<< Terug naar archief

Wederom ruime zege Tiendeveen JO13-1

24 september 2016, HZVV JO13-6 – Tiendeveen JO13-1

Tiendeveen JO13 moest voor hun 2e wedstrijd aantreden in Hoogeveen om te spelen tegen HZVV JO13-6. Net als vorige week kende deze wedstrijd geen spanning. Ook de uitslag was dezelfde als die van vorige week: 0-17.
De ruststand was 0-7. Tiendeveen speelde goed samen; de bal werd elkaar gegund. De doelpuntenmakers waren : Glenn 6x, Jamiro 6x, Jan Willem 3x, Dylano 1x en ook Renate pikte haar doelpuntje weer mee.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen De Weide JO13-6 op het programma. Aanvang 11.00 uur.

Tiendeveen naar verdiende winst bij SETA (1-3).

Musselkanaal. De mannen van trainer Michel van Essen haalden bij de busreis de driepunten bij SETA op. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk een verdiende 1-3 overwinning. Yusuf Ucan bekroonde een fraaie aanval met een bekeken doelpunt voor rust de verdiende voorsprong aan. Een snoeiharde bal in de kruising van Sander Booijink zette Tiendeveen weer op voorsprong en Sander Blok tikte met een aanval de wedstrijd op slot door de 1-3 aan te tekenen.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Reitsema uit Wirdum, die soms iets te lankmoedig optrad maar op zich weinig problemen kende. Tiendeveen was vanaf het begin de boven liggende partij en had al snel mogelijkheden om de score te openen. Dominique Wiffers, die een puike partij speelde gaf tot twee keer toe een gevaarlijk voorzet. Roy Beekelaar knikte de eerste net over bij doelman Van de Werff en de tweede greep dezelfde doelman net in voor de inkomende Yusuf Ucan.

SETA wist voor rust geen enkel gevaar te stichten. Roy Beekelaar viel vervolgens geblesseerd uit bij een luchtduel in de doelmond bij SETA waardoor hij niet verder kon spelen. Tiendeveen bleef goed doorgaan en het was wachten wanneer Tiendeveen de score zou openen. Na 38 minuten spelen viel dan de openingstreffer. Doelman Bouwman zag zijn uittrap verlengt door Tijmen de Vries naar de opnieuw opstomende Wiffers die zijn voorzet doorgekopt zag door Michel Moes en Yusuf Ucan krulde de balfraai binnen langs de kansloze doelman Van de Werff. Voor rust knikte Sander Blok een voorzet nog eens rakelings naast waardoor het 0-1 was bij het thee drinken.

Na rust was bij SETA goalgetter Ricardo van der Sluis ingebracht en al na acht minuten had hij zij visitekaartje afgegeven door de gelijkmaker aan te tekenen bij de eerst mogelijkheid voor de thuisclub (1-1). Met het scenario van vorige week nog in de gedachten ging Tiendeveen evenwel nu wel goed door en de thuisclub moest zich blijven beperken tot enkele counters die meestal snel gesmoord waren. Tiendeveen zag in de 68ste minuut Sander Booijink met een verwoestende uithaal de bal in de kruising knallen, nadat hij de bal net over de middellijn oppikte en van zo’n 30 meter uithaalde 1-2. SETA zag bij één van hun spaarzame aanvallen Aljan Brink ruim voorlangs schieten. Direct hierna leek ook de 1-3 al fraai binnen gekopt te worden door Yusuf Ucan maar scheidrechter Reitsema honoreerde het vlagsignaal van zijn assistent geheel onterecht bij een vrije bal van Ronald Zevenberg. Na een blessurebehandeling werd er meteen maar even drinkpauze toegestaan door de leidsman en mede daardoor kwam Tiendeveen toch op 1-3, want de thuisclub was nog niet weer bij de les of Sander Blok had de bal al binnen geschoten na de snelle spelhervatting ingeleid door Tijmen de Vries en Yusuf Ucan, die Blok helemaal vrijspeelde voor doelman Patrick van der Werff.

Hiermee was de wedstrijd wel definitief op slot. Tiendeveen kon controlerend de wedstrijd uitspelen en had vooraf op meer tegenstand gerekend, want SETA had tot aan vandaag nog de maximale score weten binnen te halen.

 

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers 

Tiendeveen JO13-1 veel te sterk voor Noordscheschut JO13-2

17 september 2016, Tiendeveen JO13-1 – Noordscheschut JO13-2

Na 3 bekerwedstrijden stond voor de JO13-1 (D’s) de eerste competitiewedstrijd op het programma. De bekerwedstrijden waren overigens goed verlopen. Drie gemakkelijke overwinningen. Hierdoor hebben de D;s zich voor de volgende ronde geplaatst.
De eerste competitiewedstrijd werd ook een erg simpele overwinning. Er was geen moment sprake van een echte wedstrijd. Het krachtsverschil was veel te groot.
In de eerste minuut werd al direct gescoord. De ruststand was 9-0 en zonder goed te spelen werd in de tweede helft de score uitgebouwd naar 17-0. De doelpuntenmakers waren: Glenn 5x, Jeffrey 2x, Dylano 2x, Renate 2x, Jan Willem 2x, Damian 1x, Marielle 1x, Jamiro 1x en zelfs keeper Simon scoorde 1x.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HZVV JO13-6 op het programma.

