<< Terug naar archief

Tiendeveen ruim langs Wildervank (1-4)

Wildervank. De mannen van trainer Michel van Essen blijven winnen, nu werd er in Wildervank met ruime cijfers van de zaterdagafdeling gewonnen. Het werd een 1-4 overwinning na een 1-2 ruststand. Een dik verdiende overwinning en de tweede plaats is zeker, terwijl ook in de tweede periode de koppositie ook wordt ingenomen door het gelijke spel van Mussel bij VVAK.

Onder leiding van scheidsrechter Hein uit Erica ontspon zich direct een levendige wedstrijd waarin aan beide kanten ook mogelijkheden waren. Wildervank had zelfs iets meer kansen in het begin en Niels van Velzen miste kansrijk de voorzet van Dennis Nagel zodat Tiendeveen goed weg kwam. Toch nam de thuisclub de leiding. Stefan Wijngaaard ontsnapte aan de buitenspelval en vrij voor doelman Bouwman verschalkte hij deze met een geplaatste bal in het uiterste hoekje (1-0). Lang kon Wildervank de voorsprong niet vasthouden, want drie minuten later wist Sander Blok uit de draai de pass van Yusuf Ucan om doelman Swama heen te krullen en via de paal ketste de bal binnen (1-1). Tiendeveen kreeg de wedstrijd steeds beter in zijn grip en Wildervank probeerde veelal met lange ballen onrust te stoken in de verdediging van sterk spelende Ronald Zevenberg. Sander Blok wist doorkomend tot op de achterlijn Roy Beekelaar net niet te bereiken om de voorsprong aangetekend te krijgen. Danny Stuifzand knalde vervolgens nog eens hard de afgeslagen bal ineens over bij Swama. De jarige Roy Beekelaar zag ook nog eens een vrije bal hard overvliegen. Toch had Van Velzen ook zomaar weer Wildervank op voorsprong kunnen zetten maar hij kopte de voorzet net buiten de tweede paal over de achterlijn. Sander Blok wist Nick de Roo met een splijtende pass te bereiken en hij kon de bal bijna in de korte hoek schuiven maar Swama dook de bal klemvast uit de benedenhoek. Toch kwam Tiendeveen voor rust nog aan de leiding, Sander Booijink kreeg de bal na klutswerk in de defensie bij de gastheren voor zijn voeten en schoot de bal bekeken binnen 1-2. Enkel minuten later floot Hein voor het rustsignaal.

Na de hervatting wist Dominique Wiffers al snel Roy Beekelaar door de lucht aan te spelen maar die kopte de bal in de handen van de goed reagerende doelman Shane Swama. Weer twee minuten later wist Ronald Zevenberg met een in de diepte gespeelde vrije bal het hoofd van Sander Blok te bereiken. Blok kopte de bal hard op de deklat waardoor de treffer nog even uit bleef. Doelman Bouwman liep vervolgens tegen een gele kaart aan toen hui uitlopend buiten het strafschopgebied in de beoordeling van scheidsrechter Hein de bal tegen zijn arm aan kreeg bij een uitval van Wildervank. De vrije trap, die hierop volgde werd uit de bovenhoek gepakte door dezelfde Bouwman. Tiendeveen zag vervolgens een goed lopende aanval afgerond door Nick de Roo, die de bal tegen het net knalde 1-3. Tien minuten later viel de 1-4 ook al. Nu na een hoekschop van Sander Booijink die hij gevaarlijk in de doelmond boogde waar Yusuf Ucan er alleen maar tegenaan hoefde te lopen om de bal binnen te ketsen. Wildervank had niet veel mogelijkheden meer al knalde Aielko Folkers de bal nog eens hard bovenin de buitenkant het zijnet. Yusuf Ucan kinkte een voorzet na een zeer fraaie actie van Sander Blok nog eens hard in de handen van doelman Swama. De thuisclub leek het slotakkoord te maken maar zag de treffer overigens terecht terug gefloten wegens buitenspel. Zo had Tiendeveen weer een lastige uitwedstrijd ruim gewonnen, want het is de eerste overwinning bij Wildervank terugkijkend naar de historie.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Ramses Winter, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand, Dominique Wiffers, Nick de Roo, Sander Booijink (87’ Stefan Gort), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan en Roy Beekelaar (74’ Michel Moes)  

Man van de wedstrijd: Sander Booijink

Tiendeveen gaat zich versterken voor het nieuwe seizoen.

