<< Terug naar archief

Geen promotie voor Tiendeveen 1

Beetsterzwaag. De mannen van trainer Michel van Essen hebben het fraaie seizoen niet weten te bekronen met promotie. De Sweach uit Beetsterzwaag wist ook de tweede wedstrijd met ruime cijfers te winnen. Nu ging Tiendeveen met 6-1 terug naar huis. Na een 2-0 ruststand en al na 25 minuten met een man minder, omdat Patrick van Goor zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld van de Leeuwarden leidsman J.W. Eerhart. Ook al omdat Tiendeveen vanaf het begin alles of niets moesten spelen werden er nogal wat kaarten geïncasseerd. In de slotfase liep de thuisclub nog uit naar deze ruime score. Sander Blok redde nog de twijfelachtige eer.
De eerste acties kwamen van Tiendeveen, zo knalde Jeffrey Boxma van afstand de bal al in de eerste minuut in de bovenhoek maar doelman Hielkema plukte de bal klemvast. Kort erna werd Sander Blok de diepte in gestuurd en leek de afwachtende doelman Hielkema de bal te ontfutselen. Echter i.p.v. de kans om te scoren kreeg Blok een gele kaart wegens aanvallen van de doelman!! Een rare beslissing van de leidsman, die gaandeweg de wedstrijd in het verdelen van de kaarten maar één richting kende. Al waren de kaarten terecht, gelijk lijkende overtredingen van de Friezen bleven kaartvrij. Voorop gesteld, Tiendeveen heeft terecht verloren want De Sweach voetbalde beter en ging prima met hun kansen om maar hier werd verschil gemaakt door de leiding. Zo werd de eerste kans voor de thuisclub wel direct een doelpunt, gescoord door Ernst Poppinga. Dezelfde Poppinga scoorde na 15 minuten met een fraaie lob ook zijn tweede treffer, aangeboden door Tiendeveen doelman Bouwman, die hem de bal in de voeten schoof. Hiermee was de kleine promotiekans voor Tiendeveen al vroeg verspeeld. Toch was het Jeffrey Boxma, die doelman Hielkema op de proef stelde met een snoeiharde uithaal in de bovenhoek maar de doelman ranselde de bal tot hoekschop. Vervolgens kreeg Patrick van Goor zijn tweede gele kaart en kon met rood het veld verlaten. Tiendeveen zag na 33 minuten een hoekschop van Mitchell Prijs in een scrimmage vlak voor het doel net niet binnen getikt door Roy Beekelaar. De bal werd van de doellijn gehaald, waardoor het 2-0 bleef tot aan de rust. Ook al omdat De Sweach nog een goede kans onbenut liet na een teruggelegde bal vanaf de achterlijn, die door Jochem Reitsema naast werd geschoten.
Direct na rust viel de 3-0, nadat doelman Bouwman een hoekschop door het midden weg stompte in de voeten bij Bastiaan Spoelstra die ineens hard uithaalde en de bal in het nylon joeg. Kort hierna had de thuisclub de 4-0 moeten aantekenen maar met kunst en vliegwerk en hulp van de paal bracht doelman Bouwman nog redding. Toch viel deze treffer, wel nadat Sander Blok in de 23ste min. een voorzet van Mitchell Prijs net niet wist af te ronden, volgde direct een snelle lange bal waarbij Dennis Klaster zomaar voor doelman Bouwman verscheen die hij omspeelde en de bal binnen tikte. Met name bleef Sander Blok sleuren om tot een beter resultaat te komen. Zo werd hij vastgehouden waardoor de doorbraak werd verijdeld en kort daarna neergehaald waar de kaarten gewoon op zak bleef bij de leidsman werd zijn vierde poging beloond toch met een treffer. Eerst knikte Blok een voorzet van Mitchell Prijs nog naast gekopt maar vervolgens kreeg Sander Blok een voorzet op maat van opnieuw Prijs, die hij bekeken binnen knikte (4-1). Dat er in de slotminuten (89ste en 90ste minuut) door de de thuisclub nog twee keer werd gescoord had alleen maar statistische waarde, Eelke Jan Duizendstra en Dennis Klaster waren de schutters. Door dit resultaat gingen de Friezen verdiend naar de vierde klasse en zal Tiendeveen volgend seizoen opnieuw moeten proberen dezelfde stap te gaan maken richting de vierde klasse.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Kevin Scholing, Jeremy Cottam (67ste min. Hendri Zuidema), Ramses Winter, Mitchel Prijs, Nick de Roo, Sander Booijink, Jeffrey Boxma, Sander Blok en Roy Beekelaar (46ste Min. Tijmen de Vries).

