Tiendeveen verliest topduel van Wildervank (1-3).

27-09-2014

Tiendeveen. De voetbalvereniging Tiendeveen had een prima start met drie overwinningen op rij maar liep tegen Wildervank tegen de eerste nederlaag op. De Groningers waren de bovenliggende partij en wisten dit met een 1-3 overwinning in cijfers om te zetten. De eerste helft leverde een 0-1 tussenstand op en toen Joey Noordzij voor de vierde wedstrijd op rij de opgelopen achterstand wegwerkte leek er alles nog in te zitten. Echter een defensieve fout leverde de gasten een strafschop op, die verzilverd werd. In de slotfase nam trainer Van Essen het risico’s en kreeg daarmee het deksel op de neus via een goed uitgevoerde counter en kwam de eerste nederlaag in deze competitie op het elektronisch scorebord.
De wedstrijd was amper los, of trainer Michel van Essen moest al een wissel toepassen, want Danny Stuifzand moest er met een hamstringblessure af. Kevin Scholing nam in de derde minuut zijn plaats over. In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd was de eerste mogelijkheid er na 10 minuten om de score op te breken voor Wildervank. Niels van Velzen zag zijn vrije bal weggekopt door Hendrik Bakker waardoor de bal werd geruimd. Pieter Bakker nam bijna direct daarna aan de andere kant een vrij bal na het neerleggen van Jeffrey Boxma, hij zag doelman Shane Swama grabbelen maar niemand was attent genoeg zodat ook dit niets opleverde. Niels Jannenga joeg de bal vervolgens van grote afstand nog eens snoeihard op de kruising van de tweede paal bij Gerard van Zwol. Na ruim een kwartier probeerde Willem Jan Lanning met een steekpass de wegsprintende Jeffrey Boxma te bedienen maar de bal was iets te scherp waardoor Swama kon ingrijpen. In de 26ste min. veroverde Pieter Bakker de bal en met een fraaie pass bereikte hij Joey Noordzij die een prima kans kreeg maar hij knalde op een verdediger en vervolgens knalde Willem Jan Lanning de bal hard over het vijandelijke doel. Vier minuten later kwam Tiendeveen op achterstand. In een vlot lopende aanval werd Bé Perdok net buiten het strafschopgebied aangespeeld en met een schuiver waar doelman Gerard van Zwol de hand net niet voldoende achter kon krijgen verdween de bal in de lange hoek 0-1. Meteen daarna was de 0-2 ook bijna aangetekend maar de vrije bal van Maikel van Vliet spatte op de deklat en ging vervolgens via Justin Lunenborg over de achterlijn. De hoekschop werd vervolgens gepakt door Van Zwol. Vijf minuten voor de pauze moest dezelfde doelman nog eens redding brengen, toen Jasper Velt het strafschopgebied binnen drong maar hij ranselde de bal uit de korte hoek tot hoekschop. In de laatste minuut werd een vrije bal van Hendrik Bakker met het hoofd verlengt door Kevin Scholing maar Jeffrey Boxma werd net niet bereikt waardoor doelman Swama kon oppakken.
Tiendeveen begon de tweede helft sterk en na drie minuten al had de gelijkmaker aangetekend kunnen worden na een rappe aanval die met een sterke actie van Joey Noordzij werd ingeleid en hij bracht Jeffrey Boxma vrij voor doelman Shane Swama, die echter in de reflex met de benen de bal wist te pareren en zo de gelijkmaker wist te voorkomen. Toch lag deze een minuut later wel bij dezelfde doelman in het net. Gerard van Zwol wist met een verre trap Joey Noordzij in de diepte aan te spelen en met een schitterende uithaal viel de bal snoeihard in de lange hoek onhoudbaar binnen (1-1). In deze fase waren de mogelijkheden voor de mannen van Van Essen, want zo knalde Hendrik Bakker een vrije bal nog eens gevaarlijk in die moeizaam werd geruimd en werd Jeffrey Boxma nog eens onderuit worden gehaald wat een gele kaart opleverde maar geen doelpunt. Vervolgens kwamen de gasten op voorsprong na een slippertje in de laatste linie waardoor Bé Perdok zomaar op doelman van Zwol aan kon. Perdok ging het duel aan met Van Zwol en ging onderuit waardoor scheidsrechter Reinders uit Ruinen een strafschop toekende. Die werd door de dezelfde Perdok verzilverd, 1-2. Hendrik Bakker knalt van 35 meter nog eens een vrije bal rakelings over. Vervolgens weren er twee verse krachten binnen de krijtlijnen gebracht bij Tiendeveen om nog verandering in de stand te forceren, Roy Beekelaar en Hendri Zuidema vervingen Anjo Smand en Kevin Scholing. Jeffrey Boxma had de gelijkmaker op zijn schoen maar opnieuw hield doelman Swama in een reflex de bal buiten de palen. Zo kwam Tiendeveen niet langszij en werd er zelfs in de laatste minuten nog een doelpunt geïncasseerd. Wildervank nam een ingooi snel en de aangegooide Maikel van Vliet wist langs de achterlijn het strafschopgebied binnen te dringen en verschalkte doelman Van Zwol met een droge knal 1-3. De laatste kans was voor Joey Noordzij nadat Roy Beekelaar een duel in de lucht won van doelman Swama, waardoor de bal voor zijn voeten kwam. Noordzij knalde de bal evenwel hard over. Zo liep Tiendeveen tegen de eerste nederlaag aan in deze competitie.
Opstelling Tiendeveen: Gerard van Zwol, Justin Lunenborg, Hendrik Bakker, Jeffrey Vos, Patrick van Goor, Pieter Bakker, Willem Jan Lanning, Anjo Smand (70ste min. Hendri Zuidema), Danny Stuifzand(3de min. Kevin Scholing, 70ste min Roy Beekelaar), Joey Noordzij en Jeffrey Boxma.

Man van de wedstrijd: Justin Lunenborg.