<< Terug naar archief

Tiendeveen wint nipt van SETA (2-1).

Tiendeveen. Op het tweede veld, werd de wedstrijd Tiendeveen – SETA gespeeld, omdat scheidsrechter W.G. Warrink uit Ter Apel het hoofdveld afkeurde wegens de harde linkerflank, die onvoldoende ontdooid was om 14.00 uur. In allerijl werd het tweede speelveld speelklaar gemaakt, waarbij de belijning nog moest worden aangebracht. Enkele minuten voor drie uur kon de wedstrijd toch nog starten. Tiendeveen nam een 2-0 voorsprong voor het rustsignaal,.waarbij Roy Beekelaar beide treffers aantekende. Na rust was de vaart helemaal uit de wedstrijd bij Tiendeveen, misschien mede omdat Sander Metselaar, Maikel Dekker, Patrick van Goor, Tijmen de Vries en Jeremy Cottam ontbraken. Hierdoor kregen de gasten steeds meer geloof op een beter resultaat. Tiendeveen liet het niet verder kom en dan de eretreffer waardoor er een benauwde overwinning werd behaald.
Reeds na zeven minuten kwam Tiendeveen aan de leiding. Mitchel Prijs mikte de hoekschop precies op het hoofd van Roy Beekelaar. Deze knikte de bal fraai binnen achter doelman Patrick van de Werff wat de 1-0 betekende. Tiendeveen bleef druk houden en had daarbij pech, dat Justin Lunenborg een bal opzij gelegd door Mitchell Prijs net over zag vliegen. Roy Beekelaar knalde een vrije bal nog eens rakelings over. SETA zag daarna een vrije bal van Raymondes Allermekinders ook maar net over de kruising geschoten. Na ruim een half uur speelde Sander Blok vanaf de flank met een splijtende pass Roy Beekelaar geheel vrij voor de SETA -doelman, die kansloos werd gelaten en de 2-0 was een feit. SETA kreeg in de slotminuten van de eerste helft opnieuw een kansje maar de vrije bal van Rick Hartman werd een gemakkelijke vangbal voor doelman Bouwman. In de extra tijd van de eerste helft had Sander Blok nog een fraaie kopkans bij een voorzet van Sander Booijink. Hij knikte via een verdediger naast, waardoor er met een 2-0 stand werd gerust.
De tweede helft zakte naar een bedenkelijk niveau en de thuisclub was slordig in hun spel en hadden geluk, dat Raymondes Allemekinders opnieuw de bal net over de kruising knalde. Bouwman wist met een lange haal meteen Sander Blok weg te sturen maar deze zag zijn inzet in het zijnet belanden. SETA kwam in de 55ste wel tot scoren, toen Rick Hartman via een steekpass vrij voor doelman Bouwman kwam en ineens de bal langs de uitkomende doelman binnen schoof (2-1). Na 20 minuten werd Sander Blok net buiten de zestien onderuit gehaald, waarbij hijzelf de vrije bal voor zijn rekening nam maar het doel te hoog zocht. SETA had ook nog enkele kansjes maar de Tiendeveen defensie gaf geen krimp al moest doelman Marcel Bouwman nog een schuiver uit de lange hoek halen maar deed dat bekwaam. Justin Lunenborg knalde opnieuw van afstand nog eens hard over voor de thuisclub en Leon van Slochteren tikte inkomend bij de eerste paal een lage voorzet van Sander Blok rakelings naast . Daar stond tegenover, dat SETA in de slotfase nog een gevaarlijk moment kende bij doelman Bouwman maar de kopbal van Ben Davids werd kort voor de tweede paal geruimd door Sander Booijink, die ook nog eens behoorlijk onder het gras werd gestopt door de robuuste Ricardo van de Werff. Hierdoor bleef de stand ongewijzigd en behaalde Tiendeveen de drie kostbare punten binnen voor de komende topper tegen Wildervank van komende Zaterdag.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Danny Stuifzand, Ramses Winter, Jeffrey Boxma, Kevin Scholing (55ste min. Henri Eising), Sander Booijink, Nick de Roo, Mitchel Prijs, Sander Blok en Roy Beekelaar (55ste min. Leon van Slochteren)

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar

Tiendeveen gelijk tegen Veendam 1894 (1-1).