De selectie van de voetbal vereniging Tiendeveen kent een prima seizoen en heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie, want uitzicht op het kampioenschap is in theorie nog mogelijk maar Achilles 1894 zal die kans naar aller waarschijnlijkheid niet meer laten liggen. Toch wordt er al vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen en trainer Michel van Essen heeft met zijn begeleiding met een aantal nieuwe spelers gesproken om de selectie te versterken. Er mag ook wel versterking bij komen, want doelman Marcel Bouwman wil op 40 jarige leeftijd graag een stapje terug doen, terwijl Nick de Roo en Jeremy Cottam hebben aangegeven, dat beiden hun schoenen aan de wilgen gaan hangen. Dominique Wiffers is benaderd door Hoogeveen zondag, om daar de selectie te versterken en hij gaat die uitdaging aan.

Trainer Michel van Essen heeft met een vijftal talentvolle spelers uit de regio een gesprek gehad en de toezeggingen gekregen, die de overstap naar Tiendeveen willen gaan maken. Zo heeft Dave Mulder van HZVV waar hij bij het tweede elftal het doel verdedigd toegezegd om de plaats onder de lat in te willen nemen en de concurrentiestrijd met Jurgen Mulderij aan te willen gaan. Verder komt Jeffrey Boxma terug na een seizoen bij buurman Noordscheschut te hebben gespeeld weer terug in de selectie. Ook komen er drie spelers van Hoogeveen zaterdag, die dit seizoen, daar in de selectie waren opgenomen de selectie versterken. Kevin Kerssies, Hans Bakker en Klaas van Nuil zullen hun opwachting maken in het nieuwe seizoen. Verder zal Maikel Dekker, die dit seizoen helemaal heeft moeten gebruiken om te revalideren zal de aansluiting bij de groep weer kunnen gaan maken.

Met deze uitbreiding van de selectie waarbij de mogelijkheid ook nog aanwezig is, dat er nog meer bij kan komen geeft vertrouwen voor het nieuwe seizoen, waarbij er nu nog volop moet worden gespeeld om in de vierde klasse de opwachting te mogen maken wat toch als doelstelling staat binnen de vereniging Tiendeveen.

Op de foto de nieuwe spelers v.v. Tiendeveen: Bovenaan: Kevin Kerssies en Jeffrey Boxma en vooraan: Hans Bakker, Klaas van Nuil en Dave Mulder.

Tiendeveen in tweede helft snel langs Damacota (6-1).

Tiendeveen. Tiendeveen had de eerste helft een stugge tegenstander in Damacota getroffen, die frank en vrij met de wind mee ook hun kansen kenden. Tiendeveen had in deze fase ook kansen om de voorsprong te pakken maar men bleef steken op een 1-1 ruststand. Na de hervatting ging het na ruim een kwartier heel hard in de score voor de mannen van trainer Michel van Essen. Roy Beekelaar wist in een tijdsbestek van drie minuten ook drie treffers aan te tekenen (zeker een clubrecord maar misschien wel een regionaal/ landelijk record bij standaard teams). Beekelaar tekende zeven minuten later zijn vierde treffer aan. Het fraaie slotakkoord werd door Yusuf Ucan binnen geknald met een schitterende halve omhaalvolley. Zo werd een 6-1 overwinning behaald omdat Sander Blok voor rust de achterstand snel had weggeschoten.

In de wedstrijd o.l.v. de goed leidende scheidsrechter H. Entjes uit Assen ontspon zich een levendige wedstrijd. Tiendeveen had direct bijna succes maar Yusuf Ucan knikte een hoekschop net over de deklat bij Nicolai van Damacota. Damacota had daarna ook een kans maar Nick Stuut ging net onder de voorzet door van Martin Pinkster zodat de bal voorlangs ging. Roy Beekelaar knikte een hoekschop van Booijink nipt naast zodat Tiendeveen nog geen voorsprong nam. De rappe Pinkster schoot van afstand nog eens in de handen van doelman Marcel Bouwman. Tijmen de Vries zag vervolgens zijn kopbal van de doellijn gehaald door een verdediger. Vervolgens opende de gasten de score door Jordy Kremer. Randje buitenspel mocht hij van de leidsman door en wist hij de bal in tweede instantie toch binnen te schieten (0-1). Twee minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al weer aangetekend omdat hij de rappe lange solo van Wiffers simpel binnen schoof 1-1. Nog enkele kansen over en weer werden niet benut zodat er met 1-1 werd thee gedronken.

