<< Terug naar archief

Tiendeveen wint ruim van Wildervank (4-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen wisten de tweede wedstrijd van het dubbelprogramma bij het paasweekend tegen Wildervank ook met een klinkende 4-0 zege af te sluiten. Deze tegenstander had thuis nog weten te winnen van Tiendeveen maar kwamen nu duidelijk te kort. Tiendeveen nam al vlot een voorsprong en de ruststand was nog maar 2-0, want er werden enkele grote kansen onbenut gelaten. Na rust werd de eindstand naar een duidelijke 4-0 gebracht wat niet eens geflatteerd genoemd hoeft te worden.
Reeds na vijf minuten nam Tiendeveen de leiding. De gretige Jeffrey Boxma ontfutselde laatste man Niels Jannenga de bal en schoot meteen de bal hard binnen langs doelman Kevin van der Veen (1-0). Direct daarna had de 2-0 al aangetekend moeten worden, want na een voorzet van Mitchell Prijs schiet dezelfde Boxma via de vuisten van de Van der Veen tegen de lat en de wegspringende bal wordt op de buitenkant van de eerste staander geschoten door de inkomende Prijs. Wildervank probeerde van afstand met een schot van Ruben Norder doelman Marcel Bouwman te verontrusten maar deze greep goed in. Sander Booijink had kort daarna een goede mogelijkheid, toen hij met een fraaie actie van Mitchell Prijs ineens vrij opdook voor doelman Van der Veen maar hij knalde hard over de kruising de bal in het vangnet. Nog binnen het kwartier kopte Roy Beekelaar een hoekschop hard in richting de tweede paal maar ook hij vond Van der Veen op zijn weg, die fraai de bal tot hoekschop wist te werken met de vuisten. Wildervank wist niet erg veel gevaar te stichten bij Tiendeveen, al moest Bouwman nog even reageren op opnieuw een afstandsschot, nu van Dennis Nagel, hij pakte de inzet klemvast uit de hoek. Direct hierop viel de tweede treffer voor Tiendeveen. Sander Blok werd diep gestuurd en hij liep de verdediging eruit en plaatse de bal op de meegekomen Jeffrey Boxma die de bal bekeken binnen plaatste (2-0).Jeffrey Boxma was een plaag voor de verdediging van de gasten, want hij snelde weer op snelheid over de linkerflank tot op de achterlijn waar hij de bal terug plaatste op de meegekomen Mitchell Prijs. Deze zag zijn schot echter gepareerd door de doelman bij de eerste paal. Wildervank had vervolgens bijna succes toen de voorzet vanaf de flank werd ingekopt net voorbij de tweede paal door Dennis Nagel, hij knikte de bal in het zijnet. Tiendeveen bleef duidelijk de bovenliggende partij maar liet het scoren tot aan de rust achterwege, al had Sander Blok eigenlijk gewoonweg moeten scoren, toen hij op slag van rust samen met Jeffrey Boxma die hem voor het lege doel zette toch nog wist over te schieten. Kort hierna floot scheidsrechter T. Sietema uit Assen voor de theepauze.
Na rust werd al snel met een fraaie aanval de 3-0 aangetekend door Mitchell Prijs, die zelf de aanval opzette en met een rush binnen door een een-tweetje aanging met Sander Blok waardoor hij zo kon binnen schieten. De spanning was hiermee wel uit de wedstrijd en Tiendeveen hield de controle op de wedstrijd en probeerde de score op te voeren. Wildervank zag de net ingewisselde derde wissel Evert van der Wiel haast meteen weer uitvallen toen hij een bal van dichtbij hard tegen zijn hoofd kreeg en ondersteund het veld moest verlaten. Tiendeveen kreef genoeg mogelijkheden maar het duurde tot de 75ste minuut voordat de score naar 4-0 werd geschoven. Nu bleef Sander Blok wel koel toen hij weer vrij voor het gapende doel kwam na dat hij weer met Boxma op de doelman aan mocht en nu schoof hij de bal rustig tegen het nylon. Anjo Smand maakte ook nog een aantal minuten omdat er nogal een aantal basisspelers afwezig waren zijn eerste minuten in deze competitie bij het eerste elftal en had de 5-0 bijna binnen gewerkt maar de bal werd nog net van de doellijn geschoten door een verdediger. Wildervank zag na een goede actie van Ruben Norder via de zijkant van de paal achter ketsen en Tiendeveen liet nog een laatste mogelijkheid om de vijfde treffer onbenut door drie man op rij, die allemaal net iets te kort kwam op de bal binnen te schieten. Zo haalde Tiendeveen de volledige zes punten binnen in dit paasweekend en staat het team stevig op de tweede plaats.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Roy Beekelaar, Ramses Winter, Tijmen de Vries (65ste Henri Eising), Kevin Scholing (55ste min. Anjo Smand), Sander Metselaar (60ste min. Leon van Slochteren), Sander Booijink, Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Jeffrey Boxma.

