<< Terug naar archief

Tiendeveen D1 ruim langs WIJC D2

16 april 2016, Tiendeveen D1 – WIJC D2

Op papier stond voor Tiendeveen D1 een topper op het programma tegen WIJC D2. WIJC stond 2e in het klassement en Tiendeveen 3e.
In de eerste helft ging het ook nog redelijk gelijk op. In het eerste kwartier werd er niet gescoord. De score werd in de 18e minuut geopend. Jeffrey had een goede actie en schoot de bal in het dak van het doel, 1-0. Ook WIJC kreeg enkele kansjes, maar Simon stond goed te keepen en had een paar goede reddingen. Voor rus werd het nog 2-0. Glenn had een solo en rondde goed af.
Direct na rust werd de wedstrijd definitief beslist. Glenn schoot de 3-0 binnen. WIJC gaf zich ook gewonnen en de tweede helft liep de score gestaag op. De 4-0 werd gemaakt door Jamiro. De 5-0 was een eigen doelpunt. De 6-0 werd weer gemaakt door Jamiro. Allen voor de keeper tikte hij de bal goed binnen. De 7-0 werd weer door Glenn gemaakt en ook de 8-0 kwam van de voet van Glenn. WIJC redde in de slotfase toch nog de eer en maakte de 8-1. Zo werd het een niet verwachtte ruime overwinning. Omdat Hoogeveen D3 verloor van Pesse D2 staan de Tiendeveners op nu op de 1e plaats.
Aanstaande woensdagavond spelen de D’s thuis de inhaalwedstrijd tegen NKvvProtos D2. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Inspiratieloos Tiendeveen wint bij VEV (1-3).

Klazienaveen-Noord. De mannen van trainer Michel van Essen traden uit tegen VEV aan om de drie punten op te halen. Met deze gedachte werd er begonnen aan de wedstrijd, die o.l.v. scheidsrechter Koeling uit Koekange stond. Tiendeveen creëerde weer volop kansen, want Jeffey Boxma en Sander Blok hadden Tiendeveen al binnen vijf minuten op voorsprong moeten zetten. Doelman Mulder van VEV hield lang stand mede door de gemakzucht bij Tiendeveen stond hij lang een doelpunt in de weg. Zelfs nam VEV brutaal de leiding door een strafschop binnen te knallen bij een spaarzame uitval waarbij Mamoet Abdirkarin gretig naar de grond ging toen doelman Marcel Bouwman hem licht raakte bij de bal oppakken. Al voor rust moest VEV met 10 man verder omdat Gjalt Veenstra twee keer zeer terecht geel kreeg (bij de eerste kaart had rood ook op zijn plaats geweest). Kort voor rust kwam Tiendeveen via Jeffrey Boxma langszij, en kon er met een 1-1 stand gerust worden. In de tweede helft werd al snel orde op zaken gesteld door Tiendeveen en was de 1-3 een matige afspiegeling van de vele kansen die te zien waren. Roy Beekelaar met het hoofd en Mitchell Prijs zeer fraai met een indraaiende kegel via de tweede paal maakten het verschil. De gehele wedstrijd bleef het spelpeil ver achter bij de laatste weken en kon Tiendeveen zonder tot grootste daden te komen gemakkelijk deze overwinning over de streep brengen. Er kon meer van het zonnige weer worden genoten, dan van het spel maar mede door de overige uitslagen komt de nacompetitie wel erg dichtbij.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Roy Beekelaar, Jeremy Cottam, Kevin Scholing, Sander Metselaar, Danny Stuifzand (75ste min. Sander Booijink) Tijmen de Vries (46ste min. Patrick van Goor), Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma

Man van de wedstrijd: Mitchell Prijs

Tiendeveen D1 verslaat Pesse D2

9 april 2016. Pesse D2 – Tiendeveen D1

Voor de D’s van Tiendeveen stond een uitwedstrijd tegen Pesse D2 op het programma. Er moest vroeg opgestaan worden, want de wedstrijd begon al om 08.45 uur. Misschien was dit wel de oorzaak van het matige begin.
De Tiendeveners waren in het begin niet bij de les. Pesse kwam dan ook verdiend op voorsprong. Een mooi schot in de verre hoek liet Simon kansloos. Het was zeker niet Tiendeveens beste wedstrijd. Het werd toch 1-1. Glenn was de doelpuntenmaker. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Beide teams kregen wat kansjes. Dylano had pech in de afwerking, maar hij kan wel terugkijken op een goede wedstrijd. Nog voor de rust kwam Tiendeveen toch op voorsprong. Na een goede combinatie met Jamiro maakte Glenn de 1-2. En direct na de 1-2 viel de 1-3. Wederom was Glenn de doelpuntenmaker.
De tweede helft bleef het een gezapige wedstrijd. Pesse kreeg niet veel kansen meer. De verdediging van Tiendeveen stond beter. Met name Marielle en Alicia speelde de tweede helft goed. Er werd nog 1 x gescoord. Een schot van Glenn werd door Dylano van richting veranderd, 1-4. Dit was ook de eindstand.
Volgende week staat een topper tegen WIJC D2 op het programma. Tiendeveen staat momenteel op de derde plaats en WIJC staat tweede. Tiendeveen speelt thuis en de wedstrijd begint om 11.00 uur.

