<< Terug naar archief

Tiendeveen verslaat Ruinen in AH Offerein Bokaal

In de eerste helft was Tiendeveen de betere ploeg tegen het twee klassen hoger spelende Ruinen. Men probeerde druk te zetten op de defensie van de ploeg van trainer Philip Karhof. In de 20e minuut leidde dat tot de openingstreffer van Sander Blok. Hierna had Tiendeveen de score verder kunnen uitbreiden, maar het bleef tot de rust bij 1-0.

In de tweede helft kwam Ruinen goed uit de kleedkamer en maakte men het de ploeg van trainer Michel van Essen bijzonder lastig. De gelijkmaker van Jeroen Kijk in de Vegte in de 55e minuut was dan ook geen verrassing. Na deze gelijkmaker nam Tiendeveen het initiatief weer over en bezorgde de van Hoogeveen zaterdag overgekomen Yusuf Ucan zijn ploeg met twee treffers uiteindelijk de zevende plaats. Ruinen sloot het toernooi af met de achtste plaats

Tiendeveen houdt schade beperkt tegen sc Erica

Hoogeveen – Tiendeveen heeft in de eerste ronde van de strijd om de Offerein bokaal een 4-0 nederlaag geleden tegen zondag eersteklasser sc Erica. De zaterdag vijfdeklasser bood goed tegenstand en kreeg zelf ook een paar goede kansen. Erica was de betere ploeg en viel voortdurend aan, maar had het lastig met het goed verdedigende Tiendeveen. Tiendeveen hield het aantal kansen van Erica redelijk beperkt en kon tevreden terugkijken op het duel.

De ploeg van trainer Michel van Essen kon zeker tevreden zijn over het eerste half uur, want in die fase werd Erica nauwelijks gevaarlijk. De eersteklasser was wel veelvuldig op de helft van Tiendeveen te vinden, maar de verdediging van de vijfdeklasser stond goed. De ploeg bleef gemakkelijk overeind en Erica worstelde met zichzelf en kon nauwelijks een geslaagde combinatie op het kunstgras leggen. Tiendeveen gaf weinig weg, maar was zelf de bal steeds te snel weer kwijt. De eerste kans voor Erica kwam na twintig minuten, maar de kopbal van Damian Koops ging naast. Na een half uur kwam Erica op voorsprong. Robert Torenbosch haalde van zo’n twintig meter uit en de bal vloog via de onderkant van de lat achter doelman Marcel Bouwman. Zes minuten later lag nummer twee al achter Bouwman en deze keer was het wel een goed lopende combinatie. Jan Willem Beukers zette vanaf rechts voor en Pelle de Vries tikte binnen. De enige kans voor Tiendeveen in de eerste helft kwam vijf minuten voor rust. Na een vrije trap van Dominique Wiffer kopte Sander Blok maar net over. Erica zette daar nog twee kansen tegenover via Damian Koops en Pelle de Vries, maar Tiendeveen hield de schade tot de rust beperkt tot 2-0.

In de rust wisselde Erica-trainer Claus Boekweg vier spelers en bij Tiendeveen kwamen Jeffrey Jassies en Patrick van Goor in de ploeg. Het eerste wapenfeit na rust kwam van Tiendeveen. Yusuf Ucan, die regelmatig voor dreiging zorgde, liet een schot los, maar doelman Martijn Möhlmann bracht redding. Even later soleerde hij langs drie verdedigers, maar had vervolgens geen kracht genoeg meer voor een schot. Een kwartier lang hield Tiendeveen goed stand, maar na een uur spelen vergrootte Erica de voorsprong. Ricardo Bruins werd hard aangepakt, maar arbiter Esselbrugge liet doorspelen, waarna Bruins de bal onder Bouwman door in het net schoof. Kort daarna leek Niek Rolink op de 4-0 af te gaan, maar via een perfect uitgevoerde sliding onderbrak Jeffrey Jassies de veelbelovende aanval knap. Aan de andere kant werd Sander Blok precies op tijd weggestuurd, maar vlak voor Möhlmann kreeg hij een duw in de rug, waardoor hij uit balans raakte. Arbiter Esselbrugge liet de situatie gaan en verzuimde Tiendeveen een strafschop te geven. Tiendeveen kwam goed weg toen de bal eerst via een verdediger tegen de lat ketste en Robert Torenbosch vanaf drie meter de bal over het lege doel kopte. Vlak voor tijd bepaalde Roy Jagt de eindstand op 4-0 via een afstandschot in de verste hoek. Een vijfde treffer werd afgekeurd en Tiendeveen kon de nederlaag zodoende redelijk draaglijk houden.

