<< Terug naar archief

Tiendeveen onderuit bij Borger (3-0).

Borger. Tiendeveen heeft zaterdag gemerkt, dat je soms de slimste moeten zijn om de drie punten op je conto te mogen bijschrijven. Gastheer Borger liet de mannen van trainer Michel van Essen het initiatief en counterde zich vanuit een zeer gesloten verdediging naar een 3-0 overwinning. Tiendeveen had de pech vroeg achter te komen zodat Borger hun geliefde spel direct kon gaan uitvoeren. Luuk Kenter (2x) en Albert Stevens lieten de jarige doelman Leon van Slochteren vissen.

Nadat Roy Beekelaar de eerste vrije bal van zo’n 25 meter ruim had overgeschoten en de eveneens jarige Sander Booijink hard naast, liet Luuk Kenter in de 7de min. zien hoe er met een kans om moet worden gegaan en doelman Van Slochteren met een schuiver over het natte gladde veld passeerde(1-0). Sander Blok schot vrij komend nog eens op de goed reagerende doelman Edwin Haandrikman. In de 34ste werd het 2-0 voor Borger waarbij Albert Stevens inglijdend bij de tweede paal binnen knalde. Yusuf Ucan had nog een knappe actie bij de achterlijn en leek neergelegd te worden binnen de beruchte lijnen maar de overigens goed leidende scheidsrechter B. H. Over uit Sneek zag er niets in. Martijn Ulenreef knalde namens Borger nog eens hard over. Kevin Kerssies schoot nog een keer voorlangs en zo bleef de stand 2-0 bij rust.

Vijf minuten na de hervatting scoorde Luuk Kenter voor Borger, die de vrije bal van 18 meter hard binnen schoot, wat eigenlijk de wedstrijd op slot leek te gooien. De omstandigheden werden steeds slechter door de gestage regenval, waardoor het veld moeilijker bespeelbaar werd. Tiendeveen probeerde de stand nog een beter aanzien te geven maar Yusuf Ucan knalde tot twee keer toe op de prima reagerende Borgergoali. Het spel bleef op en neer gaan waarbij Tiendeveen steeds enige druk op de thuisclub had maar geducht moest blijven bij de rappe uitvallen van Borger. Sander Blok dook ook nog eens vrij voor doelman Haandrikman maar ook nu bleef de doelman overeind door de iets te zachte lob onschadelijk te maken. Zo bleef de stand steken op een 3-0 overwinning voor Borger, die de buitenkant van de paal nog eens van afstand raakte maar ook niets opleverde.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Justin Lunenborg (86ste Stuifzand), Jeffrey Boxma, Sander Booijink (80ste Ramses Winter), Sander Blok, Kevin Kerssies, Roy Beekelaar (46ste Michel Moes) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Ronald Zevenberg

Tiendeveen doet zichzelf met 3-3 tekort bij Helpman.

Haren. In de eerste competitiewedstrijd voor de mannen van trainer Michel van Essen werd er in de slotminuten nog twee punten verspeeld. Na een 1-0 achterstand bij rust wist Tiendeveen tot twee keer toe op voorsprong te komen en leek de wedstrijd met een 2-3 overwinning te gaan afsluiten. Al na 23 minuten speelde Tiendeveen met een man meer alleen had de leidsman moeite om consequent te zijn, Daniel Mennes werd weggezonden (met de hand een scoringskans wegnemen) en kort daarna met eenzelfde vergrijp van doelman Silles, die een doelpunt wist te voorkomen (hands buiten zijn strafschopgebied) van Roy Beekelaar. Hier was de rode kaart ook op zijn plaats geweest. Dit vond de leidsman te gewaagd om binnen het half uur twee spelers weg te zenden van de thuisclub. Na rust werd Kevin Kerssies bij Tiendeveen de grote man met zijn drie treffers.

