<< Terug naar archief

Tiendeveen opnieuw naar ruime winst (0-6).

Wagenborgen. De mannen van trainer Michel van Essen dachten Zaterdag vooraf in de bus, dat er een pittige wedstrijd verwacht kon worden bovenin het Groningse maar de boys van Wagenborg gaven niet thuis en na een 0-3 ruststand werd het een gemakkelijke 0-6 overwinning, waardoor de busreis terug weer feestelijk kon worden aangegaan. Er waren nogal een aantal spelers afwezig om diverse redenen, want Marcel Bouwman, Jeremy Cottam en Nick de Roo reisden niet mee. Trainer Michel van Essen heeft dit seizoen een team, die in de breedte voldoende kwaliteit om een goed team te formeren.
Tiendeveen kwam al snel op voorsprong want de eerste hoekschop van Mitchell Prijs werd meteen een doelpunt via het hoofd door Danny Stuifzand. De thuisclub had de hulp nodig van scheidsrechter Van Leeuwen, die een terugspeelbal op doelman Leon van Slochteren honoreerde met de indirecte vrije bal op een meter of tien voor het Tiendeveen doel. De bal ketste hard naast via het goed staande verdediging van Tiendeveen. Sander Booijink testte na een fraaie actie doelman Levinga nog eens maar deze ranselde de bal nog net tot hoekschop. Tiendeveen was duidelijk de bovenliggende partij en het was dan ook wachten op de volgende treffer. Die werd na 23 minuten dan ook binnen getikt door Sander Blok, die een vrije bal van Danny Stuifzand verlengde en langs de grabbelende doelman binnen tikte (0-2). Even later constateerde scheidsrechter Van Leeuwen van achter de middellijn, dat doelman Leon van Slochteren bij een uittrap hands maakte. Zo kreeg de thuisclub opnieuw een kans aangeboden van de leidsman maar de ingeschoten vrije bal leverde Tiendeveen direct in de overname een doelpunt op. Jeffrey Boxma werd weggestuurd met een splijtende pass en omspeelde de uitkomende doelman Levinga en schoof de bal in het doel: 0-3. Vlak voor rust kreeg de thuisclub nog een kansje, toen Johan Lubbers na een goede actie net naast schoot.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet in deze sportieve wedstrijd. Wagenborger Boys had in het begin twee kleine kansjes maar deze konden doelman Leon van Slochteren, die Marcel Bouwman prima verving niet verontrusten. Aan de andere kant werd in de 57ste min. een snelle aanval opgezet via Maikel Dekker, die Mitchell Prijs bereikte. Prijs mikte vanaf de flank de bal op het hoofd van Sander Blok, die de bal doorkopte op Jeffrey Boxma die beheerst de bal kon binnen schuiven (0-4). Vijf minuten later tekende Mitchell Prijs op zeer fraaie wijze de 0-5 aan, na eerst nog een treffer terecht afgekeurd te hebben gezien. Een kwartier voor het einde dook de prima spelende Sander Booijink op voor het doel na een voorzet van Danny Stuifzand en kon simpel de 0-6 aantekenen. Trainer Van Essen liet de 16 jarige Stephan Gort nog debuteren in het eerste elftal, waarbij hij ook nog bijna een scoringskans kreeg, die echter onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. Dit leverde Gort wel een gele kaart op, want scheidsrechter Van Leeuwen bestrafte Gort voor het met onvrede stuiteren van de bal. Wagenborger Boys had in de slotfase de grootste kans om de eretreffer aan te tekenen maar Wim Visser zag zijn goed geplaatste kopbal fraai gepareerd door Leon van Slochteren. Al met al een dik verdiende overwinning zo vlak voor de topper volgende week thuis tegen het nog zonder puntverlies op bezoek komende Sweel op het sportpark “De Veenhoek”. Aanvang van deze topper is 14.30 uur.
Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Patrick van Goor, Justin Lunenborg, Tijmen de Vries (62ste min. Henri Eising), Maikel Dekker, Danny Stuifzand, Sander Metselaar, Sander Booijink (80ste min.Stephan Gort), Sander Blok en Jeffey Boxma (74ste min Kevin Scholing).

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.