Veendam. De bus van de v.v. Tiendeveen reisde Zaterdag naar Veendam om achter stadion de Langeleegte te spelen tegen Veendam 1894. Dit is de tegenstander, waar thuis de 3 punten terecht aan waren verspeeld. De gastheren blijven een angstgegner voor de mannen van trainer Michel van Essen en ook deze wedstrijd bleek lastig voor Tiendeveen want de eindstand bleef op een 1-1 gelijkspel steken. Sander Blok schoot Tiendeveen nog wel op voorsprong maar op slag van rust kwam Veendam 1894 langszij. Ondanks dat er aan beide kanten grote kansen waren werd de score in de tweede helft niet meer gewijzigd.
Tiendeveen begon goed aan de wedstrijd en wist meteen vervangend doelman Frank van de Lei aan het werk te zetten. Jeffrey Boxma gaf een voorzet die stompend geruimd werd door Van de Lei en kort daarna knalde Roy Beekelaar van afstand nog eens rakelings over waar dezelfde doelman kansloos geweest zou zijn. Logisch was dan ook dat Tiendeveen de leiding nam, want de thuisclub had tot dan toe helemaal nog geen gevaar weten te stichten. Sander Blok werd de diepte ingestuurd door Sander Booijink, die op het middenveld de bal veroverde. Blok liep zijn tegenstander eruit en met een droge knal in de lange hoek tekende hij de 0-1 aan. De thuisclub kreeg door, dat er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden, om iets te behalen en de rappe Emrah Akgul kwam tot een waarschuwingschot, die goed gepakt werd door doelman Marcel Bouwman. Tiendeveen had vervolgens pech, dat scheidsrechter J. van Leeuwen uit Peize Sander Blok terugfloot voor vermeend buitenspel waardoor deze geheel vrijkomend terug werd gefloten wat onterecht was. Zo bleef de 0-2 uit en kwam door een moment van onachtzaamheid op slag van rust ook nog de gelijkmaker door Emrah Akgul achter doelman Bouwman binnen geschoven. Tiendeveen moest zelfs even in de laatste minuten voor rust terug maar verder dan enkele hoekschoppen kwam Veendam 1894 niet.
Tiendeveen herpakte zich na rust en Jeffrey Boxma dwong meteen al een hoekschop af, die geruimd werd wat kort daarna opnieuw een hoekschop opleverde. Deze leverde een fraaie kopkans op voor Roy Beekelaar, die zijn inzet echter net over zal vliegen. Tiendeveen bleef vooruit spelen maar moest steeds attent blijven bij uitvallen van de thuisclub, zo kwam Levent Sezer vanaf eigen helft na ruim een kwartier alleen voor doelman Bouwman, die de stiftbal prima pakte. Drie minuten later wist Jeffrey Boxma over de rechterflank de achterlijn te halen en bracht de bal op maat bij Sander Blok bij de tweede paal inkomend. Blok kopte deze grote kans jammerlijk diagonaal net buiten de paal naast. Veendam 1894 bleef op de snelle uitval loeren en had daar ook bijna succes mee toen hun beste man, de rappe Akgul werd gelanceerd, doelman Bouwman haalde met een ruiming over de zijlijn het gevaar weg. Tiendeveen had vervolgens geluk, dat opnieuw Akgul faalde toen hij alleen op doelman Bouwman aan kon en de klutsbal na het duel met de Tiendeveen goali vrij kreeg maar tot opluchting voor Tiendeveen deze voorlangs het lege doel schoof. Tiendeveen zette in de slotfase nog aan om de overwinning nog binnen te halen maar eerst boogde Jeffrey Boxma de bal ineens op de schoen genomen net over de kruising en direct daarna schoot Roy Beekelaar de teruggelegde bal van Sander Blok van dichtbij hard over. Ook ging de laatste goede kans er net niet in door Jeffrey Boxma, die de doorgekopte bal via Beekelaar in het zijnet zag belanden. Al met al een terechte uitslag kijkend naar de kansen maar wel een duur punten verlies, waarmee Tiendeveen de tweede periode verspeelde, die nu naar Wildervank gaat. Al is de vraag nog aanwezig, of er een verandering komt in de verdeling van de periodes, omdat Twedo uit de competitie stapt.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Danny Stuifzand, Maikel Dekker (30ste min. Ramses Winter), Jeremy Cottam, Jeffrey Boxma, Nick de Roo (65ste min. Kevin Scholing), Sander Booijink, Tijmen de Vries (55ste min. Mitchel Prijs), Roy Beekelaar en Sander Blok.