Tiendeveen in nacompetitie onderuit tegen De Sweach.

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben zich zelf in de nacompetitie in een moeilijke uitgangspositie gebracht door fors thuis te verliezen van De Sweach uit Beesterzwaag. Het werd een duidelijke 1-5 nederlaag en mede daardoor is de kans op promotie ver weg. Na een 0-2 ruststand leek Tiendeveen met de aansluitingstreffer terug te komen in de wedstrijd maar toen binnen de vijf minuten de 1-3 viel was het geloof in een goede afloop er uit bij Tiendeveen. Er werd nog volop gestreden voor een beter resultaat maar De Sweach liep zelfs met een doelpunt in de extra tijd uit naar 1-5. Volgende week volgt nog de return in Beesterzwaag waar Tiendeveen vol voor de laatste minimale kans zal moeten spelen.
Al in de eerste minuut kwam Tiendeveen goed weg, toen Eelke Jan Duizendstra van dichtbij de bal nog over schoot waar binnen schieten gemakkelijker leek. Roy Beekelaar boogde een lange vrij bal voor Tiendeveen kort daarna nog net naast het doel van de gasten. Na 7 min. kwamen de Friezen op voorsprong, na een vrije bal, die opgepikt werd door Jochem Reitsma, die vanaf de zijkant de bal in de korte hoek wist te schieten 0-1.Tiendeveen wist  niet in het vertrouwde spel te komen en daardoor werd de lange bal vaak te snel gezocht wat een kolfje nar de hand van De Sweach was. De Sweach kwam na ruim 20 min. al op 0-2.,  Jasper Broers mocht vrij uithalen van afstand en liet doelman Bouwman dan ook kansloos. Na een half uur mocht Mitchell Prijs een vrije bal nemen op de hoek van het strafschopgebied, die hij echter gepakt zag door doelman Arjan Hielkema. In de 35ste min. was De Sweach opnieuw gevaarlijk maar de kans werd afgefloten wegens gevaarlijk inkomen op doelman Bouwman, waardoor de kopbal op de lat er niet meer toe deed.
In de tweede helft begon Tiendeveen beter te spelen en had via Sander Booijink een kansje na een goede actie van Jeffrey Boxma die Booijink bedienden maar deze zag zijn schot hard over vliegen. Meteen hierna moest Roy Beekelaar met een blessure het veld verlaten, Nick de Roo nam zijn plaats in. De Sweach had vervolgens drie hoekschoppen op rij maar alles werd goed geklaard door de defensie van Tiendeveen. In de 64ste min. viel de aansluitingtreffer voor Tiendeveen na een hoekschop van Mitchell Prijs, die eerst nog werd geruimd maar Prijs schoot de bal opnieuw hoog in de doelmond en Sander Blok knikte de bal achter bij de tweede paal binnen 1-2. Meteen  er na had de gelijkmaker binnen kunnen vallen maar doelman Hielkema bracht moeizaam redding met één vuist na een harde inzet van Sander Booijink. Direct hierna kreeg Tiendeveen een zware domper te verwerken, want Jochem Reitsema schoot de bal bekeken binnen na een rappe omschakeling. Tiendeveen probeerde de bakens nog wel te verzetten maar verder dan een balletje door Sander Blok die via op de buitenkant van de paal naast ketste. In de slotfase liep de score nog fors op voor de gasten, want in de 85ste min. Schoof Eelke Jan Duizendstra onder doelman Bouwman door toen hij vrij in de doelmond opdook. Zelfs werd het in de extra tijd nog 1-5 na een voorzet die voorbij de tweede paal werd ingeschoten door de net ingewisselde Dennis Klaster. Al met al een zwaar teleurstellend resultaat voor Tiendeveen, die volgende week een zware klus hebben in Beesterzwaag.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Roy Beekelaar (49ste min. Nick de Roo), Jeremy Cottam (84ste Leon van Slochteren), Justin Lunenborg, Tijmen de Vries, Sander Booijink, Kevin Scholing (25ste min. Ramses Winter), Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

2 kampioenen in Tiendeveen

Zaterdag 21 mei zijn de E-pupillen en D-pupillen allebei kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. De laatste wedstrijden wonnen zij met groot gemak met respectievelijk met 12-0 en 12-1.

