<< Terug naar archief

Wedstrijdprogramma week 39

 

THUIS Tijd Uitslag
30-9 Tiendeveen JO9-1 – Wijster JO9-1 10.00
30-9 Tiendeveen JO13-1 – WNBC’09 JO13-1 11.00
30-9 Tiendeveen  – Sweel 1 14.30
UIT Tijd Uitslag
30-9 ZZVV 3 – Tiendeveen 2 13.30
30-9 DESZ 4 – Tiendeveen 3 14.30

Wedstrijdprogramma week 38

THUIS Tijd Uitslag
23-9 Tiendeveen 2 – VCG 2 12.45 3-4
23-9 Tiendeveen 3 – Blokzijl 2 14.30 Afg.
UIT Tijd Uitslag 
23-9 Beilen JO9-2 – Tiendeveen JO9-1 09.00 9-10
23-9 HZVV JO13-5 – Tiendeveen JO13-1 09.00 3-5
23-9 Helpman 1 – Tiendeveen 1 14.30 3-3

Tiendeveen heeft weinig moeite met VVAK (8-0).

Tiendeveen. In de tweede bekerwedstrijd ontving de mannen van trainer Michel van Essen streekgenoot VVAK. In de eerste 20 minuten was de wedstrijd in evenwicht waarbij Tiendeveen slordig speelde. Toen in de 35ste minuut Yusuf Ucan de score opende voor de thuisclub ging het snel en stond er bij rust al een 4-0 voorsprong in het boekje van scheidsrechter Annen uit Hoogeveen. Na rust wisten de gasten geen vuist te maken en werd de score in een regelmatig tempo opgevoerd naar de uiteindelijke 8-0 eindstand.

VVAK had de eerste mogelijkheid maar Marco Jonkman schoot de vrije bal net buiten het strafschopgebied van Leon van Slochteren in de muur. Hans Bakker tekende het eerste schot voor Tiendeveen aan maar Jurgen Mulderij, die van Tiendeveen naar VVAK is getransfereerd, kon gemakkelijk ingrijpen. In deze fase viel er weinig te genieten voor de supporters van beide teams. Trainer Rudy Woltinge had wel de pech, dat hij in het eerste gedeelte al twee keer gedwongen moest wisselen door blessureleed. Roy Beekelaar schoot na 27ste  een vrije bal hard op de vuisten van Mulderij die daarmee de eerste treffer voorkwam. Toch moest de doelman kort daarna in twee minuten ook twee keer de bal uit het doel halen. Yusuf Ucan stuurde Sander Blok alleen op Mulderij af en die hij simpel passeerde. Direct daarna werd bij de balherovering dezelfde Yusuf Ucan in de diepte bediend en nu tekende hijzelf de 2-0 aan. Erik Sieders had voor de gasten kort daarna de spanning terug kunnen brengen maar hij kwam net tekort om de bal binnen te tikken waardoor Leon van Slochteren de bal kon klemmen. Kort daarna glipte Kevin Kerssies door de verdediging van VVAK en legde de bal opzij naar de meegekomen Roy Beekelaar die de bal binnen kon schuiven (3-0). Nog net voor rust werd Yusuf Ucan binnen de 16 onderuitgehaald en Roy Beekelaar schoot vanaf de stip de 4-0 ruststand achter Mulderij.

Na de thee kopte Yusuf Ucan al na drie minuten de voorzet van Kevin Kerssies fraai binnen wat de 5-0 betekende. VVAK creëerde eigenlijk geen enkel gevaar meer aan. Na 58’ kwam Klaas van Nuil over de rechterflank goed op en legde de bal af op Sander Booijink, die van ruim 20 m. de bal hard binnen schoot (6-0). Sander Booijink kwam kort daarna nog eens goed door het centrum van VVAK op maar zag zijn inzet nog net door een verdediger van de lijn gehaald. Trainer Van Essen wisselde vervolgens drie keer, toch bleef de druk naar voren onverminderd voor Tiendeveen. Toch werd de score pas in de slotfase naar de 8-0 eindstand gebracht. Eerst bracht Yusuf Ucan met een sterke actie waarin hij de bal voor schoot en die binnen geschoten zag door een verdediger van VVAK. Het slotakkoord werd door Kevin Kerssies gezet, want in de rappe counter schoot hij in tweede instantie de bal achter doelman Jurgen Mulderij binnen. Kort daarna floot Scheidsrechter Annen, die een gemakkelijke middag kende voor het eindsignaal.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Hans ten Kate, Hans Bakker (61ste Justin Lunenborg), Sander Booijink (61ste  Michel Moes), Sander Blok, Tijmen de Vries, Yusuf Ucan, Roy Beekelaar (61ste  Denny Stuifzand) en Kevin Kerssies.