Tiendeveen gemakkelijk langs Mussel (1-5).

Mussel. De busreis met de selectie van trainer Michel van Essen ging weer naar oost- Groningen om tegen Mussel aan te treden. Er werd op veel tegenstand gerekend en toen Danny Stuifzand ook nog afhaakte bij de warming-up kon het wel eens een moeilijke middag worden. Niets was minder waar, want Tiendeveen kende een gemakkelijke middag op het prachtige sportpark in Mussel. Na een 0-2 ruststand liepen de mannen van Van Essen in de tweede helft gemakkelijk uit naar 0-5, waarna de gastheren de twijfelachtige eer nog wisten te redden. Mussel is nu definitief afgehaakt en Tiendeveen nestelt zich stevig op de tweede plaats.
Mussel had wel de eerste kans om de score open te breken maar in de derde minuut knalde Patrick Drenth ruim over van zo’n acht meter. Na twaalf minuten liet Sander Blok zien hoe er om gegaan moet worden met een kans. Sander Booijink veroverde de bal al op de speelhelft van Mussel en met een steekpass zette hij Sander Blok vrij voor doelman Patrieck Poker, die hij met een harde knal kansloos liet (0-1).Mussel wist gewoonweg niet voor veel gevaar te zorgen bij doelman Marcel Bouwman. De verdediging bij Tiendeveen o.l.v. Roy Beekelaar stond als een huis. Mussel kwam nog tot een boogbal van afstand door Rick Breedveld wat verder ook al geen onrust teweeg bracht. Net voor het halve uur spelen reageerde Jeffrey Boxma scherp bij de uittrap van doelman Marcel Bouwman, die nu de stevige tegenwind overwon en de bal doorgekopt zal door Sander Booijink en Boxma vrij voor de Musselgoali speelde. Boxma knalde zeer zelfverzekerd de bal hard binnen (0-2). Kort daarna had Mitchell Prijs bijna succes na een doorgeschampte bal via Blok maar hij schoot rakelings van dichtbij naast. Mussel had na een goed lopende aanval bijna een aansluiting weten aan te brengen maar doelman Marcel Bouwman dook de ingeschoten bal van Wim Wubs gestrekt uit de benedenhoek. Ook mocht Patrick Drenth nog eens ongehinderd inschieten maar hij zocht het doel veel te hoog. Sander Blok zag na een snelle aanval zijn doelpoging na een voorzet op maat van Sander Metselaar. Blok boogde de bal via zijn bovenbeen over doelman Poker heen maar met een uiterste krachtinspanning haalde Arjan Raveling de bal nog net voor de doellijn uit de doelmond van Mussel. Zo viel de wedstrijd nog net niet op slot voor rust.
Na de hervatting van de goed leidende leidsman Bouw mocht Tiendeveen voor de wind af, wat ook even wennen was. In de 53ste minuut zette Lars Hemmes goed door maar vrijgekomen schoot hij de bal recht in de handen van de goed opgesteld staande Marcel Bouwman. Daar staat tegenover, dat Sander Blok bij een lange bal van dezelfde Bouwman nog maar net ternauwernood werd afgestopt tegen de achterlijn bij de paal, waar doelman Poker de bal via Blok over de achterlijn tikte. Het was uitstel van korte duur, want bij het uitverdedigen veroverde Blok de bal even buiten het strafschopgebied van Mussel, waarbij hij werd neergelegd. De toegekende vrije bal werd hard en laag binnengeknald door Roy Beekelaar in de openliggende lange hoek (0-3). Hierna was het geloof in enig resultaat bij de thuisclub verdwenen en had Tiendeveen de score al snel hoger kunnen laten uitvallen. De ingeschoven Beekelaar knikte een hoekschop van Mitchell Prijs nog een hard over en tikte Jeffrey Boxma een voorzet van Sander Blok nog eens rakelings van dichtbij naast. Een minuut later schoof Sander Blok de bal beheerst binnen op aangeven van Mitchell Prijs (4-0). Binnen de vijf minuten was het opnieuw Blok die doelman Poker verschalkte, nu ronde hij een rappe aanval opgezet door Sander Booijink en Jeffrey Boxma beheerst af (0-5). De belangrijke drie punten waren zeker binnen maar toch wist de thuisclub de eer nog te redden. De ingevallen Richard Wubs knikte van dichtbij de bal binnen waar de verdediging van Tiendeveen iets te gemakkelijk reageerde. Kort voor het eindsignaal knikte Roy Beekelaar een hoekschop van Jeffrey Boxma hard op de vuisten van doelman Poker en in de laatste minuut kwam Sander Blok een teenlengte te kort om de inzet van Boxma nog binnen te schuiven waardoor Tiendeveen een dik verdiende 1-5 overwinning op het conto kon bijschrijven. Een goede start van het paasweekend, want Maandag zal er opnieuw een achtervolger tegen Tiendeveen aantreden, want dan komt Wildervank op bezoek in Tiendeveen.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Roy Beekelaar, Jeremy Cottam, Sander Metselaar, Nick de Roo (46ste min. Kevin Scholing), Sander Booijink, Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Jeremy Cottam.

