<< Terug naar archief

Tiendeveen wint kraker tegen Wildervank (3-0).

Tiendeveen. Na een week rust moesten de mannen van trainer Michel van Essen de smadelijke nederlaag uit bij Damacota zien weg te poetsen. Wildervank kwam op bezoek wat tot aan zaterdag de nummer vier van de ranglijst was. Een mooie uitdaging om de tweede positie te blijven behouden. In een spannende wedstrijd waarbij de spanning er tot kort voor het einde in bleef trok Tiendeveen in de slotminuten de wedstrijd toch nog naar een klinkende overwinning van 3-0 toe. Hierbij wordt de tweede plaats verstevigd achter het ongenaakbaar lijkende Achilles 1894.

Tiendeveen moest in de beginfase nog even op gang komen en zag Wildervank de eerste kans missen, nadat doelman Marcel Bouwman een hoge voorzet verkeerd inschatte maar meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Net binnen de 10 min. had Tiendeveen de eerste kans maar de voorzet van Sander Blok werd nog net voor Nick de Roo geruimd. Direct bijna daarna zette doelman Bouwman met een lange bal Yusuf Ucan zomaar vrij voor doelman Swama maar die bracht uitlopend nog net redding. Na drie hoekschoppen op rij door Tijmen de Vries had Michel Moes een grote kans maar hij schoot recht op de goed reagerende doelman Swama. De gasten beperkten zich tot uitvallen waar de defensie van Tiendeveen vaak goed het oog  in had, zodat echte kansen bijna niet werden gecreëerd. Dominique Wiffers stuurde Yusuf Ucan nog eens diep weg, die op zijn beurt Ronald Zevenberg aanspeelde. Deze kwam ook in scoringspositie maar zijn schot werd nog net geblokt door een verdediger. Na een half uur spelen had Wildervank na een vrije bal van Niels van Velzen een grote kans maar Martijn Beekman knalde de bal ineens van dichtbij hard over. Vijf minuten voor de pauze moest Tijmen de Vries opgelapt worden, toen hij ongelukkig werd geraakt door Dennis Nagel die zelf niet verder kon en vervangen moest worden. De toegekende vrije bal voor Tiendeveen gegeven door de prima leidende scheidsrechter Jan Hoorn uit Zuidwolde werd door Ronald Zevenberg gevaarlijk in de doelmond gebracht maar niemand kon afwerken, waardoor de bal over de achterlijn ging,

In de tweede helft moest Michel Moes zich al na twee min. laten vervangen nadat hij naar het laat aanzien een hamstring blessure af moest haken. Hendri Zuidema verving hem. Twee minuten later ging ook Jeremy Cottam naar de kant en kwam Ramses Winter binnen de lijnen. Het had weinig invloed op de wedstrijd want Tiendeveen bleef met een licht overwicht zoeken naar een treffer. Na 55 min. werd dan ook de 1-0 aangetekend. Dominique Wiffers kwam weer eens over de flank door en schoot de bal hoog in de doelmond waar Sander Blok attent het slecht ruimen van Wildervank  met het hoofd wist af te straffen door de bal uit een moeilijke positie achter de tweede paal toch nog binnen te knikken (1-0). Een bevrijdende treffer voor Tiendeveen en dachten ook meteen door te kunnen drukken maar na een fraaie actie van Yusuf Ucan wist de verdediging van de gasten nog net de bal af te stoppen maar de wegspringende bal werd meteen hard ingeschoten door Sander Blok. De bal scheerde hard over de deklat. Hendri Zuidema, die voorin was geposteerd kreeg ook een kans maar uitlopend bracht doelman Swama nog net redding door in de botsing Zuidema het scoren net te moeilijk te maken, de bal ketst net naast. Vijf minuten later had Yusuf Ucan Tiendeveen op de veilige voorsprong moeten schieten maar de teruggelegde bal van Sander Blok die in een sterke actie de bal panklaar bij hem in de voeten schoof. Ucan schoof de bal evenwel net voorbij de tweede paal naast. De van een blessure herstelde Danny Stuifzand werd ingebracht voor Nick de Roo, die amper vijf minuten binnen de lijnen al bijna het net vond door de vrije bal van Tijmen de Vries net naast te buigen bij de tweede paal. Eerst had Wildervank na ruim 80 min. bijna de gelijkmaker aangetekend na opnieuw een gevaarlijke vrije bal van Van Velzen maar Ruben Norder knikte van dichtbij de bal in het zijnet. Enkele minuten later viel de bevrijdende tweede treffer. Sander Blok liep zijn tegenstander er opnieuw uit en de voorzet werd zeer fraai binnen geknikt door Hendri Zuidema waar doelman Swama volledig kansloos werd gelaten (2-0). Dezelfde Zuidema had meteen daarna weer kunnen scoren maar hij boogde de bal net over het gapende doel heen buiten bereik van doelman Swama. Toch viel de 3-0 nog in de slotminuten voor Tiendeveen. Yusuf Ucan die de gehele wedstrijd hard zwoegde en sleurde kreeg loon na werken , want bij een sterke solo naar binnen komend liet hij drie verdedigers stan en passeerde doelman Swama beheerst met een bekeken bal. In de slotseconden moest doelman Bouwman nog een vrije bal uit de kruising plukken van Niels van Velzen maar klemvast werd de bal gepakt waarna scheidsrechter Hoorn meteen voor het eindsignaal floot. Zo was een belangrijke overwinning behaald voor de tweede plaats op de ranglijst. Dat geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden waarin de geblesseerde spelers Roy Beekelaar en Sander Booijink goed opgevangen kunnen worden.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Justin Lunenborg, Jeremy Cottam (49ste min. Ramses Winter), Dominique Wiffers, Michel Moes (47ste min. Hendri Zuidema), Nick de Roo (72ste min. Danny Stuifzand), Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Sander Blok en Yusuf Ucan.