Na rust had Tiendeveen de wind in de rug en Damacota werd teruggedrongen. Tijmen de Vries zag zijn gevaarlijk indraaiende bal net met het hoofd gemist door Roy Beekelaar waardoor  de voorsprong uit bleef. De volgende actie leverde wel een treffer op van Beekelaar maar nu deed hij dat vanuit buitenspel en werd en geannuleerd. In de 55ste minuut begon Roy Beekelaar zijn hattrick. Eerste rondde hij een snelle aanval via Yusuf Ucan af, die hem vrijspeelde (2-1). Direct daarna veroverde Sander Blok de bal en haalde de achterlijn en zijn voorzet knikte Beekelaar fraai binnen over de grabbelende doelman Nicolai. Amper een minuut later knalde Beekelaar na een prima actie van Sander Booijink de bal in de kruising bij de eerste paal en stond er een 4-1 voorsprong op het scorebord. Zeven minuten later veroverde Yusuf Ucan de bal en via Sander Blok die zijn voorzet ingekopt zag door Roy Beekelaar en weer bolde het net (5-1). Drie minuten later werd de uiteindelijke eindstand binnen geschoten. En wel op zeer fraaie wijze, want de hoekschop van Sander Booijink werd voorbij de tweede paal terug gekopt de doelmond in waar Yusuf Ucan met een volley in een halve omhaal de bal in de kruising knalde wat 6-1 betekende. Damacota was geen schim meer van het team in de eerste helft en Tiendeveen had de score nog verder kunne uitbouwen maar verschillende grote kansen bleven onbenut. De sterk spelende Dominique Wiffers bleef regelmatig opkomen en zo verscheen hij tot twee keer toe vrij voor doelman Jeroen Nicolai, die beide keren ook prima redding bracht. Sander Blok werd vrij gespeeld maar hij schoot vrij voor dezelfde doelman nog eens naast. In de 80’ min. werd Roy Beekelaar onderuit getrokken bij een hoekschop waar scheidsrechter Entjes een strafschop voor moest geven. Deze buitenkans mocht Wiffers verzilveren maar hij zag zijn harde inzet via de handen van de doelman en de lat niet binnen vallen en de terugspringende bal werd moeizaam voor de doellijn geruimd door Damacota. Zo bleef Tiendeveen voor de twaalfde keer op rij ongeslagen en heeft zich verzekerd van nacompetitie voetbal.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Danny Stuifzand (73’Ramses Winter), Dominique Wiffers, Michel Moes (73’ Nick de Roo), Sander Blok, Sander Booijink, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan (73’Mitchell Pekel) en Roy Beekelaar.

 

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar

 

Tiendeveen boekt zakelijke overwinning bij VEV (0-3).

Klazienaveen-Noord. Met het inhaal programma trok Tiendeveen naar VEV om achter de kerk de wedstrijd te spelen. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen werd er door de mannen van trainer Michel van Essen een zakelijke 3-0 overwinning behaald. Roy Beekelaar twee voor rust en Yusuf Ucan ééntje erna tekenden voor de treffers.

In een winderig open vlakte werd er begonnen aan de wedstrijd. Tiendeveen kwam maar moeizaam op gang en VEV had in het eerste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel. De gastheren, die thuis alleen nog maar van Achilles’94 hadden verloren hadden de eerste mogelijkheden. Ruben Hoek schoot een vrije bal van ruim 25 meter hard rakelings over bij doelman Bouwman. Leszek Grzeskowitz boogde even later een vrije bal over bij de tweede paal. Tiendeveen liet nog maar weinig zien al zette Dominique Wiffers op snelheid met Yusuf Ucan een goede aanval op maar Ucan schoot hard op doelman Henri Nijenkamp waar hij beter de bal opzij had kunnen leggen op de vrijstaande Roy Beekelaar. Na 32 minuten schoot Roy Beekelaar een vrije bal van net buiten het strafschopgebied hard in de kruising en lag de 0-1 er zomaar in. In deze fase begon Tiendeveen ook iets beter te voetballen al bleef het niveau beneden de norm. Yusuf Ucan ging kort voor rust nog een keer goed door en boogde de bal gevaarlijk bij de tweede paal waar Sander Blok het luchtduel nipt verloor van de VEV-doelman. Toch viel de 0-2 nog voor de rust. Nu knikte Sander Blok een hoge diepe bal terug op Roy Beekelaar en die vond het net achter de grabbelende doelman Nijenkamp op het houdbare rolletje.

