<< Terug naar archief

Tiendeveen promoveert naar 4de klasse.

Emmen. Tiendeveen heeft de promotie naar de vierde klasse te pakken. De mannen van trainer Michel van Essen hadden de promotie afgelopen zaterdag eigenlijk al veilig gesteld. Het werd een wedstrijd, die door Tiendeveen zonder de nodige spanning gespeeld werd wat tot gevolg was, dat de scherpte minder was, dan in de heenwedstrijd. Sc. Angelslo haalde dan ook een 2-0 overwinning, waarbij de tweede treffer in de slotminuten werd binnen geschoven. Tiendeveen zat toen al naar de bloemen uit te kijken.

In de eerste helft waren er kansen over en weer alleen werd het tempo nooit erg hoog in de wedstrijd. Echt zomeravondvoetbal dus, toch had Sc. Angelslo de eerste mogelijkheid maar Danny Oosterdijk kwam net te kort zodat doelman Marcel Bouwman kon oppakken. Sander Blok dwong doelman Winters bij de Emmenaren tot een redding maar ook hij greep goed in. Danny Stuifzand pikte de bal op en kon zo richting strafschopgebied komen maar zijn steekballetje op Roy Beekelaar was net te hard om Beekelaar te laten scoren. Akis Erdnic verslikt zich in een actie en zo kreeg Roy Beekelaar een kans maar zijn schot zeilde rakelings voorlangs. Marcel Bouwman kon een boogbal van Abe de Jong nog eens makkelijk grijpen, zodat het voor rust 0-0 bleef.

Na de hervatting was Yusuf Ucan met een blessure achter gebleven in de kleedkamer. In de 51ste min. nam Sc. Angelslo de leiding na een vrije bal, die bij de achterlijn terug werd gekopt in de doelmond waar Rick Zondag koppend het net vond (1-0). Michel Moes bracht vijf minuten later Roy Beekelaar in stelling, die de doelman omspeelde maar vervolgens de bal over het gapende doel heen schoot. Zo bleef de gelijkmaker uit. Het spel werd steeds rommeliger en scheidsrechter René Annen uit Hoogeveen was ook debet aan, want hij liet het gewoonweg geen wedstrijd worden en had zijn assistenten wel erg hoog in vertrouwen, waardoor er zelf bij deze stand nog irritatie ontstond in en om het veld. In het veld had het consequenties voor Sc. Angelso wat Haso Garazlic liep tegen een gele kaart op, die tot gevolg heeft dat hij a.s. zaterdag de herkansingswedstrijd zal moeten missen.

Tiendeveen moest in de slotfase na drie wissels nog enkele minuten met 10 man verder, want Dominique Wiffers werd behoorlijk aangetikt en kon niet verder spelen. Dat in deze minuten Sc. Angelso nog een tweede treffer aantekende kon Tiendeveen niets meer deren, want de promotie was binnen.  

Tiendeveen dichtbij promotie na 7-1 zege op Sc. Angelslo.

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben de stap naar vierde klasse nu wel heel dichtbij weten te brengen. Sc. Angelslo werd met een forse nederlaag naar Emmen terug gestuurd en zal zich moeten richten op de herkansing, want een 1-7 nederlaag lijkt een moeilijk verhaal te worden voor handhaving van de vierde klasse voor de Emmenaren. Tiendeveen heeft dus een prima uitzicht op promotie. Roy Beekelaar had met vier treffers en twee assists een groot aandeel in de overwinning. Na een 3-0 ruststand leek de spanning even terug te komen bij de 3-1 maar Tiendeveen speelde goed door voor een beter resultaat en liet de teller op het scorebord uiteindelijk op 7-1 eindigen.