Eervolle nederlaag Tiendeveen D1

28 november 2015, Tiendeveen D1 – VCG D1

Tiendeveen D1 had een thuiswedstrijd tegen VCG D1. De Geesbruggers zijn nog in de race om het kampioenschap. Dus het beloofde een zware wedstrijd te worden. Dit werd het ook, maar Tiendeveen bleek een waardige tegenstander.
Tiendeveen zat direct goed in de wedstrijd en was zeker niet de onderliggende partij. Verdedigend had Tiendeveen de boel ook goed onder controle. Jan Willem was na zijn dubbele polsbreuk ook weer van de partij. Hij deed direct weer goed mee. In de gelijkopgaande strijd wist VCG toch de score te openen. Een goed afstandsschot liet Simon kansloos, 0-1. Maar Tiendeveen was niet uit het veld geslagen. De 1-1 volgde dan ook snel. De keeper van VCG werkte de bal niet goed weg en schoot de bal in de voet bij Glenn. Deze schoot de bal met een mooie boog over de keeper in het doel. Maar direct na de 1-1 viel de 1-2. Sander speelde te zacht terug op Simon. Een aanvaller van VCG onderschepte de bal en rondde goed af. Tiendeveen kreeg nogal te maken met wat kleine blessures. Zo waren Renate, Sander, Julian en Jan Willem even licht aangeslagen. Hierdoor werd er nogal wat gewisseld. Toch wisten de Tiendeveners de gelijkmaker te produceren. Na een aanval kwam de bal via Alicia en Dylano bij Jeffrey. Deze passte naar Glenn en Glenn schoot de bal van de rand van de zestien binnen, 2-2. De Geesbruggers kwamen niet lang daarna toch voor de derde keer op voorsprong, 2-3 en vlak voor de rust werd het nog 2-4. Dit was jammer en gezien het spelbeeld niet helemaal terecht.
De tweede helft haalde niet het hoge niveau van de eerste helft. Tiendeveen was niet of nauwelijks gevaarlijk. Alleen Jamiro had nog een keer de mogelijkheid om de 3-4 te maken, maar hij wist de bal net niet goed te raken. VCG was sterker, maar kreeg ook niet al teveel kansen. Zij wisten zo’n 5 minuten voor tijd nog een keer te scoren. zo werd de eindstand bepaald op 2-5. Al met al geen slechte prestatie van de Tiendeveners. A.s. dinsdag moeten de D’s alweer aan de bak. Dan staat de inhaalwedstrijd tegen SCN D1 op het programma. Er wordt in Nieuwlande om ongeveer 18.45 uur afgetrapt.

Tiendeveen D1 wint bekerthriller

21 november 2015, KSC D1 – Tiendeveen D1

Tiendeveen D1 moest voor de 2 ronde in de beker aantreden tegen KSC D1. KSC was een club waar nog niet eerder tegen gespeeld was, maar op papier en gezien hun positie in de competitie zou het een zware wedstrijd worden.
De wedstrijd was dan ook nog maar net begonnen of de 1-0 was al een feit. Toch waren de Tiendeveners niet uit het veld geslagen. Dylano speelde Glenn in, die had een goede actie en met een mooie boogbal was het weer 1-1. KSC nam het heft weer in handen, maar uit een counter kwam Tiendeveen toch op voorsprong. Na een goede pass van Glenn maakte Jamiro de 1-2. Hij tikte de bal mooi langs de keeper. Niet lang hierna werd het echter 2-2 uit een counter van KSC. De verdediging van Tiendeveen stond niet helemaal op scherp en even later kwam KSC opnieuw op voorsprong. Deze 3-2 achterstand maakte de Tiendeveners toch weer wakker en na een scrimmage voor het doel van KSC waar eerst Joyce, toen Jeffrey en Dylano de kans op de gelijkmaker hadden viel uiteindelijk de bal voor de voeten van Glenn, die met links de 3-3 binnenschoot. Deze gelijkmaker viel vlak voor rust, maar dit was niet de ruststand. Direct na de 3-3 werd de 4-3 binnengetrapt door KSC.
De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde. KSC in de aanval, Tiendeveen verdedigend. Met name Mariëlle en Sander waren verdedigend goed op dreef. Tiendeveen kreeg ook wel kansen op de gelijkmaker, o.a. door Jeffrey die nog een keer voorlangs schoot, maar de betere kansen waren toch voor KSC. Echter door een aantal prachtige reddingen van Simon wisten ze toch niet tot een score te komen.
Met nog ongeveer een kwartier te spelen brak Glenn nog een keer door de KSC verdediging. Hij ging twee man voorbij, toen hij binnen de 16 meter gevloerd werd door een verdediger. De terechte penalty werd door de goed leidende scheidsrechter gegeven. Glenn nam deze penalty zelf en schoot de 4-4 binnen. In de bijzonder spannende slotfase was KSC de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet meer. Dat betekende dat penalty’s de beslissing in deze bekerkraker zouden moeten brengen.
De spanning was te snijden. Ieder team moest dus 5 penalty’s nemen. Jeffrey schoot de 1e binnen; KSC maakte gelijk. Alicia miste; KSC scoorde de 1-2. Glenn schoot raak; KSC maakte de 2-3. Sander maakte gelijk; Simon keerde de 4e penalty. Simon zelf zette de Tiendeveners op voorsprong, maar ook KSC benutte de laatste strafschop. Dus na 5 penalty’s van beide kanten was het 4-4. Vanaf dit moment gin het dus om en om. Diegene die scoorde terwijl de ander miste, was de winnaar. Mariëlle schoot de zesde penalty over, maar ook KSC wist niet te scoren. Simon redde uitstekend. Julian wist de 7e penalty wel te benutten. De druk lag op dat moment dus bij KSC. De speler van KSC schoot de bal slap in en Simon redde bekwaam.
Dit was dus de beslissing. De vreugde aan Tiendeveen kant kende geen grenzen. Geplaatst voor de derde ronde! een Topprestatie!