Trainer Van Essen wisselde twee keer in de rust, Michel Moes en Ramses Winter maakte hun opwachting voor Jeremy Cottam en Nick de Roo. Snel na de pauze had Tiendeveen al bijna een kans maar Yusuf Ucan tikte de bal iets te hard opzij waardoor Sander Booijink en niet meer mee kon doen. Kort daarna zag ranselde Nijenkamp de bal uit de bovenhoek na een kopbal van dezelfde Booijink. Na 65 min. bracht doelman Marcel Bouwman zijn defensie in moeilijkheden door de bal twee keer op te pakken . VEV ’s topschutter Ruben Hoek zag de indirecte vrije bal van zo’n twaalf meter via Ucan naast ketsen. De hoekschop leverde niets op. Drie minuten later ging de rappe Wiffers  over de linkerflank door tot de achterlijn en zijn voorzet werd fraai binnen gekopt door Roy Beekelaar via de onderkant van de lat. Echter de achter de doellijn stuitende bal werd niet als doelpunt geconstateerd door scheidsrechter Van der Wal uit Scheemda, waardoor het bij 0-2 bleef. Tien minuten later schoot Dominique Wiffers een vrije bal hoog in de doelmond bij VEV waar Roy Beekelaar de bal van achter de tweede paal voor kopte en de inkomende Yusuf Ucan tikte de bal binnen wat de 0-3 betekende. Ruben Hoek schoot van grote afstand nog eens maar doelman Bouwman greep attent klemvast in. Zo boekte Tiendeveen een zakelijke overwinning zonder tot groots voetbal te komen en met deze overwinning is de tweede plaats stevig in handen genomen met een voorsprong van 4 punten op Mussel die de derde plaats inneemt.

Opstelling Tiendeveen. Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Danny Stuifzand, Jeremy Cottam (46’ Ramses Winter), Dominique Wiffers, Nick de Roo (46 ‘ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers 

 

 

Tiendeveen JO13-1 slaat in de tweede helft toe

15 april 2017, Tiendeveen JO13-1 – Elim JO13-1

Voor Tiendeveen JO13-1 stond er een thuiswedstrijd tegen Elim JO13-1 op het programma. De uitwedstrijd in Elim was met 6-4 gewonnen. Het was even de vraag hoe de Tiendeveners zich hadden hersteld na de zware nederlaag vorige week in Wijster.
De wedstrijd tegen de Elimieten ging in de eerste helft gelijk op. De stevige wind speelde deze wedstrijd een belangrijke factor. In de eerste helft had Tiendeveen de wind vol tegen. Dit maakte het lastig voor de Tiendeveners. Veel kansen werden er in de eerste helft dan ook niet gecreëerd. Toch kwam Tiendeveen op een 1-0 voorsprong. Na een goede diepe bal van Jeffrey kwam Glenn alleen voor de keeper. Die omspeelde hij knap en schoot de bal in het lege doel. Maar Elim kreeg met de wind in de rug zeker enkele kansen. En in de 24e minuut was de gelijkmaker dan ook een feit. Even later kwam Tiendeveen nog goed weg. Een Elim speler schoot de bal van dichtbij tegen de onderkant van de lat. Zo werd de ruststand bereikt met een stand van 1-1.
In de tweede helft had Tiendeveen de wind mee en dat maakte het allemaal wel wat makkelijker. Direct na rust zette wederom Jeffrey Glenn vrij voor de keeper. Glenn rondde weer af, 2-1. Even later maakte Glenn ook de 3-1. De 4-1 liet ook niet lang op zich wachten. Een vrije trap van net buiten de zestien werd door Glenn kiezelhard binnengeschoten. Elim kwam er niet meer aan te pas. En Tiendeveens doelpuntenhonger was nog niet gestild. De 5-1 tikte Jamiro goed binnen na een voorzet van Glenn. Ondertussen werd de paal ook nog een aantel keren geteisterd. O.a. Colin had pech. Hij schoot goed in, maar trof de paal. De 6-1 was wederom een doelpunt van Glenn. Bij de 7-1 zette Dylano Glenn vrij voor de keeper en deze schoot weer goed in. Uiteindelijk werd het 8-1. Glenn maakte ook het laatste doelpunt. De assist was weer van Jeffrey.
Door deze overwinning blijven de Tiendeveners op de 1e plaats staan met 18 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week is Tiendeveen JO13 vrij.