Tiendeveen D1 uitgeschakeld in beker

26 maart 2016, SVBO D2 – Tiendeveen D1 (beker)

De D’s van Tiendeveen moesten naar Barger Oosterveld om daar te spelen tegen SVBO D2. Als Tiendeveen won zouden ze zich plaatsen voor de kwartfinale van de beker. Dit was helaas niet het geval. Na een 3-0 ruststand werd de einduitslag 6-1.
De Tiendeveners waren echter niet volstrekt kansloos. In het begin kregen ze nog wel wat kansen. Bij de stand van 0-0 brak Glenn door de verdediging. Na een mooie solo schoot hij op de paal. Even later kreeg Glenn nog een kans, maar de keeper redde goed. Hierna werd SVBO sterker en stelde voor de rust orde op zaken. De ruststand was dus 3-0.
Direct na rus werd het 4-0. Hiermee was de wedstrijd beslist. De Tiendeveners kregen nog wel enkele kansen. Dylano had nog zeker de kans om de scoren, maar miste de bal net. SVBO bouwde de score nog verder uit naar 6-0. Tiendeveen maakte toch nog de eretreffer. Glenn werd gevloerd binnen de zestien meter. Hij schoot zelf de toegekende penalty binnen, 6-1. Dit was tevens de einduitslag.
De D’s kunnen terugkijken op een mooi bekertoernooi met als hoogtepunt de knappe overwinning op KSC. Volgende week wordt de draad in de competitie weer opgepakt met een thuiswedstrijd tegen NKvvProtos D2, aanvang 11.00 uur.