Tiendeveen naar zevenklapper tegen VEV(7-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen gaven Zaterdag VEV geen schijn van kans en met een 3-0 tussenstand na een kwartier spelen zat de wedstrijd vlot in de knip. Het werd na een 5-0 ruststand uiteindelijk 7-0. Scheidsrechter J. Hoorn uit Zuidwolde vond het na amper 90 minuten meer dan voldoende en had een gemakkelijke middag op het sportpark “de Veenhoek”.
Tiendeveen opende al na 1 minuut de score, want Jeremy Cottam speelde met een lange bal Jeffrey Boxma vrij voor doelman Jeroen Mulder, die beheerst binnen schoot. Na 6 min. leek de 2-0 ook al een feit maar de treffer van dezelfde Boxma werd op advies van de assistent afgekeurd. Toch lag de tweede treffer er vlot in, want op aangeven van Maikel Dekker liet Mitchell Prijs met een fraaie curve de bal achter doelman Mulder binnen ploffen (2-0). Direct daarna viel de 3-0 ook al. Mitchell Prijs mocht een hoekschop nemen en plaatste deze precies op maat op de inkomende Sander Booijink die de bal ineens snoeihard binnen knalde. VEV wist niet tot een kans te komen al schoot Erik Foekens vanaf de zijkant richting doelman Bouwman, die de bal gemakkelijk kon plukken bij de eerste paal. Het bleef eenrichtings-verkeer. Zo had Jeffrey Boxma na 20 min. een bal voor het intikken bij de tweede paal na een scherpe voorzet van Cottam maar hij miste de bal net, waarna de doorgeschoten bal hard naast werd geschoten door Danny Stuifzand. Sander Blok kwam nog eens vrij voor doelman Mulder, die hij omspeelde maar de bal rolde net naast. In de laatste vijf minuten voor de rust werd de score nog naar 5-0 getild. Eerst tikte Jeffrey Boxma de bal van dichtbij binnen en toen Sander Booijink kort daarna onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen, schoot Mitchell Prijs de strafschop onberispelijk in.
Bijna was de start na de hervatting gelijk aan het begin maar Sander Blok ging net onder de voorzet van Maikel Dekker door, waardoor Tiendeveen toch nog bijna 10 minuten wachten op de volgende treffer. Deze knalde Danny Stuifzand binnen na een voordeelregel waardoor hij toch nog werd bereikt en vanaf randje zestien knalde hij de bal binnen (6-0). Sander Blok speelde Sander Booijink nog eens vrij maar doelman Mulder kon nog net redding brengen voor de gasten. Ook reageerde dezelfde doelman nog eens sterk op een fraaie inzet van Mitchell Prijs, die de bal tot hoekschop zag geranseld. VEV wist helemaal geen gevaar te stichten en doelman Bouwman kende geen enkel gevaarlijk moment voor zijn doel. Het slotakkoord werd gezet door Mitchell Prijs, die met een geplaatste bal Mulder nog eens verschalkte (7-0). Kevin Scholing knikte de bal nog eens op de paal anders was de score nog hoger geweest maar een zevenklapper was dik verdient voor de mannen van Michel van Essen.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Tijmen de Vries, Justin Lunenborg, Jeremy Cottam (62ste min. Patrick van Goor), Danny Stuifzand, Sander Metselaar, Sander Booijink, Maikel Dekker, Jeffrey Boxma (62ste min. Kevin Scholing), Sander Blok en Mitchell Prijs.

