Tiendeveen wint streekderby van Nw. Balinge.

13-09-2014

Tiendeveen. Tiendeveen maakt een goede start in het prille seizoen. Zaterdag werd in de enige nog overgebleven streekderby Nieuw Balinge verslagen. Het werd een 3-1 overwinning voor de mannen van trainer Michel van Essen. Na een achterstand al opgelopen na 30 seconden trok Jeffrey Boxma voor rust de stand gelijk. Joey Noordzij, die in de rust werd ingewisseld schoot twee minuten na de hervatting de 2-1 binnen. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal knalde Pieter Bakker de bal hard binnen achter de verbouwereerde Nieuw Balinger doelman Eddy Strijker. Hiermee kwam de 3-1 overwinning op het elektronisch score bord. Een uitslag net als vorige week levert dus zes punten op in de eerste twee wedstrijden.
Zeer snel openingsdoelpunt.
Nog geen minuut op de klok zat erop of doelman van Zwol liet zich al verschalken door Jorik Kats, die een foute balaanname van Hendrik Bakker afstrafte. Met een hobbelend rolletje stuiterde de bal binnen bij de eerste paal (0-1). Nog niet van de schrik bekomen lag nummer twee er voor Nieuw Balinge ook al bijna in, Michel Kroezen knalde van de voorzet van dichtbij maar rakelings naast. Er ontspon zich direct een vlotte wedstrijd, want meteen aan de andere kant zag Jeffrey Vos de bal achter stuiteren na een hoekschop van Danny Stuifzand. Dit werd ook nog eens gevolgd door misser van Anjo Smand na een strakke voorzet van Pieter Bakker anders was de gelijkmaker al gevallen. Een minuut later lag de bal tegen het nylon na een vrije bal van Pieter Bakker, die Hendrik Bakker bereikte en deze haalde uit. De bal vloog binnen maar volgens scheidsrechter Buitenhuis uit Rouveen vanuit buitenspelpositie en ging deze treffer niet door. Dit alles gebeurde in de eerste zes minuten. Vervolgens vervlakte de wedstrijd en kon het talrijke publiek ontspannend langs de zijlijn staan, want het werd een wedstrijd waarin Tiendeveen te gehaast naar de gelijkmaker op zoek ging en Nieuw Balinge zo nu en dan maar onder de druk van Tiendeveen uitkwam. Gerwin Strijker probeerde het namens de gasten nog eens van afstand maar Gerard van Zwol greep klemvast in. Na bijna 20 minuten had Anjo Smand opnieuw een grote kans. Hij zag de harde voorzet ongelukkig tegen zijn schenen ketsen waardoor de bal van dichtbij naast ging terwijl hij voor het open doel stond. Tiendeveen wist een aantal hoekschoppen af te dwingen maar Nieuw Balinge bleef vrij gemakkelijk overeind. In de 33ste minuut schoof Jeffrey Boxma van dichtbij de bal nog eens op doelman Strijker, die grabbelend de bal nog net voor de doellijn te pakken kreeg. Acht minuten later was dezelfde Jeffrey Boxma wel trefzeker. Hij schatte een lange bal van Jeffrey Vos goed in en dook achter de laatste verdediger bij Nieuw Balinge op en verscheen alleen voor doelman Strijker, die hij met een beheerste schuiver kansloos liet 1-1. Het slotakkoord voor rust kwam via een schot van Michel Kroezen van Nieuw Balinge. Hij knalde recht in de handen van doelman Van Zwol, Korte tijd later werd de kleedkamer opgezocht door de beide teams.
Trainer Michel van Essen wisselde in de rust twee spelers, Hendrik Bakker en Kevin Scholing bleven in de kleedkamer achter en Joey Noordzij en Roy Beekelaar kwamen er in bij Tiendeveen. Dit pakte zeer snel goed uit, want Joey Noordzij werd amper twee minuten binnen de krijtlijnen aangespeeld op de rechterflank en omzeilde slim zijn directe tegenstander Harry Hurink en langs de achterlijn naar binnen komend kreeg hij de bal terug van een verdediger en schoof de bal zomaar in de korte hoek bij Strijker (2-1). Hiervoor was een treffer van Nieuw Balinge wegens buitenspel al afgekeurd. In de 11de minuut schoot Jeffrey Boxma nog eens hard rakelings naast en de inzet van Roy Beekelaar was te slap bij zijn halve omhaal om doeman Strijker te verontrusten. In de 22ste minuut had Beekelaar al meer vaart in de bal na een vrije bal van Willem Jan Lanning maar nu zocht hij het doel nog te hoog. In deze fase hadden de gasten een aantal goede kansen om weer langszij te komen. Doelman Gerard van Zwol moest zich volledig strekken om een inzet van Sander Anninga onschadelijk te maken en kort daarna was hij zelfs hulp van de paal nodig bij een inzet van Gerwin Strijker maar kreeg hij de bal toch in zijn handen. In de 39ste minuut werd de wedstrijd met een onbedaard hard schot in de lange hoek door Pieter Bakker op slot geschoten. Tiendeveen probeerde de voorsprong nog verder uit te breiden maar Roy Beekelaar, die lange tijd uit de roulatie is geweest wegens een blessure heeft de scherpte nog niet terug om zijn doelpuntje mee te pakken al kreeg hij een dot van een kans na een fraaie aanval die door Jeffrey Boxma werd opgezet en Pieter Bakker vervolgens aanspeelde en die zette Beekelaar vrij voor doelman Strijker. Beekelaar zag deze grote kans via een verdediger nog net over ketsen, waar hij normaliter vrijwel zeker had gescoord. Anjo Smand had zijn verjaardag nog in de slotfase op kunnen fleuren met een treffer maar hij kopte uit riante positie over. Zo floot de jonge scheidsrechter Buitenhuis, die zich bij de beste mannen van het veld mag rekenen kort daarna het eindsignaal.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Patrick van Goor, Hendrik Bakker (46ste min. Roy Beekelaar), Jeffrey Vos, Justin Lunenborg, Pieter Bakker, Kevin Scholing (46ste min. Joey Noordzij), Willem Jan Lanning, Anjo Smand, Danny Stuifzand (73ste min. Hendri Zuidema), Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Patrick van Goor