Tiendeveen verliest bij SVN ’69 in doelpuntenfestijn (7-5).

Nijeveen. De mannen van trainer Michel van Essen hebben voor een talrijk publiek er samen met gastheer SVN ’69, die uitkomt in de derde klasse, een spektakel van weten te maken. Na een 2-0 ruststand voor de thuisclub leverde het tweede bedrijf 10 doelpunten op gelijkelijk verdeeld (5-5) waardoor er een 7-5 nederlaag geslikt moest worden door Tiendeveen.

SVN’69 begon sterk aan de wedstrijd en Tiendeveen kreeg na vijf minuten de eerste treffer tegen. Denzel van Halen had eerste nog twee mogelijkheden laten liggen ook al omdat doelman Leon van Slochteren meteen goed in de wedstrijd zat. De derde kans was wel raak toen er slordig bal verlies werd geleden zodat Van Halen van dichtbij de score opende (1-0). Na een kwartier kwam Tiendeveen er voor de eerste keer goed uit maar Kevin Kerssies zag zijn boogbal teruggefloten wegens buitenspel. Na ruim 30 min. kreeg Leon van Slochteren de tweede treffer tegen en opnieuw was het Denzel van Halen die scoorde. Vlak voor de rust schoot Kevin Kerssies na een lange bal van Klaas van Nuil, rakelings voorlangs.

Na rust ging de wedstrijd helemaal los, want al na drie min. tekende Yusuf Ucan al de aansluiting aan. Op fraaie wijze knikte hij de bal binnen na prima doorzetten van Sander Blok, die hem zwaar gehinderd toch bereikte (2-1). Een minuutje later had SVN ’69 de 3-1 ook al weer binnen liggen, Bastiaan Liemburg kreeg teveel ruime en haalde hard uit. Tiendeveen had ook meteen weer een antwoord klaar, want Kevin Kerssies knalde een vrije bal van zo’n 25 meter hard in de bovenhoek wat de 3-2 betekende. Even was de score geluwd maar in de 64ste min. lobt Sander Blok de lange bal van doelman Leon van Slochteren ineens over de doelman binnen (3-3). Vervolgens liep de thuisclub in enkele minuten uit naar 6-3 waarbij het niet scherp genoeg ingrijpen in defensie zwaar werd afgestraft. Ramon Oldeman en Niels Keizer (2x) verdubbelden de score van SVN’69 waarbij doelman Leon van Slochteren telkens kansloos was. Tiendeveen herpakte zich opnieuw en Yusuf Ucan knikte in de 83ste min. fraai de voorzet van Hans Bakker binnen (6-4). Vier min. later kopte Denzel van Halen de 7-4 binnen toen hij goed reageerde op een vrije bal vanaf de zijkant waarbij hij de bal net voor de vuisten van Leon van Slochteren binnen liet ketsen. Toch was dit nog niet de eindstand, want Sander Booijink verschalkte de doelman van SVN ’69 met een hoge lob, die zomaar binnenviel wat de 7-5 eindstand betekende, want dat was wel het slotakkoord en kom Tiendeveen toch terugzien op een goede wedstrijd waarbij het talrijke publiek een leuke en sportieve wedstrijd voorgeschoteld had gekregen. Het spel bij Tiendeveen geeft wel een stuk vertrouwen voor de komende competitie.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Justin Lunenborg (80. Danny Stuifzand), Hans ten Kate (70. Maikel Dekker), Jeffrey Boxma, Hans Bakker, Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries (46’ Michel Moes), Kevin Kerssies en Yusuf Ucan.