Tiendeveen wint kraker bij Achilles 1894 (1-4).

01-04-2017

Assen. Tiendeveen trainer Michel van Essen had zijn mannen in de topper goed neergezet, want al na 8 minuten stond er een 0-2 voorsprong door Roy Beekelaar en Yusuf Ucan op het scorebord. Achilles 1984 kreeg vervolgens de wedstrijd in zijn grip en de 1-2 werd dan ook aangetekend. De defensie van Tiendeveen had een zware middag maar hield zich staande. In de slotfase knalde eerst  Danny Stuifzand de bal in de kruising en het slotakkoord was van Yusuf Ucan die de geflatteerde 1-4 eindstand aantekende.

De wedstrijd die onder prima leiding stond van scheidsrechter J. Boers uit Emmen kende een goed tempo en kwam Tiendeveen het beste uit de startblokken, want Nick de Roo liet al na 4’ een fraaie kans liggen want hij tikte een bal van dichtbij net naast. Enkele min. later was Roy Beekelaar wel succesvol, want hij prikt de subtiel langs doelman Raymond Tiendkamp (0-1). Nog niet bekomen ven de treffer of de 0-2 lag ook al achter dezelfde doelman. Tienkamp stond pijnlijk genoeg voor hem zelf aan de basis van deze treffer want zijn uittrap belande bij Yusuf Ucan in de voeten en van randje 16meter  knalde hij de bal binnen. Een mooie opsteker voor de gasten maar Achilles1894 nam het initiatief wel over. Zo ontsnapte Tiendeveen aan een tegentreffer toen van dichtbij de bal uit een hoekschop tegen de paal ketste waarna Ronald Zevenberg de bal nog net tot hoekschop wist te werken die over werd gekopt door Thomas Horneman. Ondanks dat de Assenaren aan drongen had Roy Beekelaar toch bijna de 0-3 binnen geknikt maar hij zag de verlengde voorzet van Sander Booijink net buiten de tweede paal achter ketsen. Kort daarna tekende Michael Boersma de aansluitingstreffer aan door aarzelde optreden in de defensie met een boogbal fraai af te straffen 1-2. Achilles 1894 dwong in de resterende tijd voor de pauze een flink aantal hoekschoppen af maar de defensie van Tiendeveen hield zich staande, zodat er met een 1-2 stand thee werd gedronken.

In de 48’ wist doelman Marcel Bouwman met een voetreflex een inzet van Michael Boersma uit de benedenhoek te halen. Kort daarna schatte topschutter van de thuisclub, Eddie Koopman een voorzet verkeerd in waardoor hij de bal slap naast zag hobbelen. Vanaf de zijlijn werd vervolgens door Melvin Schoenmakers een vrije bal gevaarlijk in de doelmond geschoten bij Bouwman maar Tom Folkersma knikte de bal net langs de verkeerde kant van de tweede paal achter. Tiendeveen kwam er maar moeizaam uit maar bij een vrije bal van Tijmen de Vries grabbelde doelman Tienkamp opnieuw maar Sander Blok boogde de wegspringende bal met een omhaaltje over het doel. Achilles 1894 ging steeds meer aandringen waardoor er ruimtes werden weggeven en zo dwong Sander Blok nog eens in een snelle counter een hoekschop af die stompend geruimd werd door Tienkamp. Kort daarna had Eddy Koopman bijna succes toen doelman Marcel Bouwman ver voor zijn doel kwam maar hij boogde de bal van ver boven op het dak van het gapende doel. In de 83’ wist Yusuf Ucan met een sterke actie enkele verdedigers te omzeilen en zijn voorzet werd zeer fraai in de kruising geknalde door Danny Stuifzand (1-3).De winst leek binnen te zijn en toen enkele minuten later Sander Blok opnieuw gebruik maakte van de ruimte bij de Assenaren knalde Yusuf Ucan de breed gelegde bal opnieuw snoeihard achter Tienkamp wat de 1-4 eindstand betekende. Ondanks een periode waarin het haast wachten was op de gelijkmaker hebben de mannen van trainer Michel van Essen een verdiende overwinning behaald op basis van strijdlust een degelijk gespeelde wedstrijd. Door het gelijke spel tussen de beide concurrenten Mussel en DSZ ’17 staat Tiendeveen stevig op de tweede plaats en zelfs nog een klein beetje zicht richting koploper Achilles 1894 met maar vier verliespunten meer dan deze tegenstander.

Opstelling Tiendeveen: Marcel Bouwman, Patrick van Goor, Hans ten Kate, Ronald Zevenberg, Dominique Wiffers, Nick de Roo (71’ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar (Denny Stuifzand) en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Hans ten Kate