Tiendeveen speelt zwalkend Erica -86 weg (7-0).

Tiendeveen. Na de goede prestatie tijdens het paasweekend met zes uit twee ging Tiendeveen Zaterdag gewoon door tegen laagvlieger Erica ’86. Het werd een klinkende 7-0 overwinning waar de gasten helemaal niets tegenover wisten te zetten. Typerend was, dat doelman Marcel Bouwman pas negen minuten voor het eind van de wedstrijd het eerste schot van een pover Erica ‘86 moest tegenhouden om een doelpunt te voorkomen, verder hoefde deze doelman niet handelend op te treden. Na een 2-0 ruststand liep Tiendeveen in de tweede helft uit naar een zevenklapper.
Binnen de vijf minuten lag het eerste doelpunt al achter doelman Saaltink,nadat hij eerst nog een kopbal van Roy Beekelaar van de doellijn halen, liet Jeffrey Boxma hem kansloos met een bal in de korte hoek (1-0). Kort hierna knalde Mitchell Prijs nog eens hard op dezelfde doelman die de bal tot hoekschop ranselde. Nadat Sander Booijink onderuit was gehaald speelden Sander Metselaar de hoge bal in de doelmond waar Roy Beekelaar de kans koppend miste na opnieuw een goede reflex van Saaltink. In de 31 ste min. speelde Kevin Scholing met een strakke bal langs de rechterflank Sander Blok aan die op snelheid de achterlijn haalde en hij speelde Jeffrey Boxma aan die de bal bij de eerste paal binnen tikte (2-0). Erica ‘86 liet aanvallend helemaal niets zien en moest zich beperken tot tegen houden. Kevin Scholing leek na een duel een strafschop mee te krijgen want scheidsrechter Smook Brands leek naar de stip te wijzen. Maar doelman Saaltink die door zijn karatetrap zelf een rare duikeling maakte moest opgelapt worden en daarna ging de bal niet meer op de stip. Zo bleef het tot het rustsignaal 2-0.
Direct na de hervatting lag de 3-0 al binnen. Sander Booijink haalde op snelheid de achterlijn en zijn voorzet werd hard over de ingevallen doelman Jari Lubbers binnengeknald door Sander Blok. Mitchell Prijs werd nog eens vrijgespeeld door Beekelaar maar hij boogde de bal net over. Toch ging de score met regelmaat richting de zevenklapper. Roy Beekelaar mocht na een kwartier vanaf het middenveld dwars door het centrum doorlopen en liep de doelman de vierde treffer uit het net halen. Vijf minuten later werd er nog een zeer fraai kopdoelpunt afgekeurd van Blok op een onjuist advies van de assistent. Trainer Michel van Essen bracht vervolgens drie invallers in, waarbij Danny Stuifzand meteen bijna succes maar via een verdediger ketste zijn inzet nog net naast. In de 75ste minuut mocht Stuifzand zijn doelpunt toch aantekenen vanaf de stip na een handsbal bij Erica’86 binnen de zestien. Beheerstwerd de bal binnen geschoten 5-0. Nadat Roy Beekelaar van afstand de lat nog eens teisterde was het drie minuten later toch al 6-0. Stuifzand boogde vanaf de flank de bal hoog in de doelmond waar Beekelaar bij de tweede paal koppend de bal nog weer opzij legde en Sander Blok mocht het laatste tikje geven om de bal in het gapende doel te laten vallen. Twee minuten later stond de teller al op zevenvoor Tiendeveen toen opnieuw Beekelaar aan de frontlinie verscheen en de bal onder controle bracht met de borst en met een volleyschot de bal hard diagonaal achterin het doel knalde. In de 81ste minuut kwamen de gasten tot het eerste schot, wat binnen de palen zou zijn gevallen, als doelman Bouwman niet zou ingrijpen maar hij pakte de inzet gemakkelijk van Patrick Blok. Justin Lunenborg bleef goed doorgaan en forceerde nog tot tweede keer toe een hoekschop maar er werd niet meer uit gescoord. Zo bleef de score steken op 7-0.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Roy Beekelaar, Ramses Winter, Kevin Scholing (68ste min. Danny Stuifzand), Sander Metselaar, Sander Booijink, Tijmen de Vries, Mitchell Prijs (68ste min. Jeremy Cottam), Sander Blok en Jeffrey Boxma( 68ste Leon van Slochteren.

Man van de wedstrijd: Justin Lunenborg