Tiendeveen JO13-1 slaat in de tweede helft toe

15-04-2017

15 april 2017, Tiendeveen JO13-1 – Elim JO13-1

Voor Tiendeveen JO13-1 stond er een thuiswedstrijd tegen Elim JO13-1 op het programma. De uitwedstrijd in Elim was met 6-4 gewonnen. Het was even de vraag hoe de Tiendeveners zich hadden hersteld na de zware nederlaag vorige week in Wijster.
De wedstrijd tegen de Elimieten ging in de eerste helft gelijk op. De stevige wind speelde deze wedstrijd een belangrijke factor. In de eerste helft had Tiendeveen de wind vol tegen. Dit maakte het lastig voor de Tiendeveners. Veel kansen werden er in de eerste helft dan ook niet gecreƫerd. Toch kwam Tiendeveen op een 1-0 voorsprong. Na een goede diepe bal van Jeffrey kwam Glenn alleen voor de keeper. Die omspeelde hij knap en schoot de bal in het lege doel. Maar Elim kreeg met de wind in de rug zeker enkele kansen. En in de 24e minuut was de gelijkmaker dan ook een feit. Even later kwam Tiendeveen nog goed weg. Een Elim speler schoot de bal van dichtbij tegen de onderkant van de lat. Zo werd de ruststand bereikt met een stand van 1-1.
In de tweede helft had Tiendeveen de wind mee en dat maakte het allemaal wel wat makkelijker. Direct na rust zette wederom Jeffrey Glenn vrij voor de keeper. Glenn rondde weer af, 2-1. Even later maakte Glenn ook de 3-1. De 4-1 liet ook niet lang op zich wachten. Een vrije trap van net buiten de zestien werd door Glenn kiezelhard binnengeschoten. Elim kwam er niet meer aan te pas. En Tiendeveens doelpuntenhonger was nog niet gestild. De 5-1 tikte Jamiro goed binnen na een voorzet van Glenn. Ondertussen werd de paal ook nog een aantel keren geteisterd. O.a. Colin had pech. Hij schoot goed in, maar trof de paal. De 6-1 was wederom een doelpunt van Glenn. Bij de 7-1 zette Dylano Glenn vrij voor de keeper en deze schoot weer goed in. Uiteindelijk werd het 8-1. Glenn maakte ook het laatste doelpunt. De assist was weer van Jeffrey.
Door deze overwinning blijven de Tiendeveners op de 1e plaats staan met 18 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week is Tiendeveen JO13 vrij.