Al in de tweede minuut leek Yusuf Ucan dwars door het centrum al alleen op doelman Silles aan te kunnen maar werd onterecht afgevlagd door de assistent. Helpman zag doelman Leon van Slochteren vervolgens goed ingrijpen toen Jazzley Rozema in de doelmond mocht schieten. Met hulp van Ronald Zevenberg werd de bal geruimd. Dezelfde Zevenberg wist kort daarna met een lange bal Kevin Kerssies weg te sturen, die zijn schot naast zag ketsen. Yusuf Ucan profiteert bijna van geklungel in de Groninger defensie maar de doelman knalde uitlopend de bal nog net over de zijlijn. In de 23ste min. leek Tiendeveen de score te gaan openen maar Daniel Mennes grabbelde de bal nog net voor de voeten van Ucan weg zodat hij samen met Beekelaar en Kerssies alleen op de doelman aan zouden kunnen. Rood was het gevolg voor deze laatste man, de toegekende vrije bal werd over geschoten door Beekelaar. Tijmen de Vries zag zijn doelpunt na een hoekschop afgekeurd toen hij de hoge bal binnen ketste via zijn bovenarm. In de 32ste minuut wist Helpman met een van hun schaars goed lopende aanvallen de score te openen. Nu was Jazzley Rozema wel succesvol, 1-0. Drie minuten later had Sander Blok de gelijkmaker al op zijn schoen maar hijschoot net naast. Vervolgens had Roy Beekelaar tot twee keer toe geen succes waarbij doelman Silles beide keren met zijn voeten redding bracht. Tiendeveen kreeg wel druk door de man meer situatie maar de doelman was het struikelblok. Zo knalde Sander Blok en opnieuw Roy Beekelaar kort achter elkaar op de goed reagerende doelman.

Vijf minuten na rust kwam Tiendeveen langszij, Kevin Kerssies knalde de voorzet van Hans Bakker snoeihard met een diagonaal schot binnen (1-1). Na eerst nog eenzelfde situatie gemist te hebben , maakte Kerssies in de 58ste min. wel de 1-2. Nu omzeilde hij de buitenspelval van de gastheren en liet doelman Silles kansloos. Helpman probeerde weer terug te komen in de wedstrijd en Leon van Slochteren moest dan ook ingrijpen na een schot van Tijmen Roepel. De ingewisselde Jeffrey Boxma kreeg meteen al een kansje maar hij schoot te slap in waardoor de doelman redding bracht. Helpman kwam toch langszij, Tijmen van Roepel maakte goed gebruik van de geboden ruimte vanaf de rechterflank en scoorde de 2-2. Helpman had zelfs nog een grote kans maar doelman Leon van Slochteren bracht prima redding door tot twee keer toe de bal te keren. Aan de andere kant ging Yusuf Ucan op snelheid het strafschopgebied binnen en werd hard onderuit gehaald, wat een strafschop betekende. Kevin Kerssies scoorde vanaf de stip de 2-3. Met nog enkele minuten op de klok leek de winst binnen maar de leidsman constateerde, tot ieders verbazing in de 90ste min. vanaf de middellijn dat Leon van Slochteren hands zou hebben gemaakt bij zijn uittrap. Helpman benutte deze buitenkans ten volle, want Tim van Dorp schoot de bal langs de muur binnen (3-3). In de extra tijd had Jeffrey Boxma nog bijna de winst binnen geknald maar opnieuw bracht doelman Silles met een voetreflex redding. Zo heeft Tiendeveen een zichzelf tekort gedaan maar geeft de wedstrijd wel vertrouwen.

Opstelling Tiendeveen: Leon van Slochteren, Klaas van Nuil, Ronald Zevenberg, Tijmen de Vries, Justin Lunenborg (78′ Ramses Winter), Hans Bakker, Sander Booijink, Sander Blok, Kevin Kerssies, Roy Beekelaar (60′ Jeffrey Boxma) en Yusuf Ucan.

 

Man van de wedstrijd: Kevin Kerssies.