man van de wedstrijd: Hans ten Kate

Tiendeveen JO13-1 najaarskampioen

Zaterdag 26 november is de JO13-1 kampioen geworden. Met een overwinning van 11-0 op VVAK JO13-1 zijn ze ongeslagen kampioen geworden. Met 107 doelpunten voor en 6 tegen een overduidelijke kampioen. Gefeliciteerd!jo13-kampioen jo13-1-kampioen

Tiendeveen pakt verdiende winst op DSZ ’16 (3-2).

Tiendeveen. Zaterdag  moesten de mannen van trainer Michel van Essen opnieuw een topduel spelen. Nu was nieuwkomers DSZ ’16 op bezoek op het sportpark “De Veenhoek”. Na een snelle voorsprong door Nick de Roo leek het op een 2-2 eindstand uit te draaien maar Yusuf Ucan ging vier minuten voor het eind nog weer eens aan de haal en werd neergelegd binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter P. Sanders uit Emmen kon niet anders dan de thuisclub een strafschop toe te kennen. Danny Stuifzand, die Roy Beekelaar had afgelost werd de matchwinnaar door de bal onberispelijk binnen te schieten.

Er ontspon zich van begin af aan een zeer vermakelijke wedstrijd met aan beide kanten goed voetbal. Dominique Wiffers dwong doelman Bastiaan Mulstege al snel tot daden maar hij greep de schuiver goed uit de lange hoek. Toch moest hij vijf minuten later de gang naar het net wel maken. Sander Booijink en Sander Blok zetten een goede aanval op, waarbij de laatste de bal bij Nick de Roo bezorgde, die niet aarzelde en met links de bal binnen schoot (1-0). Tiendeveen had ook in deze fase ook een licht overwicht, Roy Beekelaar prikte een vrije bal van Wiffers ineens op de deklat maar verder leverde het niets op. Yusuf Ucan zag zijn inzet op de paal belanden, tot opluchting van de gasten stuiterde de bal in de handen van Mulstege. Vanuit het niets viel zomaar de 1-1 binnen. DSZ ’16 mocht een vrije bal nemen vanaf de rechterflank die in de voeten kwam van Bas Boersma die de bal om doelman Bouwman heen krulde. Zeven minuten later nam Tiendeveen toch weer de leiding. Sander Booijink werd behoorlijk aangetikt wat een gele kaart opleverde voor de gasten. Roy Beekelaar plaatste zich achter de bal op ruim 30 meter van het DSZ -doel en schoot de bal geplaatst binnen (2-1).  Het bleef een attractief schouwspel en Tiendeveen ontsnapte vlak voor rust na een heuse scrimmage binnen het strafschopgebied aan de gelijkmaker, waarbij Dominique Wiffers met een bal over de zijlijn voor opluchting wist te zorgen.