Tiendeveen D1 kampioen

Zaterdag 21 mei stond de laatste competitiewedstrijd voor de D’s op het programma. Het was een thuiswedstrijd tegen Pesse D2. Bij winst zouden de Tiendeveners kampioen zijn. Dit was te danken aan de wedstrijd van afgelopen donderdag. In een ware thriller tegen Hoogeveen D3 werd met 5-5 gelijkgespeeld.
In deze wedstrijd zat alles wat voetbal zo mooi maakt. Tiendeveen kwam snel op voorsprong door een knappe solo van Glenn. Maar Hoogeveen dat maar 3 verliespunten meer had dan Tiendeveen sloeg hard terug en kwam met 1-3 voor. Glenn maakte vlas voor rust nog wel de 2-3, maar direct daarna bepaalde Hoogeveen de ruststand op 2-4.
De tweede helft bleef het verschrikkelijk spannend. Glenn scoorde de 3-4 en de 4-4. de D’s kwamen zelfs op voorsprong. Na een schot van Jeffrey dat de keeper losliet tikte Dylano de 5-4 binnen. Hoogeveen gaf niet op en de 5-5 liet dan ook niet lang op zich wachten. Beide teams kregen nog kansen op de winst. Glenn schoot nog een keer op de lat en vlak voor tijd schoot Jeffrey op de paal. Het bleef uiteindelijk bij 5-5. Door dit resultaat was een overwinning tegen Pesse D2 genoeg om het kampioenschap te vieren.
Tiendeveen stelde direct orde op zaken en binnen 10 minuten was het al 3-0. De ruststand was 6-1. In de tweede helft werd de score verder uitgebouwd. De einduitslag werd uiteindelijk 12-1. Het scoreverloop was als volgt: 1-0 Glenn, 2-0 Jeffrey, 3-0 Glenn, 4-0 Glenn, 5-0 Jan Willem, 5-1, 6-1 Jamiro, 7-1 Dylano, 8-1 Glenn, 9-1 Jamiro, 10-1 Glenn, 11-1 Jeffrey, 12-1 Jamiro.
Na deze overwinning kon het kampioensfeest losbarsten. Het kampioenschap was de bekroning op een geweldige teamprestatie. Daarom van harte gefeliciteerd Simon, Sander, Marielle, Alicia, Renate, Larenza, Dylano, Jeffrey, Jamiro, Jan Willem, Joyce, Daan, Julian, Damian en Glenn.