Tiendeveen moeiteloos langs Meedhuizen (8-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen konden hun nare maak van vorige week Zaterdag wegspoelen tegen rode lantaarndrager Meedhuizen. Het werd een forse 8-0 overwinning die niet eens geflatteerd genoemd hoeft te worden. Jeffrey Boxma had zijn vizier vandaag behoorlijk goed staan, want met 4 treffers had hij een groot aandeel in de overwinning. Van een wedstrijd was de gehele wedstrijd eigenlijk geen sprake. Na een 4-0 ruststand liep in de tweede helft de stand gestaag door naar uiteindelijk een 8-0 overwinning.
Tiendeveen kwam al snel op voorsprong, want al na ruim drie minuten kon doelman Harold Meyer van de gasten voor het eerst de gang naar het net al maken. Ramses Winter bracht vanaf de rechter flank de bal hoog in voor het doel bij de gasten waar Sander Blok de bal bekeken binnen knikte (1-0). Tien minuten later wist Mitchell Prijs met een fraaie pass Sander Blok de zestien in te sturen, die vanaf de achterlijn de bal voor bracht . Jeffrey Boxma kwam goed naar de eerste paal en met een subtiele voetbeweging legde hij de bal achter bij de tweede paal in het net 2-0. Weer zeven minuten daarna lag de derde treffer er ook al in. E sterk spelende Sander Metselaar zette een eentweetje op met Jeffrey Boxma, waarna hij hard uithaalde en doelman Meyer opnieuw liet vissen 3-0. De 4-0 kwam er ook vlot achteraan, nu kwam Justin Lunenborg met een lange rush vanaf eigen helft op en bediende Boxma precies op het goede moment, die vervolgens alleen voor doelman Meyer verscheen en met een schuiver onder deze doelman door lag de 4-0 erin. Voor rust bleef de score steken op deze vier treffers, al had Sander Blok pech, dat hij zijn kopbal via de paal precies in de handen van de doelman zag belanden na een fraaie aanval en Ramses Winter zag een harde inzet rakelings naast scheren bij de tweede paal.
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld. Tiendeveen bleef de aanval zoeken en Meedhuizen probeerde zoveel mogelijk tegen te houden. Gezegd moet worden, dat de gasten dit moeizaam deden maar wel met sportief spel. Dat de score werd uitgebreid was een kwestie van tijd en zo werd de 5-0 na 12 minuten binnen geschoven door Boxma, die een sterke actie van Sander Blok kon afronden. Tijmen de Vries dook nog eens vrij op voor doelman Meyer maar zag zijn schot over vliegen i.p.v. binnen. Mitchell Prijs zag tot twee keer toe een kans onbenut blijven. Eerst knalde hij hard op de doelman en de losgelaten bal kegelde hij hard over. Direct erna stond toch de 6-0 op het scorebord, want Prijs werd net buiten het strafschopgebied aangespeeld en met een bekeken schuiver in de korte hoek was hij nu wel trefzeker. In de volgende acht minuten ging de teller ook door naar 8. Sander Blok werd weggestuurd door Sander Metselaar en Blok zag Tijmen de Vries bij de tweede paal in komen die de bal hard tegen het nylon schoot. Kort erna veroverde Ramses Winter op het middenveld de bal, die hij door speelde op Mitchell Prijs en deze bediende Jeffrey Boxma. Deze aarzelde niet en schoot zijn vierde en Tiendeveen’s achtste treffer binnen. In het laatste gedeelte bleef de score ongewijzigd en heeft Tiendeveen goed kunnen oefenen voor de komende zware wedstrijden in het paasweekend tegen Mussel(uit) en op maandag Wildervank (thuis).
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Danny Stuifzand (22 min. Patrick van Goor), Ramses Winter, Jeremy Cottam 46ste min. Leon van Slochteren), Tijmen de Vries, Sander Metselaar, Kevin Scholing, Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd:Sander Metselaar.

Onnodige nederlaag Tiendeveen D1

19 maart 2016, Hoogeveen D3 – Tiendeveen D1

Tiendeveen D1 moest voor hun derde competitiewedstrijd naar Hoogeveen om daar te spelen om daar te spelen tegen Hoogeveen D3. Die hadden net als de Tiendeveners nog zonder puntverlies.
Tiendeveen begon prima aan de wedstrijd en creëerden direct een aantal kansen, maar deze werden niet benut. Dit werd ook het verhaal van deze wedstrijd. Kansen genoeg, maar deze werden niet benut. Jamiro kwam een aantal keren vrij voor de keeper, maar wist niet te scoren. Ook Dylano, Glenn, Renate, Alicia en Jeffrey wisten het net niet te vinden. Hoogeveen had de beschikking over een prima keeper en een snelle voorhoede. Zij kregen na zo’n 15 minuten spelen de eerste kansjes op de counter. Uiteindelijk kwam Tiendeveen op voorsprong. Na een bal die over de verdediging werd gelegd door Marielle kwam Glenn vrij voor de keeper. Hij rondde nu wel goed af, 0-1. Na de 0-1 bleven de kansen komen, maar werden ze ook nog steeds gemist. Op slag van rust viel het doelpunt dan ook aan de andere kant. Een speler van Hoogeveen brak op snelheid door en maakte alleen voor Simon geen fout, 1-1.
Direct na rust kwam Hoogeveen op voorsprong. Een corner viel in de kluts bij de 1e paal binnen, 2-1. Toen even later opnieuw uit een corner de 3-1 werd binnen getrapt stond het wedstrijdbeeld helemaal op zijn kop. Tiendeveen bleef kansen krijgen, maar de keeper van Hoogeveen had steeds een goed antwoord op de schoten van de Tiendeveners. En ook de paal en lat voorkwamen doelpunten. Hoogeveen bleef gevaarlijk op de counters. En uit één van deze counters viel de 4-1 en toen even later zelfs de 5-1 binnenviel was de wedstrijd gelopen. Glenn wist nog wel de 5-2 te maken, maar hier bleef het bij. Het werd al met al een onverdiende nederlaag die de Tiendeveners wel aan zichzelf te wijten hebben. Ze staan in de stand nu op de 2e plaats.
Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen SVBO D2 op het programma. De wedstrijd in Barger Oosterveld begint om 10.45 uur.

