Tiendeveen haalt fors uit bij Veendam 1894 (0-9)

26-03-2017

Veendam. De mannen van trainer Michel van Essen speelden een puike partij voetbal en de angst vooraf op puntenverlies was volledig ongegrond, want na een 0-4 ruststand bleef de stand uiteindelijk op 0-9 steken. Roy Beekelaar scoorde vier keer en Denny Stuifzand maakte een hattrick terwijl Nick de Roo en Yusuf Ucan ook nog het net wisten te vinden. Een goede generale voor de komende ontmoeting van volgende week tegen koploper Achilles 1894.

De wedstrijd kwam langzaam op gang al pakte Tiendeveen direct het heft in handen. Zo knalde Justin Lunenborg een afgeslagen hoekschop ineens vanuit de tweede lijn rakelings over. Na ruim een kwartier spelen plaatste Dominique Wiffers de bal achter de laatste linie bij de gastheren waar Roy Beekelaar vrij voor doelman Rob Olijve verscheen. Beekelaar schoot nipt voorlangs. Veendam 1894 had kort daarna hun enigste wapenfeitje voor rust, die een hoekschop opleverde. Deze werd bij de eerste paal gepakt door doelman Marcel Bouwman. Na 28 minuten werd dan de score geopend. Ronald Zevenberg bereikte Roy Beekelaar  met een dieptebal en opnieuw verscheen deze vrij voor doelman Olijve, die nu wel kansloos werd gelaten 0-1. Vijf minuten later lag de 0-2 er ook al in. Opnieuw Beekelaar aan de basis die doelman Olijve naar zich toe lokte en de bal vervolgens breed legde voor het doel waar Nick de Roo de bal binnen knalde. Weer enkele minuten later werd Yusuf Ucan met een goede aanval weggestuurd. Hij werd binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en de prima leidende scheidsrechter J.M. Ndjialeu uit Groningen (stad) gaf terecht een strafschop. Beekelaar schoot deze buitenkans onberispelijk binnen 0-3. De ruststand werd bepaald na een geweldige actie van Dominique Wiffers, die met een run van eigen helft iedereen eruit liep en de bal voor het intikken voor gaf op Beekelaar wat de 0-4 ruststand betekende.

Na rust bleef Tiendeveen op dezelfde voet verder gaan en na 53 minuten werd het dan ook al 0-5. Nu knikt Beeklaar een voorzet van Sander Blok achter doelman Olijve. Twee minuten later ging Yusuf Ucan vanaf de middellijn met de bal aan de haal en liep de verdediging eruit en omspeelde doelman Olijve vervolgens en schoof de bal beheerst in het gapende doel (0-6). Vervolgens knalde Beekelaar zijn vijfde goal binnen, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Kort hierna werd hij gewisseld en kwam Denny Stuifzand op zijn positie, terwijl ook Mitchell Pekel speelminuten kreeg. Na een hoekschop van Veendam plukte doelman Bouwman de bal opnieuw gemakkelijk en kort daarna legde Dominique Wiffers een vrije bal op het hoofd van Denny Stuifzand die de bal binnen zag vallen (0-7). De meest ijverige Veendammer Emrah Akgul die voorin op een eilandje stond knalde de laatste mogelijkheid voor de thuisclub hard over van buiten de zestien. Denny Stuifzand strafte het slordig uitverdedigen bij Veendam met een fraaie boogbal doeltreffend af 0-8. De laatste tien minuten speelde Tiendeveen met 10 man, want Justin Lunenborg viel geblesseerd uit en de drie wissels waren gebruikt. Het deerde de Tiendeveners niets, want Sander Blok sneed vervolgens op snelheid door de verdediging maar doelman Olijve kon hem nog net afblokken. De wegspringende bal werd echter fraai binnen gelepeld door opnieuw Stuifzand wat de 0-9 eindstand bleek te worden. Een prima generale voor de topper van volgende week: Achilles 1894 – Tiendeveen 15.00 uur in Assen.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Justin Lunenborg, Ronald Zevenberg, Jeremy Cottam (55′ Michel Moes), Dominique Wiffers, Nick de Roo (67′ Mitchell Pekel), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (67′ Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Roy Beekelaar