Tiendeveen wint van Wagenborger Boys (3-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen lijken klaar voor de nacompetitie, want in de slotwedstrijd van de competitie werd Wagenborger Boys met 3-0 op zij gezet in een degelijke wedstrijd. Na een 0-0 ruststand liep Tiendeveen na rust uit naar de verdiende overwinning. Hadden de gasten voor rust nog enkele kansen, na rust kende doelman Marcel Bouwman geen gevaarlijk moment meer voor zijn doel. Tijmen de Vries brak de score open en Roy Beekelaar en Jeffrey Boxma maakten de 3-0 vol.
Het eerste gevaar werd ingeleid door Kevin Scholing, die zijn voorzet in de 2de min. maar net zag geruimd door doelman Arjan Levinga met de voet voor de inkomende Sander Blok. Daar staat tegenover, dat Roy Beekelaar ten koste van een gele kaart de rappe Johan Lubbers moest afstoppen voordat deze gevaarlijk zou worden. De vrije bal werd vervolgens gemakkelijk gepakt door doelman Marcel Bouwman. In de eerste helft waren er voldoende kansen om op voorsprong te komen, terwijl Wagenborger Boys het meestal van afstand probeerde waarbij doelman Bouwman niet tot grote daden werd gedwongen. De score had voor rust al wel geopend kunnen worden door bv. Sander Booijink, die een splijtende pass van Tijmen de Vries fraai in de bovenhoek schoot maar doelman Levinga tikte de bal uit de kruising. Op slag van rust werd Justin Lunenborg vrij gespeeld door Roy Beekelaar maar hij zag zijn bal in de korte hoek ook uit het doel geranseld door dezelfde doelman. Zo kon scheidsrechter J. de Klein uit Surhuisterveen, die een puike wedstrijd floot de mannen met 0-0 naar de thee sturen.
De wedstrijd was amper hervat of de bal lag al binnen voor Tiendeveen. Tijmen de Vries kreeg op zo’n 30 meter de bal in de voet en aarzelde geen moment om zijn vrijheid te gebruiken en knalde de bal snoeihard in de benedenhoek (1-0). Wagenborger Boys had vijf minuten later via een vrije bal net buiten het strafschopgebied de mogelijkheid om langszij te komen maar Roy Poker schoot de bal over het doel bij Bouwman. In de 60ste min. werd er opnieuw gescoord. Mitchell Prijs bracht een hoekschop in de doelmond waar Kevin Scholing de bal in kopte en Roy Beekelaar verlengde met het hoofd de bal tot net achter de doellijn waar Levinga de bal klemvast greep. De goed geposteerd staande De Klein wees echter gedecideerd naar het midden en de 2-0 was een feit. Tiendeveen bleef het meest creëren, zo knalde Roy Beekelaar een vrije bal vanaf de zijkant nog eens scherp in bij de tweede paal waar Levinga alle moeite kende om de bal buiten de palen te houden. Sander Metselaar bood Jeffrey Boxma nog een prima kans om de score te verhogen maar hij prikte de bal net voorlangs. In de 78ste min. werd Mitchell Prijs grof onderuit gehaald en dader Martijn Meijer kon met rood van het veld af. Vijf minuten later kwam dezelfde Prijs goed door en schoof de bal op het juiste moment af op Boxma die de bal tegen het nylon schoot wat de 3-0 eindstand betekende. Zo kan Tiendeveen zich opmaken voor de nacompetitie, die volgende week zal starten tegen Kootstertille in de thuiswedstrijd waarbij de aftrap om half drie zal zijn.
Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Sander Metselaar, Roy Beekelaar, Ramses Winter (60ste Jeremy Cottam), Justin Lunenborg, Tijmen de Vries (76ste min. Nick de Roo), Sander Booijink, Kevin Scholing, Mitchell Prijs, Sander Blok en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Kevin Scholing.

Tiendeveen D1 blijft op kampioenskoers

14 mei 2015, NKvvProtos D2 – Tiendeveen D1

Voor de D’s van Tiendeveen stond een uitwedstrijd op het programma tegen NKvvProtos D2. In theorie zou dit geen al te lastige klus moeten zijn. De praktijk wees dit ook uit.
De Tiendeveners kwamen direct op voorsprong. Jan Willem maakte de 0-1. In de eerste helft speelden de Tiendeveneen een prima wedstrijd. Er werd prima gecombineerd. Met name via de rechterkant waar Alicia, Jeffrey en Jan Willem elkaar goed konden vinden. Achterin werd geconcentreerd verdedigd door Julian en Marielle die centraal achterin speelden. Ook de linksachter positie werd goed ingevuld door Damian of Joyce. De doelpunten vielen dan ook als rijpe appels. De ruststand was 1-8.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Tiendeveen bleef duidelijk de bovenliggende partij. Tiendeveen nam wel even wat gas terug. Daardoor kreeg NKvvProtos nog wat kansen, maar Simon had een aantal goede reddingen paraat. Na zo’n 10 minuten in de tweede helft deed Tiendeveen er weer een schepje bovenop. De score werd dan ook gestaag verder uitgebouwd naar uiteindelijk 2-15. De D’s kunnen terugkijken op een prima wedstrijd. Aanstaande donderdag staat voor de Tiendeveners alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan wordt er om 18.45 uur afgetrapt en gespeeld tegen Hoogeveen D3. Dit is op het moment de nummer 3 en heeft 3 verliespunten meer dan Tiendeveen. Dit wordt dan ook waarschijnlijk de beslissende wedstrijd voor het kampioenschap.
Het score verloop van de wedstrijd was als volgt: 2e minuut 0-1 Jan Willem; 10e minuut 0-2 Jeffrey; 12e minuut 0-3 Glenn; 15e minuut 0-4 Daan; 16e minuut 0-5 Jeffrey; 18e minuut 0-6 Jeffrey; 23e minuut 0-7 Daan; 24e minuut 1-7; 26e minuut 1-8 Jeffrey; Rust; 33e minuut 1-9 Glenn; 42e minuut 1-10 Julian; 45e minuut 1-11 Jeffrey; 51e minuut 1-12 Glenn; 53e minuut 1-13 Glenn; 55e minuut 2-13, 57e minuut 2-14 Daan; 59e minuut 2-15 Glenn.

