<< Terug naar archief

Tiendeveen zorgt voor vuurwerk door 10-0 tegen op Erica ’86.

Tiendeveen. In de laatste competitiewedstrijd van 2016 hadden de mannen van trainer Michel van Essen nog een stukje vuurwerk voor het publiek in petto. Erica ’86 werd na een 4-0 ruststand naar een 10-0 nederlaag gespeeld. Tiendeveen liep zeer regelmatig uit in deze vuurwerkshow. Er vielen enkele schitterende doelpunten en vaak met vlot lopende aanvallen, waardoor er met een goed gevoel de winterperiode in wordt gegaan.

De gehele wedstrijd was éénrichtingsverkeer, al hadden de gasten in de eerste minuut meteen hun eerste en enige hoekschop van de wedstrijd, die echter naast werd gekopt. Na drie minuten was de score al geopend voor Tiendeveen, Danny Stuifzand bracht Yusuf Ucan in stelling, die hard uithaalde en langs doelman Bults het nylon vond (1-0). In de 10de minuut had Tiendeveen een prachtig uitgevoerde aanval, want alles met één keer raken ging de bal snel van Sander Blok naar Yusuf Ucan die ineens de bal doorspeelde op de vrijkomende Michel Moes. Moes kon de bal eigenlijk in het lege doel schuiven maar te gehaast schoot hij de bal toch nog naast. Na 14 minuten lag de tweede treffer van Yusuf Ucan wel binnen toen hij een hoekschop van Tijmen de Vries ineens binnen tikte. Een minuut later stond de 3-0 ook al op het scorebord. Nu knikte Danny Stuifzand een voorzet van Dominique Wiffers binnen langs de grabbelende Erica-doelman Bults. Kort daarna had Yusuf Ucan al een hattrick voor het inknikken maar hij kopte de voorzet van Sander Blok bij de tweede paal precies buiten de paal naast. Het geplaagde Erica’86 wist geen enkel gevaar te stichten en de aanvallen van Tiendeveen bleven maar komen waarbij de zeer actieve Dominique Wiffers over de linkerflank steeds bleef gaan. Zo gaf hij na een half uur Danny Stuifzand een grote kans maar deze vergat af te maken. Kort daarna schoot Tijmen de Vries een hoekschop opnieuw gevaarlijk in de doelmond bij Bults maar met hulp van een verdediger werd de bal, ingeschoten door Nick de Roo nog net voor de doellijn weg geknald door een verdediger. Dominique Wiffers zette Yusuf Ucan vlak daarna opnieuw vrij voor doelman Bults, deze voorkwam uitlopend nog net een treffer een treffer. Erica ’86 loste na 37 minuten het eerste schot richting doelman Marcel Bouwman, die de schuiver klemvast pakte. Sander Blok soleerde vervolgens dwars door de verdediging heen en schoof de 4-0 beheerst binnen. Kort hierna floot de soeverein leidende scheidsrechter G. Louwes voor het rustsignaal na precies 45 minuten spelen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Nadat Yusuf Ucan eerst nog een voorzet rakelings naast knikte knalde Ramses Winter in de 52ste min. de 5-0 binnen na een bal opzij van Sander Blok. Een minuutje later had Michel Moes het net ook gevonden toen hij opnieuw een voorzet van dichtbij in het dak schoot. In de 60ste minuut wisselde trainer Van Essen drie verse krachten in Mitchel Pekel, Hendri Zuidema en Jurgen Mulderij losten Ramses Winter, Danny Stuifzand en Michel Moes af. Het resulteerde al vier minuten later een volgende treffer op. Dominique Wiffers was weer de aangever en Yusuf Ucan schoof zijn derde en Tiendeveens zevende treffer binnen. Na 73 minuten knalde Ronald Zevenberg de 8-0 binnen door van zo’n 30 meter hard het nylon te raken. Vier minuten later speelde Sander Blok Yusuf Ucan vrij, die van dichtbij de bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag spatten. Jurgen Mulderij was zeer attent en knikte de terugspringende bal zeer fraai bij de tweede paal binnen over de kansloze doelman Bults (9-0). Het slotakkoord werd door Sander Blok gezet, die na een verre ingooi van Hendri Zuidema uit de draai ook over doelman Bults binnen liet vallen, zodat de 10-0 een feit was. De wedstrijd werd hierna met het eindsignaal beëindigd ook al omdat het sombere weer het zicht al redelijk begon te hinderen. Tiendeveen heeft met deze knaller de tweede plaats weten te verstevigen en hopelijk weten in de winterpauze de geblesseerde spelers weer aan te haken, zodat er eind januari weer met een volledige selectie gestart kan worden aan de tweede helft van het seizoen.

Opstelling: Marcel Bouwman, Ronald Zevenberg, Justin Lunenborg, Ramses Winter (60ste min Mitchel Pekel), Dominique Wiffers, Michel Moes (60ste min. Jurgen Mulderij), Nick de Roo, Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Danny Stuifzand (60ste min. Hendri Zuidema).