Tiendeveen moeizaam op 1-1 tegen Nieuw Balinge.

Tiendeveen. Trainer Michel van Essen moest zaterdag  behoorlijk sleutelen aan zijn team, want vier basis spelers waren afwezig, drie schorsingen en de nog geblesseerde Justin Lunenborg. Nieuw Balinge miste met Harry Hurink een belangrijke man. Na een 1-0 voorsprong bij rust wisten de gasten in de tweede helft verdient de gelijkmaker aan te tekenen al ging het vanaf de penaltystip. Doelpuntenmakers waren Sander Blok voor Tiendeveen en Chris Schutte voor Nieuw Balinge.

De eerste mogelijkheden waren voor de gasten, want doelman Marcel Bouwman moest in de begin al enkele keren in actie komen. Het eerste schot kwam van Michel Kroezen, die hij pakte, vervolgens pareerde hij een schot van Chris Schutte in de korte hoek ook prima. Roy Beekelaar schoot vervolgens net voorlangs bij doelman Gerard van Zwol. Tiendeveen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en Yusuf Ucan wist Roy Beekelaar aan te spelen,  die Sander Blok vrij voor doelman Van Zwol zette maar hij knalde over. Na 15 min. had Roy Beekelaar een prima kans na een scrimmage vlak voor het doel bij Van Zwol maar zijn uithaal ging ook nipt over. Yusuf Ucan knikte kort daarna een hoekschop nog eens hard over. De volgende hoekschop kopte Ucan nu wel goed naar de grond maar nu kon doelman Van Zwol met de benen nog redding brengen. Nieuw Balinge wist in deze fase weinig gevaar te stichten. Zo wist Tiendeveen dan ook de score te openen. Sander Blok dook door slecht verdedigen bij de gasten ineens vrij op voor doelman Van Zwol, die hij koeltjes uitspeelde en de bal binnenschoof (1-0). Gerjan Koekoek van Nieuw Balinge schoot een vrije bal vanaf de zijlijn ineens richting doelman Bouwman maar hij schoot naast bij de eerste paal. Op slag van rust knikte Sander Blok een vrije bal van Tijmen de Vries nog eens hard in maar doelman Van Zwol ranselde de bal er prima uit.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Riny Jansen uit Zuidwolde voor de tweede helft had Nieuw Balinge al snel een kans maar  Roy ten Cate knalde via de vuisten van Bouwman hard over. Vijf min. later knalde dezelfde Ten Cate na opzij leggen van Richard v.d. Bossche hard via de bovenkant van de lat over. Tiendeveen werd terug gedrongen en Richard v.d. Bossche  schoot een vrije bal nog eens gevaarlijk voorlangs waar niemand kon binnen werken. Vervolgens kreeg Nieuw Balinge een strafschop omdat Ten Cate onderuit ging binnen de beruchte lijnen bij een duel met Patrick van Goor. Deze buitenkans werd benut door Chris Schutte (1-1). De gasten geloofden er helemaal in en behielden het betere van het spel al had Yusuf Ucan Tiendeveen bijna weer op voorsprong gezet maar zijn kopbal op aangeven van Tijmen de Vries ging rakelings naast. Nieuw Balinge zag een vrije bal van Chris Schutte hard over vliegen. Tijmen de Vries moest een gevaarlijk indraaiende vrije bal vervolgens nog eens wegkoppen tot hoekshop om gevaar te voorkomen. Ronald Zevenberg plaatste voor Tiendeveen nog eens een vrije bal op het hoofd van Beekelaar maar deze zag zijn kopbal gepakt door Van Zwol. In de slotfase bleven beide teams voor de driepunter gaan maar in de score kwam geen verandering meer. Er waren voor beide doelen nog enkele hachelijke momenten maar Tijmen de Vries kon de bal net niet goed genoeg drukken om de verre ingooi van Hendri Zuidema binnen te prikken en aan de andere kant zag Richard van de Bossche een grote kop kans in de handen van doelman Marcel Bouwman eindigen. Gelet op de wedstrijd een terechte uitslag want Tiendeveen had voor rust verzuimd de wedstrijd op slot te gooien en Nieuw Balinge had het betere van het spel in de tweede helft.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Ronald Zevenberg, Nick de Roo, Ramses Winter (80’Henri Eising), Denny Stuifzand, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan(72’ Hendri Zuidema).

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg

 

 

Tiendeveen wint kraker bij Achilles 1894 (1-4).