Man van de wedstrijd: Sander Metselaar.

Tiendeveen wint draak van wedstrijd bij Erica ‘86.

Erica. De mannen van Michel van Essen moesten Zaterdag aantreden tegen laagvlieger Erica ‘86 en wisten een benauwde 1-2 overwinning te behalen. Wel een verdiende overwinning maar het spel was niet om aan te zien. Na een 0-2 ruststand dacht een ieder, dat er een ruime overwinning in zou zitten. Echter de thuisclub was veel gedrevener en bereid om de strijd voor een beter resultaat aan te gaan. Doelman Marcel Bouwman moest zelfs in de slotfase de driepunter nog veilig stellen door de vrijkomende Vincent de Olde van zijn tweede treffer af te houden.
In de eerste helft was Tiendeveen de bovenliggende partij, zonder tot hoogstaand voetbal te komen. Na bijna een kwartier spelen werd Sander blok neergelegd op de zijkant van het speelveld, vanwaar Sander Metselaar de vrije bal hoog in de doelmond plaatste bij Erica ’86. Doelman Niek Saaltink greep goed in voor de inkomende Blok. In de 25ste minuut lepelde Leon van Slochteren de bal fraai over de laatste linie heen bij de gastheren waar Sander Booijink opdook en de bal binnen knalde. Scheidsrechter Drost had evenwel bij de aanname hands geconstateerd en keurde de treffer af. Erica ‘86 wist niet veel gevaar te stichten, al moest doelman Marcel Bouwman nog een keertje een vrije bal pareren, wat hij goed deed. Tiendeveen had pech, dat Sander Blok één van de weinig vlot lopende aanvallen net niet met het hoofd wist af te ronden na een voorzet van Sander Booijink. Toch was het een logisch gevolg dat Tiendeveen op voorsprong kwam na bijna een half uur spelen. Danny Stuifzand knalde een teruggelegde bal van Leon van Slochteren strak langs de kansloze doelman van Erica ‘86 0-1. Stuifzand knalde zo’n tien minuten later een vrije bal vanaf de zijlijn ineens binnen bij Erica ‘86 maar scheidsrechter Drost uit Koekange had ver buiten de situatie een overtreding gezien, waardoor deze treffer ook niet werd gehonoreerd. Mitchell Prijs knalde kort er na nog eens hard op de doelman Saaltink, die in een reflex de bal nog net tot hoekschop wist te verwerken, toch viel vlak voor rust de 0-2. Sander Blok schoot de bal hard binnen nadat Mitchell Prijs de bal ontfutselde aan zijn directe verdediger en op maat voor schoot.
Na rust werd Erica‘86 al in de tweede minuut gedwongen een wissel toe te passen, want Jan Hoogenberg raakte geblesseerd.. Tiendeveen had ook geen geluk, want Sander Blok knikte een voorzet van Sander Booijink op de lat. Erica ‘86 bracht de spanning terug die een uitval na een hoekschop van Tiendeveen zag afgerond door Vincent Olde, die doelman Bouwman verschalkte door de bal hard binnen te schieten. Danny Stuifzand had pech, dat zijn knal ineens precies buiten de paal achter op het vangnet spatte, anders was de marge direct weer op twee teruggebracht. Nu bleef het een rommelige pot voetbal, waarbij er een erbarmelijk spelletje op de grasmat werd gelegd door Tiendeveen. Erica ‘86 ging er steeds meer in geloven en na ruim een half uur in de tweede helft had de gelijkmaker zo maar kunnen vallen maar doelman Marcel Bouwman ranselde een inzet van de geheel vrijkomende Wesley Wessels weg tot over de zijlijn. Tijmen de Vries kwam nog een keertje sterk opzetten en probeerde het van afstand en zag zijn schot via de deklat het veld weer in ketsen waar Sander Blok inkomend er net niet bij kon om alsnog af te ronden. Tiendeveen bleef maar matig spelen en kreeg ook geen uitgesproken kansen meer maar verdedigend stond het goed waardoor de 1-2 overwinning niet meer in gevaar kwam en er al met al ondanks de slechtste wedstrijd van dit seizoen drie punten konden worden meegenomen naar het Tiendeveen
Opstelling Tiendeveen:Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Sander Metselaar, Tijmen de Vries, Kevin Scholing (70ste min Leroy Rijpers)Danny Stuifzand, Maikel Dekker, Sander Booijink (63ste min. Jeffrey Boxma), Mitchell Prijs, Leon van Slochteren (63ste min. Joey Noordzij) en Sander Blok.