De tweede helft bleef van een goed niveau en al in de eerste seconden kwam Roy Beekelaar net iets te kort om de voorzet van Wiffers binnen te kunnen werken. Elf minuten na de pauze kon Marcel Bouwman nog net een treffer voorkomen door met één vuist de bal van de doellijn te halen. Het was echter uitstel van korte duur, want een minuut later werd slecht uitverdedigen met een geplaatste bal van dichtbij door Mack Cremers doeltreffend afgestraft (2-2) .  Kort daarna moest Ramses Winter ten koste van een overtreding en een blessure op het middenveld dezelfde Bas Boersma afstoppen. Winter moest zich laten vervangen door Hans ten Kate, die zijn debuut maakte bij Tiendeveen. De vrije bal leverde niets op voor de gasten. Booijink werd bij een snelle actie aan de andere kant net buiten de zestien foutief afgestopt waarop Wiffers de vrije bal in de muur knalde. De onvermoeibare Wiffers snelde een aantal minuten weer helemaal langs de linkerflank en zijn voorzet werd bijna in eigen doel gewerkt door DSZ ‘16. De hoekschop werd hard over gekopt door Yusuf Ucan. De moegestreden Beekelaar werd vervangen door Danny Stuifzand en deze had na amper vijf minuten binnen de kalklijnen aanwezig te zijn op fraaie wijze al succes. Hij knikte een voorzet vanaf de flank door Sander Booijink binnen bij de tweede paal. Scheidsrechter Sanders annuleerde de score evenwel wegens zeer twijfelachtig buitenspel. In de 80ste minuut knikte de ijverige Booijink de voorzet van Dominique Wiffers nog eens uit kansrijke positie naast bij de tweede paal. Direct daarna knalde Bas Boersma rakelings voorlangs. Na 86 minuten wist de zwaar gehinderde Sander Blok toch Yusuf Ucan weg te sturen en deze snelde het strafschopgebied binnen waar hij onderuit werd gehaald, zodat Tiendeveen een strafschop toegekend kreeg. Danny Stuifzand knalde deze buitenkans hard binnen wat de 3-2 betekende. DSZ ’16 stuurde zoveel mogelijk spelers mee naar voren maar kwam niet meer tot gevaarlijke situaties bij doelman Bouwman. Aan de andere kant had Sander Blok de vierde treffer nog op zijn schoen maar hij strandde op doelman Mulstege, die ten koste van een hoekschop redding bracht. Zo bleef het een 3-2 overwinning bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter  Sanders en nam Tiendeveen de tweede plaats over van de gasten.

 

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg

 

Tiendeveen JO13 blijft op kampioenskoers

5 november 2016, JVZ JO13-4 – Tiendeveen JO13-1

De JO13-1 van Tiendeveen moesten naar Zuidwolde om daar tegen JVZ JO13-4 te spelen. Op papier een topper, want JVZ is de nummer 2 van de ranglijst. Beide teams hadden alle wedstrijden nog gewonnen. Toch werd het nooit echt spannend. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 1-10.
In de 1e helft bood JVZ nog redelijk tegenstand. Tiendeveen was duidelijk sterker, maar JVZ verdedigde knap en had ook de beschikking over een goede keeper. Maar de 0-1 viel toch. Jeffrey had een goede actie en rondde bekwaam af. De 0-2 kwam ook van de voet van Jeffrey. En 5 minuten voor rust werd het 0-3. Glenn schoot van afstand raak.
Direct na de rust deed JVZ toch wat terug. Na een goede voorzet werd de bal van dichtbij binnen gelopen, 1-3. Maar toch kwam de spanning niet terug in de wedstrijd. Want niet lang daarna schoot Jan Willem de 1-4 binnen. Na een goede pass van Colin maakte de Jan Willem ook de 1-5. Tiendeveen bouwde de stand daarna gestaag op. Glenn schoot hard van afstand raak, 1-6. Jamiro tikte van dichtbij de 1-7 binnen en even later kregen de Tiendeveners een penalty. Jamiro schoot deze binnen, 1-8. Glenn schoot daarna de 1-9 binnen. Het slotdoelpunt werd door Dylano gemaakt. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte hij de 1-10.
Volgende week moet de JO13 naar Hollandscheveld om daar tegen HH’92 JO13-2 te spelen.

Tegenstanders bekerduels bekend

De tegenstanders in de 2e KO ronde van het bekertoernooi zijn bekend.
Deze wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 19 november.

Tiendeveen JO13-1 speelt thuis tegen De Blesse JO13-1 om 11.00 uur.
Tiendeveen 2 speelt ook thuis tegen Urk 5 om 14.00 uur.