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers

Tiendeveen met 1-5 ruim langs VVAK

Alteveer – Kerkenveld: In een matig duel heeft VVAK met 1-5 van Tiendeveen verloren. VVAK kwam nog brutaal op voorsprong, maar na een foutenfestival van VVAK deed het zichzelf de das om. Het duel werd dan ook al in de eerste helft beslist.

De wedstrijd kwam in eerste instantie moeilijk op gang. Beide ploegen hadden moeite om langdurig balbezit te houden en was het geen hoogstaande wedstrijd om naar te kijken. In de 12e minuut van de wedstrijd was de eerste kans van de wedstrijd te noteren en het was dan ook meteen raak. Simon Boels stuurde met een mooie pass Hugo Kleine de diepte in. Klein wist vervolgens met zijn chocolade been Marco Hartman te bereiken. Hartman bleef oog in oog met doelman Bouwman rustig en werkte met binnenkantje rechts beheerst af. Tiendeveen was hiermee wakker geschud en ging haastig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam in de 20e minuut. De mee opgekomen linksback Wiffers gaf een voorzet die doelman Bert Kamphuis niet goed wist te verwerken. De bal kwam in de voeten van Sander Blok. Via een been van een VVAK verdediger wist hij de 1-1 te noteren. Meteen vanaf de aftrap was VVAK weer dichtbij een voorsprong. Opnieuw was het Kleine met een knappe voorzet, ditmaal op Simon Boels. Zijn schot ging via Marcel Bouwman op de paal. Uit de daarop volgende corner belandde de doelpoging van aanvaller Marco Hartman in het zijnet.

Wedstrijd op slot

Hierna leek Tiendeveen het wel welletjes te vinden en werd het verschil op de ranglijst uitgedrukt in doelpunten. In 20 minuten werd de wedstrijd dan ook op slot gegooid. Het begon met een doelpunt van Danny Stuifzand. Simon Boels verwerkte met een vuurpijl de bal knullig uit zijn eigen doelgebied. De bal kwam bij uiteindelijk bij Stuifzand in de voeten die met een droge schuiver Bert Kamphuis verschalkte. Diezelfde Stuifzand was 5 minuten later wederom trefzeker. Zijn schot vanaf 16 meter werd voor een verdediger van VVAK van richting verander waardoor de bal over Kamphuis heen ging. Die stond door de onverwachtse wending aan de grond genageld. De 1-3 was een feit. In de 35e minuut was het alweer raak. Ditmaal vanuit een strafschop. Roy Schutte legde Ucan neer in het strafschop gebied. Ucan eiste zelf de penalty op en liet Kamphuis dan ook kansloos. Dit leverde wel enigszins een vertekende score op. Tiendeveen was wel sterker dan VVAK maar de grote tussenstand was vooral te wijten aan persoonlijke fouten van VVAK. Vlak voor rust kwam de thuisploeg bijna terug in de wedstrijd. Met zijn welbekende buitenkantje rechts wist Gerjan Kamphuis Simon Boels te bereiken. Zijn schot uit de tweede linie belandde op de paal.
De tweede helft werd vervolgens een formaliteit. Beide ploegen beseften dat de wedstrijd gespeeld was. En dat was ook terug te zien in het spel. Gelukkig voor VVAK wist Tiendeveen in de tweede helft nog maar één keer het net te vinden. Maar als Tiendeveen wat scherper in de afronding was geweest had de uitslag hoger kunnen uitvallen. Zo kwam Ucan na een slechte terugspeelbal van VVAK zijde oog in oog met doelman Kamphuis. Die bleef lang wachten en hierdoor was Ucan besluiteloos. Zijn slappe doelpoging werd eenvoudig gepareerd door Kamphuis. In de 64e minuut was Wiffers dichtbij een doelpunt. Een afgeslagen corner belandde bij de linksback in de voeten. Zijn harde schot spatte uiteen op de vuisten van Kamphuis. In de 72e minuut werd de thuisploeg nog 1 maal gevaarlijk. Uit een vrije bal wist Gerjan Kamphuis Marco Hartman te bereiken. Zijn kopbal belandde echter op het dak van het doel. In de 76e minuut scoorde Tiendeveen voor laatste keer. En het was ook meteen de mooiste van de middag. Een puntgave voorzet werd schitterend binnen gekopt door aanvoerder Sander Blok. De 1-5 was hiermee een feit.
VVAK is door deze nieuwe nederlaag definitief de aansluiting met de middenmoot kwijt. Tiendeveen heeft zichzelf een goede dienst bewezen. Een tweede plaats in de competitie lijkt echter wel het maximaal haalbare voor de ploeg van trainer Michel van Essen. Voor VVAK belooft het nog een lastig seizoen te worden. Na volgende week is het winterstop en dat lijkt voor VVAK op het juiste moment te komen.
Eindstand: 1-5

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Dominique Wiffers,  Nick de Roo, Ronald Zevenberg, Sander Blok (Jurgen Mulderij), Tijmen de Vries, Danny Stuifzand (Hendri Zuidema} en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg.