel vervolgens bekroond met een doelpunt, want hij liet doelman Marcel Bouwman grabbelen bij een boogbal, die via de handen van de doelman binnen viel 1-3. Voor rust waren er aan beide kanten nog enkele kleine kansjes maar de score bleef ongewijzigd.
Na rust moest de goed leidende scheidsrechter H. Drost even kordaat optreden toen het even onvriendelijk werd maar de leidsman die geen problemen kende loste het prima op. Mitchell Prijs omzeilde vervolgens met fraaie actie een aantal verdedigers en speelde Sander Blok aan, die ineens uithaalde maar doelman Smit greep goed in. Sander Metselaar schoot een vrije bal vanaf de flank nog eens gevaarlijk in de doelmond maar de bal werd weggekopt. Devran Bydar had voor Veendam1894 een goede kans maar hij schoot hard over. Tiendeveen probeerde druk te zetten maar kreeg na 20 min. de vierde treffer tegen toen vanuit een snelle counter Korsian Atabas het net vond. Tiendeveen bleef strijden voor een beter resultaat en de ingewisselde Kevin Scholing knalde de 2-4 via een verdediger na terugleggen van Sander Booijink binnen. Toen bij een vrije bal van Sander Metselaar de bal in het Veendam muurtje ook nog eens opzichtig met de hand werd gespeeld had de spanning terug kunnen komen in de slotfase. Jeffrey Boxma zag zijn harde inzet vanaf de stip echter uit het doel geranseld door doelman René Smit. Dat was al in de slotfase waardoor er geen verandering meer in de stand kwam. Zo had Tiendeveen de eerste verlies punten op het conto en kwamen de gasten in punten gelijk met de mannen van Michel van Essen, achter koploper Sweel op de tweede plaats.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Justin Lunenborg, Ramses Winter (76ste min. Patrick van Goor), Tijmen de Vries, Maikel Dekker, Sander Booijink, Nick de Roo (70ste min. Kevin Scholing), Joey Noordzij (39ste min Jeffrey Boxma), Sander Blok en Mitchell Prijs.

Man van de wedstrijd: Tijmen de Vries

Tiendeveen D1 wint ook derde competitiewedstrijd

3 oktober 2015, Dalen-DSC D3 – Tiendeveen D1

De D’s van Tiendeveen hadden een uitwedstrijd op het programma staat tegen Dalen-DSC D3. De wedstrijd werd gespeeld in Dalerveen. De 1e helft speelden de D’s beneden hun niveau.
Toch viel de 0-1 al snel in de wedstrijd. Alicia tikte van dichtbij goed binnen. Daarna gingen de Tiendeveners mee in het matige spel van Dalen-DSC. Beide ploegen kregen kansen, maar beide teams beschikten over een goede keeper. En de lat stond ook meerdere malen een doelpunt in de weg. De 0-2 viel toch nog voor de rust. De scheidsrechter gaf gemakkelijk een penalty. Deze werd door Glenn goed ingeschoten.
Na de rust schakelden de Tiendeveners een tandje bij. Er werd aanmerkelijk beter gespeeld dan in de 1e helft. De score liep dan ook gestaag op. De 0-3 kwam van de voet van Jeffrey. De 0-4 werd binnengeschoten door Jamiro, na een uitstekende voorbereiding van Larenza. De 0-5 werd gemaakt door Daan, die ook de 0-6 binnentikte na goed werk van Dylano en Glenn. De 0-7 was een mooi afstandsschot van Jeffrey. Het laatste doelpunt, de 0-8, werd mooi bekeken afgemaakt door Jamiro. Deze wedstrijd werd dus geen tegengoal geïncasseerd. Dat was zeker de verdienste van de goed keepende Simon, maar ook van de verdedigers Sander, Julian, Damian, Renate en Alicia. De D’s staan na deze overwinning op de 2e plaats. Volgende week staat thuis de topper tegen Elim D1 op het programma. Aanvang 11.00 uur.

Tiendeveen zaal wint van HZVV 3 (7-9).

In de sporthal De Zwembadweg in Hoogeveen trad het voor het eerste in competitie meespelend zaal team van Tiendeveen aan tegen HZVV 3. Het werd in een spannende en doelpuntrijke wedstrijd een fraaie overwinning van 7-9 voor Tiendeveen. Dit was de tweede competitie wedstrijd van dit seizoen, want in de eerste wedstrijd werd er nipt verloren van Erica 2 met 4-5. Het jonge team kwam binnen de halve minuut al op voorsprong en incasseerde binnen de minuut ook al weer de gelijkmaker voor HZVV. Toch werd er in de eerste helft goed gecontroleerd door gevoetbald en liep Tiendeveen uit naar een 3-6 voorsprong bij het rustsignaal van scheidsrechter Spijkerman uit Staphorst. In de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van HZVV maar na een tussenstand van 6-7 voor Tiendeveen werd in enkele minuten de wedstrijd toch naar 6-9 gespeeld waarbij Frank Benjamins op curieuze wijze de laatste treffer met het hoofd aantekende. HZVV probeerde het tij nog wel te keren maar Tiendeveen hield verdedigend stand en zo was de eerste overwinning een feit, mede omdat doelman Milan Hassing met enkele goede reddingen zijn doel schoon hield. Wedstrijdspelers Tiendeveen: Milan Hassing, Kevin Feëleus, Curtis Adikari Mudalige, Frank Benjamins,Arro Mulder, Thomas Keddeman, Roeland Pfieger.