Man van de wedstrijd: Marcel Bouwman.

Tiendeveen ruim voorbij WVV (8-3).

Tiendeveen. Tiendeveen liet in de eerste wedstrijd na de winterstop zien nog volop mee te willen doen richting de vierde klasse. De mannen van trainer Michel van Essen liet na een 5-1 ruststand de teller stoppen bij een 8-3 overwinning in een wedstrijd soeverein geleid door scheidsrechter Kamman uit Hoogeveen. Tiendeveen zag in de winterstop Roy Beekelaar terug komen en kreeg meteen een basisplaats in de spits.
Tiendeveen begon direct goed aan de wedstrijd en Sander Booijink had al bijna meteen succes in de 2de minuut bij een voorzet van Justin Lunenborg maar hij kwam net te kort bij de tweede paal voor de openingstreffer. Sander Metselaar speelde in de zevende min. Sander Blok vrij de ruimte in, die echter zijn voorzet net achter de inkomende Roy Beekelaar langs zag gaan waardoor deze niet wist te scoren. Bij de eerste hoekschop door Mitchell Prijs kopte Sander Blok nog eens hard op de lat, waardoor het nog even 0-0 bleef. WVV had een kansje na een vlotte aanval schoot Preasant Lalbahadroesing voorlangs. In de 20ste minuut viel de openingstreffer. Sander Metselaar wist met een sublieme pass Sander Blok te bereiken, die met het hoofd de bal opzij legde naar de inkomende Sander Booijink die binnen knalde (1-0). Amper twee minuten later lag de 2-0 ook al achter doelman Riemersma. Nu speelde dezelfde Booijink Roy Beekelaar vrij voor het doel en deze liet zien het scoren niet verleerd te zijn. WVV had meteen iets terug kunnen doen maar Mathijs Mollema miste van dichtbij bij de tweede paal. Roy Beekelaar had bijna zijn tweede treffer binnen geknikt maar doelman Riemersma hield bal nog net voor de doellijn. Na een half uur kreeg WVV een doelpunt na slordig verdedigen bij Tiendeveen waar Mathijs Mollema van profiteerde 2-1. Drie min. later zette Tijmen de Vries, net binnen de lijnen voor de geblesseerde Mitchell Prijs, goed door en hield de bal binnen nabij de hoekvlag en zijn voorzet werd binnen geknald door Sander Blok. Kort daarna was het ook al 4-1 bij een snelle aanval via Jeffrey Boxma en Sander Blok, die zijn voorzet binnen geschoven zag door Beekelaar. De koek was nog niet op. Nu stond Beekelaar aan de basis door de uittrap van doelman Bouwman door te koppen naar Sander Blok die langs zijn tegenstander glipte en de bal breed legde op Boxma die de bal hard binnen schoot 5-1.
Na de pauze had WVV bijna succes in de eerste minuut maar doelman Bouwman bracht redding met de voet in de korte hoek na een inzet van Michiel Bos. In de 51ste min knalde Jeffrey Boxma voor de thuisclub wel raak wat de 6-1 betekende. Vier minuten later zette Roy Beekelaar en Sander Blok meteen druk bij het hervatting van de WVV- doelman, die zijn laatste man inspeelde. Deze leverde de bal in bij Beekelaar die de bal opzij naar Blok schoof en kon de bal in het gapende doel schuiven 7-1. Sander Booijink zag vervolgens een doelpunt nog afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. WVV maakte de score nog iets dragelijker door het iets te laconiek uitverdedigen bij Tiendeveen af te straffen. Doelpuntenmaker was Robert van de Akker. Danny Stuifzand wist de stand echter weer naar een marge van zes te schieten door een vrije bal ineens achter doelman Riemersma in de bovenhoek te knallen (8-2). Na 80 minuten rondde WVV een vrije bal op fraaie wijze af. Lennart Everts schoot de opzij geschoven bal fraai uit een moeilijke positie in het dak bij de eerste paal. Er vielen nog enkele kansen aan beide kanten te noteren maar er kwam geen verandering meer in de stand en na 90 minuten floot Kamman dan ook het laatste fluitsignaal.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Danny Stuifzand, Maikel Dekker, Ramses Winter, Mitchel Prijs (30ste min. Tijmen de Vries), Sander Metselaar (70ste min. Nick de Roo), Sander Booijink, Jeffrey Boxma (75ste min. Kevin Scholing, Sander Blok en Roy Beekelaar.

