<< Terug naar archief

Kaboutervoetbal in Tiendeveen start op 7 maart

Kaboutervoetbal

In maart willen we bij v.v. Tiendeveen weer beginnen met kaboutervoetbal.
Kinderen van 3½ tot 6 jaar kunnen meedoen met het kaboutervoetbal.

Lijkt het je zoon of dochter leuk om te gaan voetballen, maar weet je niet zeker of het iets voor hem of haar is, dan is dit ideale kans.

Bij kaboutervoetbal wordt namelijk op een speelse wijze een eerste start gemaakt met het voetbalspel. Het plezier staat hierbij voorop.

We gaan trainen op dinsdagen van 18.30 tot 19.15 uur. De eerste keer zal zijn op dinsdag 7 maart.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Meta Kats of Bert Kleine.

Of kom naar de training op dinsdag 7 maart!

 

 

 

Goede start Tiendeveen JO13-1 in 2e klasse

25 februari 2017, Emmen JO13-2 – Tiendeveen JO13-1

Voor Tiendeveen JO13-1 stond de eerste wedstrijd op het veld weer op het programma. Na het behaalde kampioenschap in de najaarscompetitie spelen ze nu in de 2e klasse. De eerste tegenstander was Emmen JO13-2.
Onder koude omstandigheden werd er om 10.00 uur afgetrapt in Emmen. De 1e helft ging het gelijk op. Beide ploegen kregen niet veel kansen. In het verloop van de 1e helft werd Tiendeveen toch wat sterker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Sander werkte de bal niet goed genoeg weg waarna deze van net buiten het zestien meter gebied goed werd ingeschoten, 1-0. Niet lang daarna was de gelijkmaker een feit. Jeffrey schoot van net binnen de zestien-meter goed binnen. De 1-1 was ook de ruststand.
In de 2e helft kwam Tiendeveen goed uit de startblokken. De Tiendeveners kwamen dan ook snel op voorsprong. Glenn schoot van een meter of 20 hard binnen, 1-2. De JO13 van Tiendeveen gingen hierna goed door en er kwamen meer kansen. Colin was dichtbij een doelpunt en ook Alicia had een goede kans, maar de keeper redde goed. De 1-3 kon echter niet uitblijven. Wederom was Jeffrey de doelpuntenmaker. Hij schoot fraai raak uit de draai. Deze stand werd zo halverwege de 2e helft bereikt. Maar Emmen kwam toch nog weer terug tot 2-3. Door een afstandsschot, waar Simon zich op verkeek werd het 2-3. De verdediging kwam nog een keer onder druk te staan, maar bezweek niet. Met name Marielle kan terug kijken op een prima wedstrijd. Tiendeveen nam het heft weer in eigen hand en na een prima steekpass van Dylano maakte Glenn de 2-4. En niet lang na deze goal werd de wedstrijd definitief beslist. Een te korte terugspeelbal werd door Glenn goed afgestraft, 2-5.
Dit was ook de einduitslag. Volgende week speelt Tiendeveen JO13-1 uit tegen Elim JO13-1, aanvang 09.30 uur

Tiendeveen met 5-1 ruim langs SETA.

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen mochten eindelijk na een lange winterperiode weer voor de competitie aantreden. SETA uit Musselkanaal kwam op bezoek en werd op een ruime 5-1 nederlaag getrakteerd. Zonder dat Tiendeveen tot sprankelend voetbal kwam liep de overwinning geen gevaar ook al kwamen de gasten nog verrassend op voorsprong. Tijmen de Vries trok een minuut later de stand al weer in evenwicht en Sander Blok knikte fraai de 2-1 ruststand op het scorebord. Na rust scoorde dezelfde Blok direct weer. SETA bleef zich vervolgens beperken tot tegen houden en dat het maar 5-1 werd lag in het feit, dat het vizier bij sommige spelers niet op scherp stond.