In het begin van de wedstrijd droop de spanning aan beide kanten van het spel af, want veel gevaar voor één van beide doelen was niet te bespeuren. Wel moest Dominique Wiffers na vier minuten met een sliding het eerste gevaar verijdelen, anders had Lhosine El Asri binnen het strafschopgebied een mogelijkheid gekregen voor de gasten. Nu kon doelman Marcel Bouwman gemakkelijk de gesmoorde bal oppakken. Vier minuten later denderde dezelfde Wiffers via een een-tweetje met Yusuf Ucan door tot diep in de verdediging van de gasten maar het leverde alleen maar een hoekschop op. Doelman Marcel Bouwman kwam vervolgens aan het grabbelen na een vrije bal vanaf de zijkant maar hij kreeg de bal onder controle voordat er een Emmenaren bij kon komen. Zo verliep het eerste half uur van de wedstrijd zonder een score. In de 31ste minuut kon het thuispubliek juichen, want Yusuf Ucan zette in één actie zijn twee bewakers volledig op het verkeerde been en knalde zeer fraai de bal binnen langs doelman Patrick Winters 1-0. Drie minuten later viel de tweede treffer ook al voor Tiendeveen, want dezelfde Ucan speelde zich helemaal vrij en liet de meekomende Roy Beekelaar de bal binnen schuiven 2-0. Abe de Jong van Sc. Angelslo kwam door het centrum opzetten maar de sterk spelende Ronald Zevenberg blokte hem nog net af waardoor doelman Bouwman opnieuw gemakkelijk kon ingrijpen. Op slag van rust viel de 3-0 ook nog. Nu knalde Roy Beekelaar een voorzet van Nick de Roo ineens in en de bal vloog snoeihard over doelman Winters binnen. Kort daarna floot de prima leidende scheidsrechter W. Bekhof uit het Friese Noordwolde voor het rustsignaal, nadat hij eerst verzorger Ron Muller van de gasten nog wegzond wegens commentaar op zijn leiding.

Na rust zag Yusuf Ucan al na twee minuten zijn schot fraai gepareerd door doelman Winters, zodat de 4-0 nog even uit bleef. Sc. Angelslo dwong direct daarna een hoekschop af, waarna de afgeslagen bal door Mikail Avci te slap werd ingeschoten zodat doelman Bouwman simpel kon pakken. In de 64ste minuut profiteerde Tugay Yalcin met een treffer van een moment van onoplettendheid in de verdediging van Tiendeveen en kon de bal bij de tweede paal binnen schuiven 3-1.  Roy Beekelaar knikte een voorzet van Dominique Wiffers nog eens nipt over de kruising. Een minuut later nam Tijmen de Vries een hoekschop voor Tiendeveen, Sander Blok kinkte de bal door waarna Roy Beekelaar van dichtbij de bal har onder tegen de buitenkant van de staander schoot en net niets opleverde. Roy Beekelaar zag vervolgens terecht een doelpunt geannuleerd, omdat hij in buitenspel positie de bal binnen schoot. Sc. Angelslo had bijna de 3-2 aangetekend maar in een riante positie Knikte Rick Zomer de bal naast na een voorzet op maat. Hier ontsnapte Tiendeveen en direct hierna viel de 4-1. Een pracht aanval die Dominique Wiffers via een fraaie één-twee combinatie met Roy Beekelaar opzette en afrondde met een doelpunt 4-1. Vijf minuten later schoot Roy Beekelaar de bal nog eens fraai in de kruising en lag de 5-1 binnen en daarbij doelman Winters volledig kansloos te laten. Sander Blok zag vervolgens nog een treffer afgekeurd nadat hij de weg gestompte bal van doelman Winters binnen schoot. Op advies van de assistent ging de treffer niet door. Het echter uitstel, want drie minuten later tekende Roy Beekelaar zijn vierde treffer aan en Tiendeveens zesde, toen hij een voorzet van Justin Lunenborg binnen schoot van dichtbij bij de tweede paal. Michel Moes zag zijn invalbeurt ook nog bijna beloond met een doelpunt maar hij strandde nog net op doelman Patrick Winters. Het slotakkoord werd gezet door Danny Stuifzand, die attent mee kwam nadat Yusuf Ucan nog eens door de verdediging glipte en de bal aflegde op Stuifzand, die beheerst scoorde 7-1. Zo had Tiendeveen een prima prestatie neergezet en lijkt de wedstrijd van a.s. dinsdagavond bij Sc. Angelslo een wedstrijd om te zorgen bij de les te blijven en de promotie naar de vierde klasse te bevestigen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Jeremy Cottam (62’ Justin Lunenborg), Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Nick de Roo (62’Danny Stuifzand), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (83’Michel Moes) en Yusuf Ucan.