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.

Jeugd speelt op 20 februari laatste wedstrijden in de zaal

De jeugd speelt weer mee in de zaalvoetbalcompetitie, de Champions League in Wijster.
Kijk voor het programma op http://vvwijster.nl/zaalcompetitie.asp.
De D1 speelt in poule B, De D2 in poule D.
De E-pupillen in poule G en
de F-pupillen in poule J.

Op zaterdag 20 februari worden de laatste wedstrijden gespeeld.
De E1 en D1 kunnen allebei kampioen worden.
Wordt nog een spannend dagje dus. 

Roelof Luinge loot voor jubileumeditie AH Offerein Bokaal

HOOGEVEEN – Scheidsrechter Roelof Luinge heeft donderdagavond de loting verricht voor de AH Offerein Bokaal. Het door HZVV en Hoogeveen georganiseerde toernooi beleeft in augustus de 5e editie. Het toernooi heeft inmiddels een vaste plaats op de voetbalkaart verworven en haar bestaansrecht meer dan bewezen.

Dat laatste blijkt wel uit het feit dat als er plaatsen beschikbaar komen, die ook weer goed opgevuld kunnen worden. Zo gaven eersteklasser SC Erica en tweedeklasser Ruinerwold aan graag deel te nemen. Het mooie is dan ook dat ook tijdens de komende editie ploegen van diverse niveaus vertegenwoordigd zijn. Naast de eerder genoemde ploegen nemen ook HZVV, Hoogeveen zondag, Germanicus, Hoogeveen zaterdag en Tiendeveen weer deel.
Tijdens een sponsoravond van Hoogeveen verrichtte Roelof Luinge de loting. Als eerste trok hij de verliezend finalist van vorig jaar, Germanicus. De Coevordenaren moeten het opnemen tegen Hoogeveen zaterdag. Vervolgens kwam Hoogeveen zondag uit de koker. Zij treffen debutant Ruinerwold. Een andere debutant, SC Erica, werd gekoppeld aan Tiendeveen. Tot slot treffen ook drievoudig winnaar HZVV en Ruinen elkaar. Het is een herhaling van de ontmoeting van de afgelopen editie. Ruinen zal uit zijn op revanche, want de ploeg van trainer Philippe Karhof ging toen met 14-2 onderuit. Het was de grootste overwinning in de historie van HZVV.
De eerste ronde wordt gespeeld op zaterdag 6 augustus. Woensdag 10 augustus is de tweede ronde en de finaleronde wordt gespeeld op zaterdag 13 augustus.

Bijgevoegde foto is vrij van copyrights. Op de foto v.l.n.r. de organisatoren Ferdinand Hup, Gerjo Stegeman en Algret Smit samen met Roelof Luinge.

Item v.v. Hoogeveen TV over loting:

https://www.youtube.com/watch?v=8-jKyCtCDLs