Man van de wedstrijd: Marcel Bouwman

Tiendeveen verplettert Meedhuizen(0-9).

Meedhuizen. Na een lange busreis wisten de mannen van trainer Michel van Essen gastheer Meedhuizen net niet de dubbele cijfers te halen. De Groningers, die Zaterdag hun netjes opgeknapte clubgebouw officieel heropende (om 17.00uur) door de voorzitter en de wethouder hadden op het veld niets in te brengen. Tiendeveen bouwde de score in een regelmatig tempo op en na een 0-5 ruststand bleef de teller op 0-9 steken bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter J. v.d. Laan uit Muntendam.
Reeds na 6 min. kwam Tiendeveen op voorsprong toen Danny Stuifzand van afstand de bal over de iets voor zijn doel staande Harold Meijer boven in het net boogde (0-1). Doelman Marcel Bouwman kende een hele rustige middag en kreeg voor het eerst na 10 min. iets te doen, hij pakte een voorzet evenwel gemakkelijk van Steven Wind. Kort daarna kwam Mitchell Prijs alleen voor de doelman te staan en tikte in tweede instantie de bal beheerst binnen 0-2. Zeven min. later nam Sander Booijink en vrije bal vanuit de hoek en Sander Blok knikte de bal ongehinderd hard tegen het nylon (0-3). De gastheren kregen vervolgens hun eerste kansje maar deze werd voorlangs geschoten door Marc Koetje. Na enkele kansen te hebben laten liggen tekende Mitchell Prijs zijn tweede treffer aan door de terug gekopte bal van Sander Blok met een geplaatste bal (0-4). Toen Maikel Dekker vijf min. voor rust opnieuw doel trof door een voorzet van Sander Blok binnen te schuiven werd de 0-5 ruststand aangetekend.
Vier minuten na de hervatting stond de 0-6 al genoteerd, toen Sander Blok een snelle aanval opgezet door Sander Booijink hard binnen knalde. Vervolgens wisselde trainer Van Essen twee frisse jongens in want Kevin Scholing en Tijmen de Vries namen de plaatsen in van Sander Booijink en Ramses Winter. De score haperde er niet door want Sander Blok tekende zijn derde treffer aan door een lange bal van Sander Metselaar opnieuw langs Harold Meijer te schieten (0-7). Blok zag vervolgens toch nog een keertje een harde knal op de borst spatten bij dezelfde doelman, die niet de tijd had om te reageren maar toevallig op de goede plaats stond. De thuisclub had de eer kunnen redden toen Sander Metselaar weggleed op het gladde kleiige veld maar doelman Marcel Bouwman plukte de boogbal gemakkelijk van Steven Wind die geheel vrijkomende voor hem opdook. Leroy Rijpers kreeg vervolgens zo’n 25 min. speeltijd toen hij Sander Booijink afloste op het middenveld. Het duurde vervolgens tot de 82ste minuut voordat de 0-8 op fraaie wijze werd binnen geschoten door Joey Noordzij, die de bal in de bovenhoek liet binnen vallen. De laatste treffer viel ook in de laatste minuut want de laatste aanval werd vanaf de achterlijn in de doelmond geschoten door Sander Blok, die Mitchell Prijs bijna zag scoren maar een verdediger van Meedhuizen gleed in een uiterste poging de bal zelf in het doel langs zijn doelman. De bal ging nog naar de middenstip maar de hervatting zat er niet meer in en had Tiendeveen de thuisclub naar een forse nederlaag gespeeld. Toch zou de middag feestelijk worden afgesloten door de gastheren, want voordat Tiendeveen de bus weer in ging werd clubgebouw officieel heropend door de dienst doende wethouder, die samen met de voorzitter het lint opende voor een feestelijke afsluiting van de Groninger vereniging.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter (52ste min. Tijmen de Vries), Sander Metselaar, Jeremy Cottam, Joey Noordzij, Danny Stuifzand (52ste min Kevin Scholing), Nick de Roo, Sander Booijink (65ste min. Leroy Rijpers), Maikel Dekker, Sander Blok en Mitchell Prijs.

Man van de wedstrijd: Sander Blok.