Tiendeveen simpele winst op Erica’86 (2-4).

Erica. In de laatste wedstrijd van dit seizoen bleef Tiendeveen voor de 15de  keer ongeslagen op rij. Erica ‘86 werd eenvoudig verslagen, want na een flitsende start waarbij er binnen de vijf minuten een 0-2 voorsprong werd genomen werd het uiteindelijke een simpele 2-4 overwinning. De mannen van trainer Michel van Essen lijken klaar de nacompetitie wedstrijden tegen Sc. Angelslo uit Emmen.

Al na 29 seconden had Tiendeveen de eerste treffer binnen geschoten. Ronald Zevenberg ging met een snelle rush richting Erica doel en zijn voorzet werd door Dominique Wiffers binnen geschoten (0-1). Drie minuten later was het weer Zevenberg, die dwars door de verdediging sneed en nu tikte Tijmen de Vries zijn voorzet binnen (2-0). Hierna nam Tiendeveen al snel wat gas terug en kon Erica’86 ook aan aanvallen beginnen te denken. Kenny Boer mocht een strafschop binnen schieten, nadat Vincent Olde onderuit werd gehaald door Michel Moes. Bert Hooijer, die vandaag onder de lat stond bij Tiendeveen werd verschalkt 1-2. Vervolgens kreeg Roy Beekelaar eenzelfde kans vanaf de stip. Dat betekend een 1-3 ruststand.

DE tweede helft bleef een gezapig partijtje voetbal waarin over en weer mogelijkheden waren. Tiendeveen was niet echt scherp meer en Erica’86 miste gewoonweg kwaliteit om het spannend te maken. Toch kwam de 2-3 nog op het scorebord. Wilco Koopman was attent na 69 minuten voor Erica ’86 en tikte een afgeslagen bal, die door Kenny Boer van buiten het strafschopgebied werd ingeschoten zomaar binnen 2-3. Na rust ging het spel op en neer, Yusuf Ucan was de enige voor Tiendeveen die nog een treffer wist aan te tekenen door in tweede instantie van dichtbij de bal binnen tikte 2-4. Tiendeveen had hierdoor zonder tot grote daden gedwongen te worden simpel winst gehaald bij Erica’86. Zo kan Tiendeveen zich opmaken voor de nacompetitie en speelt daarin volgende week zaterdag eerst thuis tegen Sc. Angelslo, waarbij de wedstrijd om 14.30 uur zal aanvangen.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg.

Tiendeveen JO13-1 is kampioen!

20 mei 2017, Tiendeveen JO13-1 – Wijster JO13-1

Afgelopen zaterdag stond voor Tiendeveen JO13 de kampioenswedstrijd tegen Wijster op het programma. Koploper Wijster JO13-1 kwam op bezoek. Allen bij winst waren de Tiendeveners kampioen.
Het begin van de wedstrijd was direct voor Tiendeveen. Iedereen was direct bij de les en Tiendeveen was direct de bovenliggende partij. Na een paar minuten spelen was de 1-0 dan ook een feit. Glenn brak door de verdediging heen en rondde goed af. Tiendeveen bleef sterker en na een kwartier spelen werd het 2-0. Wederom was Glenn de doelpuntenmaker. De laatste minuten voor de rust werd Wijster sterker. Maar Simon wist zijn doel schoon te houden. De verdediging onder leiding van Sander stond uitstekend.
In de 2e helft begon Wijster wederom sterk. Maar gescoord werd er niet. het doelpunt viel aan de andere kant. Nadat de keeper de bal wegwerkte kwam de bal voor de voeten van Glenn, die met een mooie boog de bal over de keeper heen schoot; 3-0. Dit was de definitieve beslissing. Wijster gaf de moed op en in een mum van tijd was het 5-0. Beide doelpunten werden gemaakt door Glenn. Tiendeveen bleef uitstekend spelen. Colin, die de geblesseerde Julian uitstekend verving als voorstopper, had nog een aantal uitstekende diepte ballen. De 6-0 kwam van de voet van Dylano. Tiendeveen kreeg nog kansen op meer. Jamiro wist een van deze kansen af te ronden en maakte de 7-0. Wijster wist uit een van de spaarzame aanvallen toch nog de eer te redden. De 7-1 kwam op het scorebord te staan. Het slotwoord was toch voor Tiendeveen. Glenn maakte de 8-1. Met dit resultaat werd de Tiendeveen JO13 kampioen.
Gefeliciteerd!!!…..Simon, Sander, Julian, Marielle, Alicia, Damian, Jeffrey, Glenn, Dylano, Jamiro, Joyce, Colin, Larenza, Renate en Jan Willem.