Assen. Tiendeveen trainer Michel van Essen had zijn mannen in de topper goed neergezet, want al na 8 minuten stond er een 0-2 voorsprong door Roy Beekelaar en Yusuf Ucan op het scorebord. Achilles 1984 kreeg vervolgens de wedstrijd in zijn grip en de 1-2 werd dan ook aangetekend. De defensie van Tiendeveen had een zware middag maar hield zich staande. In de slotfase knalde eerst  Danny Stuifzand de bal in de kruising en het slotakkoord was van Yusuf Ucan die de geflatteerde 1-4 eindstand aantekende.

De wedstrijd die onder prima leiding stond van scheidsrechter J. Boers uit Emmen kende een goed tempo en kwam Tiendeveen het beste uit de startblokken, want Nick de Roo liet al na 4’ een fraaie kans liggen want hij tikte een bal van dichtbij net naast. Enkele min. later was Roy Beekelaar wel succesvol, want hij prikt de subtiel langs doelman Raymond Tiendkamp (0-1). Nog niet bekomen ven de treffer of de 0-2 lag ook al achter dezelfde doelman. Tienkamp stond pijnlijk genoeg voor hem zelf aan de basis van deze treffer want zijn uittrap belande bij Yusuf Ucan in de voeten en van randje 16meter  knalde hij de bal binnen. Een mooie opsteker voor de gasten maar Achilles1894 nam het initiatief wel over. Zo ontsnapte Tiendeveen aan een tegentreffer toen van dichtbij de bal uit een hoekschop tegen de paal ketste waarna Ronald Zevenberg de bal nog net tot hoekschop wist te werken die over werd gekopt door Thomas Horneman. Ondanks dat de Assenaren aan drongen had Roy Beekelaar toch bijna de 0-3 binnen geknikt maar hij zag de verlengde voorzet van Sander Booijink net buiten de tweede paal achter ketsen. Kort daarna tekende Michael Boersma de aansluitingstreffer aan door aarzelde optreden in de defensie met een boogbal fraai af te straffen 1-2. Achilles 1894 dwong in de resterende tijd voor de pauze een flink aantal hoekschoppen af maar de defensie van Tiendeveen hield zich staande, zodat er met een 1-2 stand thee werd gedronken.

In de 48’ wist doelman Marcel Bouwman met een voetreflex een inzet van Michael Boersma uit de benedenhoek te halen. Kort daarna schatte topschutter van de thuisclub, Eddie Koopman een voorzet verkeerd in waardoor hij de bal slap naast zag hobbelen. Vanaf de zijlijn werd vervolgens door Melvin Schoenmakers een vrije bal gevaarlijk in de doelmond geschoten bij Bouwman maar Tom Folkersma knikte de bal net langs de verkeerde kant van de tweede paal achter. Tiendeveen kwam er maar moeizaam uit maar bij een vrije bal van Tijmen de Vries grabbelde doelman Tienkamp opnieuw maar Sander Blok boogde de wegspringende bal met een omhaaltje over het doel. Achilles 1894 ging steeds meer aandringen waardoor er ruimtes werden weggeven en zo dwong Sander Blok nog eens in een snelle counter een hoekschop af die stompend geruimd werd door Tienkamp. Kort daarna had Eddy Koopman bijna succes toen doelman Marcel Bouwman ver voor zijn doel kwam maar hij boogde de bal van ver boven op het dak van het gapende doel. In de 83’ wist Yusuf Ucan met een sterke actie enkele verdedigers te omzeilen en zijn voorzet werd zeer fraai in de kruising geknalde door Danny Stuifzand (1-3).De winst leek binnen te zijn en toen enkele minuten later Sander Blok opnieuw gebruik maakte van de ruimte bij de Assenaren knalde Yusuf Ucan de breed gelegde bal opnieuw snoeihard achter Tienkamp wat de 1-4 eindstand betekende. Ondanks een periode waarin het haast wachten was op de gelijkmaker hebben de mannen van trainer Michel van Essen een verdiende overwinning behaald op basis van strijdlust een degelijk gespeelde wedstrijd. Door het gelijke spel tussen de beide concurrenten Mussel en DSZ ’17 staat Tiendeveen stevig op de tweede plaats en zelfs nog een klein beetje zicht richting koploper Achilles 1894 met maar vier verliespunten meer dan deze tegenstander.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Dominique Wiffers, Nick de Roo (71’ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Hans ten Kate