In een matige eerste helft bood Tijmen de Vries Sander Booijink de eerste kans maar de bal werd overgeschoten door Booijink. SETA had een eerste kansje via Rick Hendriks maar doelman Bouwman greep gemakkelijk in. In de 14de minuut kwam SETA toch op voorsprong toen Ronald Zevenberg zich de bal liet ontfutselen en deze werd meteen in de doelmond gespeeld waar Aljen Brinks doelman Marcel Bouwman kansloos passeerde 0-1. Ruim een minuutje later knikte Tijmen de Vries de hoekschop van Danny Stuifzand binnen en was het weer gelijk (1-1). Meteen daarna leek Yusuf Ucan de 2-1 ook al aan te tekenen maar scheidsrechter J. Hoorn uit Zuidwolde nam het advies van zijn assistent bij STEA over en keurde het doelpunt af wegens hands. Na 25 minuten hield doelman Marcel Bouwman met een prima actie de doorgebroken Sven Mulder van een doelpunt af door in een reflex de bal af te stoppen. Namens Tiendeveen speelde Sander Blok zich dwars door het centrum helemaal vrij maar hij schoot de bal hard over. Kort daarna zocht Danny Stuifzand het doel ook te hoog na aangeven van Tijmen de Vries. Toch kwam Tiendeveen voor rust op voorsprong. Sander Booijink werd de linkerflank op gestuurd en hij gaf een voorzet op maat op de meegekomen Sander Blok, die de bal fraai binnen knikte.

Na rust viel meteen de beslissing, want Sander Blok rondde een scrimmage met een hobbelend balletje richting tweede paal af (3-1). De SETA-doelman grabbelde helemaal mis en bij zijn uiterste poging om de bal nog te keren verdraaide hij zijn rug en moest vervangen worden. De ingewisselde doelman kon zes minuten later ook al de gang naar het net maken want Hendri Zuidema kwam vanaf de zijkant het strafschopgebied binnen en vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal via de tweede paal binnen wat de 4-1 betekende. SETA kwam maar mondjesmaat bij doelman Marcel Bouwman meer in de buurt en mocht van gelukspreken, dat Tiendeveen onzorgvuldig omging met de geboden mogelijkheden. Zo bleef de schade redelijk beperkt voor de gasten, want alleen de ingewisselde Roy Beekelaar knikte amper tien seconden binnen de krijtlijnen meteen de hoekschop van Sander Booijink binnen. Zo werd de eindstand op 5-1 bepaald wat een goede herstart van de competitie betekend.

Opstelling: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Dominique Wiffers, Hendri Zuidema (63ste min. Michel Moes), Sander Booijink, Danny Stuifzand (74ste min. Roy Beekelaar), Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Sander Blok

Man van de wedstrijd: Sander Booijink

Amateurvoetbal start in 2017 na de vakantie

De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei. – Foto: KNVB Media

Samen met amateurclubs is besloten om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen en later te eindigen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.

Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/’18.

Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs

Directeur amateurvoetbal, Jan Dirk van der Zee: “Door spelers en clubs werd ons steeds vaker gevraagd waarom we het voetbalseizoen niet later zouden beginnen, zodat we ook langer door kunnen voetballen. Zo kunnen de voetballers rustig op vakantie, zonder dat ze schuldig hoeven te voelen ten opzichte van hun teamgenoten, en kan er ook nog lekker gevoetbald worden als in mei de zon begint te schijnen. Met dit idee zijn we aan de slag gegaan en samen hebben we de plannen weten te vertalen in een concrete speeldagenkalender. Deze kalender is een uitkomst van een goede samenwerking met clubs en hiermee hoopt de KNVB alle voetballiefhebbers van dienst te zijn.”

Door met mooi weer

In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land. Er wordt eveneens overleg gevoerd met gemeenten om samen eventuele knelpunten weg te nemen.

Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Flexibele winterstop

In deze kalender is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 4 maart. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

Bekervoetbal

De beker in het amateurvoetbal begint in het hele land op 2 september. Er wordt dit seizoen vooral in het weekend gespeeld, bij voorkeur dus niet meer op doordeweekse avonden.

Alle teams kunnen meedoen aan de poulewedstrijden in de beker en vooral voor de jeugd is het meedoen aan de beker van belang. De bekerresultaten worden namelijk gebruikt om de competitie-indeling vanaf de eerste klasse en lager zo eerlijk en leuk mogelijk te maken. Dit geldt voor alle jeugdteams, van Onder 8 tot en met O19.

Dat de competitie later eindigt heeft ook invloed op de nacompetitie. Hoe deze nacompetitieregeling er volgende seizoen definitief uit gaat zien wordt de aankomende periode uitgewerkt en zal voor het einde van het huidige seizoen bekend worden.