Tiendeveen in Play-offs tegen S.C. Angelslo

Door de overwinning tegen VVAK (5-0) weet Tiendeveen dat S.C. Angelslo de tegenstander is in de promotie degradatie wedstrijden. Tiendeveen speelt op zaterdag 20 mei eerst thuis. Op dinsdag 23 mei is de return in Emmen. waarschijnlijk gaan we met de bus. We hopen op de steun van onze supporters.

Tiendeveen gemakkelijk langs VVAK (5-0).

Tiendeveen. De mannen van trainer Michel van Essen speelden hun laatste thuiswedstrijd tegen VVAK, het werd een eenvoudige overwinning op deze streekgenoot. Danny Stuifzand twee keer voor de rust en Sander Booijink drie keer erna bepaalden de 5-0 eindstand. Bij Tiendeveen ontbraken zaterdag de spitsspelers Roy Beekelaar en Yusuf Ucan, terwijl doelman Bouwman plaats maakte voor Jurgen Mulderij. Trainer Rudy Woltinge van de gasten zag Hugo Kleine in de warming-up nog wegvallen terwijl hij al met een gehavend elftal moest aantreden.  Zo was het krachtverschil toch duidelijk in het voordeel van Tiendeveen en mag de uitslag terecht genoemd worden.

Al na 2 minuten kwam Tiendeveen aan de leiding. Sander Blok haalde de achterlijn over de rechterflank en Danny Stuifzand knikte de voorzet tegendraads met een bekeken boog over de kansloze doelman Bert Kamphuis binnen. Een mooie opsteker voor de thuisclub. VVAK kwam vervolgens met een goede aanval gevaarlijk door richting Jurgen Mulderij maar Gerben Mennink kwam net te kort om de goed reagerende doelman te verschalken. Wel moest Mennink zich laten verzorgen omdat hij zichzelf blesseerde bij zijn uiterste poging de bal te spelen. De beste man van het veld, Sander Booijink, knalde vervolgens hard op doelman Kamphuis. Simon Boels van VVAK schoot daarna een vrije bal vanaf de zijlijn hoog in de doelmond bij Jurgen Mulderij, die stompend de bal ruimde voor de boomlange Arjan Boer kon inkoppen. Danny Stuifzand ging vlak voor het strafschopgebied van VVAK onreglementair onderuit waarna Ronald Zevenberg de toegekende vrije bal van de soeverein leidende scheidsrechter J. Kuipers uit Assen hard laag in de handen schoot van Kamphuis. Nadat Gerben Mennink voor VVAK de uit de doelmond gekopte bal van Tijmen de Vries ineens hard rakelings over de kruising schoot bij Mulderij tekende Tiendeveen de tweede treffer aan. Opnieuw was het Danny Stuifzand, die randje strafschopgebied uithaalde en via de onderkant van de lat de bal binnen knalde (2-0). Tiendeveen had een duidelijk overwicht en VVAK kon alleen met counter proberen gevaar te stichten. Zo had Simon Boels bij een hoekschop bijna succes maar hij kopte de bal net buiten de tweede paal achter. Sander Booijink zocht na een goede aanval in de afronding het doel nog eens te hoog, zodat er met 2-0 werd thee gedronken