Tiendeveen onderuit bij Nieuw Balinge.

Nieuw Balinge. In de streekderby bij Nieuw Balinge leden de mannen van trainer Michel van Essen een onnodige 1-0 nederlaag. Het was een meer spannende dan goede wedstrijd waarin Nieuw Balinge na een 0-0 ruststand in de tweede helft een vrije bal van Gerjan Koekoek binnen zag hobbelen over de grabbelende handen van doelman Marcel Bouwman. Hierdoor leed Tiendeveen een dure nederlaag en is de spanning om plaats twee achter Sweel weer volledig terug.
In een wedstrijd waarin er aan beide kanten maar weinig kansen werden gecreëerd gaf Sander Metselaar een eerste waarschuwingsschot namens Tiendeveen, deze vloog echter ruim over. De gastheren hadden enkele minuten later ook een kans maar de voorzet van Chris Schutte werd recht in de handen gekopt bij Marcel Bouwman door Richard van de Bossche. Dezelfde Van de Bossche knalde ook nog eens een bal in de korte hoek waar Bouwman met de voet de bal tot hoekschop verwerkte. Na ruim 20 minuten schoot Sander Metselaar een vrije bal vanaf de zijlijn gevaarlijk in de doelmond bij doelman Gerard van Zwol van Nieuw Balinge, die grabbelend en met hulp van een verdediger de bal wist te ruimen. Tiendeveen doelman Bouwman moest uitlopende nog eens voor opruiming zorgen voordat Richard van de Bossche aan de bal zou komen. Mitchell Prijs had de 0-1 bijna binnen geschoven na een fraaie actie waardoor hij vrij voor doelman Van Zwol verscheen, de Nieuw Balinger goali greep de schuiver echter nog net zodat hij net niet werd verrast. In de laatste minuut voor het rustsignaal had dezelfde Mitchell Prijs opnieuw bijna succes bij een hoekschop die hij ineens bovenin de korte hoek leek te draaien maar via de handen van Van Zwol en de lat bleef de bal buiten de palen en floot scheidsrechter J. Hoorn uit Zuidwolde kort daarna voor het rustsignaal.
De tweede helft bracht opnieuw veel spanning maar een spektakelstuk werd het niet. Jeffrey Boxma had een prima actie maar zag doelman Gerard van Zwol redding brengen bij de eerste paal met de voet. De spanning bleef er volledig in zitten maar tot veel kansen kwamen beide teams niet. Nieuw Balinge kwam eigenlijk van uit het niets aan de leiding. Een ogenschijnlijk houdbare vrije bal van ruim 25 meter door Gerjan Koekoek glipte doelman Bouwman van Tiendeveen over de handen heen en verdween tegen het nylon,1-0. Hierdoor moest Tiendeveen in het laatste half uurtje vol aan de bak maar de thuisclub gaf niet veel kansen weg. Zelfs mocht doelman Marcel Bouwman van geluk spreken, dat hij niet opnieuw werd gepasseerd maar hij grabbelde de bal nog net voor de doellijn op na een inzet van Richard van de Bossche. Een kwartier voor het eind kwam Tiendeveen met tien man te spelen, omdat Nick de Roo zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld van scheidsrechter Hoorn, overigens terecht waar rood ook had gekund na zijn onbesuisde overtreding op Gerjan Koekoek. In de slotminuten kreeg Tiendeveen nog enkel prima mogelijkheden om in ieder geval nog een punt mee naar huis te nemen maar Mitchell Prijs zag zijn harde kopbal in een reflex overgetikt door doelman Van Zwol en Danny Stuifzand zag zijn inzet rakelings naast vliegen waarbij er twee Tiendeveen spelers net te kort kwamen om de bal nog de juiste richting mee te geven om deze binnen de palen te krijgen. Zo leed Tiendeveen een dure nederlaag en pakte Nieuw Balinge drie kostbare punten.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Danny Stuifzand, Ramses Winter, Sander Metselaar, Mitchell Prijs, Nick de Roo, Sander Booijink (65ste min. Tijmen de Vries), Jeffrey Boxma, Sander Blok en Roy Beekelaar (75ste min. Kevin Scholing).