Tiendeveen opnieuw niet langs Sweel.

Zweeloo. Met een fraaie bos bloemen voor de kampioen reisde Tiendeveen naar Sweel af om de laatste uitwedstrijd van dit seizoen te spelen tegen de thuisclub, die een maatje te groot waren in de vijfde klasse. Tiendeveen als de definitieve nummer twee op de ranglijst wilde nog graag een overwinning behalen maar zag het mislukken. De kwaliteiten van de thuisclub kwamen ook nu goed naar voren, want ondanks de meeste kansen stond Tiendeveen op het eind van de wedstrijd met een 3-1 nederlaag bij Sweel. Topschutter Lars Sikken tekende twee treffers aan terwijl Mitchell Prijs de aansluitingstreffer nog maakte maar vlak voor het eind viel de beslissing vanaf de strafschopstip waarmee Sweel de 3-1 eindstand bepaalde.
De wedstrijd stond o.l.v. scheidsrechter Kloppenburg, die het tempo van beide team absoluut niet kon bijbenen zag, dat Tiendeveen de eerste kansen kreeg maar Jeffrey Boxma kon nog net worden afgestopt door Hans Lanting. Danny Stuifzand schoot een vrije bal nog eens rakelings naast bij doelman Jaap Haan. Sweel had een mogelijkheid na een voorzet van Egbert Vugteveen, die Bertin Kiers net hoog voorlangs kopte. Na ruim een half uur glipte Jeffrey Boxma door het centrum en kon met een forse overtreding van achteren nog net de doorgang belet worden. Kloppenburg floot van verre voor de overtreding maar hij liet het bij alleen een vrije bal. Een kaart bleef uit waar eigenlijk wel een rode kaart getoond had kunnen worden. De toegekende vrije bal schoot Roy Beekelaar via het muurtje rakelings naast. In de spelhervatting hierop kwam Sweel vanuit het niets op voorsprong. Charles Lubega schoot de bal voor en Lars Sikken kwam net met een voetlengte meer voor zijn bewaker en prikte de bal in de korte hoek langs de kansloze doelman Bouwman. Nog voor rust werd het 2-0 voor de thuisclub waar dezelfde Lubega een doorgekopte voorzet wist binnen te schieten al leek dat vanuit buitenspel, dit werd echter niet gezien door de leidsman. Zo kwam Tiendeveen zo maar ineens achter de feiten aan te lopen. Na rust ging Tiendeveen op zoek naar de aansluiting bij Sweel en vooral Mitchell Prijs had geen geluk in zijn afwerking, want eerst zag hij een prima geplaatste bal nog net met de vingertoppen van doelman Haan naast gewerkt, wat gewoon als achterbal werd gezien. En niet veel later knalde dezelfde Prijs nog eens snoeihard via opnieuw doelman Haan de bal tegen de staander waardoor de bal opnieuw naast ketste. Door het warme weer ging het tempo wel iets terug en Sweel bleef met breedtespel proberen Tiendeveen van scoren af te houden en zelf met rappe tegenstoten proberen de score uit te bouwen. Doelman Marcel Bouwman ranselde nog wel een keer een harde inzet van binnen het strafschopgebied van Lars Sikken uit het doel. De ingewisselde Sander Blok brak namens Tiendeveen door en kon alleen met een forse duw worden afgestopt die zo duidelijk was, dat Kloppenburg de enige terechte beslissing nam en een strafschop toekende. Mitchell Prijs knalde deze hard binnen waardoor de spanning weer volledig terug kwam. Vijf minuten voor tijd werd Jurjen Huitema van Sweel ook neergelegd binnen de beruchte lijnen waardoor Sikken zijn tweede treffer kon aantekenen, wat hij onberispelijk deed. Dit was meteen het slot op de wedstrijd al had Sander Blok een minuut later de spanning terug kunnen brengen maar hij knikt van dichtbij een hoge voorzet van Mitchell Prijs uit kansrijke positie naast het gapende doel. Enkele minuten later werd het laatste fluitsignaal geblazen en hadden de mannen van Michel van Essen een onnodige nederlaag aan hun broek. Verloren op efficiëntie, want net als thuis had Tiendeveen de meeste kansen en Sweel de meeste doelpunten.