Na de rust was het net als bij het begin snel raak voor Tiendeveen. In de 47 min. zag Sander Booijink zijn scherpe voorzet zomaar binnen vallen bij de tweede paal over doelman Bert Kamphuis heen (3-0). Booijink liet vijf minuten later zien prima in de wedstrijd te zitten want met een een-tweetje dwars door het centrum met Sander Blok dook hij vrij op voor de VVAK -doelman die hij met een geplaatste  bal kansloos liet (4-0). Twee minuten later drong Michel Moes door over de flank en zijn voorzet werd fraai afgerond door Sander Booijink, die in 10 minuten tijd de 5-0 en dus een hattrick op het scorebord had laten aantekenen. Direct erna wist doelman Kamphuis Booijink af te stoppen waardoor zijn vierde treffer op rij net niet doorging. VVAK had ineens twee kansen op een rij, de eerste werd na een snelle ingooi van dichtbij ruim overgeschoten door Arjan Spang en de tweede mogelijkheid werd opnieuw overgeschoten door Michel Moes van VVAK. Aan de andere kant had Michel Moes van Tiendeveen met een snoekduik koppend net geen succes want de bal ging rakelings naast. De ingewisselde Hendri Zuidema kreeg al snel een goede mogelijkheid om te scoren maar doelman Kamphuis pareerde zijn inzet klemvast. Michel Moes van Tiendeveen werd door Sander Blok na een lange bal koppende de vrije ruimte ingestuurd maar hij had de pech, dat hij de bal hard op de staander zag ketsen en vervolgens precies in de handen van Kamphuis. VVAK had geen mogelijkheden meer om de stand een beter aanzien te geven  en Tiendeveen wist ook niet meer tot een score te komen waardoor scheidsrechter Kuipers precies na 90 minuten af floot.

Opstelling Tiendeveen: Jurgen Mulderij, Mitchell Pekel, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Dominique Wiffers, Michel Moes, Nick de Roo (65’ Ramses Winter), Sander Booijink, Tijmen de Vries, Sander Blok en Danny Stuifzand (65’ Hendri Zuidema)

Man van de wedstrijd: Sander Booijink.

Tiendeveen JO13-1 blijft koploper

6 mei 2017, Tiendeveen JO13-1 – Vitesse’63 JO13-2

De JO13 van Tiendeveen speelde een thuiswedstrijd tegen Vitesse’63 JO13-2. Tiendeveen dat vandaag precies 11 spelers had, had in het begin nogal wat moeite met Vitesse. Het eerst kwartier vielen er aan beide kanten eigenlijk geen kansen te creëren. De 1-0 in de 19e minuut kwam dan eigenlijk uit het niets. Na een goede corner van Colin kopte Glenn raak. De 2-0 liet daarna niet lang op zich wachten. Nadat een speler van Vitesse hands maakte werd de toegekende penalty door Glenn binnengeschoten. In de 25e minuut stond het plotsklaps toch al 3-0. Glenn schoot een vrije trap binnen. Vlak voor de rust deed Vitesse toch wat terug. Een vrije trap net buiten de zestien meter werd prima binnengeschoten, 3-1.
Na de rust bleef de wedstrijd nog wel redelijk heen en weer golven. IN de 36e minuut viel het volgende doelpunt. Na een voorzet van Glenn kopte Jamiro de bal goed binnen, 4-1. Tiendeveen moest vanaf de 40e minuut met 10 spelers verder, omdat Marielle geblesseerd uitviel. Toch viel de 5-1. Jamiro strafte een fout van de keeper goed af. Even later viel de 6-1. Het was weer een kopbal. Ditmaal knikte Colin de bal binnen. Even daarna viel zelfs de 7-1. Jamiro was weer de doelpuntenmaker. Daarna was het de beurt aan Vitesse. Marielle werd achterin toch gemist. In een tijdsbestek van 6 minuten werd het van 7-1, 7-4. Het slotwoord was toch nog aan Tiendeveen. Jamiro maakte in de slotminuut 8-4.
Tiendeveen blijft door deze overwinning op de 1e plaats met uit 8 wedstrijden 21 punten. Hetzelfde aantal punten heeft ook Wijster. Alleen hebben de Tiendeveners een iets beter doelsaldo. Tiendeveen heeft +26 en Wijster heeft +23 punten. Volgende week speelt de JO13-1 uit tegen VCG JO13-1.