Tiendeveen boekt zakelijke overwinning bij VEV (0-3).

16-04-2017

Klazienaveen-Noord. Met het inhaal programma trok Tiendeveen naar VEV om achter de kerk de wedstrijd te spelen. Zonder tot hoogstaand voetbal te komen werd er door de mannen van trainer Michel van Essen een zakelijke 3-0 overwinning behaald. Roy Beekelaar twee voor rust en Yusuf Ucan ééntje erna tekenden voor de treffers.

In een winderig open vlakte werd er begonnen aan de wedstrijd. Tiendeveen kwam maar moeizaam op gang en VEV had in het eerste gedeelte van de wedstrijd het betere van het spel. De gastheren, die thuis alleen nog maar van Achilles’94 hadden verloren hadden de eerste mogelijkheden. Ruben Hoek schoot een vrije bal van ruim 25 meter hard rakelings over bij doelman Bouwman. Leszek Grzeskowitz boogde even later een vrije bal over bij de tweede paal. Tiendeveen liet nog maar weinig zien al zette Dominique Wiffers op snelheid met Yusuf Ucan een goede aanval op maar Ucan schoot hard op doelman Henri Nijenkamp waar hij beter de bal opzij had kunnen leggen op de vrijstaande Roy Beekelaar. Na 32 minuten schoot Roy Beekelaar een vrije bal van net buiten het strafschopgebied hard in de kruising en lag de 0-1 er zomaar in. In deze fase begon Tiendeveen ook iets beter te voetballen al bleef het niveau beneden de norm. Yusuf Ucan ging kort voor rust nog een keer goed door en boogde de bal gevaarlijk bij de tweede paal waar Sander Blok het luchtduel nipt verloor van de VEV-doelman. Toch viel de 0-2 nog voor de rust. Nu knikte Sander Blok een hoge diepe bal terug op Roy Beekelaar en die vond het net achter de grabbelende doelman Nijenkamp op het houdbare rolletje.

Trainer Van Essen wisselde twee keer in de rust, Michel Moes en Ramses Winter maakte hun opwachting voor Jeremy Cottam en Nick de Roo. Snel na de pauze had Tiendeveen al bijna een kans maar Yusuf Ucan tikte de bal iets te hard opzij waardoor Sander Booijink en niet meer mee kon doen. Kort daarna zag ranselde Nijenkamp de bal uit de bovenhoek na een kopbal van dezelfde Booijink. Na 65 min. bracht doelman Marcel Bouwman zijn defensie in moeilijkheden door de bal twee keer op te pakken . VEV ’s topschutter Ruben Hoek zag de indirecte vrije bal van zo’n twaalf meter via Ucan naast ketsen. De hoekschop leverde niets op. Drie minuten later ging de rappe Wiffers  over de linkerflank door tot de achterlijn en zijn voorzet werd fraai binnen gekopt door Roy Beekelaar via de onderkant van de lat. Echter de achter de doellijn stuitende bal werd niet als doelpunt geconstateerd door scheidsrechter Van der Wal uit Scheemda, waardoor het bij 0-2 bleef. Tien minuten later schoot Dominique Wiffers een vrije bal hoog in de doelmond bij VEV waar Roy Beekelaar de bal van achter de tweede paal voor kopte en de inkomende Yusuf Ucan tikte de bal binnen wat de 0-3 betekende. Ruben Hoek schoot van grote afstand nog eens maar doelman Bouwman greep attent klemvast in. Zo boekte Tiendeveen een zakelijke overwinning zonder tot groots voetbal te komen en met deze overwinning is de tweede plaats stevig in handen genomen met een voorsprong van 4 punten op Mussel die de derde plaats inneemt.

Opstelling Tiendeveen. Marcel Bouwman, Hans ten Kate, Danny Stuifzand, Jeremy Cottam (46’ Ramses Winter), Dominique Wiffers, Nick de Roo (46 ‘ Michel Moes), Sander Booijink, Sander Blok, Tijmen de Vries, Roy Beekelaar en Yusuf Ucan.

Man van de wedstrijd: Dominique Wiffers