Moeizame winst voor Tiendeveen tegen Mussel (3-2).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen zijn de eerste competitie wedstrijd gestart met een overwinning Het werd een 3-2 overwinning, die pas in de slotfase op het vernieuwde scorebord kwam. Bij Tiendeveen waren Yusuf Ucan, Danny Stuifzand, Jeremy Cottam en de nog langdurig geblesseerde Maikel Dekker afwezig.  Beste man aan Tiendeveen zijde, Sander Booijink, schoot een snel uitgevoerde aanval via Sander Blok hard langs doelman Joost Hammenga. Roy Beekelaar had de eerste twee treffers voor zijn rekening genomen, die beide keren teniet werden gedaan door de gasten.

Al direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter J. Kuipers, uit Assen, liet Tiendeveen de bedoelingen zien, want nieuwe aanwinst Dominique Wiffers stoomde direct van achteruit over de gehele defensie heen van Mussel en doelman Hammenga moest zich volledig strekken om een doelpunt te voorkomen en had daarbij geluk, dat de inkomende Roy Beekelaar net niet bij de bal kon komen om deze alsnog binnen te schieten. Tiendeveen had voor rust de meeste mogelijkheden en de 1-0 was ook niet onverdiend. Het was een cadeautje van doelman Hammenga die de bal zo maar in de schoenen schoof van Roy Beekelaar en die aarzelde niet en schoof de bal onder dezelfde doelman door meteen binnen (1-0). Mussel was alleen van afstand soms gevaarlijk maar doelman Marcel Bouwman had eigenlijk voor rust maar weinig te doen. Michel Moes probeerde met een voorzet vanaf de rechterflank Roy Beekelaar nog eens in stelling te brengen maar Beekelaar kopte net over. Tiendeveen verzuimde afstand te nemen. Kevin Scholing knalde nog eens kansrijk op doelman Hammenga, zodat het 1-0 bij rust bleef.

Na rust wist Mussel al snel langszij te komen. De sterke Lars Hemmes reageerde prima op een steekpassje waardoor hij vrij voor de uitkomende doelman Marcel Bouwman kwam, die hij wist te passeren 1-1. Tiendeveen had behoorlijk meer tegenstand te duchten van de gasten, zo moest doelman Marcel Bouwman een slim boogballetje van Wim Wubs onschadelijk maken. Sander Blok kreeg een grote kop kans op aangeven met het hoofd van Roy Beekelaar maar kopte rakelings voorlangs. Toch kwam Tiendeveen weer op voorsprong. Ook nu grabbelde doelman Hammenga met een hoge bal, waardoor Roy Beekelaar in de scrimmage, die ontstond de bal over de doellijn werkte 2-1. Mussel bleef knokken voor een beter resultaat en had daarbij ook nog succes. Doelman Marcel Bouwman in de 75ste min. de bal hard in de korte hoek binnen vallen door Rick Breedveld (2-2).  De wedstrijd werd grimmiger en scheidsrechter Kuipers moest het spel even kort houden. Mussel probeerde Tiendeveen achteruit te drukken maar de mannen van trainer Van Essen en hielden goed controle op de wedstrijd. Zelfs ging Tiendeveen voor de volle winst en in de 83ste min ronde Sander Booijink een snelle aanval via Sander Blok, die de achterlijn haalde en de bal in de doelmond schoot. Booijink kwam goed voor zijn man en knalde de bal ineens hard binnen (3-2). Mussel zette nog alles op alles voor een beter resultaat maar in de ruim bemeten 10 minuten extra tijd bleef de stand ongewijzigd. Doelman Marcel Bouwman moest nog wen een keertje handelend optreden bij een schot van de inschuivende René Brinks, hij pakte de bal klemvast. Roy Beekelaar knalde namens de thuisclub nog bijna van grote afstand de 4-2 binnen maar doelman Hammenga kon de bal nog net uit de kruising halen en in tweede instantie oppakken. Hierdoor bleven de drie punten bij Tiendeveen en kan er van een goede competitiestart gesproken worden.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Dominique Wiffers, Michel Moes (61ste min. Ramses Winter), Nick de Roo (74ste min. Mitchel Pekel), Sander Booijink, Kevin Scholing (86ste min. Jeffrey Jassies), Sander Blok en Roy Beekelaar.