Tiendeveen-sc Erica 0-4 (0-2)

31. Robert Torenbosch 0-1, 36. Pelle de Vries 0-2, 60. Ricardo Bruins 0-3, 83. Roy Jagt 0-4. Scheidsrechter: Esselbrugge.

Tiendeveen: Bouwman; Zevenberg, Winter (46. Jassies), De Vries, Wiffer, Moes (46. Van Goor), Beekelaar, de Roo, Booyink (65. Scholing) , Blok, Ucan.

 

AH Offerein Bokaal opnieuw startsein voetbalseizoen

HOOGEVEEN – Ondanks dat de voetballers en supporters momenteel genieten van een welverdiende vakantie is het aftellen naar het nieuwe voetbalseizoen is begonnen. In de aanloop hier naar toe organiseren v.v. Hoogeveen en HZVV voor de vijfde keer het toernooi om de AH Offerein Bokaal. De laatste drie edities waren een groot succes. Het toernooi heeft dan ook een vaste plaats verworven op de voetbalkaart.

Net zoals de voorbije edities kent het toernooi weer een groot regionaal karakter. Het gemiddelde niveau is ook verder gestegen. 

De organisatie is zeer content met het feit dat het Ruinerwold en SC Erica heeft weten te strikken als nieuwe deelnemers; traditieclubs met een goede sfeer en een grote supportersschare. Naast genoemde ploegen zijn Hoogeveen zondag, HZVV, Germanicus, Tiendeveen, Ruinen en Hoogeveen zaterdag bekende deelnemers.

De organisatie is in handen van HZVV en v.v. Hoogeveen. ‘We merken dat veel voetballiefhebbers positief reageren op dit toernooi. Ook vorig seizoen leverde het leuke wedstrijden op en was er een goede publieke belangstelling. Het weer zat mee en de vele derby’s spraken enorm aan. Dit jaar hebben we wel ‘concurrentie’ van de late bouwvakvakantie. Groot pluspunt is natuurlijk de fantastische accommodatie en het feit dat de wedstrijden altijd op een hoofdveld worden gespeeld’, aldus de organisatie.

GELDBEDRAG

‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-.   Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein en De Muzikant.

ENTREE

Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.

PROGRAMMA

Zaterdag 6 augustus speelt Hoogeveen zaterdag om 17.00 uur tegen Germanicus en Hoogeveen zondag om 19.00 uur tegen Ruinerwold. Deze wedstrijden worden gespeeld bij Hoogeveen. Bij HZVV strijden Tiendeveen en SC Erica om 17.00 uur tegen elkaar, waarna vervolgens de confrontatie tussen HZVV en Ruinen plaatsvindt. Bovengenoemde wedstrijden zijn het resultaat van een loting die eerder is verricht.

De winnaars van de duels spelen op woensdag 10 augustus tegen elkaar. Dit geldt ook voor de verliezers. Na afloop van de eerste ronde zal er in de kantine van HZVV worden geloot. Zaterdag 13 augustus volgt dan de grote ontknoping. Eerst wordt er om 17.00 uur afgetrapt voor de duels om de 7e en 8e plaats, de 5e en 6e plaats en de 3e en 4e plaats, waarna om 19.00 uur de grote finale en de strijd om de 3e en 4e plaats worden afgewerkt.

De wedstrijden worden gespeeld op de hoofdvelden van de organiserende verenigingen.