Man van de wedstrijd: Mitchell Prijs

Tiendeveen D1 ruim langs De Weide D7

12 maart 2016, Tiendeveen D1 – De Weide D7

De D’s van Tiendeveen hadden een thuiswedstrijd tegen De Weide D7. De Tiendeveners waren nogal gehandicapt, want er waren nogal wat afwezigen. Om verschillende redenen ontbraken Jeffrey, Sander, Jan Willem, Alicia en Damian. Dus bleven er nog 10 spelers over. Het elftal werd compleet gemaakt door E-pupil Ramon Bruins. Deze kan terugkijken op een prima wedstrijd als rechtsachter. Alle Tiendeveners kunnen trouwens terugkijken op een goede wedstrijd. De inzet was goed en er werd prima gecombineerd.
De Weide stribbelde in het begin nog wel wat tegen en kreeg toen ook nog wat kansen, maar dan was Simon goed op zijn post. De verdediging onder leiding van Marielle kwam na het eerste kwartier niet meer echt in de problemen. Het was Glenn die voor de 1-0 zorgde na een minuut of 10. Even later had Glenn een goede solo actie en hij rondde bekwaam af, 2-0. Na een overtreding binnen de 16 meter kreeg Tiendeveen een penalty. Jamiro nam deze, maar schoot rakelings over. Even later maakte Jamiro dit foutje goed door de 3-0 binnen te schieten. En vlak voor rust maakte dezelfde Jamiro de 4-0.
In de 2e helft was het verzet van De Weide helemaal gebroken. het was echt eenrichtingsverkeer en de doelpunten vielen als rijpe appels. De 5-0, direct na rust kwam van de voet van Dylano. Dylano was ook de maker van de 6-0. De 7-0 was een mooi afstandsschot van Glenn. De 8-0 kwam van de voet van Larenza, die na een mooie actie de bal in de verre hoek schoot. De 9-0 werd weer gemaakt door Jamiro, die ook de 10-0 en 11-0 maakte. Dit was ook de einduitslag. Een mooie score na een goede teamprestatie. Door deze overwinning staan de Tiendeveners op de 1e plaats in de competitie. Volgende week staat de topper tegen Hoogeveen D3 op het programma. Ze spelen uit om 11.00 uur.

Tiendeveen D1 wint eerste competitiewedstrijd

5 maart 2016, WIJC D2 – Tiendeveen D1

Tiendeveen D1 moest voor hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie naar De Wijk. Hier speelden ze tegen WIJC D2. De wedstrijd werd gespeeld onder moeilijke omstandigheden. De temperatuur was rond het vriespunt. Het veld was nog een beetje hard en glad en dus moeilijk te bespelen.
De D’s waren in het begin van de wedstrijd de betere, creëerden ook enkele kansen, maar werd nog niet gescoord. Uit één van de vele corners viel dan toch de 0-1. Jeffrey zette voor. Sander schoot op het doel en in de kluts was het Renate die het laatste tikje gaf. De 0-2 kwam er snel achteraan. Glenn had een goede actie en maakte de 0-2. WIJC werd na deze achterstand toch wat sterker en kwamen ook voor het eerst dreigend in de buurt van het doel van Simon. De spanning kwam dan ook terug in de wedstrijd. Uit een goede aanval werd de 1-2 gemaakt. En niet veel later was de gelijkmaker zelfs een feit, 2-2. Tiendeveen leek weer wakker geschud, want direct na de gelijkmaker kwamen de Tiendeveners weer op voorsprong. Dylano zette met een mooi passje Glenn vrij voor de keeper. Deze rondde bekwaam af, 2-3. Dit was tevens de ruststand.
In de rust moest de geblesseerde Simon vervangen worden. Zijn plaats in het doel werd ingenomen door Dylano, die de taak goed invulde. Na een minuut of 5 in de 2e helft werd het 2-4. Jeffrey was de doelpuntenmaker. Er waren kansen op de 2-5, maar Jamiro, Jan Willem en Alicia hadden pech in de afronding. Het doelpunt viel aan de andere kant. Uit een counter werd de 3-4 gemaakt. De Tiendeveners waren even de weg kwijt met als gevolg dat de gelijkmaker ook nog binnenviel, 4-4. Het werd dus een spannende slotfase waar uiteindelijk Tiendeveen aan het langste eind trok. Na een goede solo maakte Glenn de 4-5. En Glenn was ook de maker van de beslissende goal. De 4-6 was tevens het laatste doelpunt. Zo kenden de D’s dus een goede van start van de voorjaarscompetitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen De Weide D7 op het programma. Aanvang 11.00 uur.