Man van de wedstrijd: Mitchell Prijs.

Tiendeveen verzekert van nacompetitie na winst bij Damacota.

Nieuwe Pekela. Na de 1-3 winst bij Damacota hebben de mannen van trainer Michel van Essen zich verzekert van nacompetitie voetbal, want de tweede plaats is veilig gesteld. Na een 1-2 ruststand wist Jeffrey Boxma met zijn 25ste treffer in deze competitie en de derde treffer voor Tiendeveen in deze wedstrijd de zege al snel na rust veilig te stellen. Voor rust deed het jonge thuisteam niets onder voor Tiendeveen maar de routine van Tiendeveen gaf in die fase de doorslag terwijl na rust Tiendeveen de wedstrijd gecontroleerd wist uit te spelen.
Tiendeveen nam al snel een voorsprong, want Sander Metselaar liet met een vrije bal doelman Marcin Adaszewski, die vlak voor de wedstrijd op moest draven, omdat de eerste doelman geblesseerd afhaakte, kansloos door de bal onderin de hoek binnen te knallen 0-1. Dit vroege doelpunt gaf Tiendeveen niet de verwachte rust en Damacota had bijna drie minuten later al weer de stand gelijk getrokken maar Nick Stuut kopte de bal van dichtbij rakelings naast. Dezelfde Stuut knalde kort erna een vrije bal onderin de hoek bij doelman Marcel Bouwman die de bal prima tot hoekschop verwerkte. Na 20 min. ontsnapte Tiendeveen aan de gelijkmaker bij een slechte uittrap van Bouwman maar hij bracht zelf spectaculair redding bij de inzet van Martin Pinkster en de rebound werd hard overgeschoten door dezelfde speler. Toch kwam de thuisclub na een half uur verdient op gelijke hoogte, na een ingooi kon de bal zomaar voorgeschoten worden vanaf de achterlijn die door Nick Stuut werd binnen geknikt (1-1). Toch kwam Tiendeveen ondanks hun moeizame spel toch weer voor rust op voorsprong. Jeffrey Boxma werd de diepte ingestuurd en hij omspeelde de doelman en vanuit een moeilijke positie knalde hij de bal hard tussen twee verdedigers door binnen. Zo kon de onzeker overkomende scheidsrechter M. Brondijk uit Hoogezand toch met een 1-2 ruststand de spelers thee laten drinken.
In de rust had Van Essen zijn mannen er van weten te overtuigen, dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om de zege over de streep te halen. Zo gingen de mannen het veld weer in en al vier minuten na de hervatting werd de wedstrijd eigenlijk beslist. Sander Metselaar bracht een voorzet scherp voor het doel bij Damacota waar Jeffrey Boxma inkomend de bal simpel binnen knikte (1-3). Doelman Marcel Bouwman ranselde direct na de treffer een snoeiharde bal van Donny Slagter uit zijn doel, zodat de voorsprong in tact bleef. Hendri Zuidema die Justin Lunenborg had vervangen knalde aan de andere kant op de staander waarbij Jeffrey Boxma de terug komende bal door de goed reagerende doelman zag gestopt. Danny Stuifzand soleerde nog eens dwars door de verdediging bij Damacota en liet Jeffrey Boxma de derde treffer aantekenen maar tot verbijstering van Tiendeveen werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel. Boxma had een kwartier later alsnog de derde treffer op zijn schoen maar nu schoot hij een grote kans dichtbij over. Vlak voor het eind van de wedstrijd kreeg Damacota een terechte strafschop, die evenwel door doelman Bouwman klemvast werd gepareerd, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.

Man van de wedstrijd: Marcel Bouwman